Luovutettu munasoluhoito, vol. 2

Althusa, voi ei. Tuollainen on kuin matto vedettäisiin alta. Jaksuja kovasti!

SS. onpa ollut ikävää kohtelua klinikalta. Varsinkin kun me maksetaan näistä hoidoista ihan tähtitieteellisiä summia ja pidetään ne klinikat toiminnassa. Meillä on ollut hyvä tuuri klinikankin suhteen, aina vaan kannustavat soittamaan jos jokin vaivaa mieltä ja jaksavat vastata kärsivällisesti, vaikka onkin tosin pieni paikka.
 
täälä olisi pariskunta joka alkutaipaleella samoilla asioilla, minulla itselläni nelivuotiaana todettu turnerinsyndrooma eli lyhytkasvuisuus ja tästä johtuen munasoluja ei itseltäni ihan siihen asti jotta raskaudesta saataisiin nauttia löydy. Käyty ensimmäinen kerta juttelemassa ja selvittämässä muuten minun puolesta kaikki olisi valmista ja miehestä näytteet jo naistenklinikalla otettu niin nyt vain odotellaan koska jatketaan eli solut olisi tervetulleita. Nyt itsellä alkufiilis ennen kaikkea kaikki aikanaan katsotaan innolla eteenpäin mitä ja miten asiat hoituu :)
 
Heippa hei.

Sitähän se lorahdus (limatulppa veren kera) ja supparit oli että synnytys lähti käyntiin. Suloinen tyttö syntyi 31.5.12 klo 15:47. Avautumisvaihe oli kyllä pitkä eli n. vuorokausi meni siitä kun säännölliset supparit alkoi ja päästiin varsinaiseen synnytykseen. Ponnistusvaihe kesti lähes tunnin ja imkuppia jouduttiin käyttämään kun vauva oli tuli otsa edellä (päälaki edellä olisi paras tilanne). Repeämää tuli ja välilihaakin jouduttiin leikkaamaan eli kuten sairaalassa sanottiin vauvan päästä (imukupin jälki) ja mun alapäästä näkee että kova on ollut synnytys :) No nyt kaikki hyvin ja tuossa sylissä tuhisee. Eilen päästiin sairaalasta pois. Isovelikin (tämä 2 v) tykkää kovasti paijata ja suukotella vauvaa.

Aliisa08, täällä on uudelleensynnyttäjille lopussa harvemmin neuvolakäynnit. Keskimmäinen (esikoinenhan siis jo aikuinen) syntyi tasan laskettuna päivänä ja nyt tämä tyttönen 38+4 ja tosiaan esikoinen meni kolmeviikkoa yli lasketun ajan ja käynnistettiin, nykyään ei enää niin kauaa pidetäkään. Mutta kaikki ovat kyllä ihan eri raskausviikoilla syntyneet.

Aithusalle halitukset ja onnea PAS:iin.

Tepsuttelijalle
piinisstemitykset.

Paulanna, toivotaan että kroppa palautuu.

SS, olipa epämiellyttävää kohtelua. Jaksamista.

Rouva K33
tervetuloa palstaileen.

-Minni & suloinen Kilutartyttö
 
Viimeksi muokattu:
Minni, lämpöiset onnittelut pikkuisesta tyttövauvasta :heart: Ihanaa vauva-arkea teille, mulle tuli ilon kyyneleet silmiin kun luin kirjoitustasi.
Kunpa kaikkia meitä palstalaisia (ja taustailijoita) lopulta odottaisi tuo sama palkinto.
 
Hei pitkästä aikaa!

Onnea Minni tyttövauvasta!

Meillä ei oikein ole mikään edistynyt, edelleen jaksamattomuutta. Tai vähän olen meilaillut Tartoon, mutta pitäisi jollekin suomalaiselle klinikalle kai tässä vielä ottaa yhteyttä. Paulanna, kyselit miten voi laittaa yksäriä: klikkaa hiirellä nimimerkkiä, niin siihen ilmaantuu vaihtoehto "yksityisviesti". Ja kiitos sinulle joka jo vastasit kysymykseeni, että mille klinikalle Suomessa, jos hoidot Virossa (en nyt muista kuka)! Kysyisin vielä tähän liittyen, onko joku käynyt Graviditaksessa (nimenomaan Viron hoitojen yhteydessä)?

Tuo jaksamattomuus liittyy varmasti siihen, että tämän jälkeen emme enää jatka hoitoja. Viime hoidon piti jo olla viimeinen, mutta kun vain yhteen siirtoon päästiin, niin se jäi kaihertamaan. Nyt sitten pelkään, että jään lopullisesti ilman lasta, jos tämäkään hoito ei onnistu. Mutta en toisaalta enää jaksa hoitoja, ja toisaalta olisi niille kymppitonneille muutakin käyttöä.
 
Minni007 Paljon paljon onnea! Rankan kuuloinen synnytys, mutta onneksi kaikki on nyt hyvin ja sinä ja vauva voitte hyvin :).

Saiga Mä kävin Graviditaksessa. Ei liittyen Viron hoitoihin, vaan Latvian kun mä kävin siellä. Mutta sinänsä sama asia varmaankin. Voin vastailla vaikka yksityisviestillä jos sulla oli jotain tiettyjä kysymyksiä?
 
Eilen alkoi tiputtelemaan ja tänään verikokeessa hcg oli enää 5 = varhainen keskenmeno. Meille selitettiin endometrioosin aiheuttamaa elimistön häiriötilaa ja sitä hillitsemään jatkossa tukilääkitykseen lisätään kortisoni. Pinnassa pitkästä aikaa viha tautia kohtaan - kivut ja vaivat kestän, mutta jätä ne alkiot rauhaan! Nyt odotellaan vuodon alkamista ja sitten katsotaan ehtiikö PASsiin kesäkuun aikana.

Saldona kuitenkin parempi olo kuin omista hoidoista, joten surkutteluviikonlopun jälkeen positiivisuutta kehiin kun vuoristorata kääntyy taas nousuun :flower:
 
Althusa, ikäviä uutisia. Kortisoni on käsittääkseni auttanut monia. Jaksamista.

Taas kävin ultrassa ja vielä näytti kaikki hyvältä. Nyt pitäisi sitten uskaltautua soittamaan neuvolaan, että ehdin niskapoimu-ultraan. Tähän mennessä en ole rohjennut ja nytkin siirsin sitä huomiseen. Ehkä tässä yrittää alitajuisesti suojella itseääni jotenkin, kun musta tuntuu, että kun otan sinne yhteyttä ja sitten tulee pudotus ja ikäviä uutisia, niin tippuu jotenkin korkeammalta. Ihan hölmöä, tiedän sen... Laskettu aika olisi 1.1. :)

Lumeton ja Pikkarainen
 
  • Tykkää
Reactions: Rouva K33
Paljon onnea Minni:heart: Ihana kuulla aina onnistumisia.

Täällä on tosiaan ollut monenlaisia tapahtumia ihania vauvoja syntynyt jne.
Itse olen ollut jo jonkin aikaa poissa täällä. Olin hoitamassa isääni joka oli hetken
huonommassa kunnossa, mutta nyt onneksi kaikki näyttää taasen paremmalta.

No tuosta johtuen ei pää kestänyt aloittamaan hoitoja nyt ennen kesä taukoa, vaan
siirsimme hoidot alkavaksi elokuuhun.

Kaikille oikein ihanaista kesää ja tsempitykset hoitoihin. Itse lähden ihmettelemään
kasvien kasvua kasvihuoneelle =)
 
Heipsan vaan rakkaat ystäväiset :) olen pitänyt tarvittavaa taukoa tästä vauvabrojektista. Olen yrittänyt täyttää mieleni kaikella muulla kivalla ja aika kivasti on onnistunut. Stressitöntä alkukesää ollut. Nyt kuitenkin alkaa olla aika viimeisen tai yrityksen tälle kesää. Alkioita 5 pakkasessa odottelemassa. Sain uudet lääkkeet vanhojen rinnalle. Hmmm joku piikki (harvapää ei nyt muista nimeä) ja kortisoni vielä. Lääkäri kertoi minulle myös stressin vaikutuksesta epäonnistumiseen. Se onkin sitten toinen juttu, olen nimittäin ehkä maailmanmestari siinä lajissa.
Sitten vielä huípusti Onnea Minnille ja koko teidän perheelle <3<3<3
Epäonnistujille puolestaan tsemppiä ja uskoa tulevaan <3<3<3
 
Nopsasti vain omanapaisesti ilmoittele pojan syntymästä. Eli 41+0 1.6 syntyi meille poika. Synnytys käynnistettiin ja viimein kolmantena käynnistyspäivänä lähti käyntiin kalvojen puhkaisusta. Painoa oli 3770 g. Synnytys meni hyvin, kesto 6 h. Ja terve poika tuhisee nyt tissillä. Kannatti odottaa 6 v ja tehdä kaikkiaan 14 alkionsiirtoa luovutetuilla sukusoluilla, palkinto todella on kaiken sen vaivan arvoinen !!!

Typyliini
 
  • Tykkää
Reactions: olki
Aliaana tauko teki varmasti hyvää! Luin jostain jutun että stressi ei vaikuttaisi hoitoihin merkittävästi ja että vertaistuki on tärkeää, myös stressin purkamisessa. Huoleton ja iloinen kroppa varmasti toimii paremmin.. Itse ainakin huomasin että koko rumba meni paremmin (yltiö)positiivisella asenteella :)

Typyliini paljon onnea tuhisijasta!

Ilmoittauduin PAS:a varten klinikalle tänään eli taas mennään...

edit: tuolta kuukkelista se juttu stressistä löytyi.
 
Viimeksi muokattu:
Typyliinille onnittelut vauvasta !
ON: jaettu luovuttaja löytynyt ja toinen pari myös....Eli siis elokuussa siirto; MUTTA nyt ei siis oma kroppa oikein toimi edell. siirron jäljiltä. Menkat ei ole alkanut; normi kierto 28 pv; nyt menossa jo 36...Raskaustestinkin tein: nega. Lääkäri Andreilta nyt viesti, että pitäisi aloittaa ehkäisypillerit kun menkat alkaa. Onko kellään ollut sama juttu ? Ja olisi syönyt sitten ehkäisypillereitä ? Tehtävähän se on kuten Andrei määrää. Mutta kaapissa odottaa vielä 1 raskaustesti ja ellei menkat nyt ala, niin maanantaina uusi testi. Esikoista odottaessa plussaa tuli vasta reilusti normaalia myöhemmin. Pieni toivo josko...On tää maailma niin ihmeellistä :) Kiva vaan jos menkat alkaa nyt viikonloppuna niin pitäis saada jostain ehkäisypillerit; onneksi on tuttu lääkäri ja tekee puh.reseptin; mutta voi tulla ajomatkaa päivystävään apteekkiin...Mitäpä sitä ei tekisi ?
Hyvää viikonloppua kaikille !
 
Odottelee hoitoa/luovuttajaa/pitää taukoa (ikä suluissa)
Cornelius (33) Haaveissa 1
Saaga (39)
EliseT (31) Haaveena ensimmäinen lapsi.
Viinirypäle (33) haaveissa ensimmäinen.
NellaMaija (32) eka
Maijatar (41) ekaa haikaileva
Miimi78,
Iituska (38), haaveissa eka
Jonsku-78 (31) haaveissa eka
Marisabel (29) 4 siirtoa tehty, haaveissa eka
Iida-Karoliina (45), eka yhteinen (viides lapsi)
Lidia77 (33), eka haaveissa, 1. lahjasolut odotuksessa
Marbel (40+) toiveissa iltatähti
Älinä ()
MariIrina (40+), haaveissa eka, jonossa 1. lahjasoluhoitoon
Lapseton_87, toiveissa eka
Pomppaduu - Seruska ( ) kolmas haaveissa
Tinde75, ensimmäinen toiveissa
Tinulinen (32) eka haaveissa
Tyynetuulia
Lumikkoäiti, toiveissa toinen
Asriel, toiveissa toinen
SaimiRiikka, jonossa
Saiga
Tyyne73, jonossa VL:llä
SolakkaSilakka (42), haaveissa eka, syksyllä PAS
Mirkku (43), siirto syksyllä
Rouva K33, hoidot alkamassa, jonossa

Hoito lähestyy
aithusa, toiveissa eka, PAS kesäkuussa
Aliaana (40), haaveissa eka, PAS kesällä
Paulanna (47), neljäs, siirto elokuussa
Katrin (39), eka haaveissa, hoito alkaa elokuussa

Piinistelijät
Tepsuttelija (36) haaveissa eka, PAS 1.6. testi 15.6

Plussanneet ( = sydämet nähty ultrassa)
Watrossi, pikkukakkonen toiveissa, kotitestiplussa pp8
Annamari, :heart:
SatuSofia (47), eka toiveissa, siirto 14.10, hCG pp 13 (27.10) 268 :heart:
Haaveita, siirto 17.10, hCG pp 14 (31.10) 2044!! :heart:
Aliisa (28), pikkukakkonen, LA 20.6.2012 :heart:
Lumeton, toiveissa toinen, PAS 16.4.12, hcg 443 :heart:
Tuuttituuulia, PAS 4.5.12, testi 18.5.12
Utopia(27), toiveissa toka, PAS 11.5., testipäivä 25.5. hcg 324

Maaliin päässeet
Lutuliini, poika 1.6.2008
Bea, esikoinen tyttö 10/2008
Enkelitytön äiti, tyttö 23.1.2009
Watrossi, esikoinen poika 5.2.2009
Suzyanne, esikoinen, poika, 7.5.2009
Pihla, esikoinen tyttö 3/2009
Piri, toinen lapsi, tyttö 6.6.2009
Bardolino(30) eka, tyttö 3.11.2009
Kauniskuu (32) eka, tyttö 8.11.2009
Juuni (48) 2. lapsi tyttö 16.11.2009
Rudy, kaksostytöt 1/2010
Marru (35) esikoiskaksostytöt
Simmis (38) toinen lapsi, tyttö 1/2010
Vekara (45) eka yhteinen, peikkotyttö 2/2010
Pomppaduu (27) kakkonen, tyttö 2/2010
Nennuliini (35) eka lapsi, tyttö 3/2010
Vilhelmiina72 (37) ekat, terveet pojat 24.4.2010
Matilda (30) esikoinen, poika 7/2010
Minni007 (45) poika 12.7.2010
Discovery (40+) tyttö 9/2010
Aliisa08 (26) esikoistyttö 11.11.2010
Tuuttituulia (39), tyttö 26.11.2010
lokakuu (40+) esikoistyttö kuoli kohtuun rv 26+, Kultakutri syntyi 25.12.2010
sela (40) 2. yhteinen, poika 3.1.2011 (1. kuollut hoitovirheeseen)
Lyyra (), 3. lahjasolulapsi haaveissa, tyttö 3/2011
Tyyne73(36) haaveissa eka, Pikku-Ukko 4.4.2011
Hathor (34), toka, pieni poika 21.4. kiireinen sektio rv.33+5
Alma (34) eka haaveissa, alkioadoptiosta poika 6/2011
Utopia(25), haaveissa eka, 18.7.2011 poitsu
amv (-76) eka, lahja-alkiohoito (neljäs krt onnistui), tyttö 9/2011, rv 31+5 (1,5 kg)
Seinäkukkanen (45), eka toiveissa, 10/2011 tyttö
plastex (33) eka toiveissa, poika 1/2012
Cava (30+), esikoinen 2/2012
Katheriina, (27) 18.3.2012 poika
Elsama, 23.3.2012 tyttö
Nuppu68, eka toiveissa, 1.4.2012 tyttö
Olki, eka toiveissa, 10.4.2012 poika
Minni007 (48), kolmas, toinen lahja-alkio, 31.5.2012 tyttö
Typyliini (30) toinen, 1.6.2012 poika

Taustalle siirtyneet
Dream73 (36)
Minni 73 (36) 7 vuoden yrityksen jälkeen
Lotta77 (33) adoptiolasta odottamaan
OnniUnelma76 (34) adoptiolasta odottamaan
Hillevi (40+) 7 vuoden yrityksen jälkeen
Sharlin (36) 5 vuoden yrityksen jälkeen

Plussanneet kadonneet lampaat
Teekuppi ( ) haaveissa eka, LA 25.1.2011
Maija75 (35), eka toiveissa, testi 16.11.
 
Viimeksi muokattu:
heii
Millaisesta aikataulusta puhutaan kun nyt siis ensi pe luovuttajamme menee aloittelemaan hoitoaan ja ajattelimme ristiinluovutusta jolloin siis menemme jonon ohitse itse saajana ?? eli onko vielä siitä kun saadaan soluja talteen miten odottelua meille suurinpiirtein ??kuukausia ?
 
paulanna jossain omassa hoidossa kesätauon yli mentiin e-pillereillä a) endon jarruttamiseksi ja b) kierron hallitsemiseksi (ei ovulaatiota sotkemassa aikatauluja?). Oli tosi kummallista popsia e-pillereitä 3kk putkeen (!) kun oltiin Tekemällä Tekemässä Vauvaa.. mutta siitä päästiin sitten suoraan hoitoon eikä tarvinnut odotella/ihmetellä kierron vaiheita, vuoto alkaa kun e-pillerit lopettaa.

tepsuttelijalle tsemppiä piinapäiviin :)

Päätin vähentää sokerin puputtamista :saint: ja vaihtaa kahvin (vihreään) teehen, muuta "parannettavaa" en enää keksinyt. Iloisia ajatuksia ja stressin karkoitusta, pitkiä kävelyjä luonnossa ja kesän ihastelua.

aithusa kp 4
 
Hurjasti onnea Minni ja Typyliini pikkuisista kääröistä :heart:

Ja Aithusalle roppakaupalla jaksamisia kemiallisesta toipumiseen. On se kyllä väärin, että annetaan toivoa ja hcg:kin nousee, mutta sitten kaikki romuttuu :( Toivotaan että pas tuo toivotun tuloksen :) Ja toivotaan Gonalpeptylin auttavan omassa osuudessaan.

Paulanna taisi aiemmin kysellä millä raskaustestillä testailin. Sen nimi oli Early Response, joita tilasin briteistä mur-murin vinkkaamasta nettikaupasta Home Health UK. Tilasin sieltä myös ClearBluen digitestejä hintaan 2 kpl noin 10€. Suuri on ero Suomen hintoihin nähden ja hyvin onnistui toimitus ym.

Lumettomalla hieno laskettuaika :) Toivotaan, että vuoto loppuisi ihan kokonaan ja kaikki jatkuisi edelleen mallikkaasti.

Tepsuttelijalle kesäistä plussaa kovasti toivon! :flower:

ON: Kävin veritestissä silloin 25.5. ja hCG oli 324. Pojasta aikanaan oli tuolloin pp 14 343, eli yllättävän samoissa oli. Nyt odotellaan varhaisultraa, joka reilun viikon päästä. Edelleen erittäin hämmästynyt olo :)

Ihania kesäsiä päiviä toivottelen ihan jokaiselle palstalaiselle ja tulevia hoitojaan odotteleville tsemppistä kovasti :)

Utopia 6+4
 
Täällähän on ollut hienoja uutisia! =)Ihanaa vauva-aikaa ja hurjasti onnea Minnille ja Typyliinille! Ja kaikille muille täällä asian kanssa pinnisteleville lähetän voimahalauksen!

Kiitos Aithusa tuosta linkistä, jossa kerrottiin stressin vaikutuksesta hoitoihin. Itsekin sain lahjoitushoitoa suunnitellessa samaa tietoa, että stressin ei pitäisi olla syynä epäonnistumisiin. Tämä koko rumbahan on tosi kuluttavaa ja vaikea olla ottamatta paineita. Mutta ainahan positiiviset ajatukset auttavat oloa ja eivät ainakaan heikennä tulosta.

Täällä jännitetään vielä viisi päivää...merkkejä on samoja ollut kuin aikaisemmin, mutta tiedä sitten kuvittelenko vaan...metallin kamalaa makua suussa välillä, yöllä vessassa ravaamista ja pistelyä alavatsassa ( jota oli paljonkin ensimmäisellä viikolla). Ruokahalut ovat liiankin hyvät ;) Mutta jos nyt vaikka tosiaan kävisi tuuri ja tärppäisi niin sekin jännittää, että onko siellä yksi vai kaksi...huh! On tämä toisaalta ihan ihanaa aikaakin! Edes jotain toivoa vielä viisi päivää! Kiitos kaikille peukuttelijoille!

Kaunista kesää kaikille täällä ja onnea tuleviin hoitoihin!
 

Yhteistyössä