Tuosta yleisyydestä. Mä olen käsittänyt, että tähän on vasta aivan viime aikoina alettu kiinnittää huomiota. Ja jos arvoa ei rutiinisti mittailla niin eihän niitä laskevia arvoja saadakaan kiinni. Mulle lääkäri selitti, että vasta nyt on alkanut herätä epäilys, että joidenkin toistuvien keskenmenojen taustalla voisi olla juuri tämä keltarauhashormonin lasku. On vain ajateltu, että keskenmeno on tullut koska ”luonnonvalinta” tai huono tuuri tai syytä vain ei ole saatu selville.Keltarauhashormoniasiaa: soitin Dextraan ja sieltä sanottiin ettei arvoja automaattisesti tarkkailla kaikilta eikä ilmeisesti ole ainakaan kovin yleistä, että arvo tipahtaisi lääkityssä raskaudessa. Joiltain asiakkailtaan he kuitenkin arvoa tarkkailevat. En varannut nyt siis aikaa lääkärille, sillä siinä tapauksessa pitäisi tehdä vähän laajempi livetapaaminen ja heidän pitäisi perehtyä mun taustoihin kunnolla enkä näe että siitä nyt olisi tässä keississä hyötyä kun olen jo toisaalla hoidossa.
Varasin kuitenkin ajan Synlabiin siirtopäivälle ja käyn siellä mittaamassa "lähtöarvot", käyn siellä myös raskaustestipäivänä ja jos raskaus alkaa / jatkuu niin parin viikon päästä siitä. Saanpahan ainakin itselleni jotain dataa ja jos ne arvot olisi tosi matalat tai laskusuuntaiset niin lääkärille myös. Jos arvo olisi matala / tippuisi ja mulla olisi esim. vuotoa, niin kai ne nyt sitten siihen reagoisi.
Yritin eilen etsiä tietoa netistä, mutten löytänyt siitä mitään kirjoituksia, että kuinka yleistä on, että arvo tippuisi lääkityssä raskaudessa. Kyselin siitä myös Redditin puolella parissa eri ryhmässä ja ainoastaan yksi henkilö vastasi, että hänelle kävi niin. Ehkä tää ei kuitenkaan ole kovin yleistä sitten. Siitä on kirjoitettu laajasti, että raskauden alkaessa progesteron arvon tulisi olla tietyn asteikon välissä eli ei liian korkea eikä matala. Ja matala taso raskauden aikana saattaa indikoida keskenmenon riskiä muttei kuitenkaan 100% varmasti.