Maalismasut 2009:stä vauvautuneet *talviketju*

ONNELLISTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE!!
Terkuin Marsu, Minni ja Emppu :heart: OOTTE IHANIA!! :hug:

Tänää lähetään miun porukoille uutta vuotta juhlii,miun siskot ja sen 12v tyssikii tulee sinne. Minni saa valvoo nii pitkää ku jaxaa.
Ens vuonna on kyl jätettävä herkkuja pois,nii et on herkku viikonloppu,ettei joka päivä,,on ulkoiltava enemmän,,siivottava useemmin,syötävä terveellisemmin,,järjestettävä itellee omaa aikaa,vaix aamu kaffeen hörppääminen rauhassa.. :) mitähä sitä viel keksii!! Laihuttaa en voi ku ei oo mistä laihuttaa,mut terveellisemmi voin syyvvä,,ja liikkuu enempi!
Jeps mut nyt meen pakkailee loput.. Hellurei!!
 
Meillä ekan ja tokan väli 2v2kk ja tokan ja kolmannen 4v10kk.

Sit vielä piti sen verran omaa napaa, et meillä neidillä tällä hetkellä leikitään kukkuu-leikkiä. Ite menee nurkan tai rätin taa piiloon ja sit kurkkaa sieltä ja siihen sit pitää huomata huhuilla "kukkuu". Ja nyt ihan viikon sisällä on tullu ääneen nauraminen silloin kun muutkin nauraa. Se on kyllä ihanan kuulosta kun neidin nauru kuuluu muiden seassa :heart:
 
hyvää uutta vuotta kaikille =)
joulu meni aika rauhallisesti vaikka valvoen. nyt tuntuu että jeren korvat on jo paremmat koska ei huuda öisin. pari yötä meni ihan hyvin ettei jere valvottanut ( paitsi taas viime yönä) mutta nyt on minun selkä taas ruvennut vaivaamaan. välillä tai oikeastaan joka yö joudun nousemaan istumaan 3-4 aikoihin. puolesta tunnista tuntiin kun istun niin sitten taas voi maata :/ loppuraskauden aikoihin tuo vaiva lähti pois mutta jeren syntymän jälkeen taas palasi pikkuhiljaa.
minea24 kylläpäs teillä oli rankka joulu. onneksi nyt ollaan jo kunnossa :hug:
täällä turussapäin oli pulssi kiinni vain kaksi päivää eli jouluaaton ja päivän. 26 päivä oli taas auki. mutta onneksi ei tarvinnut jouluna siellä käydä.
uusvuos meni kanssa rauhallisesti perhen kanssa kotona. syötiin illalla, isukki ja tyttö oli ampumassa raketteja ja me katsoimme jeren kanssa ikkunasta. sitten kun saatiin jere nukkumaan katsottiin joululahjaksi saatu leffa.
meilläkin on sitten opittu ensimmäinen sana. ohhoh. on se ihanaa kun jere herää päikkäreiltä niin kuuluu itkuhälyttimestä ohhoh :heart:
tässä vielä kuva joka otettu joulu aattona. jere on ihan täpinöissään uudesta lelusta :D
 
Cadillac Tobias sai samanlaisen lelun ja tykkää siitä kanssa kovasti! :D

Zoe Meillä kanssa Tobias on alkanut tanssahtelemaan melkein mistä tahansa musiikista, minkä kuulee. Tosi hassun näköistä!

Käytiin äsken kävelyllä. Ihana ilma, kun oli tarpeeksi vaatetta päällä! Eilen syötiin miehen kanssa uuniperunoita, juustoja ja juotiin viiniä, kun poika oli mennyt nukkumaan. Keskiyöllä kateltiin ikkunasta raketteja ja mentiin nukkumaan. Vitsit, mitä kalkkiksia..

Tobiaksen nukkumaanmenot ovat alkaneet tökkiä. Ennen pojan vain vei sänkyyn ja tämä jäi odottelemaan unta, mutta nyt alkaa aivan karmea huuto. Mistähän voisi johtua? Ollaan jo pari viikkoa opeteltu taas itsenäistä nukahtamista, mutta joka kerta nukkumaanlaiton yhteydessä joudun muutaman kerran käymään laittamaan pojan takaisin makuuasentoon ja sanomaan, että nyt on nukkuma-aika. Hyvää yötä. Hutaa aikansa ja sitten nukahtaa, kun ei jaksa aina nousta ylös. Jos sängyn viereen jää, poika saa jotenkin vielä enemmän voimia huutaa, eikä rauhoitu millään. Kiihtyy ihan liikaa. Toisaalta pelkään, että, jos vieressä ei ole, niin poika putoaa avaruuteen ja psyyke pirstaloituu. Onkohan se väärin jättää poikaa huutamaan, jos käy säännöllisesti peittelemässä ja muuten on kaikki hyvin..? Kun tassuttelut ei oikein auta..

Nyt pitääpi mennä juomaan vähän kahvia kirpeän pakkasilman jälkeen! Hyvää alkavaa vuotta kaikille!

Mimmu ja Tobias 9,5 kk
 
Minea voi onneton teidän joulunaikaa! Siitä oli juhla kaukana, mutta onneksi pikkuinen on parempi. Oot ollu kyllä tosi kovilla henkisesti ja fyysisesti - voimia ja terveyttä teille vuoden alkuun!

Minea ja Marza kyllä ihan mielelläni jatkan hoitovapaalla nyt tammikuun alusta! Töissä oli ihan mukava käväistä, mutta surkeeta oli nähdä Siiriä niin vähän päivän aikana. Omat harrastukset ja menot sai jättää ihan minimiin, että edes vähän kerkes olla yhdessä. Meidän surkeilla nukkumisilla univelkaa kertyi kiitettävästi kahdessa viikossa, kun ei päikkäreitä voinut itse ottaa. Kotona olemisessa on paljon hyviä puolia ja muistaapahan tuon taas paremmin.

Aplo kiitos jälleen tsempityksistä Siirin liikkumisen suhteen. Edelleenkään en ole asiasta huolissani. Siiri on kuitenkin niin eläväinen ja tomera tyttönen Nyt on muutaman kerran mennyt istualtaan mahalleen ja eilen nousi ekan kerran konttausasentoon itse. Eli edistystä tapahtuu pikkuhiljaa.

Siiri ei vieläkään käänny selältä mahalleen ja sen takia lähete fysioterapiaan saatiinkin. Ensimmäinen käynti on ens torstaina.

Uutta vuotta ollaan vietetty Espoossa. Lennettiin Kokkolasta keskiviikkoiltana ja sunnuntaina päivällä vasta on paluulento. Siiriä tais sattua korviin nousuissa ja laskuissa, kun oli vähän kinuinen. Muuten ensimmäinen lentomatka meni mukavasti vaikka lento olikin tunnin myöhässä ja helsingissä odoteltiin vielä puoli tuntia laskeutumislupaa. Loppujen lopuksi kului melkein viisien tuntia kotoa lähdöstä vierailupaikkaan pääsyyn. Ei siis kuitenkaan niin vaivatonta matkustamista :LOL: Eipähän tarvinnut autoilla huonolla kelillä.

Meidän kyläpaikka on vain noin 6 kilometrin päässä kauppakeskus Sellosta. Jää tämä vierailu lähtemättömästi mieleen tuon eilisen kauhean tapahtuman johdosta.

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille!

Kaatjuska ja Siiri 9 kk
 
Kaa
Heips!

Ryhdyn nyt hoitamaan tätä pohojosemman porukan treffiasiaa. Olisiko se Oulu sopiva paikka ja aikana vaikka helmikuu? Tuleeko liian nopeasti? Kertokaa ihmeessä ajatuksia sen suhteen, niin ruetaan toimimaan :)
 
Ihanaa alkanutta vuotta teille kaikille mammoille! =)

Meillä oli oikein mukava uusi vuosi, vaikka anoppilassa oltiinkin. :D Saunottiin, syötiin hyvin ja juotiin skumppaa ja pelailtiin buzz-tietovisaa pleikalla. Keskiyön aikaan ammuttiin muutama raketti ja vasta kolmen aikaan mentiin nukkumaan. |O Hieman aamulla väsytti kun lapset heräs kasilta, mutta kivaa oli. Ja meidän ystäväpariskunta, jotka on myös likan kummeja, sai vauvan uudenvuoden aattona. Ihanaa päästä ensi viikolla nuuskimaan pientä nyyttiä. :heart: Mies on nyt varpajaisissa, saas taas nähdä onko jo aamu ennen kun suvaitsee saapua kotiin...

Lasten ikäerosta; meillä on lapsilla ikäeroa 1 v 9kk ja musta se on ollut ihan sopiva ikäero.

Mimmukka; meillä kans mennyt nukkumaanmeno samantyyliseksi kun teilläkin. Ja muakin välillä raastaa kun likka huutaa sängyssään, mutta en halua opettaa siihenkään että heti mennään paikalle kun vähän päästetään ääntä. Toki menen jo huuto menee normaalia kovemmaksi tai hysteeriseksi. Ja aina välillä käyn laittaa tyttöä uudestaan makaamaan, kun se seisoo pinniksessä ja yrittää tulla pois. En tiedä minäkään, millä saisi tytön uudestaan oppimaan siihen että nukahtaa yksiskseen. :eek:

Nyt pitää mennä. Jatkan parennalla ajalla.

marza
 
Hyvää alkanutta vuotta jokaiselle!!

palaan kommentoimaan jahka saan sivut luettua läpi. Tänään vasta joulureissusta palailtu nimittäin..
Jenna tekee edelleen hampaita (toinen etuhammas jo läpi, toinen miltei ) eikä meillä nukuta edelleenkään :whistle:

Kaa:
Ainakin mulle käy helmikuu hyvin. Ei kun vaan paikka ideoita kehiin jne... itsellä ainut rajoittava tekiä se, että mulla auto vain jokatoinen vk ( toivottavasti) käytössä kun mies kulkee töissä että siltä kannalta viikonloppu sopis paremmin. mutta katsellaan miten enemmistölle passaa.

mutta palailen ajan kanssa

danjuska ja jenna (huomenna 9kk ) :heart:
 
no niin..

josko kerkeis kommentoida vähän ennen kun Jenna heräilee..

Minea: Onpas teillä ollut kurja joulunseutu kun pikku kaveri kipeenä :| Muistan ite kuinka kauheeta oli kun pojalle aikoinaan pukkas vauvarokon ja keskellä yötä kun kuumeen mittasin niin oli aivan pilvissä.. toinen ihan tuli kuuma ja rento. En uskaltanut nukkua ollenkaan vaan istuin poika sylissä. Oltiin silloin minun porukoilla ja olikohan niin että oli juuri joulun ja uuden vuoden välistä aikaa silloin..
Toivottavasti sulla supparit loppuu! otahhan mahdollisimman iisisti, minkä nyt vaan tuollaisessa menossa voi ;)

Cadillac: Hienoa että tuubitus meni ok. Toivotaan että kierre loppuis ja sairastelutkin vähenis! :hug:
ihanaa jos saat siivoojan :D arvostasin itekki moista!

Viola: Miten meni työhaastattelu?

Outius:
Mites Annika voi? joko korvat parempana?
Meillä vaikka ois tuttuja vieraita niin hakee kyllä tietyin väliajoin äitin läheisyyttä. sitten voi taas lähteä hetkeksi touhuamaan :)

Vihvi: hienoa kun teilläkin ollaan alettu "jutella" :) jokainen omaan tahtiinsa.
Mites teillä liikutaan? ( sori en kehtaa selata nyt taaksepäin ) mietin just kun monesti oon kuullut sanottavan että jos lähtee aikaisin liikkeelle niin puhe viivästyy tai toisinpäin..
Meillä poika sanoi ekan sanansa 8kk:n iässä ( juu, ja sen jälkeen ei ole ollut hetkeäkään hiljaa :LOL: :whistle: ;) ) mutta liikkeissään oli varovainen ja harkitseva. Kävelemään lähti kun oli 1v1kk..
Jenna taas on veljeensä verrattun apaljon sähäkämpi tapaus liikkumisen suhteen.

tavuista vielä sen verta että meille tuli uutta asiaa jennalle ja nykyään sanoo myös tä-tät-tää :)

Aplo: Onnea yritykseen!
Täällä myös vähän jännäillään että mitenköhän.. nyt itseasiassa vasta menkat alkoi ekaa kertaa.. että jos nyt ei jarruja isketä päälle niin oishan se ennen vuoden loppua kiva jos vaavi ilmottelis itsestään.
Hyvin voi tuo ryömimään lähtö vaikuttaa uniin. meillä ainakin vaikutti. Samoin kontilleen nousu.. ja tukeavasten nousu :whistle: ja edelleen meillä käännytään keskellä yötä kontalleen ja huudellaan siinä tai sitten romutaan seisomaan pinoja vasten ja meluaa siinä.. ja tämä tapahtuu krt20 toisinaan |O

Marais, Marza, Mimmukka: onnea teille työnhakuun!

Marais:Aplolle jo tuossa kirjoitinkin, niin täälläkin tosiaan kavutaan pinnoja vasten miljoona kertaa yössä.. enkä jaksa |O luovutan yöllä nykyään jo kolmannen :ashamed: kerran jälkeen ja otan viereen. Ei vaan jaksa tapella 2-3 tuntia joka yö. Ja tuota jatkunut jo ties kuinka kauan. Onhan se toisaalta ihana kun toinen rintaa vasten sitten niiiiin onnellisena kyhnäytyy :heart:
Jokunen hyvä yö saattaa väliin eksyä, mutta muuotin sama meno jatkuu. salaa ;) toivon että nyt ois nuo hampaat mitkä kans herättelis koko ajan yöllä, että kun ne saatas nyt tehtyä niin yöt paranis.. saa nyt sitten nähdä.

Upupa: Jospa teilläkin alkais yöt rauhottua pian! onhan ne nämä uudet taidot, hampaat jne, jotka paljolti yöuniin vaikuttaa.
Meillä Jenna nukkui ensimmäiset 3kk hyvin; nousi vaan pari kertaa syömään ja jatkoi unia ja nukkui kasiin asti. Voisin ilo mielin vieläkin antaa 2krt maitoa yössä jos sitten nukkuis ilman muita herätyksiä aamu kahdeksaan asti :LOL:

Marza:
se buzz on hyvä peli vaikka en siinä pärjääkkään ;)

Meillä siis eilen tosiaan vasta reissusta palattiin..
lahjoja tuli enemmän kun tarpeeksi :) lapset oli kilttejä ja oli helppoa kun oli aina muutama ylimääräinen käsipari ;)
Jenna ei ujostellut pukkia vaan kipusi lahjetta vasten seisomaan =) ja nauhat oli lahsoissa kaikkein parasta varmaan :LOL:

uusi vuosi oltiin myös minun porukoilla ja poikakin jaksoi 23:n valvoa... ammuttiin muutamia raketteja, pelailtiin, syötiin hyvin ja valettiin tinat. kaiken kaikkiaan oikein ihana reissu, mutta oli kyllä ihana tulla kotiinkin!

Ja viimein Nenskulle puheksi se toinenkin ylähammas! tänään tuntui :)
Elikkä saldona täällä tällä hetkellä 4 legoa.

päikkärit ei jostain syystä oikein meinaa kunnolla maistua typylle ja onkin sitten suht kärtty.. mutta luulen että tässä on jonkin sortin "vaiheen" haku.. Ja toivotaan että saatas rytmi säädettyä niin että päivällä ei nuku kahtia 3tunnin päikkyjä ja yöllä sitten kukuttas, vaan osais pikku hiljaa rueta nukkumaan yhtenäisempää ja levollisempaa unta yöllä.

maitotuotteista piti vielä kommentoida, että jennalle ei olla vielä annettu mitään maitotuotteita, eikä varmaan vielä annetakkaan ihan lähiaikoina... meillä on 8pv tuon ihottuman takia aika lääkärille ja katsotaan onko sitä mieltä että otetaan jotain testejä tai tehdäänkö altistuksia. Muutenkin olen ollut kamalan varovainen ja ottanut todi hitaasti uusia ruoka-aineita mukaan koska pojalla oli muna, maito, ruis, vehnä ja kananmuna yliherkkyydet..neuvolassakin sanoivat että varovasti edetä.
Ja kuitenkin kun eihän typy ole vasta kuin tuon 9kk niin eipä tässä kiirettä :)

mutta nyt parheen pariin =)

danjuska ja jenna 9kk =)
 
mimmukka ja marza: meillä aivan sama tilanne. Ennen Vilma jäi itsekseen sänkyyn ja nukahti sinne ilman mitään kommervenkkejä, nyt hän pomppaa heti seisomaan ja alkaa huudella perään. Saa laittaa monta kertaa takaisin selälleen ja aina se vaan kampee uudelleen pystyyn...Noh, kokemuksesta tiedän, että tämä kuuluu tähän ikään. Suurimmat univaikeudet/takapakit nimittäin ovat asiantuntijoidenkin mukaan juuri 9 kk iän tienoilla. Uusia taitoja tulee tässä vaiheessa ihan älyttömästi (mm. liikkumaan ja puhumaan oppiminen jne) ja toisaalta vauva ymmärtää nyt olevansa ns. erillinen ihminen ja kokee eroahdistusta. Meillä tämä alkoi juuri silloin, kun Vilma täytti sen 9 kk ja edelleen jatkuu...mutta se menee ohitse, tiedän sen. Minä teen niin, että laitan vaan tytön uudelleen selälleen rauhallisesti mutta päättäväisesti enkä juttele hälle tms. Istun nojatuolissa pinnasängyn vieressä pimeässä, ja laitan vaan hänet uudelleen selälleen...huoh, hermot meinaa välillä mennä. Mutta en ala ottamaan viereen, juttelemaan, laulamaan tms. koska siitä pitää taas sitten opetella aikanaan pois. Eilen olikin sitten läpimurto. Aloin nimittäin miettiä, että onkohan Vilma tarpeeksi väsynyt nukkumaan mentäessä ja niinpä jätinkin toiset päikkärit pois kokonaan. Laitoin tytön nukkumaan tuntia aikaisemmin eli klo 20 ja hän sammui kuin saunalyhty, heräsi aamulla klo 9.15. Ilta ei ollut mitenkään hankala, vaan tyttö jaksoi ihmeen hyvin valvoa eikä kiukutellut yhtään. Päikkäreiltä oltiin siis herätty klo 15. Katotaan jos tänään mentäis samalla kaavalla...
 
Onpas täällä rauhallista!

Meillä nukuttiin jo muutama yö niin et neiti heräs vaan viideltä. Ja sit jotain ihmeellistä tapahtu ja taas heräillään ainakin 3-5 kertaa yössä. On tää vaan yhtä ihmettä.
Mä oon kans alkanu miettii, et mahtaako kahdet päikkärit olla liikaa? Mut miten ihmeellä mä pidän aamulla hereillä kiukkusta ja väsyä neitiä? :eek:

Sen hoitoon menon vuoksikin ois ihan kiva jos sais vaikka yksille päiväunille ennen sitä. Joko teillä joka huushollissa nukutaan yöt, jotka on lähteny työelämään ? Miten te jaksatte?
Misstra, etkö sä lähteny nyt vuoden vaihteessa töihin? Joko teen yöt Velmolla on parempia?

Imetystäkään en oo vielä ees harkinnu lopettavani. Kivat sille hoitajalle kun neiti kulkee perässä ja hokee mämmää mämmää... ja maiskuttelee :LOL: Taikka sit tyttö on illat tissillä :whistle: Kuin mahtaa käydä?
 
Niin ja eroahdistus alkaa pikkuhiljaa helpottaa... vaikka väsyneenä on ihan hirveetä tuskaa ja äiti ei saa poistua näköpiiristä ollenkaan.

Kävelyaskeleita tulee päivä päivältä enemmän ja rohkeemmin lähtee pikkumatkoja kävelemään. Mutta onneks vielä on arka tuon kävelyn kanssa. Eipähän sit loukkaa niin itteään. :heart:
 
Moi!

Mäkin olen harkinnut siirtymistä yhtiin päiväuniin, kun likka nukkuu vikat unet niin myöhään; noin klo 18 aikaan. Mutta toisaalta en mä pysty pitään väsynyttä lasta hereilläkään. Ja toisaalta meillä vaihtelee aika paljon tuo aika millon mennään ekoillle unille. Joskus likka on jo aivan rätti pari tuntia heräämisestä ja menee kympin jälkeen nukkumaan, joskus jaksaa valvoa yhteenkin asti. Ja meillä siis herätään aika tarkkaan joka aamu kasilta.

Meidän pikkuneiti on nyt saanut myös ekan kunnon nuhan. :( Nenä valuu ja illalla likka on kiukkuinen ja hengitys rohisee kun on varmaan vaikea hengittää. Nenäfriidalla olen limaa imenyt ja siitäkös tyttö suuttuu. :eek: Toivottavasti ei tule enempää kipeäksi.

marza
 
En ole taas kerinnyt kirjoittelemaan kun tuntuu että elämä on tällä hetkellä sellasessa pyörityksessä, että heikompia hirvittää... Mut olen jokapäivä käyny lukemassa teidän kuulumisia. Nyt on ollu niin hiljaista etten oikein muista mistä on ollut puhetta joten en oikein varmaan muista kommentoida puoliakaan... Yritin selata taaksekkinpäin, mut en muista mitään enää ku alan kirjoittaa :snotty: Nyt siis tulossa varmaan hyvin oma-napainen juttu...

Täällä myös joulu meni muiden hoivissa... Aatto oli niin vauhdikas ettei siinä juuri rauhoittumiselle jäänyt aikaa. Syöty on niin hyvin kahdessa mummolassa että teimme miehen kanssa lupauksen aloittaa terveellinen ruokavalio ja säännöllinen kuntoilu, jotta nämä joulukinkut saisi kyytiä :LOL: Aiheesta kukkaruukkuun... Itsetunto on kyllä tipahtanut oman vartalon suhteen ihan nollille, kun enää ei ole saanut kuntoiltua/lenkkeiltyä samoissa määrin kuin ennen (olin kilpaurheilija) nyt tuntuu että jokapaikka roikkuu a hyllyy ja entinen "minä" on kuin muisto vain... :ashamed: Mut paljon hyvääkin on saanut sillä hinnalla että ulkokuori on päässy rupsahtamaan --> rakkaan lapsen :heart: niin ei kai se auta ku kerätä motivaatiota ja alkaa sitoa lenkkitossuja jalkaan entistä reippaammin niin eiköhän tämä tästä :D

Joululahjoja tuli tännekkin kasapäin... Saaga sai paljon vaatteita, jotka olivat sopivasti seuraavaa kokoa, joita ei ole vielä hankittu. Hello Kittyn- taaperokärryn, soitinsetin, kirjoja, uoman talvikengät, turvaistuimen jo etukäteen ym. Omista lahjoista päällimmäisenä jäi mieleen Iittalan teema astiasto 6:lle vanhemmiltani mikä oli niin tarpeellinen ja ihana lahja että olin aivan häkeltynyt jouluaattona!!!! :heart:

Uusivuosi meni myös vanhempieni luona. Saagan kanssa käytiin alku illasta ampumassa raketteja, oli aivan yllättnyt miten hyvin Saaga hoksasi rakettien idean. Seurasi tosi tarkasti sylistä kun raketti syttyi ja ampaisi taivaalle... Pää taipui taivasta kohen niin että välillä oli ihan tikkujäykkänä koko muori :D Ihana toinen kun niin tykkäsi raketeista :heart:

Uusia taitoja on rantautunut myös tänne. Saaga on alkanut osoitteleen etusormella kaikkea mahdollista ja sitten pitää aina sanoa mikä se on :LOL: :heart: Itse osaa pyynnöstä näyttää sormella lampun ja koiran sekä josku navan ja tissin (äitistä) Myös tavuja tulee koko ajan, vielä ei mitään selkeää sanaa tule, mutta välillä selkeästi omilla tavuillaan yrittää esim. koiraa tarkoittaa... Täällä asuu melkoinen papupata nykyään :LOL: onkin miehen kanssa naurettu et saa nähdä ku neiti oppii puhumaan niin saako muut enää suunvuoroa ollenkaan :D

Danjuska: Kiitos kysymästä! Haastattelu meni sen verran hyvin että kävin tänään laittamassa nimen työsopimukseen. Työt alkaa ENSIVIIKOLLA :eek: Saaga saa onneksi olla paljon iskän kanssa ja saimme perhepäivähoitopaikan tutulta hoitajalta. Hoitopäiviä varattiin aluksi vain 6/kk, koska aloitan vajailla viikoilla/tunneilla jotta ehditään sopeutua tilanteeseen! Saan itse järjestää työpäivät ja tunnit, joten siinä mielessä työaika on melko ihanteellinen. Pomo myös suhteutuu tosi hyvin äitiyteeni ja siihen että alussa tarviin vähän väljyyttä viikkoihin!!!! Työ on tosiaan vakituinen, joten tuntui hullulta että olisin tilaisuudesta kieltäytynyt varsinkin nyky työtilanteella! Aika haikea olo on kun tää vauva-arki alkaa olla ohi ja minun pieni on kasvanut jo niin isoksi... :/ :heart: Vähän jännittääkin miten kaikki sujuu, mut ei se auta mennä kuin päivä kerrallaan... Tiedän kyllä tehneeni oikean päätöksen! Saaga kyllä pärjää hoidossakin kun on niin reipas neiti eikä pahati vierasta, mut saa nähdä miten äippä itte pärjää :/ Päksyllä taisi ainakin myös olla sama tilanne pian edessä? Muistelisin että kävit läpi aikasamoja ajatuksia kuin minäkin!

Meillä on sitten töitteni vuoksi edessä muutto takaisin kotiseudulleni Oulun kuppeeseen... Ollaan käyty kyselemässä vähän mahdollisuuksia asunto-lainaan ja mennään torstaina jo yhtä rivaria katsomaankin, mut saa nähdä mitä ne sitten pankissa tuumaa kun mies vielä kuitenkin opiskelee kevääseen....

Oulun tapaaminen siis sopisi mullekkin hyvin silloin helmikuussa!!! Kiitos Kaa, jos jaksat alkaa tapaamista puuhaamaan! :flower: Mikähän voisi olla hyväpaikka tavata?

Kiitos kaikille kuluneen vuoden tärkeästä vertaistuesta, toivottavasti sama jatkuu vaikka vauvamme ovatkin pian jo taaperoita!!! :heart:

Paukkuvin pakkasterveisin,

-Viola ja Saaga 9,5kk
 
Viola onnittelut työpaikan saannista :flower: Todella mahtava asia, että työnantajasi on ymmärtäväinen ja saat aloittaa pienemmällä tuntimäärällä. Toivottavasti asunto, jota meette kattomaan soveltuu teille. Tsemppiä kovasti muuttoon ja töiden aloitukseen!

Päksylle myös tsempitykset työn aloitukseen! Olikos aloitus helmikuun alusta vai jo aikaisemmin. Toivottavasti mieliala on nousussa ja kaikki menee mukavasti.

Kaa meille sopii helmikuu Oulun tapaamisen suhteen muuten, mutta ensimmäisenä viikonloppuna (5.-7.2) en luultavasti pääse osallistumaan.

Päikkäreiden kanssa näillä pakkasilla taas tosi vaikeeta! Tänään Siiri nukkunut aamupäivällä 15 minuuttia vieressä, alkuiltapäivällä noin puoli tuntia keilahallilla vaunuissa ja iltasella tunnin tissi suussa mun vieressä :headwall:

Yöt on yhtä surkeita kuin ennenkin. Espoossa Siiri nukku neljä yötä enemmän tai vähemmän meidän välissä ja samalla kaavalla jatkettu kotona nyt kaksi yötä. Reissussa tissiä oli pakko käyttää äänenvaimentimena, kun muuten ei olis nukkunut kukaan. Itsellä univelkaa matkan jälkeen sen verran, että eipä jaksa kotonakaan hyssytellä. Ei tästä tuu tän valmiimpaa :kieh:
Ainut positiivinen asia on, että Siiri nukku pitkästä aikaa yhden kunnon unipätkän, viis tuntia, just tuolla kyläpaikassa. Päikkäreitä oli nukkunut sillon parina päivänä vain tunnin molempina, niin tais olla totaalisen väsynyt. Kotona on niin tylsää, että noilla päikkäreillä olis tosi kiukkuinen tyttö, mutta kylässä ei ollu mitään hätää!

Lokoisaa loppiaista ja rentoja pakkaspäiviä kotosalla!

Kaatjuska ja Siiri 9 kk 1 vko



 
Moikka!

Viola, paljon onnea työpaikan johdosta!

Uusia taitoja: Taputus ja missä lamppu, telkkari ja kello :heart:

Meillä on ollut nyt Leo jo 5pv kuumeessa, 38 ja risat nousee illaksi. Tosi paljon räkää ja yskää, ja nukkumiset on mitä on kun tuhisee, korisee ja röhisee :/ Pikkuraukka, saisi jo pikkuhiljaa ainakin tuo kuume jo laskea. Eilen käytiin lääkärissä, eikä näkynyt muuta kuin toinen korva vähän punoitti + kaularauhaset turvonneet ja kurkku punainen. Ja että tota räkää voi olla paljon, valuu noroina huulen päälle, ja kun se pyyhkiminen on ihan kauheeta.... *ÄÄÄ!!* Eli Marza, täällä on kohtalotovereita! Mä en käytä nenäfriidaa, kun kuitenkin turaan sen kanssa jotenkin...

Ai niin juu, ja ukkokin valitti että kurkku aristaa ja palelee, niin kohta mulla on 2 potilasta hoidettavana.

T. Marais ja Leo, huomenna 10kk!!! :heart:
 
moikkati moi

Violalle onnittelut työpaikasta!! Jos itselle ois jostain vakityötä taarjottu niin en varmaan minäkään olis tilaisuutta jättänyt käyttämättä. Ja ihanaa että työnantajasi noin ymmärtäväinen :)

Kaatjuskalle jaksuja öitten kanssa! .. ja päikkyjen. meillä alkaneet päikkärit vähän paremmin mennä jopa sisällä. Täytyy vaan huijata sen verran että kypärämyssy päähän, ohuet tumput/sukat käsiin ja makuupussiin vaunuihin ja riepu eteen.. Tänäänkin nukkui 2krt 1,5h =)

meillä meni kans taas yö penkin alle. nty sovittiin miehen kanssa että tulevina öinä vaan peitellään takas nukkumaan kun kipuaa pinnoja vasten pystyyn.. mutta kun siihen voi mennä jopa 3h ennen kun tyttö sippaa |O joten saattaa olla että pätyy äitin kainaloon taas :whistle: no, saas nähdä kuinka käy.
Viime yönä ei minkäänlaista hajua millä aikaa olin tytön kainaloon kopannut.. heräsin siihen kun istua topottaa meidän keskessä ja höpöttää.
Omaan sänkyyn viimein sitten saatiin nukkumaan. Jennalla viimeinen oljenkorsi hommassa on kun alkaa hokea seisoen sängyssään MAMMAM MAMMAM MAA! :whistle:

Päivällä niin ihanan näköistä touhua kun teltta pytytettiin esikoiselle niin peräkanaa semmoisessa siihen kuuluvassa putkessa menivöt =) Jenna tomerana isoveljen perässä :heart:

nyt molemmat lapsoset unilla ja ite telkun ääreen. saunassa käytiin koko porukalla ja nyt ihana rento olo :)

Maraiksen poitsulle vielä pikaista paranemista!
 
Hyvää uutta vuotta! En yhtään muista, milloin olen kirjoittanut viimeksi, mutta oli varmaan ennen joulua.

Violalle onnittelut työpaikasta! Muille työnhakijoille tsemppiä!

Marais ja marza: paranemisia lapsosille.

Oltiin sekä joulu että uusi vuosi ihan kotosalla. Jouluna oli äiti miesystävänsä kanssa käymässä. Oli oikein mukavaa ja rauhallista (tai niin rauhallista kuin voi olla vilkkaan vauvan ja koiranpennun kanssa). Velmo oli ihan innoissaan kaikista uusista leluista (katsoi hämmästyneenä "Onko ihan oikeasti nämä kaikki lelut minulle?"). Lahjaksi sai mm. vaatteita, leluja ja taaperokärryn. Aluksi ei pysynyt kärryillä pystyssä kuin ehkä yhden askeleen, mutta nyt parissa viikossa on kehittynyt niin paljon, että pääsee kulkemaan useammankin metrin, vaikka meno on edelleen hirmu horjuvaa. Kaukana ollaan siis esim. päksyn tytöstä ja muista lähes itsekseen kävelijöistä.

Uutena vuotena kaverit oli käymässä kuukauden ikäisen tyttönsä kanssa. Oli kyllä niin pieni vauva. Hassua ajatella, että lapset ovat "samanikäisiä" eli koulussa voivat olla samalla luokalla, kun nyt ero on niin valtava.

päksy: palaan töihin maaliskuussa. Yöt eivät ole helpottaneet, melkein päinvastoin. Tai ainakin pidetään nyt aikalisää unikouluista ym, kun ei vaan jaksa ja edistys pysähtyi. Velmo heräilee siis edelleen vähintään 5 kertaa yössä ja imetän 2-3 kertaa, välillä enemmänkin. Odotan ihme"parantumista". Jos sitä ei tapahdu, täytyy tehdä täysrepäisy jossain vaiheessa tai sitten jatkan vaan imettämistä, vaikka käynkin töissä.

Misstra + Velmo melkein 10 kk
 
Heipat kaikille pitkästä aikaa!

Vaikka en ole itse ehtinyt kirjoitella, niin on taas ihana ollut lukea teidän kuulumisia! =)

Kaikille sairastaville pikaisia parenemisia!
Violalle Onnittelut työpaikasta! Ihana, että saat aloitella omaan tahtiin!

Miellä jouluaatto meni niin, että aamupäivä oltiin mun vanhempien ja sisarusten kanssa ja illaksi kiidettiin miehen perheen luo. Välimatkaa on n. 20 km, joten kaikki sujui hyvin ja ei ollut kiireinen olo, vaan oli tosi kivaa. Sonja sai lahjaksi vaatteita, pyyhkeen, fleecehuovan(jota on nyt pakkasilla tarvittu) ja muutamia leluja, joilla on kovasti nyt leikkinyt. Uutena vuotena kävin sisarusten perheiden kanssa syömässä ulkona ja herkuteltiin miehen iltavuoron jälkeen kahdestaan kotona. En jaksanut katsoa edes raketteja vaan menin nukkumaan jo kympin jälkeen. Ajattelin, että otetaan sitten kunnolla rauhallisesti tänä vuonna ja ensi vuonna juhlitaan paremmin, kun tyttökin jo pääsee sitten mukaan=)

Päiväunista pakkasilla
sen verran, että oon saanut tytön nukkumaan kohtuullisesti, kun "huijaan" vähän samaan tapaan kuin Danjuska. Oon tehnyt niin että avaan makkarista ikkunan n. tuntia ennen nukkuma-aikaa ja annan huoneen vähän viiletä. Sitten vaan haalari päälle ja tyttö nukkumaan, niin nukkuu miltei samaan tapaan kuin ulkona. Olin ensin ihan kauhuissani, että miten päikkärit pakkasilla järjestän, mutta onneksi miehen sisko kertoi em. konstin. Tällä tavalla sitten ollaan selvitty hyvin.

Kyllä meidän vauvat on jo isoja. Hurjaa ajatella, että Päksyn pikkuinen jo käveleekin, onnittelut! Meillä tyttö oppi konttaamaan tasan 8 kk ikäisenä ja siitä 2 viikon päästä nousi seisomaan tukea vasten. Joulun aikaan sitten lähti ottamaan askeleita tukea vasten ja nyt liikkuu niin, lyhyitä matkoja tosin.
Yöt on täälläkin levottomia, välillä meinaa väsyttää |O Hampaita on tullut viimeisen parin viikon aikana 3 kpl, niin toivon, että levottomuus liittyisi niihin. Silti on taas unikoulut käyneet mielessä... Odottelen Misstran tavoin ihmettä öihin liittyen. Teillä ainakin kyllä hyvä yritys unikoulua takana, joten varmaankin viisainta tuo linja. Meidän yöt kuulostaa aikas samanlaisilta muuten kuin teidän.

Tänään tapahtui ihana juttu=) Leikittiin lattialla tytön kanssa, nostelin häntä ja sanoin aina väliin kukkuu, kun olimme nokikkain, niin eiköhän pikku neiti sanonut takaisin ku---kuu ja hymyillyt kauniisti :heart: Yritin saada esityksestä uusintaa, mutta sitä ei kuulunut. Oli kyllä kuitenkin aivan ihana :heart:

Olisin muuten myös mahdollisesti kiinnostunut Oulun tapaamisesta. Meitä taitais jo olla aika monta=)

Kauniita pakkaspäiviä kaikille!

Eka ja Sonja 9 kk 1 vko
 
Moi!

Pikainen raportointi meidän päiväunikokeilusta: Kahtena päivänä oli vain yhdet päiväunet ja tuolloin tyttö nukkui yöllä klo 20-9 ja nukahti saman tien. Eilen tyttö nukkuin kahdet lyhyet päikkärit (viimeisimmiltä heräsi klo 17.30) ja illalla taisteltiin tunti ennen kuin nukahti klo 22. Tyttö vaan pomppi sängyssä ja heilui kuin heinämies. Noh, tänään sitten päätettiin että mennäänpä taas vain yksillä päiväunilla ja laitettiin tyttö unille vasta klo 13. Saas nähdä miten käy mutta näin äkkiseltään ainakin musta tuntuis, että meillä kyllä siirrytään nyt vain yksiin päikkäreihin.

T. Ärrieri

p.s kesäkuussa Vilmaa aletaan opettaa nukkumaan turvalaidallisessa lastensängyssä kun pinnasänky annetaan uuden vauvan käyttöön. Jännittää vähän mitä siitäkin tulee mutta en kyllä ala ostamaan uutta pinnasänkyä enää sen ikäiselle...
 

Yhteistyössä