niin, artikkeli viittaa yhdysvaltalaistutkimukseen, jonka mukaan kolme neljästä maitoallergisesta sietää kuumennettua maitoa.. suoraan tutkimuksessa ei sanota kuinka kuumaksi maito tulee keittää, mutta artikkelissa pohditaan sitä, että pastörointi ei riittäisi vaan maito tulisi olla iskukuumennettua/keitettyä....
no, tavalliset äidinmaidonkorvikkeethan ovat iskukuumennettuja myös, eihän ne muuten huoneenlämmössä voisi kaupan hyllyllä olla... iskukuumennuksen jälkeen maito siis säilyy jopa huoneenlämmössä avaamattomana...
äidinmaidonkorvikkeisiin on nykyään lisätty heraproteiinia, joka taas voi mahdollisesti (oma mielipide) olla siinä allergian aiheuttajana... (??)sitten kun sille herkistyy on hankala sietää mitään maitotuotteita myöhemminkin...
ennen vanhaan ei ollut maitoallergiaa siinä määrin kun nykyään ainakaan kuulemani perusteella ja olisiko sillä ollut merkitystä, että maito keitettiin vauvoille, eikä siihen jälkikäteen lisäilty mitään proteiineja???
se keittäminen tosiaan hajottaa jonkin verran proteiinejakin, mutta ei tosiaan täysin, että herkimmät ei varmasti siedä mitään iskukuumennettujakaan tuotteita...
iskukuumennetut maidot maistuvat myös suomalaiseen suuhun makeilta (hyla-maidot, jotka kaupassa huoneenlämmössä ovat iskukuumennettuja! ja käsitykseni mukaan ei mitenkään teollisesti pilkottuja vaan luonnollisesti kuumentaessa laktoosi ja proteiinitkin hieman pilkouttuvat???)... suomessa on suosittu mahdollisimman tuoretta maitoa, eli raakaa, jota ei kaikki ehkä kestä ("tavan" maidot, laktoosittomat jne..)..monessa muussa maassa ilmeisesti enemmän käytetään tätä iskukuumennusta..
tähän suuntaan siis tuossa ketjussa juttelua..
uskoisin, että meidänkään poika ei edes kuumennettua maitoa vielä kestä, kun kerran on äidinmaidonkorvikkeen kautta maidolle herkistynyt. mutta ehkä pidemmän maidottoman jakson jälkeen voisikin kestää kuumennettuna..