**Maalismasut 2009** maaliskuussa

Njoo ny sit näemmä supistelutki alko tuossa jonku aikaa sitten, tosin edelleen kivuttomia mutta kuitenkin. =) Suutun kyl ny sit jos koko touhu menee loppumaan kuin seinään. :kieh:
Selkää jomottaa kyllä, huhhuh. Melkein jo vaadin että etenis jotenki suuntaan toiseen tämä.

Jos ny söis iltapalan loppuun. *mumks*
 
Täällähän meinaa kehkeytyä jännä ja aktiivinen palstapäivä! Toivottavasti Mömmis tilanne kehittyy suotuisasti - pidän kovasti peukkuja!

Mulla meni hermo kotona istumiseen ja puolenpäivän jälkeen hyppäsin bussiin ja keskustaan. Eihän se herkkua ole jatkuvan mahan kiristämisen kanssa kaupungilla luuhata, mutta voitti nyt kotiolot mennen tullen. kävin syömässä lempparipastan ja muuten vaan luuhasin sit pari tuntia kaupoissa. Miehen päästyä töistä käytiin vielä ruokakaupas ja neljältä oltiin kotona. päikkäreitä 1,5 tuntia ja ennen kuutta suuntasin taas kaupungille... miehellä tunnin harrastusvuoro niin lähdin vielä Cittariin tappamaan aikaa.

Kotiuduttiin seitsemän jälkeen, heti sauna päälle ja nyt on sitten jo saunattukin. Kuulumiset luin molemmilta maalispalstoilta ja nyt jännätään sitten Mömmiksen tilannetta!

Eli päivä kului kaikesta huolimatta ihan nopsaan ja lopun iltaa saakin ja pitääkin huilia sohvalla.

Ja iltapalan kimppuun myös täällä.
 
Iltaa Kyllä sitä on jännää tekstiä tullut tänään.

Mömmikselle voimia koitokseen. Kohta se nyytti on sinun sylkyssäsi.

Kävin tänään tosiaan Sellossa pyörimässä. Kävelin edes takaisin. Noin puol tuntia per suunta. Ostin esikolle kahdet välikausihanskat, kahdet kevät myssyt, kahdet kumisaappaat, toiset kumihanskat(tarhassa ollut liian pienet), kevät lapaset, kaulurin. Sitten hain kirjastosta muutaman kirjan itselleni luettavaksi. Sitten taapersin takaisin kotiin. Aikaa meni kolme ja puolituntia. Mutta oli mukavaa olla ihmisten ilmoilla ja samalla nauttia mahtavasta kevätpäivästä. Sitten kotiin söin lounaan ja hain esikon tarhasta. Hänen kanssaan pari tuntia ulkona. Syömään ja leikkimään.
Sitten isäntä tuli kotia. Ja leikittiin hetki yhdessä ja sitten mies oli tytön kanssa hetken leikkien.

Nyt tyttö sitten nukkuu. On taas nukahtanut kiltisti pari viikkoa. Toivotaan, että jatkuu samaa rataa. Kohta alkaakin CSI, jota on pakko katsoa. :D .

Huomenna onkin kirppiksellä käynti ja siivouspäivä. Onpahan sitten viikonlopuksi siistiä, kun siivoan huomenna valmiiksi paikat. Saa vauvakin sitten tulla maailmaan puhtaaseen kotiin.

Jadekettu+masuasukki edelleen 39+4


:heart:
 
myymä
Mömmis onkin varmaan päässyt jo tosi toimiin :) Voi onnekas!!!

Täällä ei MITÄÄN uutta. Limavuotoa on tullut nyt kolmena päivänä peräkkäin mutta hyvin niukasti :(
Tänään sitten varailen yliaikaiskontrollia plaaah... Tuntuu vielä ihan hirveesti siltä että tää vauva ei oo mikään ihan pikkunen...


myymä ja pikkuveli 41+0
 
Aurinkoista pakkaspäivää täältä Etelästä :LOL: .

Aloitin aamun reippaasti ja tartuin pölyrättiin. Nyt on heti aamutuimaan laitettu vaatteet kaappeihin, pyyhitty pölyt, impattu ;) (tarkoittaa imurointia), pesty lattiat sekä asunnolle tehty raikas pakkassää tuuletus. Vessasta pesty pönttö ja allas ja imuroitu lattia. Reippaasti aloitettu aamu.

Nyt olen ajatellut laittavani kohta aamiaista ja katsella meille tuli vauva. Sitten tuossa puol 10 maissa käyn kirppiksellä katsomassa olisiko tullut kivoja ulkoleluja. Sen jälkeen käyn pienellä lenkillä ja kaupassa. Pitää hakea hieman jauhoja ja maitoa sekä sitruunaa. Jotta saan sen yhden kuivakakun tehtyä lisää pakkaseen. Onpahan sitten jotain mitä tarjota vieraille, kun tulevat vauvaa katsomaan.

Hieman myöhemmin ennen kuin haen esikon, niin pitää silittää hieman pyykkiä ja laittaa muutamiin esikon vaatteisiin nimilaput ommellen sekä yhteen äitiyspaitaani yksi nappi rinnuksiin, koska on hieman liian avoin makuuni. :LOL: :

Mömmis lienee laitoksella ja luultavasti jo pikkunyytti sylissään ;) .

Oma (.). Vaikka eilen kävelin todella paljon, niin oloni on todella hyvä. Nivusiin ei satu, olen pirteä kuin peipponen ja tekisi mieli tehdä hommia vaikka kuinka paljon. Liian pirteä ja energinen. ;) . Ehkä se johtuu osittain tästä ihanan aurinkoisesta pakkaspäivästä.

Jadekettu+masuasukki 39+5 :heart: ja hups, kohta onkin jo LA La:na. ;) .

Mutta tässä odotellaan ihan kiltisti ja nautin vain esikon ihanasta seurasta ja annan hänelle kaiken huomioni isän kanssa. Kohta tyttö joutuu jakamaan vanhempansa ja hieman se jännittää. Itse asiassa on alkanut jännittää jo enemmän kuin esikosta, että tuleeko itse vai käynnistetäänkö taas. :/
 
:wave:

Täs oon edelleen kotona, menin kyl aiemmin nukkumaan kun iski ihan mieletön väsymys. Päästäisiinkin ees lähtemään jo.

Tilannetietoa: Yöllä irtosi isompi toooosi ällö limaklöntti semmone oranssin/punaisen/keltaisen sekotus (en osaa ny kuvailla väriä, mut joku tommone). Ja nytkin edelleen irtoilee/valuu randomkokoisia palasia. Osa paloista värittömiä ja verensekaisia/viiruisia ja osa just tota punertavanoranssista. (Sori tarkka analysointi :D )

Koko yö oli tosi raskas kun toden teolla jomotti alaselkää ja alavatsaa ( ihanku pahimpana menkkapäivänä ). Supisteli jopa vähäsenkin. Toinen nikotteli vielä päälle. :heart:
Mutta niin siis, toivotaan, että tulis lähtö pian. Supisteluja tai lapsiveden tuloa odotellaan täs. :)

Mömmis 40+5

 
Huomenta Ihanaa, kun toisilla on edes jotain merkkejä tulevasta, kuten Mömmiksellä...toisin, kun eräillä jolla ei mitään :( Esikoista tosiaan odotan enkä edes tiedä miltä supistus tuntuu...eilen sain sellaisia menkkamaisen oloisia lyhyitä kramppeja (?) ja oletan/toivon, että ne olisi olleet jonkin näköisiä supistuksia. Ja heti tuli toiveikas olo...mietinkin miten ihmeellistä on, että nyt toivoo "kipuja" ja että pääsisi sairaalaan, kun normaalisti niitä välttää. Mutta onhan tässä täysin eriasiasta kyse, kun lopputulos on toivottu ja hartaasti...pitkään...odotettu....
Jadekettu se on sitten oikein toimelias....ja energinen, itse en ole aikoihin saanut mitään aikaseksi. Siivoaminenkin on yhtä tuskaa (kärsin issiaksen ilosta).
Mukavaa päivää kaikille....
 
Huomenta! Jo toistamiseen. ylös seitsemältä, aamupala ja lehdenluku, palstan tilanteen tsekkaus ja kasilta jo takas petiin... Ylös uudestaan puol tuntia sitten.

Täällä myös aloiteltu vähän siivousta: vessanpesut, keittiön tiskihuolto ja eteisen vaatekomeron siivous. Kaverilta sain vielä äippälaatikollisen vähän isompia vaatteita ja ne pitäis katsoa myös läpi. Yksi juurtumassa oleva kukka pitäis istuttaa multaan ja paneeliverhoa pidentää. Lisäksi mulla on tekemättä yksi ikuisuusprojekti: hääkuvien laittaminen kansioon. Ehkä noin kolmanneksen oon joskus aikaisemmin valinnut, sommitellut ja liimannut valmiiksi. Heinäkuussa tulee vasta 5 vuotta meidän häistä ja ajattelin, että nyt mammalomalla pitäis saada muistot kunnolla talteen. Eilen sain ostettua jo liimaakin, kun entinen oli kuivannut enkä liimapuikolla halua laittaa, kun rapisevat kuitenkin irti.

Yhden maissa tulee naapuri kylään, joten saan juttu- ja teeseuraa, kiva! Heidän esikoisensa tulee viikonloppuna tasan 4 kk. Mukava jutella ja saada vauvanhoitovinkkejä. Pitää oikein kysellä tuosta kestoilusta errityisesti, kun hän on asiaan tutustunut jo hyvän aikaa.

Illalla vielä notkumaan keilahallille n. 18-20.30, kun mies heittää viikokisaa.

Ja sokerina pohjalla Teho-osasto! Tää päivä on siis mukavasti ohjelmoitu, joten eilisenlaista totaalitylsistymistä ei pitäis päästä yllättämään.

Huomenna sitten heti aamulla kymmeneltä vielä neuvola, kunsitä yliaikaiskontrollia ei kerran saatu mahtumaan perjantaipäivälle. By the way... mullakin tullu eilen ja tänään limaklönttejä... TOSI MINIMISTI - mutta edes jotain.

Misa75 saako kysyä kun edellä kirjoitit, että pikkuista odotettu pitkään, että kuinka kauan? Jätä vastaamatta, jos liian tunkeileva kysymys. Oman taustan vuoksi erityissympatiat niille, joilla raskautuminen ollu tosi vaikeaa.

Kaatjuska ja Kunto 41+4
 
Heippa tänne taasen, Eilen kävin yliaika kontrollissa.... Ja siellä painoarvio vauvalle oli 3900g olisin saanut käynnistys ajan perjantaille.. mutta kun mulla edelliset on olleet sen verran kovia kokemuksia niin ajattelin odotella sitten vielä maanantaille.. ja sain maanantaille klo:9:00 käynnistys ajan... jos ei spontaanisti nyt lähde syntymään!(toivottavaa olisi) Lauantaina menen kyllä Taysiin käyrälle ja ultraan, tarkastaan istukan voinnin.. kun sillon kuitenkin jo kaksi viikkoa lasketusta..Eilen tosin kaikki oli hyvin..
olen 3cm auki ja 2,5cm kanavaa jäljellä... elikkäs jotakin on ainakin tapahtunut! Selkä edelleen juntturassa ja samoin jalat... kahteen yöhön en ole kunnolla nukkunut ja sekin tekee oloa kiukkusemmaksi... Mömmiksellä jännät paikat, voi onnellista...ihanaa kun ei tarvitse kärvistellä kovin pitkään tuon lasketun jälkeen =) mutta kaunista kevät/talvi päivää odottelijoille... kirjottelen jos tilanteessa muutoksia..
 
onnittelut vauvautuneille :flower:
nyt vasta kerkiän tänne kirjottelemaan...eli:
synnytyskertomus
keskiviikkona 18.3 olo oli hyvä koko päivän mutta äitini tuli käymään ja otti esikoisen hoitoon että saan levätä.supistukset alkoivat kuin salama kirkkaalta taivaalta klo 21.55. ne oli heti tosi voimakkaat ja tulivat 2-4 minuutin välein. aina kun supisti niin tiputti polvilleen lattialle mutta ajattelin että ne varmaan loppuvat. puol 12 aikaan yöllä sitten päätin lähteä laitokselle ja herätin miehen.matkalla minun piti siirtyä takapenkille makaamaan kun en voinut istua..matkaa laitokselle oli tässä vaiheessa n.70km kun päätin soittaa ambulanssin. ne mittasivat rr:n ja se mies kysyi oliko vedet tulleet.kun sanoin ettei ole niin tokaisi vaan että eihän sulla sitten ole edes synnytys käynnissä. 5vaille 1 olin laitoksella ja heti sanoin kätilölle että kaikki mahdolliset puudutukset kehiin!kätilö katsoi kohdunsuun tilanteen ja sanoi että 9 cm on auki.menin ihan shokkiin kun "eihän tämän näin pitänyt mennä" :LOL: antibiootin tiputtivat streptokokin vuoksi ja puhkovat kalvot.sittempä pääsin ponnistamaan ilokaasun avulla(ponnistusvaihe meni ilman kaasua kun se letku oli irronnut maskista niin hengitin maskin kautta pelkkää ilmaa :headwall: ) eli synnytys kesti kaikenkaikkiaan 3 tuntia 46minuuttia. toinen vaihe kesti 6 min. ja kolmas 9 min. oiskohan siinä nyt ollu sitten kaikki...repeämiä yms ei tullut joten toipuminen oli nopeaa..
terveisin angelia ja vaavi 7vrk
 
Vauvaantuneille onnitteluja!

Kaatjuska, teidän häistähän on lyhyt aika. Meillä tulee kohta 11 v ja kuvat ei oo vieläkään albumissa. Hyvää vauhtia menossa. Ehkä sitten eläkepäivinä..... :whistle:

Mömmiksen tilannetta jänskätän tässä :hug:

Muija ja emäntä
 
Moikka

Angelian synnytyskertomus kuulosti nopealta toiminnalta =)
Ja vielä huomaamatta ilma mitään helpottajia (tuo ilokaasu juttulaittoi hymyilemään ;) )
Hienoa että olet hyvin toipunut!

Mömmiksellä tosiaan jännät paikat. Ei mene kauaa kun vauva sylissä. :hug:

Maalismamma: Toivotaan että lähtis itsestään synnytys käytniin niin ei tartteis käynnistellä.

Myymä: Täällä kans tullut jo pari viikkoa lima vuotoa, niin että saa pariin otteeseen housunsuojan vaihtaa päivällä.
Saitko yliaikaiskontrollin mille päivälle?? sielläkö sitten puhutaan käynnistyksestä jos ei sitä ennen synny?

Jadekettu: Itse kans käynyt nyt parina päivänä oikein reippaalla ja pitkällä lenkillä koiran kanssa. Ja ihmeekseni saa tosiaan reippaasti kävellä eikä satu niin kuin tähän asti.
Ihana tallustella niin että tulee hiki =) juuri tuota kunnon fyysistä liikuntaa olen kovasti kaivannut mutta kun ei ole kärsinyt mennä niin lujaa tähän asti, että ois kunnolla hengästynyt.
ilmeisesti pikkuinen vähän asentoaan muuttanut eikä paina nyt niin plajon tuonne oikealle missä kipu oli aivan tajutonta aina.

Misa: En halua lannistaa mutta mulla ollut noita "menkka kipuja" jo pitkään.. välillä tosi polttavinakin ja tässä sitä vielä ollaan..
Mutta kyllähän nuokin tuntemusket varmasti paikkoja valmistelee.. ainakin niin haluan uskoa ;)

Yö oli ihan syvältä :headwall: en ole koko viikolla nukkunut yhtään yötä kunnolla ja alkaa tuntua |O Illalla otin suosiolla särkylääkkeen nukkumaan mennessä.. Pari tuntia nukuinkin oikein sikeästi kunnes poika aloitti valvomisen jostain syystä... sitten aamuyöllä alkoi jo repiä jalkoja ja tuli ihan kamalan oksetus olo :x
mies heräsi 4.35 ja en vielä siihen mennessä ollut unta saanut... poika heräs ja otin viekkuun. toinen uinahti heti :heart: ja olin itsekkin sitten vielä torkahtanut onneksi.. seiskan jälestä heräiltiin sitten.

Käytiin tutustumassa päiväkotiin ja poika menee ensi ma ja ti sinne viideksi tunniksi.. On innoissaan kun pääsee toisten lasten kanssa leikkimään =)
Itsellä vaan semmoinen olo että mitä ihmettä sitä osaa tehdä sillä aikaa :eek: ???

Nyt on yläkerta imuroitu, luututtu, pölyt pyyhitty ja petivaatteet vaihdettu. huomenna ois alakerran vuoro. Tai jos illalla kopsais jo matot valmiiksi kun pojan kanssa kuitenkin ulkoilaan vielä.

Ihmeellisesti ilma vaikuttaa mielialaan.. vaikka ei ole tullut kunnolla nukuttua moneen yöhön niin kuitenkin suhteellisen virkku olo.
Mutta en käsitä miks ei poika voi nukkua vaikka on selvästi ihan puhki |O kuuluikin juuri että "en saa unta..." illalla sitten ihan tillin tallin kun yö meni miten meni.

Soitin niistälabra vastauksista ja olivat ihan ok. eli siellä ei näkynyt että arvot ois ollut koholla. hyvä juttu. Ihmettelen vaan että miten neuvolan testeissä sitten näkyi.. ja ihmetyttää että miks olo vaan koko ajan huononee.. pahoinvointi on jotain tosi kamalaa.. pääkipu lissäntyy vaan koko ajan ja jalat on kuin tukit.. mutta hyvä jos arvot kohdallaan.. ei tässä enää pitkästi ois.

jaahas.. meen valtaamasta palsta tilaa ;)

danjuska ja vilma 39+5

semmoisen kysymyksen ajattelin vielä heittää että joilla menee vauvan syntymä huhtikuun puolelle niin siirryttekö sinne vai oletteko maalismasuissa??? Itsestä tuntuu nyt että maaliskuisissa pysyn kun porukka tuttua.. saas nähdä sitten.
 
Kaa
Alkuperäinen kirjoittaja mökin muija:
Kaatjuska, teidän häistähän on lyhyt aika. Meillä tulee kohta 11 v ja kuvat ei oo vieläkään albumissa. Hyvää vauhtia menossa. Ehkä sitten eläkepäivinä..... :whistle:
Huh, huojentavaa! Meikäläinenkään ei ole vielä saanut puolentoista vuoden takaisia hääkuvia kansioon asti...
 
Kaa
Alkuperäinen kirjoittaja mökin muija:
Kaatjuska, teidän häistähän on lyhyt aika. Meillä tulee kohta 11 v ja kuvat ei oo vieläkään albumissa. Hyvää vauhtia menossa. Ehkä sitten eläkepäivinä..... :whistle:
Huh, huojentavaa! Meikäläinenkään ei ole vielä saanut puolentoista vuoden takaisia hääkuvia kansioon asti...
 
mökin muija eihän mulla sitten mikään kiire noitten hääkuvien laitolla ole :LOL:

danjuska ehdottomasti jatkan maalismasujen kanssa palstailua - mun mielestä sillä syntymäkuukaudella ei ole mitään väliä - TÄRKEIN ON TÄÄ TUTTU PORUKKA TÄÄLLÄ!

mömmikselle edelleen pidän peukkuja, mutta aika selvältä tapaukselta tuo kai jo kuulostaa? Ainut kysymysmerkki on, että kuinka kauan menee ennen sairaalaan lähtöä!

Ilma on täällä Kokkolassakin mitä mainioin! Pakkasta enää 5 astetta ja aurinko on paistellu pilvettömältä taivaalta aamusta asti B)

Nyt naapuria odottelemaan! Rattoisaa kevätpäivää kaikille!
 
Päivää no onhan meitä odottajia vielä linjoilla. :D .

Kaatjuska Meillekin tulee kesällä 5 vuotta meidän häistä. Mutta ensimmäistäkään kuvaa en ole teettänyt. Kaikki on koneella. Pitäisi varmaan tehdä sellainen muistojen kultainen albumi, ennen kuin tulee 10-vuotis hääpäivä.

Angelia kiitos synnytyskertomuksesta. Mä anteeksi suoraan sanottuna repesin :LOL: , kun luin tuon ilokaasujutun. Mutta pääasian, että ilma maskin kautta auttoi sinua ;) .

Täällähän on muutamilla jo jännät paikat. Saa nähdä, että onko viikonloppuun mennessä nyytit sylissä Mömmiksellä ja Danjuskalla .

Danjuska aion pysyä maalismasuissa vaikka vauvasyntyisi huhtikuussa. Kuitenkin se alkuperäinen laskettu aika on ollut maaliskuussa. Ja täällä on tuttua porukkaa. On tavallaan kuljettu yhdessä jo PIIITKÄ matka :saint: . Josta on hyvä jatkaa matkaa.

Mömmis ei haittaa vaikka on tarkkaa kuvailua. Saadaan me muutkin limaklöntistä tietämättömät tietoa, että millainen se tulppa mahdollisesti on jos tulee. Osalla saattaa vasta sairaalassa tulla.

Jaahas kävin siellä kirpparilla. Tein taas mahtavia löytöjä. Löysin, lisää noita isoja legoja. Kassissa oli noin 100 kpl:tta ja hinta vain 6 ?. Sitten muutamat käsinuket eurolla ja vauvalle sellainen ihana helistin ja pienen pienet tossut. Mahtavia löytöjä.

Sitten kävin kaupassa, jotta sain uupuvat tavarat leivontaa varten. Leivoin sitruunamurokakun. Joka menee pakkaseen. Tosin oli pakko maistaa :p pala, kun tuoksuu niin hyvälle. Lisäksi silitin vaatteet kaappiin. Nyt sitten hengaan hetken, kunnes lähden kohta esikkoa hakemaan.
Laitoin vaunuihin valmiiksi seisomalaudan mukaan, niin voi neiti alkaa harjoittelemaan vähitellen myös sen käyttöä.

Juttelin äidin kanssa tänään ja hän kysyi tuntemuksia. Totesin, että varmaan syntyy vasta pääsiäisedn jälkeen käynnistyksellä.:/ Oli ihan, että luuletko tosiaan, olin että joo. Meikäläisen tuurilla. :(

Nyt on tänään siis Siivottu,Shoppailtu Siwassa, Spurttailtu. Jospa illalla Saunoisi ja Sekstailisi ;) . Jos isäntä haluaa möhömaha vaimoaan. Tahtoo saada lapsen maailmaan ilman käynnistystä.

Vauva jumppaa tosi paljon tuolla masussa.;)

Jadekettu+masuasukki 39+5 :heart: ja kohta se POKS 40+

*MUOKS* se on 6 sivua, niin meillä on 50 sivua täynnä. Kyllähän me se saadaan täyteen vai kuinka? :)
 
Päivää Yritettiin mieheni kanssa lasta reilun vuoden verran, joten ei sen kauempaa, mutta kun toivoo ja odottaa jotain niin aika tuntuu pitkältä...Nyt odotetaan sitten vauvaa syntyväksi ja jälleen tuntuu pitkältä aika...vaikka loppu suoralla jo ollaan...onneksi...
Olen täältä lukenut, että monella on ollut pitkäänkin niitä menkkamaisia tuntemuksia, mutta kun itsellä oli ensimmäistä kertaa niin "epätoivoinen" takertuu pienimpäänkin toivon rippeeseen :)
Mä ajattelin myös pysyä maalismasuissa, vaikka vauva syntyisi vasta huhtikuussa, kun alusta asti on kuitenkin lukenut tätä palstaa ja ollut mukana, vaikkakin vain taustailijana...ja nyt ihmeellisesti aktivoitunut kirjoittamaankin...Ehkä toi Jadeketun 50 sivun tavoite myös motivoi kirjoittaa, että se saavutettaisiin... =)
 
Torstaita kaikille! Neuvolakuulumisia rv 40+2: paino -200g (herkkujen ahmiminen siis kannattaa) ;) rr 121/70, pissa puhas, sydänäänet 135 ja vaavi kiinnittynyt ja alhaalla. Hyvin napero reagoi ku terkka ärsytteli.. Nii ja tuo sf-mitta ollu jo kolmisen viikkoa tuon 34 cm. Että sellasta tääl. Käväsin tuos kaverilla pväkahvilla, nyt pitäs lähtä hakemaan porukka kotiin. Onko tietoo, et jos on hiivatulehdus synnytykses, et miten sit toimitaan..eikö se voi tarttua vauvaan? Mul ilmeisesti yrittää hiivaa pitkästäaikaa, yök :$
 
Mömmis on tainnu nyt jättää 50 sivun tavoitteen meidän muiden hennoille harteille ja lähteä tositoimiin! Viimeinen kirjoitus 11 aikoihin...

Jadekettu mukava kuulla, että en ole yksin saamaton hääkuvien suhteen. Ja meillä ne on kuitenkin jo paperiversioina. tämä siksi, että omat ja mieheni vanhemmat ehdottomasti halusivat kuvat "vanhaan malliin" heti häiden jälkeen, joten ne tuli silloin teetettyä muutamin kopioin. Pahaa vaan pelkään, että mullakin kuiteski menee 10-vuotishääpäivään toteutuksen kans, ainakin!

 
Pikaisesti omat kuulumiset:

Samuel syntyi viime sunnuntai-iltana (41+4). Aamuyöllä neljän aikaan heräsin säännöllisiin kipeisiin supisteiluihin, joita tuli heti 5-9 minuutin välein. Sairaalaan klo 9, auki 1 cm. Iltapäivällä oli tilanne vielä 3-4 sentissä ja epiduraali hidasti avautumista, joten oksitosiini otettiin käyttöön. Loppu neljä senttiä meni alle tunnissa ja 49 minuutin ponnistelun jälkeen vauva oli maailmassa klo 19.59.

Mulla ilokaasu oli todella suuri apu. Epiduraali poisti kivun avautumista ja vatsan päältä. Mutta jäljelle jäi takapuolelle järjen lähes vievä kipu. Se aiheutti, että jännitin koko kropan voimalla ja vaikeutin hommaa entisestään. Kunnon ilokaasusessio rentoutti sen verran, että kiroilu ja kyynelehtiminen pysyi edes osan ajasta kurissa. Tikkejä tuli vain kaksi ja välilihakin oli täysin ehjä. Mutta mulle kehittyi häntäluun päälle sellainen patti, joka aiheuttaa isoja kipuja. Tähän on nyt antibioottikuuri, joka toivottavasti auttaa pian.

Kotiin päästiin tänään. Yksi ylimääräinen päivä meni sairaalassa keltaisuutta seuratessa. Vauva on tottakai äidille täydellinen, vaikka apgarpisteet olivatkin 6/8/8. Sydänäänten lasku synnytyksessä oli inhottavaa, kun ei voinut itse asialle mitään. Ja vauvan tultua ulos olikin aika pitkä aika ennen kuin hänestä lähti mitään ääntä. Nenä ja kurkku putsattiin letkulla ja paljon muutakin ne touhusivat vauvan ympärillä ennen kuin pystyi huokaisemaan helpotuksesta.

Vauveli oli 3770g, 53 cm ja pipo 34,5 cm. Tumma tuuhea tukka ja selvästi jo rusehtavat simmut. Isänsä näköinen. Imetys sujuu vaikkakin kivuliaasti, mutta paino nousi eilisestäkin kivasti. Elämä on juuri nyt ihanaa! Eikö totta, maalismammat?

Melita ja Samuel vajaa 4 päivää
 
Onnittelut melitalle pikkupojasta :flower: Mömmiskin pääsi tositoimiin, haluan kans!! Meilläki hääkuvat viel laittamatta albuumiin, eihän niistäkään ole ku 7 vuotta :LOL: En minäkään huhtikuisten puolel siirry vaikka tämä napero ei tämän kuun aikana ulostaudu. Menkkajomotusta ollu nyt päivän ja joitaki mojovia suppareita. Pikkusen muuten kyrsii, ku joka pvä ku lapsia kuskaa hoitoon niin ne tätsyt taivastelee et eikö se jo tuu ja onko edes supistellu/onko paikat auennu!! Sinäänsä ymmärrettävää, mut ku sama laulu joka aamu/iltapvä :headwall:
 

Yhteistyössä