"Maahanmuuttajataustaisista oppilaista suuri osa oli Pisa-määritelmien mukaisesti heikkoja osaajia."

vierailija
"”Ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajataustaisista oppilaista peräti 61 prosentilla ja toisen sukupolven maahanmuuttajataustaisista oppilaista 39 prosentilla oli heikko lukutaito 2022”, opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa kerrotaan."


"Rikkaus ja voimavara."
 
vierailija
Lasketaanko tällä kantasuomalaisten Euroopan korkeinta ÄO:ta?
Meitä tasapäistetään.

Nyt se on tutkittu: Suomea äidinkielenään puhuvilla korkeampi älykkyysosamäärä kuin suomenruotsalaisilla
SUOMENSUOMALAISILLA on uuden tutkimuksen mukaan 3,9 pistettä korkeampi älykkyysosamäärä kuin suomenruotsalaisilla. Suomenruotsalaisilla taas on riikinruotsalaisia korkeampi älykkyysosamäärä. Kyseessä on hyvin pienet erot.

IS: Kyllä nyt kelpaa - tutkijat: Suomalaisilla Euroopan korkein älykkyysosamäärä

IL: Suomalaiset ovat Euroopan fiksuin kansa

 
vierailija
”Näyttääkin siltä, että oppilaan maahanmuuttajatausta itsessään ei välttämättä ennusta heikkoa osaamista Pisa-kokeessa, vaan olennaisia tekijöitä ovat puutteet kielitaidossa sekä perheen matala sosioekonominen asema”, OKM:n tiedotteessa todetaan."

”Ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajataustaisista oppilaista peräti 61 prosentilla ja toisen sukupolven maahanmuuttajataustaisista oppilaista 39 prosentilla oli heikko lukutaito 2022”, opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa kerrotaan."

"Rikkaus ja voimavara."
Tästä syystä EK:n ja SY:n = lue kokoomuksen sekä RKP:n ja kepun haluamia kolmansien maiden halpatyöläisiä matalalla sosioekonomisella asemalla ei kannata Suomeen rahdata edellisten ajamalla työvoiman saatavuusharkinnan poistolla.
 

Yhteistyössä