Maalismasut 2009:stä vauvautuneet *talviketju*

Marais: ei auta. Tai ei meillä mitään lelulaatikkoa ole, mutta yksittäiset lelut eivät ainakaan viihdytä aamuisin. Nyt olen kyllä parina aamuna antanut suosiolla maitoa siinä 4-5 aikoihin ja koko perhe on nukkunut tyytyväisenä. Toi ai-jai-jai oli kyllä aika huvittava.

cadillac: Jere on kyllä melko jytky. =) Harmi, että on ollut niin paljon kipeänä, mutta toivottavasti tuubitus nyt auttaa.

Puhumisesta, noiden perinteisten mam-mäm, pap-päp, äit-ta jne. lisäksi Velmo on parina päivänä korissut koiran nähdessään kko-kko ja joulukuusta katsellessaan ku-kku. Todennäköisesti on vain sattumaa ja äidin mielikuvitusta, mutta ihan hauska silti.

Meillä on ollut viime päivinä aika vauhdikasta, kun pentu tuli taloon. Ihan hyvin on kuitenkin mennyt. Ekana päivänä Velmo vaan kiljui innostuksissaan, mutta nyt roolit ovat vaihtuneet ja koira on se innokkaampi osapuoli.

Oikein ihanaa ja rauhoittavaa joulua kaikille mammoille perheineen!

Misstra + Velmo 9,5 kk
 
Ihanaa ja rauhallista joulua kaikille!

Toivottavasti korvatulehduspotilaat ja muut pikkupotilaat ovat paranemaan päin ja että kaikki voivat joulupyhinä hyvin! :heart:

Tänne etelään tuli näköjään taas vaihteeksi musta joulu, kun koko päivän on satanut vettä. Huomiseksi lupasivat, että pakastaa taas, joten kaikki vedet jäätyy ja tulee pimeää ja liukasta. Olisin niin toivonut valkoista joulua, mutta sisätiloissahan joulua vietetään..

Ihanaa, kun kotona tuoksuu piparit ja kinkkukin tehtiin valmiiksi, kun huomenna ei kerkeä omaa kinkkua tekemään. Vitsit, että tekisi hieman maistella sitä! :p

Hyviä pyhiä kaikille! Toivovat Mimmu ja Tobias
 
En minäkään ole oikein kerennyt käydä lukemassa täällä teidän juttuja. Äsken lukasin mutta arvatenkin mitään ei jäänyt päähän!

cadillac: Aikamoista sairastelua teillä :( Paranemisia :hug:

Misstra: Onnea uudesta vauvasta =)

Meillä on nyt sitten joulun kunniaksi opittu vihdoin ja viimein ryömimään! Ja miehen kanssa tuumattiin, että jätetään ehkäisy pois, eli toinen vauva saa tulla jos on tullakseen :heart: Kukaan muu ei vielä tiedä paitsi te =) Tässä näin pikaiseen omaa napaa :ashamed:

Oikein rauhalliset ja ihanat joulut teille mammoille ja vauvoille :heart:
 
Huh...olipas aikamoinen joulu! Aatto ja joulupäivä kierrettiin sukulaisissa, kotona käytiin vaan nukkumassa. Eli ei ihan semmoinen joulu, jota odotin :| Sovittiin miehen kanssa, että ensi jouluna aattona käydään isovanhemmilla ja muut pyhät vaan ollaan perheen kanssa kotona, ja jos jotkut haluaa meidät nähdä niin tulee sitten meille kyläilemään. Tänään olen kotona iiihan koko päivän pyjamassa, en liiku senttiäkään enkä tee mitään ylimääräistä. Justiinsa juon kahvia ja nautiskelen suklaata, tyttö on unilla. :D
Kuinkas muiden joulu meni?

Tyttö sai lahjaksi muutamat vaatteet, pari lelua, soittimia, hienot vaaleanpunaiset ulkokengät, kävelyvaunun ja täti teki ihan maailman hienoimman peiton tytölle :heart: Ja auton takapenkillä on ollut tuo BeSafe Izi combi jo jonkun aikaa. Minun vanhemmat ja sisko osti joululahjaksi tytölle tuon istuimen.
Mitäs teidän naperot sai lahjaksi?

Tyttö on nyt ryömimisen lisäksi alkanut suukotella ihan kamalasti. Se on kyllä ihanaa kun saa oikein limaisia pusuja :heart: Ja tanssiminenkin on nyt in. Jos tytölle hyräilee tai jos lelusta lähtee musiikkia, niin alkaa ihanasti hytkyä!

Aplo ja tanssiva tytsy
 
Iloista joulun jatkoa kaikille!! :heart:
Tääl menny aivan ihanasti :heart: mummin ja ukin luona oltiin yökylässä ennen aattoo,sinne käväs tonttu tuomassa tysseille paketit =) kotona tuli sit joulupukki käymään =) Minniä jännitti kovasti ja ei suostunu ees pakettia ottamaan pukin käistä,vilkutti sentään ku pois lähti,,Emppu oli ihan onnessaan paketteja vastaan ottamassa :heart: :) ja syliinki halus, ja ihania kuvia sain :heart: eilen sit mentiin mummon ja papan luo,sinne oli joulupukki unohtanu tyssien paketit =) saivat sit sielkii aukasta paketteja mistä molemmat tykkäs oikeen kovasti. Ihania vaatteita sai molemmat tyssit ja fleece huopia,Minni sai muumi läppärin,kimble pelin,muovailuvahaa,pussilakanasetin,lelu kissan,,ja paljon muuta,, Emppu sai ääntelevän nuken,rakennus palikoita,vilkkuvan puhelimen,pehmokirjan ja paljon kaikkee muuta.. :heart: aivan ihania lahjoja se joulupukki toi.
Nyt täs kotosalla,,oon tyssien kans sisällä ja mies meni autotalliin autoo laittaa..sen auton kans menee kyl hermot,,ois ollu kiva olla vaa ja katella vaix leffaa tai jotai,,noh mut keksin tyssien kans jotai kivaa puuhaa..
Emppu täytti eilen 9kk!!! Kyl se aika menee vaan vauhilla!!
Mukavia hetkiä kaikille!!

Terkuin Marsu ja siskit
 
Huomenta kaikille! Mites on päivä lähteny käyntii?
Tääl mies lähti jo auton kimppuun ja tyssien kans jäätii sisälle. Minni ensimmäisenä aukas muumi tietokoneen ku tuli olkkariin ja Emppu kävi leikkimään brion rakennus palikoilla,ja yhessä leikkivät Empun fisher price puhelimella. Aamupalukat on syöty ja jotai käyvvään puuhastelemaan. Minni kattoo nalle puhin joulua.
Mukavaa päivän jatkoa!

t.Marsu ja tyssit
 
Heippati hei!
Emppu pääs tänään ainaki pari metriä etiä päin pepullaan hytkyen!! :heart: ihana!!
Mies lähti autohommeleitten kimppuun ja taas myö tyssit keskenään,,,
Ottaskoha kohta muovailuvahat esille vai mitähä sitä kävis puuhaa,,pakkasinkii tuos aamulla et oltas Empun kummien luo lähetty,mut ne on kipeenä,,sit oli et oltas mummon ja papan luo lähetty,,mut ei se ilmeisesti ollukkaa nii varmaa,,liekkö pakkasin turhaan..
Iloista viikon alkua kaikille!!

t: Marsu ja piiperot
 
Moi!

Onkin ollut aika hiljaista täällä, enkä itsekään ole paljoa ehtinyt palstailemaan.

Meillä meni joulu oikein mukavasti, mutta samoin kun Aplo, mekin päätettiin että ens jouluna ei liikuta omasta kodista mihinkään ja jos joku haluaa meitä nähdä niin tulevat sitten meille. :D Niin ja Aplo, paljon plussatuulia!

Jouluaattopäivä oltiin anoppilassa ja illalla mentiin sit mun porukoille. Molemmissa mummuloissa odotti iso lahjavuori. :LOL: Hirveen kasan sai molemmat lapset lahjoja, likka sai aika paljon vaatteita, hello kitty- ja nasu-pehmot, leikkipuhelimen, perässä vedettävän leikkikoiran, pyyheliinan sekä aivan ihanat, pinkit, reinon ensiaskel-tossut. =) Itse sain mieheltä uuden kännykän, joka oli tosi toivottu lahja, tuo vanha kännykkä kun alkoi jo veteleen viimeisiään. Lisäks sain lahjakortin kampaajalle ja jalkahoitoon, nahkakäsineet, pienen Davidin jumppalaukun, niskahierontatyynyn, jalkavoidesetin, sukkia ja pyyheliinan. Miehen kanssa saatiin yhteiseksi pari lahjakorttia ja vähän rahaa. Olitiin siis oltu aika kilttejä. :D

Jouluna annettiin likalle pääasiassa samoja ruokia kun itsekin syötiin, ja varsinkin porkkanalaatikko oli suurta herkkua. :LOL: Likka sai maistaa myös poroa, pienen palan kinkkua ja peruna- sekä lanttulaatikkoa. Mitään vatsavaivoja ei tullut, joten meillä aletaan varmaan pikkuhiljaa siirtyyn ihan normiruokaan. Huomasin nimittäin eilen ettei likalle kelvannut enää soseruoka kunnolla, eikä ihme kun on kerran päässyt oikean ruoan makuun. :LOL:

Eilen oltiin ekaa kertaa kertaa tytön kans pulkkailemassa. Tyytyväisenä tyttö istui pulkassa ja isi laittoi tytön pari kertaa mäkeä alaskin pulkalla. :D

Nyt pitää mennä laittaan ruokaa. Mukavaa uuden vuoden odotusta. Mitä muuten meinaatte tehdä uutena vuotena? Me mennään anopin mökille, sinne tulee kaikki miehen sisarukset puolisoineen ja lapsineen, eli meitä on yhteensä 14 henkeä. =)

marza ja likka 9 kk ja 1 vko
 
Hei
Joulun vietosta palailtu täälläkin. Eilen ajeltiin takaisin. Oli kanssa tosi mukava joulu mun vanhemmilla eikä vähiten siksi että saatiin aamuisin nukkua pidempään kun mummo ja pappa oli pojan kanssa. Lahjoja tuli kasapäin. Pitää varmaan tulevina vuosina laittaa joku raja kuinka monta lahjaa isovanhemmat ostaa, muuten lähtee mopo käsistä :headwall:

Kalle oli joulupukin muorinkin sylissä eikä pelännyt yhtään, uteliaana katteli vain kun pukki nosteli lahjoja säkistä. Itse olin ihan varma että huuto tulee, mutta ei. Muutenkin reissussa huomasi ettei poika vierastanut enää ollenkaan niin paljon kuin aikaisemmin. Uteliaana meni ympäri taloa ja aina välillä kävi äipän sylissä pikahalit ottamassa :heart:

Mutta voi sitä kävelytyksen määrää. Koko ajan piti olla toista taluttamassa, onneksi mummolassa oli myös kävelyttäjiä niin ei äidin ja isän selät ollu niin koetuksella.

Eilen siirrettiin poika sitten omaan huoneeseensa nukkumaan. Samalla lailla nukkui kuin meidänkin kanssa eli ei ainakaan ensimmäisen yön perusteella oma huone ole ratkaisu meidän yöheräilyihin.

Uudeksi vuodeksi ei ole mitään suunnitelmia. Ollaankohan sitä vain kotosalla, saas nähdä.
Zoe-F: Ronihan on niin tomera pikkumiehen alku. Näköjään sama meininki kuin meilläkin, ettei enää todellakaan tarvitse pitää molemmin käsin kiinni kun seisotaan tukea vasten. Meillä Kalle välillä unohtaa myös sen ettei osaa vielä kävellä ilman tukea kun heittää tuon toisenkin käden irti kun tekisi mieli johonkin lähteä :headwall:

Jaahas tulipas taas paljon omaa napaa :ashamed: :ashamed:

Riksu-
 
Heipat!

No jo oli meillä joulu... Oltiin tosiaan anoppilassa koko viime viikko, eikä tartte ihan hetkeen mennä takas :/ Miehen veljen perhe tuntu olevan anopille kaikki kaikessa. Lähteissä ei ees heränny heippaa sanomassa ja lähettiin vasta puol kahdeksalta aamulla. Ei mulla mitään väliä, mut nuo isommat lapset jo jonkin verran ymmärtää.

Toivottavasti korvapotilaat parantuu, eikä ens vuonna ois vaivana korvatulehdukset.

Rintamaidon lisäks ei oo tarvetta antaa muuta juomista, koska tulee kiinteistäkin nesteitä. Niin kuin jo puhetta oli kyllä sen lapsesta sit huomaa, jos on kuivumassa.

Maitotuotteista, mä oon välillä antanu raejuustoa ja maistattanu viiliä. Maitoa laitoin viime viikolla puuron joukkoon ja neidillä meni kovin veteläks kakka ja haisi tosi pahalle. Et tiä sit oliko maidosta vai stressiä vilinästä ja vieraasta paikasta. Mut tosiaan hyla-tuotteita kannatta koittaa sit kun maito tulee ajankohtaseks jos tuntuu et vatsa ei kestä.
Ja just niiden proteiinien vuoksi ei suositella alotettavan maitoa liian aikasin. Proteiini voi tukkeuttaa suolen, jos nyt ihan oikein muistan.

Muutenkin oli vilkas jouluviikko. Neiti oppi taputtamaan, vilkuttamaan ja lähti ihan oikeesti ottamaan askeleita ilman tukea. Useamman askeleen ottaa jo putkee, mutta on kyllä tosi varovainen. Ei lähe liikkeelle silloin kun on kovasti hälinää. Ja pukilta saatu taaperokärry on kyllä tosi tarpeeseen.

Oli kyllä tosi kiva saada taas yhdet uudet kasvot nimimerkille. Meillä äideillä kyllä riitti juttua, mutta neidit (varsinkin meidän) oli pikkasen tylsistyneitä muutaman tunnin istumiseen :LOL: Niin ja onnea Upupalle pääsykokeisiin.
 
Hellurei!
Tuos joku aika sitte tultiin kotio mummon ja papan luota,,jote lähettiinki sinne yökylään. Ja Minni jäi sinne toisexkii yöx. Mies lähti autohommien kimppuun ja mie,Emppu ja koiruus ollaan kotona. Jos vaikka pyykkikoneen laittas pyörimään..ja vaix kahvia hörppäis..
päksy79 neidille onnea uusista taidoista!! :flower:
Riksu- kiva et oli poitsulle kävelyttäjiä =) varsi ihanan näkönen ollu ku tepsuttanu menemään!!
marza on varsi likka ollu onnessaan uusista maku elämyksistä! :D
Viel ei oo paljoo suunnitelmia uuvvesta vuuvvesta,varmaan täs kotosalla ollaan.

t.Marsu ja Emppu
 
Huh heijaa!
Niin joulu meni ja meillä vieraita oli tupa täys ja kova tohina.
Jotain ihanaakin tapahtui. Poika nyt ÄIDIN lisäksi sanoo koiran nimen VÄPÄ sekä UKKI. Ja kun tahtoo juotavaa (vettä) niin kuuluu vaan tä----tä. Ihan ei vettä tule, mutta lopputavu kuitenkin. Jotain muutakin, niin TÄTI. Tuli vissiin jankutettua TÄTI sanaa jouluna :D
Nopeeta kyllä oppivat kun saavat vauhdin päälle!! :heart:
 
Moi!

Joulu meni mukavasti. Aattona oltiin kolmistaan kotona ja mentiin siis ihan omien aikataulujen ja fiilisten mukaan - ihanaa! Siiri otti joulun levon kannalta ja nukkui koko joulun ajan 4-4,5 tunnin päikkäreitä normaalin kolmen tunnin sijaan. Tyttö on siis ymmärtänyt joulun syvimmän olemuksen, kunnon levon :LOL:

Lahjaksi tuli pulkka, CD-levyjä, nalle ja nukke, vaatteita ja kirjoja sekä "piano". Soittopelissä on jos jonkinlaista ääntä ja Siiri tykkää kovasti soitella ja tanssia musiikin tahdissa.

Aplo onnea ryömimään oppineelle! Nyt se perässäjuoksu teilläkin alkoi. Siiri edelleen harjoittelee ja kyllä yritys rupee näyttämään jo paremmalta. Tammikuun 7. päivä meillä on ensimmäinen fysioterapiakäynti niin katsotaan josko ennen sitä kerkeisi tulla valmista.

Päksy kyllä teillä on näppärä liikkuja!

Onnea myös kaikille muille uusia taitoja oppineille!

Hampaita on Siirillä nyt kolme. Ylävasemmalla huomasin helmiäisen joulua edeltävänä sunnuntaina. Viihdytin Siiriä selällään makuulla joululaulutilaisuudessa ja hämmästys oli suuri, kun tein havainnon.

Vierastamista ei meilläkään juuri enää tapahdu. Joulunaika on osoittanut, että Siiri viihtyy mainiosti suuressakin väkijoukossa ja vieraissa syleissä. Töissä Siiri oli mukanani viimeisenä koulupäivänä ja kävi kokeilemassa monen oppilaan ja opettajan sylin ilman vierastamisen häivääkään.

Unikoulu on täysin unohdettu meillä eikä omaan huoneeseen siirtokaan kaikista suunnitelmista huolimatta ole toteutettu... Lähdetään uudenvuoden viettoon Espooseen ja siellä Siiri joka tapauksessa nukkunee pääsääntöisesti meidän vieressä ja tissittelemällä vaiennetään jotta ei koko talon väkeä tartte valvottaa :kieh: Ollaan vieraisilla entisillä naapureillamme peräti neljä yötä, joten ei viitsi lasta huudattaa siellä tietenkään. Tämän takia ajateltiin, että alotetaan koulutus vasta kotiin palattaessa. on vähän selityksen makua :ashamed:

Nyt pitää lähtee koittaan josko puuro kelpaisi äidin syöttämänä paremmin kuin isän... tuskin, mutta kokeilla pitää.

Mukavaa uutta vuotta kaikille!
 
Moikka!
Tääl Empun ja koiruuksen kans sisällä,,mies lähti auton kimppuun... Herätessä kyselin et missä se Minni on !! :LOL:
Eilen oli aivan ihanaa :heart: miehen kans istuttii ja syötii olkkarin sohvalla ja kateltii leffoja, ja Emppuu leikitettii siin samalla..oikee mukavata :)
Tänään tulee ystävä kyläilee =)
Ei vielkää mitää uuvven vuuvven suunnitelmia,,haluisin kuiteski et ois jotai muutaki ku pyykin pesuu..no kyl sitä jotai keksii :) se vaa on jo huomenna!
Empulla on kans kolme hampia, kax alhaalla ja yx kurkistelee ylhäältä. Maituu imutellaan tisusta. Yöt nukkuu viekussa ihan liki :heart:
fasu onnea uusista sanoista :flower:
kaatjuska ihanan pitkiä päikkäreitä Siiri on nukkunu!! :)

t. Marsu ja tysköt
 
Moi,

En oo kerennyt kirjoittelemaan, kun joulu meni vähän suunnitelmien vastaisesti. Mutta nyt meillä on sitten sairastettu vauvarokko, tänään ensimmäinen lähes terve päivä. Viikkoon en ole nukkunut kuin torkahduksia, kun pieni on ollut niin kovin kipeä. 23.päivä nousi neljänkympin kuume, joka kesti tapaniin asti. Joulupäivänä käytiin päivystyksessä, tulehdusarvot ei koholla. Saatiin siis kuumetta alentavaa ainoastaan. Pari päivää siitä nousi rokkomainen ihottuma vatsaan ja selkään. Kuume laski, mutta ripuli jatkui vielä eilenkin. Siksi vein taas eilen päivystykseen, kun poika oli jo tosi voimaton ja väsynyt. Ollaan juotu vaan maitoa ja vettä, kiinteät ei kelpaa. Aatelkaa, että yksityiselle lastenlääkärille olis päässyt vasta 7.1.! No, tk:ssa oli tietenkin se 30 ihmistä ennen meitä jonossa. Meni kaksi tuntia ennen kuin pääsin edes luukulle kertomaan, mikä on hätänä. Poika itki koko kaksituntisen odotuksen ajan, mutta nukahti sitten viimein syliin. No, kun pääsin luukulle, purskahdin heti itkuun. Onneksi sairaanhoitaja päästi meidät heti sairaalan puolelle omaan huoneeseen, jonne lastenlääkäri tulikin samantien! Hienoa palvelua kunnalliselta, lopultakin. No, poika tutkittiin perin pohjin. Odoteltiin päivän aikana kaikenlaisia labratuloksia, illalla päästiin kotiin. Diagnoosi edelleen vauvarokko, jonka pitäisi olla ohi muutamassa päivässä.

Ja arvatkaa mitä: nyt voidaan taas jo hienosti! :) En muistanutkaan, kuinka ihanaa ja helppoa on, kun lapsi on terve (viikko on lyhyt aika, mutta niin pitkä ja piinallinen, kun se valvotaan ja huolehditaan oman lapsen jaksamisen puolesta). Tänään meinasi itku päästä, kun poika heräsi aamulla kikattelemaan omassa pinniksessään. Nyt sain jo muutaman lusikallisen kiinteääkin menemään, ja rokkokin on laskenut lähes kokonaan. Käytiin sen kunniaksi pitkä kävelylenkki ja sitten pulkkailtiin vielä.

Itse olen edelleen tosi väsynyt, mutta niin niin onnellinen. Jouduin käymään itsekin tarkistuksessa kovien suppareiden ja pienen tihuuttelun takia, mutta kaikki oli todella hyvin. Vauvan syke oli 155, joten terhakka sydän siellä pompottaa. Ihme, että matkalainen pysyy tällaisessa vauhdissa kyydissä. <3

Otin tänään kaikki joulukoristeet pois. Jotenkin joulun riisuminen on joka vuosi yhtä surullista. Mutta lähdetään huomenna reissuun anoppilaan, joten haluan aloittaa uuden vuoden sitten kotiin tullessa puhtaalta pöydältä, ilman joulukuusia ja muita. Harmi vaan, että uuden vuoden siivous jää ensi viikkoon. Odotan niin kovasti, että saa laittaa uudet lahjapyyhkeet ja petivaatteet. Pienestä se onni tulee. :)

Aplolle paljon myötätuulta yritykseen.

kaatjuska: teidän jouluaatto kuulostaa niin ihanalta. Minäkin aina haaveilen kotijoulusta, mutta toisaalta se on hankala järjestää, kun perinteistä on, että kaikki menevät aina minun porukoille. Ja ihania päikkäreitä Siirillä. :) Miltä tuntuu nyt, kun saa taas jäädä vähän kotiin?

marza: Kivoja lahjoja olit saanut. Minäkin tarvitsisin uuden luurin, täytyy vissiin joulurahoilla ostaa. Kävinkin jo aleissa ja hamstrasin itselleni vaatteita. Mikä on muuten tosi tyhmää, kun eihän sitä tiedä, mahdunko niihin kohta enää. :D

Zoe: oletpa reippaana karkin suhteen. Miten joulu meni, oliko vaikea kieltäytyä kaikista herkkusuklaista? Ja ihana kuva Ronista, meillä ei vielä seiso suorassa itse.

Onnea uusista taidoista ja askelista! Anteeksi kun en muista nyt kommentoida kaikkea. Olen niin sekaisin vieläkin, että eilen unohdin tankata auton, vaikka tiesin, että pitäisi. Eiköhän sitten bensa loppunut ja arvatkaa minne jäin: junaradan tasoristeyksen eteen! Onneksi joku herrasmies työnsi meidät heti pois siitä. Ja onneksi mitään ei sattunut.

Piti jouluja toivotella teille, mutta enhän minä sitten koneelle kerennytkään, mutta sitäkin parempaa uutta vuotta kaikille!

-Minea ja Anton 9,5 kk
 
Heippa! Lunta vaan jaksaa sataa aina! Ihan kiva, ettei räntää.

Minea Kyllä oli rankka joulu teillä. :'( Tuli ihan kyyneleet itselläkin silmiin, kun luin tuota terveyskeskusjuttua. Onneksi saitte viimein kunnon palvelua. Ja onneksi kaikki on viimein hyvin!! :hug: Toivottavasti saat univelat kuitattua nopeasti pois.

Laitoin tänään muutaman työhakemuksen. Saa nähdä, mikä tilanne tuolla on, saako töitä enää ikinä. Laitoin vain vakituisiin paikkoihin ja niihin, mihin oikeasti halusin. Lähempänä kesää sitten rupean karsimaan kriteereitä. Toisaalta jännittää, että jos saisikin paikan, niin olisi tosi surullista laittaa noin pientä p-kotiin.

Meillä ei ole mitään uudenvuoden suunnitelmia. Ollaan kotona ja syödään juustoja ja katsotaan leffoja..

Nyt pitää laittaa poika nukkumaan. Hyvää yötä kaikille!
 
Moi!

Onpa Minealla ollut surkea joulu. Tiedän kokemuksesta että on ihan kauheaa jonottaa terveyskeskuksessa kipeän lapsen kanssa. :( Mutta onneks nyt on kaikki jo hyvin ja toivottavasti saat nukuttua univelkoja pois.

Kaatjuska; miten sun työrupema sujui? Oliko kiva jäädä taas kotiin vai olisko työt maittaneet pitempäänkin?

Mimmukka; mäkin olen tässä jatkuvasti valppaana uusien työpaikkojen suhteen. Pariin paikaan olen hakenut, mutta eipä ole haastattelukutsuja tullut. :eek: Myös koulu mua kiinnostaa edelleen, mutta kun sinne on niin sairaan vaikea päästä. Kätilöksi haluasin opiskella. Tsemppiä sullekin työnhakuun!

Päksy;nteilläkin on siellä aika kiireinen tyttö. :D =) Meilläkin taitaa olla vaan ajan kysymys koska likka lähtee käveleen. Taaperovaunun kanssa kävelee jo tosi hyvin, mutta vielä ei ole uskaltautunut ottamaan ensiaskeleita ilman tukea.

Fasu; wow! Teillä on nopeesti opittu uusia sanoja. =) Meidän tyttö ei ole vielä sanonut mitään. Tavailee kyllä tavuja, mutta sanoja ei tosiaan ole tullut.

Nyt meen saunaan. Mukavaa uutta vuotta kaikille!!! Me lähdetään heti aamusta huomenna mökille uuden vuoden viettoon, joten palataan asiaan ensi vuonna. ;) :wave:

marza
 
Terve!

Ja hyvää Uutta Vuotta jo vähän etukäteen kaikille!

Joulut oli ja meni, ja ollaan palailtu taasen pääkaupunkiseudulle. Leon mieleisin joululahja taisi olla pulkka, ja nyt jos ei pakkaset kiristyisi ihan älyttömiksi (taas), niin täytyy mennä pulkka-ajelulle!

Minea: Apua tuo bensan loppuminen - tai oikeastaan se, mihin se loppui.... :eek: Onneksi tosiaan pääsitte pois! :) Ja hyvä, että pieni potilas alkaa olla jo ennallaan!

Marza ja Mimmukka: työpaikkoja Savon suunnalta haeskellaan täälläkin. Parissa haastattelussa olen käynyt, ja niistä kuuluu joskus loppiaisen jälkeen. Vähän ristiriitainen olo täälläkin haluaisinko paikan mutta eri syystä - mä en ole varma haluanko muuttaa pk-seudulta minnekään, ja tykkään myös nykyisestä työpaikastani ja etenkin työkavereistani kovasti.

Zoe: Tomeran näköinen poika! Ja tosi isot siniset silmät!

Fasu: Miten teillä jo noin aikaisin jutellaan? Meillä tulee tavuja, ja tuo Ai Ai jai.... :LOL:

Uuden vuoden suunnitelmat ovat sellaiset,
että syön hyvin ja katton pojan kanssa raketteja ikkunasta. Ehkä voitas mennä pulkallakin pihalle katselemaan vähän lähempää, riippuu paljon on pakkasta. Mies menee sit johonkin pubiin kavereittensa kanssa.

----

Onko muuten kellään muulla käytössä Aventin pulloja?
Vuotaako teillä välillä ne pullot sieltä sinisen renkaan alta? Ihan mysteeri mulle, välillä vuotaa niin että vaatteet kastuu ja välillä ei mitään. Ja tietty aina kierrän sen renkaan kiinni.

Ja sitten aina niin ihanaa k**ka-asiaa..... Muistuttaako kellään muulla tuo vaipan tuotos löysää savea? Siis jotain ruskean harmahtavan vihertävää velliä? Vaippaan ei sentään imeydy, mutta näkö ja haju on ihan jotain muuta kuin joskus aikoinaan.

Meidän unikoulusta muuten: En muista kerroinko, mutta Leon rauta-arvot ja paino olivat alakanttiin. Imetyksen lopettamisen myötä ainakin paino korjautui, rauta-kontrolli on myöhemmin. Imetyksen lopettamisen jälkeen saatiin komento siirtyä kaksiin päikkäreihin, ja se onnistui. Nyt sit poika sammuu kuin saunatonttu heti 19.00 jälkeen. Nyt harjoitellaan nukahtamista niin, ettei ihan kokonaan nukahda syliin, ja pikkuhiljaa laitetaan aina enemmän ja enemmän valveilla sänkyyn. MUTTA MITEN TE JAKSATTE SEN 100 KERTAA LASKEA LAPSUKAISEN TAKAISIN MAKUULLE KUN SE NOUSEE PINNOJEN VARAAN SEÌSOMAAN JA KEIKKUMAAN? Ihan mahdotonta et sitä virtaa tuohon lempipuuhaan löytyy aina vaan, vaikka näyttäisi miten väsyneeltä......

Nyt nukkumaan!

T:Marais ja Leo, viikkoa vaille 10kk :heart:
 
Heipsan!

Joulunvietto meni täällä oikein mukavasti, vaikka reissattiinkin paikasta toiseen. Suunnittelun ja onneksi lyhyiden välimatkojen vuoksi ei tuntunut edes raskaalta, neiti ei edes kiukutellut kun puin ulkovaatteita (vaikka se normaalisti onkin inhokkijuttu nro 1). Lahjoja tuli ihan älyttömästi, osan leluista pistin vielä jemmaan kun menee pieni ihminen vaan sekaisin tavararöykkiöiden keskellä. Saatiin myös ihan käyttötavaraa, mm. pulkka ja lampaantalja, Arabian Muumi-lastenastiasto ja aterimet, turvaistuin yms. Leluista Mimosaa viehättävät eniten Fisher Pricen keinuva tötterö johon laitetaan niitä erivärisiä renkaita, sekä tuollainen puu johon pudotetaan palloja jonka jälkeen alkaa soimaan joku Mimosan mielestä ihana ja mun ja miehen mielestä kamala renkutus :D

Onnea hirmuisesti uusia taitoja oppineille! Meillä edelleen kävellään tukea vasten ja seisotaan hetkittäin ilman tukea. Sanoja tulee kaksi: anna ja äiti. Osaa kyllä toistaa perässä muitakin, mm. kakka, mutta tuo ''anna'' ja ''äiti'' tulevat ihan oikeissa paikoissa spontaanisti. Jouluna syötin Mimosan ennen kuin alettiin muut syömään jouluateriaa, mutta silti neiti karjui ANNA ANNA ANNA ANNA ANNA kun söin vieressä ja annoin sitten aika keon mm. porkkanalaatikkoa ja perunaa, mutta myös pienet maistiaiset kinkkua ja savukalaa. Toinen maiskutti ihan onnessaan :)

Minealle ja pienelle :hug: Toivottavasti olis nyt ohi tauti. Ja yritä saada levätyksi. Paljonko sulla on nyt viikkoja kasassa?

Mimmukka mun mies hakee kanssa töitä, mutta aika nihkeeltä näyttää työtilanne täällä... Ja miehellä on kesäksi kaksi oman alan hommaa tiedossa, joista toinen vaaditaan ammattitutkinnon saamiseksi, joten vähän hankalaa hakeakin kun joutuis lopettamaan/olemaan väliaikaisesti pois kesän.

Zoetoi sun karkkilakkos on kyllä kova juttu! Mä yritän nyt vuodenvaihteessa lopettaa mun Coca Colan lipittämisen ennen kuin multa rapisee hampaat pois. Eikä toi hiilihappoisuus tee pidemmän päälle kovin gutaa nielulle, saatika ne lisäaineet... Hampaat ovat toistaiseksi ollut ihan hyvässä kunnossa, mutta parempi lopettaakin ennen kuin näytän Andy McCoylta. Yritän muutenkin saada omat ruokailuni vähän säännöllisemmiksi, mä olen tälläinen pitkin päivää jotain naposteleva ja sitten illalla huomaan etten ole syönyt oikein mitään järkevää koko päivänä. Etenkin nyt kun Mimosa alkaa pian pikkuhiljaa syömään samaa ruokaa kuin me, on hyvä tehdä kunnon ruokaremontti ja säännöllistää ruoka-ajat.

Aplolle onnea yritykseen! :flower: Ja muillekin jotka vielä pienokaisesta haaveilevat.

MarsuJaSiskit Mimosalla on nyt 4 hammasta, ja pullottavista ikenistä ja lattioilla risteilevistä kuolavanoista päätellen lisää on tulossa :D

Marais toivottavasti ne Leon rauta-arvotkin olisivat nousemaan päin, ja toivottavasti teillä nukuttaisiin pian kunnolla. Meilläkin on menneet yöt ihme riekkumiseksi, ja Mimosa nukahtaa joskus 21-24 välillä ja herää 07-11 välillä. Yöllä herää kerran-pari eikä rauhoitu kun mun viereen tissille. Tästä syystä meilläkin aloitetaan vuodenvaihteen jälkeen unikoulu. Mimosahan nukkui 5kk-8kk ikäisenä yöt läpeensä, mutta sitten alkoi kauheella tahdilla tulemaan taitoja ja hampaita ja rokotuksia ja flunssa yms. ja ne sekoittivat kaiken. Pari kuukautta olen nyt ihmetellyt, että jos rytmi korjaantuisi pikkuhiljaa itsekseen, mutta taitaa olla toiveajattelua moinen. Nyt passitin miehen opiskelemaan tassuttelua, sovitaan miehen kanssa miten menetellään ja sitten aloitetaan. Raportoin myöhemmin, kuinka sujuu.

Kakka on neidillä sellainen kiinteä kakkanruskea klöntti, joka irtoaa vaippaa ravistamalla pyttyyn niin ettei kestovaipan valkoiseen fleece-pintaan jää oikein mitään. Ei haise erityisen pahalle, on mun mielestä oikeinkin normaalin näköistä tavaraa. Voisiko Marais teillä aiheuttaa tuo korvike tuollaisen savikakan? Onko Leo ihan kaupan peruskorvikkeilla vai saako soijapohjaista?

Jos menis vaikka nukkumaan tästä. Huomenna mennään miehen porukoiden luo pizzalle ja Mimosa jää sinne muutamaksi tunniksi hoitoon kun haluan mennä katsomaan raketteja enkä viitsi pientä raahata tuonne kaupungille kun liikkellä on jos jonkinlaista hiihtäjää ja on luvattu taas aika kovaa pakkastakin. Yökylään en kyllä vieläkään malta antaa. Ai niin, appiukko valtuutti mut valitsemaan anopille sormuksen synttärilahjaksi, vähän jännittää mitä anoppi tykkää mun valinnasta. Appi sen kävi ostamassa ja hänenkin mielestään olin nätin sormuksen valinnut.

Tälläinen romaani tällä kertaa. Kiitos kuluneestä vuodesta jokaiselle, ja ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2010 teille kaikille!

upupa ja Mimosa 10kk
 
Ekaks onnittelut kaikille uusista taidoita ja fasun pojalle uusista sanoista.

Tänään mennään neidin kummeille uutta vuotta vastaanottamaan. Katotaan kuinka käy jaksetaanko olla ees puoleen yöhön kun tuo valvominen tuottaa nykyään ihan hirveetä tuskaa :kieh:

Mä oon ihan ahdistunu siitä töihin menosta. Siihen on vielä reilu kuukaus ja jo viime yönä valvoin 2-3 ja mietin miten voin mennä jo töihin ja miten voin viedä noin pienen hoitoon :heart: Ihan hirveetä tuskaa tuottaa. Ja nyt on alkanu vauvakuumekin nostattaa päätään :eek: Liekö jotain hormonaalista???

Minea, ihan kauhee paikka missä se bensa loppu. Mulla on aina muka sellanen kiire etten kerkee tankkaamaan. Ja ihan varmana joskus auto jää johonkin mettätaipaleelle. Lasken aina montako kilometriä vielä pääsee ja koska on ihan pakko mennä tankille :LOL:

Meillä meni joulureissussa unet neidillä taas ihan pyllylleen, nyt on kolme yötä heräilty tunnin välein et josko sitä tissii olis tarjolla, mut nyt se on kyl pakko lopettaa ennen kuin työt alkaa. Marais, sitä makuulleen laskemista kestää aikansa. Nykyään meillä menee yöunille meno jo tois hyvin. Annan iltatissin ja vien hereillä/puoliunessa sänkyyn. Taputtelen sanon hyvät yöt ja et nyt on yö nyt nukutaan ja lähden. Takuuvarmasti neiti nousee seisomaan ja huutaa 30 sek, jonka jälkeen asettuu ja nukahtaa alle 2min. Mut nuo yöt, AAAARHHH |O |O |O

Kakka on välillä just sellasta tosi pahalta haisevaa harmaan ruskeeta könttiä. En oo saanu selville mistä vois johtua, eikä oo aina sellasta.

Täällä myös yritystä tehdä ruokaremonttia, jos vaikka sais nää raskaudesta jääneet kilot pois :whistle: Suklaata (paljon) vähemmälle ja tasaset ruoka-ajat niin eiköhän se alkuun riitä.

Niin ja huomasin tuossa tiistaina, et neidin yläikeneen oli ilmestyny pieni hampi. Nyt kieli lerputtaa hampaan kohtaa ihan koko ajan.

Mahto puolet taas jäädä kommentoimatta, mut ajatuksissa kuitenkin ootte.

Nopeaan on taas vuosi vierähtäny. Noista pienistä sen ajankulun huomaa. Onnea vuodelle 2010 ja pienille paljon uusia taitoja :heart:
 
Minea Voi mikä joulu teillä :hug: Toivottavasti poika on nyt paranemaan päin. Ei ole kyllä yhtään kivaa katsoa kun pieni sairastaa ja itse ei oikein voi tehdä asialle mitään. Itselläni tulee tosi paha mieli, jos tytöllä on nenä vähän tukossa, saatikka sitten jos nousis kamalan korkea kuume :(

Kaatjuska Kyllä teidän pikkunen varmasti kohta lähtee liikkeelle! Kääntyykö jo sujuvasti selältä vatsalleen? Itse ajattelin, että meidän tyttö jättää ryömimisen kokonaan välistä, kun ei tehnyt kyllä asian eteen YHTÄÄN mitään. Yhtäkkiä vaan yks päivä alkoi ryömimään kohti mun leipälautasta, eli tuli siis ihan puun takaa toi ryömiminen.

Mimmukka, Marza ja Marais Onnea teille työnhakuun!

Marais Meillä käytössä noi Aventin pullot ja meillä tekee ihan tota samaa, että välillä vuotaa sieltä jostain alta. En kyllä ymmärrä miksi niin käy, kun laitan aina sen tuttiosan/korkin ihan napakasti kiinni. Outoa :eek:
Hienoa, että teillä sujuu unikoulu noin hyvin!

Meillä nukkumaan käyminen on käynyt aika hankalaksi. Normaalisti ollaan tehty niin, että pesujen ja puurojen jälkeen otan tytön syliin sohvalle ja annan vielä iltamaidon. Siihen tyttö on usein nukahtanut ja olen vienyt omaan sänkyyn. Aiemmin, tyttö nukkui sitten omassa sängyssään aamuun asti. Nykyään jos vien unessa olevana sänkyyn, herää about puolen tunnin päästä, eikä nukahdakkaan uudestaan. Olen myös tehnyt niin, että tyttö on vielä hereillä kun lasken sänkyyn, niin, että varmasti huomaa joutuvansa sinne, mutta silti sama juttu. Nukahtaa ja herää hetken päästä! En nyt tiedä mikä valvottaa. Vosikohan olla tuo ryömimään oppiminen? Kun sängyssä kääntyilee jatkuvasti mahalleen ja alkaa ryömiä.
Toivottavasti on ohimenevää, niin olen ainakin itselleni uskotellut :whistle:

Meilläkin aletaan pikkuhiljaa siirtyä ihan oikeaan ruokaan. Yksi päivä oltiin porukoilla ja äippä oli tehnyt jauhelihakastiketta ja perunaa. Annettiin sitten tytön maistaa ja söi melkein kokonaisen lautasellisen vaikkei kastiketta edes hienonnettu! Raejuustoakin ollaan tytölle annettu ja se vaikuttaa olevan aika herkkua. Viili odottaa jääkaapissa, aiotaan sitä antaa nyt tässä lähipäivinä.

Sellasta mun piti vielä kysyä teiltä kellä on useampia lapsia, että minkälainen ikäero on esikoisen ja toisen lapsen välillä? Paljonkos Minean ka Kaan lapsille tulee ikäeroa? Itseäni nimittäin hieman mietityttää, että mitenkähän sitä selviytyy kahden pikkusen kanssa.

No tulipahan tarinoitua! Kiitokset kuluneesta vuodesta. Ootte ollut aivan ihanaa vertaistukea :heart: Onnea vuodelle 2010!
 

Yhteistyössä