Maaliskuiset 2024

vierailija
Täällä laskettu aika 24.3. ja toista lasta odotellaan. Viime viikolla käytiin varhaisultrassa (silloin 6+4). Löytyi syke ja koko vastasi oletettua. Tämä tärppäsi ekasta yrityksestä, mutta esikoista yritettiin pitkälle toista vuotta. Siksi tuntuukin jotenkin ihan liian onnekkaalta jos kaikki menisi nyt hyvin. Varsinkin tämän ketjun luettuani tuli palattua maanpinnalle, että keskenhän tämä voi vielä mennä hetkenä minä hyvänsä...
No, ei passaa maalailla piruja seinille! 😁 Toistaiseksi kaikki sujunut hyvin, mutta oksentelu on alkanut. Sitä ei ollut kyllä lainkaan ikävä raskaana olemisessa. Loppuisipa jo pian.

-asdasd
 
  • Rakkaus
Reactions: laikkuvehka
vierailija
Heips!
Täällä ensimmäistä lastaan odotteleva jännittynyt äidinpuolikas. La-arviot menee ihan maalis-huhtikuun vaihteeseen.
Keskenmenon pelko on suuri..sen verran toivottu olisi toukka. Varhaisultra varattu 17.8 eli viikko vielä pitäisi jaksaa odottaa tietoa!
Väsymys on ollut jäätävä! Lisäksi menkkamaisia vatsanipistelyjä, ajoittaista huonoa oloa, rintojen arkuutta ja muuta mukavaa ilmennyt. Jollain tavalla kuitenkin tyytyväinen, että on oireita, niin uskoo helpommin asian olevan totta.

Jos ensi viikolla todetaan kaiken olevan kunnossa, niin voisin olla kiinnostunut facebook-ryhmästä minäkin! Miehen Lisäksi vain 1 henkilö tietää raskaudestani ja tuntuu ääreisraskaalta olla jakamatta asiaa kenenkään kanssa. Varhaisultran jälkeen pääsen kertomaan siskolleni, oli uutiset sitten mitä tahansa.
 
Täällä voidaan edelleen pahoin😪 ens maanantaina neuvola niin pitää kyllä pyytää respa lääkkeisiin, jos niistä olis edes jotaki hyötyä.. on päiviä kun oksennan vaan kolme kertaa ja sit taas päiviä ku oksennan kaiken. Paha olo on läsnä 24/7 ja herään yölläkin😷 alkais jo riittää mut ei paljoo lohduta et viikkoja vasta 9+4.
 
vierailija
Pahoinvointi jyllää täälläkin. Muuta ei elämään mahdukaan, töistäkin jouduin jäämään saikulle,kun olo on niin kurja 24/7. Pari viikkoa kun jaksan,niin pitäisi alkaa helpottaa. Ainakin minulla on aina alkanut pahoinvointi loiventua siinä 10-11 RV. Toki joillain jatkuu pidempääkin,mutta itsellä on aina ollut silloin pahin takana.
+Sanisan+
 
Kopioi edellinen teksti ja lisää omat tietosi 🙂 Voi lisätä myös muita tietoja tuohon halutessaan!

❁ MAALISKUISET 2024 ❁

La/Nimimerkki/Monesko lapsi/Synnytyssairaala

2.3.
Alia/3./HUS

8.3.
Chilino/2./Lohja

9.3.
Laikkuvehka/5./-

10.3.
Emppulih99/2./ OYS

12.3.
Eswe/1./KYS(?)

15.3.
Malanen/2./Mikkeli(?)

16.3
Manteli-/1./-

23.3.
Pampulax/9./Kaks

25.3
Thandi/5./HUS

27.3
Odottaja017/ 1. /Kys

31.3.
Tiana44/2./HUS
pieni_toive / 3. / -
 
vierailija
Onko joku kokeillut jo kotidoppleria? Pitkän harkinnan jälkeen päätin nyt tilata ja kokeilla. 😄 Vasta 9. viikko meneillään eli tuskin kuuluu vielä mutta ehkä ensi viikolla vois jo alkaa kuulumaan.
 
Onko joku kokeillut jo kotidoppleria? Pitkän harkinnan jälkeen päätin nyt tilata ja kokeilla. Vasta 9. viikko meneillään eli tuskin kuuluu vielä mutta ehkä ensi viikolla vois jo alkaa kuulumaan.

Minulla oli joskus ja huomasin, että turhaa stressiä aiheutti, jos ei sattunutkaan kuulumaan sydänääniä. Hyvät ja huonot puolet siinä laitteessa, toki käyttäjän yksilöllinen kokemuskin siinä vielä mukana.
 
vierailija
Meillä on, mutta en tässä raskaudessa ole vielä kokeillut. Ehkä rv12 maissa.
Minullakin on,mutta ei ole tullut kokeiltua. Aiemmin olen kyllä saanut kuulumaan jo aika varhaisilla viikoilla. Ultrassa kävin muutama päivä sitten ja sieltä löytyi syke ja ihan viikkoja vastaava mini. Helpotti mieltä, kun näki selkeän syyn jaksaa tätä pahaa oloa. Aiemmin kun on ollut ajatus, että onkohan siellä mahassa edes ketään.
-sanisan
 
vierailija
Mikä on maaliskuisten vointi? Onko oireet helpottaneet tai pahentuneet? Itsellä nyt 9. viikko ja oireet vähentyneet reippaasti. Oikeastaan enää vain väsymystä sekä järkyttävät ilmavaivat ja ummetus. 😄
 
Täällä on aamusta iltaan etova olo, toisina päivinä vaivaa enemmän ja toisina vähemmän. Voisi kyllä loppua jo kokonaan. Eilen alkoi voimakas närästys tähän vielä kaveriksi. Yöt menee pyöriessä kun on joko liian kuuma tai sitten paleltaa...ja lisäksi pitää ravata vessassa. Nyt on 8. viikko menossa.
 
Täällä nyt meneillään 11+5. Np ultra olisi 29.8. Jatkuva etominen väistynyt(onneksi), väsyttää ja vessassa saa ravata öisin😊. Vatsa myös jo aikaisempiin raskauksiin verrattaessa paljon isompi(eikä ole syömällä tullut🤔). Varhaisultrassa kuitenkin todettu masussa olevan yksi sikiö, muutoin olisin voinut epäillä kahtakin🤭
 
  • Rakkaus
Reactions: laikkuvehka
Tällä meneillään 9+0. Oireita ei ole kovin paljoa ollut. Joinakin aamuna yökkäyttää ja illalla ysiltä pitää nukkumaan mennä ja aamuyön tunteina herään enkä unta saa. Marjoja ja kasviksia tekee kovasti mieli. Karkkia ei ollenkaan. Vatsa pömpöttää niin ettei tiukkoja vaatteita voi pitää julkisilla paikoilla. Paljon kuitenkin mietin onko mahassa ketään. Yksityisen ultra hintoja katsonut ja todennut etten taida raaskia 160e siihen sijoittaa ja tuntuu ettei sopivia aikojakaan siellä olisi. Tänään ensimmäinen neuvola, normaalit alkukartoitukset ja sydämen sykettä yritettiin kuunnella, mutta ei kuulunut ja sekös panikoittaa entisestään. Terveydenhoitaja toki sanoi että sillä ehdolla kuunnellaan etten yöunia menetä. Mutta kun aikaisemmista on aina kuulunut.Ensi viikolla pitäisi aika tulla nt ultraan.
Joko muilla on neuvoloita ollut? Onko sykkeet kuulunut?
 
vierailija
Koitin kotidopplerilla etsiä sykkeitä nyt 8+3 viikoilla. Hyvin alhaalta yhdestä tietystä kohtaa tulee näyttöön 127 hujakoilla pyörivä lukema, joka hetken päästä kuitenkin häviää. Toki tiedän ettei näillä viikoilla pitäisikään kuulua eli itselläni ihan rauhallinen fiilis.


Tuulitar123, varmasti jännittää kun sykkeitä ei kuulunut mutta ilmeisen harvassa on ne joilla noilla viikoilla kuuluu. Löytyykö teidän asuinalueelta sellaista ultrauspaikkaa joissa ultran tekee kätilö? Niisen hinnat ovat yleensä huokeampia jtn 70-80€ luokkaa. Turussa ja pääkaupunkiseudulla on ainakin noita edullisempia paikkoja.
 
vierailija
Meillä myös oli eka neuvola aiemmin tällä viikolla, tänään on 8+4. Täällä ei neuvolassa kuunnella sydänääniä vielä, kun ilmeisesti neuvoloiden dopplerit kuulee sydänäänet vasta jollain viikolla 13. Eli senkin puolesta huoli pois, Tuulitar!
Mulla pahoinvointi on vahvasti läsnä. Kaikki ällöttää ja oksennus tulee 1-3 kertaa päivässä. Kaikki haisee jotenkin pahalta, jopa oma koti vaikka tuuletan iltaisin. Sama juttu oli kyllä edellisessä raskaudessa, että hajuaisti vahvistui ja kaikki vaan haisi. Miehen mielestä ei haise. Haluaisin vaan olla ulkona raittiissa ilmassa, mutta ei sekään virkistä kun on kuumia ja kosteita päiviä ja ilma seisoo. Alkuraskaus kesäaikana never again...
Np-ultra varattu syyskuun puoliväliin. Hirveän pitkä aika vielä sinne.

-asdasd
 
Mulla aamuisin on kauhea nälkä ja heikotus että pitää saada heti jotain ruokaa,mielellään hedelmiä ja tuoremehu😍Niitä tekee mieli. Muuten on olo ollut aika ok koko alkuraskauden.Nyt on viikko 9+5 meneillään. Kahvia ei tee mieli yhtään eikä mitään makeaa. 25.8 olis jo eka ultra😱 neuvolassa multa ei katsottu sydänääniä kun ei kuulemma silloin vielä kuulu sillä laitteella,hyvä niin🙂
 
Maaliskuisilla on salainen Facebook ryhmä, jonne liittyminen ei näy muille. Minulle viestiä, jos sinne haluaa. Tällä hetkellä siinä on vasta alle 10 jäsentä.

Eilen oli eka neuvola, katsottiin ultralla, koska meidän neuvola sitä tarjoaa ylimääräisenä palveluna viikoilla 8-10. Kaikki oli hyvin pikku tyypillä ja viikot nyt ultran mukaan 8+4, menkoista laskettuna 8+1.

Hirveä etova olo koko ajan, öisin en saa sen takia nukuttua. Mutta kyllä tämä tästä!
 
  • Tykkää
Reactions: Malsu_

Yhteistyössä