"Maahanmuuttajataustaisista oppilaista suuri osa oli Pisa-määritelmien mukaisesti heikkoja osaajia."

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"”Ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajataustaisista oppilaista peräti 61 prosentilla ja toisen sukupolven maahanmuuttajataustaisista oppilaista 39 prosentilla oli heikko lukutaito 2022”, opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa kerrotaan."


"Rikkaus ja voimavara."
 
vierailija
Lasketaanko tällä kantasuomalaisten Euroopan korkeinta ÄO:ta?
Meitä tasapäistetään.

Nyt se on tutkittu: Suomea äidinkielenään puhuvilla korkeampi älykkyysosamäärä kuin suomenruotsalaisilla
SUOMENSUOMALAISILLA on uuden tutkimuksen mukaan 3,9 pistettä korkeampi älykkyysosamäärä kuin suomenruotsalaisilla. Suomenruotsalaisilla taas on riikinruotsalaisia korkeampi älykkyysosamäärä. Kyseessä on hyvin pienet erot.

IS: Kyllä nyt kelpaa - tutkijat: Suomalaisilla Euroopan korkein älykkyysosamäärä

IL: Suomalaiset ovat Euroopan fiksuin kansa

 
Ihan pari päivää sitten kirjoitin, että enää ei uutisoida ylpeillen suomalaisten 100 % lukutaidosta. Niin, koska sitä ei enää ole.
 
vierailija
”Näyttääkin siltä, että oppilaan maahanmuuttajatausta itsessään ei välttämättä ennusta heikkoa osaamista Pisa-kokeessa, vaan olennaisia tekijöitä ovat puutteet kielitaidossa sekä perheen matala sosioekonominen asema”, OKM:n tiedotteessa todetaan."

”Ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajataustaisista oppilaista peräti 61 prosentilla ja toisen sukupolven maahanmuuttajataustaisista oppilaista 39 prosentilla oli heikko lukutaito 2022”, opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa kerrotaan."

"Rikkaus ja voimavara."
Tästä syystä EK:n ja SY:n = lue kokoomuksen sekä RKP:n ja kepun haluamia kolmansien maiden halpatyöläisiä matalalla sosioekonomisella asemalla ei kannata Suomeen rahdata edellisten ajamalla työvoiman saatavuusharkinnan poistolla.
 
vierailija
Eihän akateemisesti koulutetut päättäjät halua Suomeen akateemisesti koulutettuja ulkomaalaisia kilpailemaan työpaikoista akateemisesti koulutettujen suomalaisten kanssa.
 

Yhteistyössä