Luovutettu munasoluhoito, vol. 2

Kylläpä tämä jengi on herännyt "talvihorteista", kun on ollut niin vilkasta keskustelua! =)

Ihan ensiksi Almalle pahoittelut negasta ja, kuten moni onkin jo täällä todennut, hyvä että teillä mennään taas täysillä puskien eteenpäin.

BMK:lle myös täältä erittäin paljon lämpimiä ajatuksia! :flower: Mulla aina silmät kostuu, kun ajattelenkin sitä, ettei meillä olisi tuota maailman ihaninta pientä ihmistä elämässämme, ellei juuri meidän luovuttaja olisi tehnyt omaa luovutuspäätöstään.

Bartsulle ja Kauniskuulle edelleen oikein rauhallisia masunkasvatuskuukausia. :heart:

Matsalu, kuten Kauniskuu ja Aliisa tuossa totesivatkin, niin kaikki tunteet ovat "sallittuja". Tärkeintä on antaa niiden (tunteiden) tulla ja mennä omia aikojaan. :hug:

Toivottavasti Rudyn huurunenut olisivat päässeet onnellisesti kohdun hellään huomaan...

Mybabylla ja Marrulla on myös pian jännät paikat, mutta onneksi ainakin teidän limikset ovat hienosti kasvaneet. :)

Omaa napaa, täällä on zumeja nappailtu nyt viidettä päivää ja minusta on kuoriutunut todella pahansisuinen akka... mielialat heittelevät, olo on turvonnut ja naamassa on enemmän finnejä mitä koskaan aikaisemmin on ollut edes murrosiässä... Lisäksi mies onnistui eilen kaatamaan kiehuvaa vettä suoraan perhekalleuksiensa päälle, niin pahasti että sai jopa palovammoja. Mielialaani kuvaa hyvin, että hänen toivuttua pahimmasta kivusta, minä olen alkanut mielessäni manailemaan, että siinäkö nyt sitten keittyivät kaikki "meidän siimapäätkin" hengiltä... :headwall: :ashamed:

Tsemppiä edelleen kaikille hoidon eri vaiheisiin toivottaen,
Simmis
 
Matsalu: Olen taustailija tällä palstalla, mutta viestin huomattuisi täytyi heti jotain kirjoittaa. Ymmärrän ajatuksesi todella hyvin. Purin juuri näitä samoja mietteitä siellä psykologin käynnillä, ja silti psykologi totesi vain, että olen näköjään miettinyt asioita joka kannalta ja että olen täysin valmis näihin hoitoihin lähtemään. Olen vähän välivaiheesa, kun hoidot omilla soluilla ovat ohi ja jonotan ekaan lahjasoluhoitoon (joka on tulossa kesäkuussa). Jos haluat tai jaksat vaihtaa ajatuksiasi, niin yksityisviestillä tavoittaa :wave:
 
Riemukasta vappua kaikille! :flower:

Matsalu, viime hoidossa me päästiin kaikkein pisimmälle ja vaikka olin aika paljon yhteydessä munasolujen luovuttajaan (jonka siis etsin itse), ei minusta tuntunut ettei alkioista olisi ollut kasvamassa meidän lapsi. Ehkä oli enemmänkin pieni huoli, että toivottavasti luovuttaja pitää munasoluista oikein hyvää huolta - ettei esimerkiksi käyttäisi alkoholia holtittomasti. Kaikenlaisia tunteita/tunteettomuutta ja ajatuksia hoidot meissä herättää. Muuten olen huomannut, että hoitokertojen lisääntyessä ne eivät ole niin pinnalla omassa elämässä. Varsinkin, kun lääkkeiden otto käy kätevästi ilman pistämistä näissä lahjasoluhoidoissa.

Kysyin Brno:n Reprofitista lahjamunasoluhoidon hintaa ja se on nyt 3900 e ja jonotusaika 11 kuukautta.

Toivottavasti Rudyn siirto meni hyvin! :heart:

Kaikille hoitoon valmistautujille toivotan positiivista mieltä ja hyviä munasoluja/alkioita!

(.) Sain kohtuullisen hyvän tuloksen kilpirauhaskokeesta, TSH 1.6. Kaipa seuraavassa kierrossa sitten tehdään pas.


Riemukasta ja rentouttavaa Vappua ihan jokaiselle!
Hilde :wave:
 
Matsalu ja Lotta

Meillä on kohta 2-v lapsi ja toinen siis tulossa. Molemmat lahjoitetulla munasolulla. Valitettavasti ei samalla.

Itselläni olikans ennen hoitojen aloittamista samanlaisia kysymyksiä kuin teilläkin. Ekan raskauden aikanakin sitä mietti, että kukakohan siellä vatsassa mahtaa asustaa, millainen se on ja osaanko minä olla hänelle äiti. Näyttääkö ollenkaan minulta jne jne jne.

No, ei näytä minulta, mitä jotkut ovat joskus ääneenkin sanoneet, mutta en ole antanut sen häiritä, kun itse tiedän tilanteen. Emme ole kertoneet muille lahjamunasolusta, hoidoissa käynneistä kyllä. Lapsi kyllä muuten muistuttaa meitä molempia vanhempia tosi paljon!!! Hän matkii ilmeitä ja eleitä, puhetta ja kaikkea mahdollista mitä ympärillään näkee. Eli kyllä hän siinä mielessä on ihan 100% myös minun lapseni!

Mutta kyllä nyt toisen raskauden aikana yhtä lailla jännittää ja mietityttää, että millainenkohan persoona sieltä nyt on tulossa.

Joskus sitä myös mietin, että vihaakohan sitä omaa lastaan tai ajatteleeko, että tuo ja tuo piirre ja olemus on siltä luovuttajalta - varsinkin siis negatiivisten juttujen kohdalla. En osaa varmasti sanoa, mutta epäilisin, että en tule ajattelemaan. Sillä niin paljon tässä on jo 2 vuoden aikana huomannut, kuinka paljon kasvatuksella ja vanhempien esimerkillä on merkitystä sen suhteen, millainen lapsesta tulee.

Voimia teille hoitojen aloittamiseen!

Piri ja vauveli 36+2

 
Suzyanne
Tulinpa pitkästä aikaa lukemaan teidän kuulumisia, ja ilokseni huomasin että täällähän on Papillon plussannut, ja bartsu sekä kauniskuu alkavat olla jo tosi hyvillä viikoilla!! Ihanaa!! :flower: :flower:

Pirillä ei ole enää pitkä aika H-hetkeen, ja minulla enää 6 pv laskettuun. Vieläkin välillä tuntuu epätodelliselta koko asia, viimeksi eilen ajattelin, että eihän tämä totta voi olla tuo vaavi masussani, varmaan kohta herään jostain pitkästä unesta. B) Se ei vaan jotenkin millään meinaa mennä jakeluun 12 vuoden lapsettomuuden ja munasarjattomuuden jälkeen, että se vaavi tosiaan kohta on sylissä. Ja sitä toivon teille kaikille, tei olette sen ansainneet!! :flower:

Huh, alkaapa jo jänskättää tuleva, aika paljon on jo suppareita ollut, ja eilisen tutkimuksen mukaan on vain enää ajan kysymys koska vaavi putkahtaa maailmaan. Tulen sitten kertomaan kun se on tapahtunut.

Hyvää vappua kaikille, ja tsemppiä hoitoihinne!! :flower:

Suzyanne 39+1
 
Ihan pikapikaa vain, Hauskaa wappua kaikille!!!! :wave:

Siirto meni hyvin :heart: Kiitos tsempanneille. KAKSI kyytiläistä sain matkaan, kumpikaan ei huippuhyviä, itseasiassa luokitukseltaan aika huonoja, mutta silti lääkäri kovasti ihasteli niitä siinä ennen siirtoa. Olen kahlannut kirjoituksia noista luokituksista, mutta ei niissä tunnu olevan mitään logiikkaa. Jokaisella klinikalla on vissiin omat kriteerinsä. Samoin tuntuu, että plussia on tullut ihan kaikenlaisilla alkioilla, ei tartte aina olla top-luokkaa. Näillä mennään siis ja toivotaan parasta :heart: :heart: Palailen paremmalla ajalla !!

Rudy ja rupsukat pp1
 
Nimi (ikä ) .. hoito ........... tilanne ............... haaveissa

Cornelius (33) 3 aloitettettua IVF hoitoa (missään ei siirtoon asti päästy) 1 lahjasoluhoito +1 Pas. Seuraava Pas syys/lokakuussa (Fertinova). Haaveissa 1

Juuni (47) 4 inseminaatiota, 3 ivf, 1 lahjamunasoluhoito, Riika, 2. lapsi (esikoinen 2 v.)

Typyliini (28)....9.siirtoa lahja-aineksilla tehty tytön jälkeen.... jonossa VL/Tre+ Ovumia.....esikoinen 3.v, haaveissa pikkusisarus esikolle.

Nennuliini 34v., 4*IUI, 3 IVF:ää joissa yhdessä siirtoon asti. 2 siirtoa tehty luovutetuilla, tulokset negaa. Haaveena ensimmäinen lapsi.

assari77 (32), vaikea endo, 7 IVF omilla muniksilla, hoidossa Ava Tre, 1. luovutusmunasolu -siirto olisi vkolla 7 (luovuttajalta ei yhtään munasolu...ei siirtoa...) toinen yritys vkolla 12 (12 munasolua, ei yhtään alkiota siirtoon, monitumaisia), 3. yritys kevään kuluessa... IVF-esikoinen 3v. toiveissa vielä 1-2 lapsosta.

Marru (35) 3xOI, 2xIUI, 5xIVF omilla, 1xIVF lahjasiitiöillä, PAS 04/09 Ava Tre, haaveissa kaksi.

Vekara (45) 5. lahjasolu 02/09 AVA-tampere. Toiveissa yksi yhteinen. Lapsia kolme; 11v ja tuplat 15v.

Saaga (39) 1 x iui, 3 x hoitoyritystä omilla soluilla (icsi) ei yhtään alkiota eli ei koskaan siirtoon asti. Luomuraskaus kesällä/2006, josta km viikolla 12 ja risat. 1. lahjamunasoluhoito Suomessa ja 1. siirto oli pe 24.10. varhainen km 7+2.

Aliisa (25) .. 2.PAS ../Väestöliitto/Hki... haaveissa 2-3, kesken rv. 9+4

Hillevi (45) ... Ovumia, kahden alkion siirto 28.11. haaveissa eka lapsi, aiemmin 3 IUI, 2 IVF, 1 lahjamunasolu IVF, kaikista nega, 2. lahjasolu IVF kesken rv 8+6. PAS touko-kesäkuussa.

NellaMaija (32) 2.lahjasolu ( takana 1 tuoresiirto ja 1 PAS, kummastakin nega ). Haaveena ensimmäinen lapsi.

Tinulinen (30) 1.lahjasolu, VL:n jonossa ylli 2 vuotta, eka lapsi haaveissa.

Jonsku-78 (31)Takana 1 tuoresiirto, odottaa PAS:ia. Helsingin väestöliitto. Haaveena eka lapsi.

Pomppaduu (27) 2Xiui, 2xivf (ei kummallakaan kertaa muniksia) 3x donor pas-> viimeisimmästä reilun vuoden ikäinen poika. Nyt luovutusmunasolua odotellaan.. Haaveissa vielä ainakin yksi lapsi.

Simmis (38) 4. lahjamunasoluhoito, Tampere Ava, haaveissa toinen lapsi

Alma (34) 5x IUI, 3 IVF yritystä, 1. lahjamunasoluhoito, Oulun VL, haaveissa ensimmäinen

EliseT (31) Ei aiempia hoitoja, luovutettu munasolu ainut mahdollisuus, Helsingin VL (vasta ensimmäiseen tapaamiseen menossa...). Haaveena ensimmäinen lapsi.

mybaby (41) AVA, omilla 3xIVF - yksi siirto, ei PASsia.
1. lahjasoluhoito - tuoresiirrosta poika 2008. Tulossa eka ja viimeinen PAS yritys toivoen sisarusta natiaiselle.

Iituska-70 väestöliitto tre, 4x ivf hoito,siirtoon asti päästiin, kaikista nega. eka lahjasoluhoito 05/09. Haaveissa 2.

Matsalu (45), omilla soluilla 2xIUI, 3xIVF: siirtoihin päästy, mutta alkiot huonoja. Ensimmäinen lahjamunasoluhoito alkamassa Ovumiassa.


Piinistelijät
Nimi (ikä ) .. hoito .......... hoitopaikka .......... pp ..... haaveissa

Rudy ja rupsukat, siirto 29.4. testipv?


Plussanneet
Nimi (ikä ) .. hoito ........ hoitopaikka ....... L.A. .. monesko lapsi

Suzyanne (36) 1.lahjasolu...Kliinik Elite,Tarto...L.A 6.5...esikoinen

Piri (35)...2. lahjasolu (takana 2 inssiä, 4 tehtyä/aloitettua IVF:ää ja 1. lahjamunasolu (PAS) )...hoidossa Riiassa...LA 26.5.09 .....haaveissa 2.

Bardolino(30) 3xIUI,3xIVF omilla soluilla, 1xtuoresiirto luovutetuilla muniksilla + 3xPAS. AVA-Tampere. Haaveena 1-2 lasta.

Kauniskuu (32) 4 x IVF, 1 toteutunut siirto, 1.lahjamunasoluhoito, TAYS, haaveissa ensimmäinen

Papillon (40+) 6 x PAS, Invimed Varsova


Maaliin päässeet

Lutuliini, poika 1.6.2008

Bea, esikoinen tyttö 10/2008

Enkelitytön äiti, tyttö 23.1.2009

Watrossi, esikoinen poika 5.2.2009
 
Rudylle tsemppiä, siitä se lähtee! Kyllä kaikenlaatuisilla alkioilla on raskauksia alkanut, nyt vain peukut pystyyn!

Kiitos kaikille kommenteista. Niistä on ollut apua. Lähinnä funtsailen, mahdanko sittenkään olla niin valmis tähän hoitoon kuin ajattelin ja onnistuin ilmeisesti psykologillekin vakuuttamaan. Mutta juna meni jo, ei tässä nyt voi kesken kaiken katumaankaan ruveta! Ja koskapa sitä ihminen valmis olisi mihinkään suureen asiaan, ainahan se elämä yllättää.

Nyt olen huolestunut huomattavasti konkreettisemmasta asiasta. Mullahan alkoivat menkat kaksi päivää etuajassa, ts. kaksi päivää aikaisemmin kuin luovuttajalla. Nyt sitten luovuttajan munasolut ovat kasvaneet hiukka hitaasti ja voi olla, että punktio siirtyy eteenpäin. Yhtäkkiä ollaankin tilanteessa, että minun ja luovuttajan kierrot heittävät viisi vuorokautta! Voi olla, että punktio olisi, kun minulla on kp 18 ja siirto siis vasta kp 21. Kierto mulla on normaalisti vain 24 päivää eivätkä Luget ole omissakaan hoidoissa pitäneet vuotoa poissa kuin muutaman ylimääräisen päivän. Miten ihmeessä alkio siis ehtii kiinnittyä? Ovatko Luge-annokset lahjasoluhoidossa isommat kuin omilla soluilla tehtävissä hoidoissa?

Lääkäri oli sitä mieltä, että kiinnittymiseen jää kyllä aikaa, mutta epäilen hänen jättäneen huomioimatta, kuinka lyhyt minun oma kiertoni on. Vaikuttaako oman kieron pituus näissä hoidoissa ollenkaan asiaan? Puhelinkeskustelussa en tajunnut kaikkea kysyä, ja nyt hermoilen taas ihan sikana!
 
Mybabyn kanssa siis olemme maanantain ja tiistaiaamun pissit housussa jännityksestä :) Tsemppiä tulevalle piinailutoverille!
Rudylle tsemppiä piinailuun ja plussasäteitä! Tiistaina toivottavasti liitymme piinaseuraasi!

Hillevi Doksimysin on tosiaan antibiootti, jolla on myös anti-inflammatorinen vaikutus, jonka voisi ajatella siten pitävän mahdolliset tulehdustilat loitolla kiinnittymisen aikoihin. Mulla on aika paha atopia ja erinäisiä allergioita, minkä takia lekuri tuota suositteli. Mitään tieteellistä näyttöä hyödystä ole, eikä hoitokäytännöt ole vakiintuneita. Doksimysiiniä käytetään jollain klinikoilla rutiinisti, jos tehään alkion kuoren avaus, toisissa paikoissa saman asian ajatellaan hoituvan kortisonilla. Mulla nyt sitten tässä hoidossa nuo molemmat käytössä, tosin siirtävä klinikka suositteli ettei doksimysiiniä söisi siirtopäivän jälkeen, jotta ehtisi haihtua ennen alkion kiinnittymistä, kun sitä ei suositella raskauden aikana.

Simmikselle tsemppiä, mullakin tän hoidon alku meni melkoisen kiukun vallitessa. Toivottavasti siimapäät eivät hätkähtäneet kuumuudesta ja saatte perhekalleudet pian kuntoon haverin jäljiltä!

Matsalun mietteet on ihan luonnollisia. Itse en rakkauttani mahdolliseen tulevaan lapseen ole kyseenalaistanut, kun elämässäni on pari minulle todella rakasta lasta, joihin ei ole mitään biologisia siteitä. Mutta varmasti lahjasolulasta tulee joskus katseltua eri silmällä kuin biolasta, miettii juuri "vieraita" piirteitä yms. Huomaan tämän lahjasoluhoidon myötä alkaneeni katsoa myös muiden lapsista mitä piirteitä ovat vanhemmiltaan perineet, kai sitä yrittää todistaa itselleen että kaikki lapset ovat oman näköisiään eikä biovanhempiensa peilikuvia.

Yllättävän positiivisella asenteella nyt mennään, varautukaa siis ottamaan kiinni, jos rytisten tullaan alaspäin!

Mukavaa vappua kaikille!

Marru
 
Oikein hilpeätä Vappua kaikille Teille naisille ja aurinkoista kesän alkua!
Orvokit hankittu parvekkeelle ruukkuihin ja parveke kesäkunnossa.
Nyt otan lunkisti lopun päivää.

Ensi viikolla tytön synttäreille...25v...mihin se aika on mennyt näin äkisti :eek: ?
Suzyannelle ja Pirille: Kivutonta loppuraskausaikaa! Tulkaakin mahd. pian ilmoittamaan kun vauva maailmassa. :wave:
Ronyah:Tsemppiä luomuiluun sinullekin ;) ,niin ja myös Hilleville, mikäli ehdit vielä ennen uutta hoitoa :) .
gerpera :heart:
 
Matsalu, onpas vähän kinkkinen aikataulu teillä... katsoin miten meidän siirrot on olleet. Viimeksi hoidossa siirto oli mun kp18 ja mulla kierto vaihtelee 26-30 pvää ja molemmat alkiot ehti kiinnittyä. Onhan tuossa kyllä muutama päivä enemmän kuin teillä ehkä tulee olemaan. Kai sinulla on Zumenon tms. jo käytössä? yhdessä Lugejen kanssa limakalvon pitäisi pysyä vuotamatta. minulla Luge-annos ollut isompi pallura 8 tunnin välein. Edellisessä hoidossa siirto oli jo kp13, kun alkioita alkoi hyytyä ja tuli vähän kiire. Ne alkiot eivät kiinnittyneet.

Gerpera
, odotinkin jo oikein millainen vappukuva sinulta tulee, olispa tuollainen kissabebe. Alkuviikon ovista ei päästy kotona hyödyntämään. Mies oli töistä kamalan väsynyt ja viagra olisi tullut tarpeeseen :D
en edes pettynyt, onnistumismahdollisuudet taitaisivat olla prosentin luokkaa.

Marrun tapaan tulee katseltua vieraita lapsia vanhempineen. Jotkut muistuttavat vähän vanhempiaan, mutta toisissa taas ei huomaa mitään yhteistä. Meillä vielä mies on niin tumma, että lapsi olisi enemmän hänen näköisensä kuin minun tai solujen lahjoittajan. Ilmeet ja eleet vaikuttavat paljon ulkonäköön ja ne lapset matkivat vanhemmiltaan.

Jospa hakisi pullon simaa kylmästä ja vaihtaisi vappumoodiin,
Hillevi :wave:
 
Jep, täällä minä taas melkein näin pikkutunneilla :D
Pikkasen kokosin ajatuksia, kun talo on hiljentynyt. Toiset nukkuu jo ja sain muo koirulin pennutkin hoidettua.

MATSALU, niin tuttuja fiiliksiä sinulla, mutta ne tulee ja menee vaikka välillä ahdistaakin jopa. Itsellä vielä nytkin, vaikka harvoin, joskus jämähtää omia ajatuksiaan tai toisen kommentteja esim lapsen ulkonäöstä. Mutta ymmärrän että tuossa vaiheessa ne huolestuttavat. Muista kuitenkin että ne ovat normaaleja ihmisen psyykkeen tiloja, eivät nämä jutut ihan pieniä ole! Meillä naisilla kun nuo ajatukset tuppaavat pyörimään välillä ihan omaa rataansa ja jopa hallitsemattomasti ;)
Harmillinen juttu tuo vuotohomma sinulla, mutta kai se siellä nyt ovat tietoisia sinun kierrostasi. Ikävä kun et pääse nyt tarkistamaan asiaa, mutta korjaa tilanne heti maanantai aamusta :hug:

ALIISA, jes, hienoa että teillä ollaan rennoin mielin kohti kesää ja hoitoja =)
Minä kyllä vaan jaksan olla skeptinen niitten meidän alkioiden suhteen, mutta eipä tässä enää oo montaa päivää.

RONYAHille paljon myötätuulta tulevaisuudelle ja haaveille, jotka saavat elää :hug:

SIMMIS, auts ja voi räkä mikä tuuri teillä |O kai se sentään on vain pintakipua ja pikkukaverit kunnossa :p Ja kokemuksesta voin sanoa että noissa zumehuuruissa ei ole aina kiva olla, tsemppiä =)

HILLEVIllä hyviä koetuloksia =) ... ja niin tutta tuo kaipaus viagran apuun aikoinaan :LOL:

PIRIlle terkkuja ja jaksuja sekä SUZANNElle, sulla se maaliviiva jo häämöttää, tsemppiä synnytykseen :heart:

RYDU onnea matkustajista =) Noista luokituksista ei voi vertailla eri paikkojen suhteen, kun ovat niin erilaisia, usko vaan omaa lekuria ja piinaile palstalle seuraava plussatulos :hug:

ja sitten MARRU!!! apua, mua jännittää ihan sikana täällä :$ toivotaan kovasti onnea molempien alkioille jotta kohtaa päästään piinailemaan =)

).(
Kyllä tänään taas tunteet oli niin vuoristorataa ettei mitään määrää :eek:
Välillä tuntuu että on ihan räjähtämispisteessä. No, näin viime yönä painajaista että alkiot olivat kuolleet kun laborantti oli unohtanut ne pöydälle :'( ... ja minä kun en mielestäni ees ajattele koko asiaa :ashamed: No, huomenna lähdetään prätkäajelulle, jos vaikka olis viimonen kyyti tänä kesänä... mene ja tiedä :p

Paljon terkkuja kaikille, nauttikaa lämpimästä auringosta ja muistakaa pitää huolta itsestänne :hug:

:heart: :llä mybaby
 
Hyvää Vappua kaikille!

Täällä on ollut lapsen piirteistä puhetta. Meillä tuo pikku-ukko ei muistuta pätkääkään miestäni (saatika sitten minua ;)) vaikka onkin miehen simpoilla tehty. Tosin minun sukuni on sitä mieltä, että kaveri olisi ihan MINUN edesmenneen äidinisän näköinen, eli kyllä se vastaavuus aina johonkin suvun jäseneen sitten vaikka kiertoteitä löytyy :D. Olen kyllä joskus miettinyt miltä tuntuisi omia kasvonpiirteitä lapsessa nähdä, mutta ne ovat ohimeneviä tunteita, jotka eivät todellakaan maata järisytä. Joskus olen myös miettinyt, että miten biologisten lasten äidit lapsensa kokevat ja miettivätkö koskaan, että lapsi tuntuu vieraalta. Sitten luin täältä kaksplussan palstalta ketjun, jossa ihan "normikautta" raskautuneet ihmettelivät, miten se syntynyt lapsi voi väillä tuntua niin vieraalta verrattuna siihen mahassa kasvaneeseen lapseen. Tällöin ymmärsin, että tunteeni ovat vain tavallisia ÄIDIN tunteita. :saint: =)

Viagrasta... Meillä miehen palovammat aiheuttivat sen, että alakerta oli seuraavana päivänä erittäin tuntoherkkä ja valmius tositoimiin oli kuulemma välittömästi kun farkunsauma vähänkin hieraisi... :D Tosin tämä "viagra" toimii vasta seuraavana päivänä ja on lievästi sanottuna hieman "riskialtis" miehen kannalta... :LOL:

Matsalu, yritä vain luottaa hoitavaan henkilökuntaan, vaikka tiedän sen omasta kokemuksestani vaikeaa olevan.

Ihana vappukisu Gerperalla. :heart:

Mybabylle ja Marrulle tsemppiä jännittämiseen ja Rudyn rupuskoille roppakaupalla tarrasukkia!!! Ja Suzylle ja Pirille voimia tulevaan koitokseen! :heart: :heart:

Ai niin, meinasi täysin unohtua. Piti nimittäin kysymäni arvon raadilta, että mitä mieltä olette klinikoiden 2 - 7 päivän pidättäytymissuosituksesta ennen hedelmöitystä? Olen miettinyt, että mihin suositus perustuu, kun esim. Australiassa tehdyn tutkimuksen mukaan jo kolmen päivän pidättäytyminen vahingoittaa sperman dna:ta? Lasta normikautta yrittävien tulisi tutkimuksen mukaan sekstailla päivittäin. Tällöin siittiöiden kertamäärä on kuulemma pienempi, mutta laatu olisi paljon parempaa. Asia on mietityttänyt minua erityisesti, kun dna:n vahingoittuminenhan ei näy normaalissa spermatestissä. Eli perustuukohan klinikoiden pidättäytymissuositus mahdollisesti vanhentuneeseen tietoon? Mielipiteitä?

Terveisin,
"Äkäinen Akka" alias Simmis
 
Alkuperäinen kirjoittaja Hillevi:
Nimi (ikä ) .. hoito ........... tilanne ............... haaveissa

Cornelius (33) 3 aloitettettua IVF hoitoa (missään ei siirtoon asti päästy) 1 lahjasoluhoito +1 Pas. Seuraava Pas syys/lokakuussa (Fertinova). Haaveissa 1

Juuni (47) 4 inseminaatiota, 3 ivf, 1 lahjamunasoluhoito, Riika, 2. lapsi (esikoinen 2 v.)

Typyliini (28)....9.siirtoa lahja-aineksilla tehty tytön jälkeen.... jonossa VL/Tre+ Ovumia.....esikoinen 3.v, haaveissa pikkusisarus esikolle.

Nennuliini 34v., 4*IUI, 3 IVF:ää joissa yhdessä siirtoon asti. 2 siirtoa tehty luovutetuilla, tulokset negaa. Haaveena ensimmäinen lapsi.

assari77 (32), vaikea endo, 7 IVF omilla muniksilla, hoidossa Ava Tre, 1. luovutusmunasolu -siirto olisi vkolla 7 (luovuttajalta ei yhtään munasolu...ei siirtoa...) toinen yritys vkolla 12 (12 munasolua, ei yhtään alkiota siirtoon, monitumaisia), 3. yritys kevään kuluessa... IVF-esikoinen 3v. toiveissa vielä 1-2 lapsosta.

Marru (35) 3xOI, 2xIUI, 5xIVF omilla, 1xIVF lahjasiitiöillä, PAS 04/09 Ava Tre, haaveissa kaksi.

Vekara (45) 5. lahjasolu 02/09 AVA-tampere. Toiveissa yksi yhteinen. Lapsia kolme; 11v ja tuplat 15v.

Saaga (39) 1 x iui, 3 x hoitoyritystä omilla soluilla (icsi) ei yhtään alkiota eli ei koskaan siirtoon asti. Luomuraskaus kesällä/2006, josta km viikolla 12 ja risat. 1. lahjamunasoluhoito Suomessa ja 1. siirto oli pe 24.10. varhainen km 7+2.

Aliisa (25) .. 2.PAS ../Väestöliitto/Hki... haaveissa 2-3, kesken rv. 9+4

Hillevi (45) ... Ovumia, kahden alkion siirto 28.11. haaveissa eka lapsi, aiemmin 3 IUI, 2 IVF, 1 lahjamunasolu IVF, kaikista nega, 2. lahjasolu IVF kesken rv 8+6. PAS touko-kesäkuussa.

NellaMaija (32) 2.lahjasolu ( takana 1 tuoresiirto ja 1 PAS, kummastakin nega ). Haaveena ensimmäinen lapsi.

Tinulinen (30) 1.lahjasolu, VL:n jonossa ylli 2 vuotta, eka lapsi haaveissa.

Jonsku-78 (31)Takana 1 tuoresiirto, odottaa PAS:ia. Helsingin väestöliitto. Haaveena eka lapsi.

Pomppaduu (27) 2Xiui, 2xivf (ei kummallakaan kertaa muniksia) 3x donor pas-> viimeisimmästä reilun vuoden ikäinen poika. Nyt luovutusmunasolua odotellaan.. Haaveissa vielä ainakin yksi lapsi.

Simmis (38) 4. lahjamunasoluhoito, Tampere Ava, haaveissa toinen lapsi

Alma (34) 5x IUI, 3 IVF yritystä, 1. lahjamunasoluhoito, Oulun VL, haaveissa ensimmäinen

EliseT (31) Ei aiempia hoitoja, luovutettu munasolu ainut mahdollisuus, Helsingin VL (vasta ensimmäiseen tapaamiseen menossa...). Haaveena ensimmäinen lapsi.

mybaby (41) AVA, omilla 3xIVF - yksi siirto, ei PASsia.
1. lahjasoluhoito - tuoresiirrosta poika 2008. Tulossa eka ja viimeinen PAS yritys toivoen sisarusta natiaiselle.

Iituska(38)väestöliitto tre, 4x ivf hoito,siirtoon asti päästiin, kaikista nega. eka lahjasoluhoito 05/09. Haaveissa 2.

Matsalu (45), omilla soluilla 2xIUI, 3xIVF: siirtoihin päästy, mutta alkiot huonoja. Ensimmäinen lahjamunasoluhoito alkamassa Ovumiassa.


Piinistelijät
Nimi (ikä ) .. hoito .......... hoitopaikka .......... pp ..... haaveissa

Rudy ja rupsukat, siirto 29.4. testipv?


Plussanneet
Nimi (ikä ) .. hoito ........ hoitopaikka ....... L.A. .. monesko lapsi

Suzyanne (36) 1.lahjasolu...Kliinik Elite,Tarto...L.A 6.5...esikoinen

Piri (35)...2. lahjasolu (takana 2 inssiä, 4 tehtyä/aloitettua IVF:ää ja 1. lahjamunasolu (PAS) )...hoidossa Riiassa...LA 26.5.09 .....haaveissa 2.

Bardolino(30) 3xIUI,3xIVF omilla soluilla, 1xtuoresiirto luovutetuilla muniksilla + 3xPAS. AVA-Tampere. Haaveena 1-2 lasta.

Kauniskuu (32) 4 x IVF, 1 toteutunut siirto, 1.lahjamunasoluhoito, TAYS, haaveissa ensimmäinen

Papillon (40+) 6 x PAS, Invimed Varsova


Maaliin päässeet

Lutuliini, poika 1.6.2008

Bea, esikoinen tyttö 10/2008

Enkelitytön äiti, tyttö 23.1.2009

Watrossi, esikoinen poika 5.2.2009
 
Hei vaan kaikille ja klara vappen :wave: Täälä siis kohta napsittu viikko zumeja ja
ultra olis ens torstaina (toivottavasti limis ok) nyt luultavasti luovuttaja alkaa pistokset ja
tuntuu hirmu oudolle kun ei itse tarvi pistellä...
matsalu : sulla siis aivan sama tilanne kun mulla eli meillä osuu siirto kp.19 tai 21 ja mulla myös
normaali kierto 24-28.
Mä olen kysynyt asiaa monta kertaa klinikalta että eihän mun menkat kerkiä alkaan ennen siirtoa!!! Ja väittävät et ei ja hyvin se menee...itsellä kyllä vähän eri fiilikset..mä siis olen syönyt jo zumeja 6 päivää ja en tiedä onko luovuttaja vielä aloittanut pistään..
olen myös sanonut klinikalle että tuoresiirtoon olis päästävä, koska mahdollisuudet paljon paremmat kuin passissa...(ja hinta aikas mahtava jos ei edes siirtoon pääse mahdollisten menkkojen alkaessa) eli kyllä tässä saa taas miettiä kaikkea mahdollista..
Taidan palata takas soffan pohjalle kun tuli eilen otettua vähän vappusimaa... :p
Paljon tsemppiä kaikille hoidoissa oleville ja jo plussanneille... :hug:
 
Bea
Hei Siskot! En ole vähään aikaan kirjoitellutkaan mutta edelleen lähes viikottain kyllä luen tätä ketjua. Halusin puolestani kertoa omista tuntemuksistani lahjasoluilla syntyneen vauvaamme littyen...kävin aivan samoja kysymyksiä läpi ennen hoitoja ja välillä tietty raskaananikin ollessani. Olin ehkä huolissani jos vauva näyttäisi jotenkin tosi "vieraalta" ja tuumin miltäköhän tuntuu sitten hänen synnyttyään katsella pikkusta kun hänessä ei ole omia geenejäni. But, uskokaa tai älkää niin siinä vaiheessa kun tuo ihana ihme sitten syntyi, en usko että voisin rakastaa ketään enää enempää! Toki välillä käy mielessä miltäköhän tytön biologinen äiti näyttää, millainen luonne, tempperamentti ym hänellä on mutta vain positiivisessa mielessä. Vauva tuntuu 100% omalta ja tämä vielä todellä isän näköinen tyttö =)
Luonnollisesti nämä asiat käyvät ja pyörivät mielessä, johan olisi ihme jos näin ei olisi. Hyvä on myös yrittää puhua tuntemuksistaa miehen tai ystävän kanssa raskaannkin ollessa, ja onhan noita lapsia tuttavapiireissäkin jotka eivät muistuta kumpaakaan vanhmempaansa vaikka ovatkin saaneet alkunsa luomusti.
Pikky tyttömme täytti juuri 6 kk ja on aivan ihana :)

Paljon voimia, tsemppiä ja onneakin hoitoihin!
Halauksin
Bea
 
Huomenta!

Vielä tuohon keskusteluun, tuntuuko lapsi omalta. Jostain tässä vähän aikaa sitten luin raskaudesta ja synnyttämisestä ja kuinka synnytyksessä mitkäkin naisen omat hormoonit esim. auttaa kivunlievityksessä jne. No, yksi hormooni auttaa myös siihen, että ns. äidinrakkaus syntyy sitä syntynyttä vauvaa kohtaan. Ihan vaan sen takia, ettei äiti - ehkä kamalan kokemuksen jälkeen - hylkää kivun tuottajaa, vaan ihastuu siihen jne. Tuon täytyy olla totta, kun olen itse nyt katsonut meidän esikoisesta sairaalassa heti syntymän jälkeisinä päivinä otettuja kuvia, niin ei se niissä kaikissa kuvissa nyt niin suloinen ole...näyttää pikemminkin nyrkkeilymatsista tulleelta, sen verran on kasvoissa mustelmia, silmät melkein umpeenmuurautuneina turvotuksesta jne. ;) Mutta kyllä se silloin heti oli maailman kaunein ja suloisin lapsi! On kyllä vieläkin! :)

Täällä jo vähän joka ilta miettii, että joko ens yönä tulee lähtö...taitaa tulla pitkä kuukausi, jos sitä oikeasti näin menee eteenpäin. Ensi viikolla meillä on kokoarvio, joten sitten saadaan ainakin osviittaa siitä, onko tulossa pikkuruinen vai isompi vauveli. Jälkimmäisen kohdalla pitää sitten sopia käynnistyspäivä, jos ei tajua lähteä sitä ennen itse tulemaan ulos. Toisaalta tällä viikolla neuvolassa terkkari sanoi vauvan pään olevan jo tosi alhaalla, ettei sitä meinaa enää tuntea vatsan läpi.

Hauskaa vapun jälkeistä elämää!
Piri

 
Onko vapun jälkeistä elämää? Ainakin täällä henki vielä pihisee, joskin heikosti...

Iituska, sulla on tosiaan ihan sama aikataulu kuin mulla. Minäkin olen syönyt Zumeja nyt viikon. Tosin tiedän, että luovuttaja on piikityksen aloittanut ja käynyt jo ekassa ultrassakin. Muniksia on kuulemma tulossa "useita molemmilla puolilla." Simmiksen neuvo on kyllä hyvä: pakko luottaa klinikan henkilökuntaan, kun itse on ekaa kertaa liikkeellä eikä tiedä asiasta paljon mitään. Maksupolitiikan olen ajatellut niin, että en maksa senttiäkään luovuttajan hoidoista ennenkuin minulla on alkio kohdussa. Ja pelkistä pakkassiirroista en halua maksaa ihan yhtä paljon kuin tuore+pakkassiirrosta. Toivottavasti emme joudu tällaisia asioita lainkaan miettimään ja klinikan kanssa riitelemään!

Simmis, kyselit tuosta pidättäytymisajasta. Meillä oli miehellä vielä viime syksynä aika vähän ja huonosti liikkuvia simppoja, kun noudatimme klinikan suositusta 3 päivän pidättäytymisajasta. Sitten kerran ihan vahingossa tulikin kuuden päivän panttaus ennen näytteen antamista. Sillä kertaa sekä siittiöiden määrä että liikkuvuus olivat aivan dramaattisesti edelliskertoja paremmat. Sen jälkeen olemmekin sitten kaikissa hoidoissa noudattaneet tuota pitempää pidättäytymisaikaa eikä siittiöiden suhteen ole ollut ainakaan näkyviä ongelmia. Ne ovat päinvastoin hedelmöittäneet ivf-hoidoissa munasolut jopa keskimääräistä paremmin. Dna:n suhteen asia voi tietysti olla toinen, siitä ei minulla ole tietoa.


 
Suzyanne
Kiitos tsempityksistä! :flower:

Itse olen myös paljon miettinyt tuota asiaa, tuntuuko lapsi sitten omalta. Tietystihän toivoisin, että lapsi muistuttaisi miestä selvästi, eikä olisi ihan "vieraan" näköinen. Mutta loppupeleissä sillä ei oikeastaan ole väliä, kunhan vaan koeputket eivät ole sekoittuneet, ja lapsi esim. väärän värinen. |O :D No sitä ei onneksi varmaan voi mitenkään tapahtua. B) Omalta se ihan takuulla kuitenkin tuntuu, kun sen on itse mahassaan kasvattanut ja synnyttänyt.

Se myös vähän jännittää, että miten ne tuttavat jotka eivät tiedä lapsen olevan luovutetulla munasolulla alkunsa saanut, suhtautuvat jos lapsi onkin ihan eri näköinen kuin me kumpikaan. Olemme nimittäin kertoneet hoidoista vain ihan lähimmille. Mutta kaipa sitä osaa pokan pitää, jos joku sanoo vauvan olevan minun näköiseni. =)

Se myös on mietityttänyt, kun ei yhtään tiedä, onko luovuttajan suvussa kenties joitain geneettisiä sairauksia, joita ei ehkä luovuttajalla ole, mutta jotka voivat lapselle kuitenkin periytyä. Mihinkään kun ei voi varautua etukäteen.

Tällaisia mietteitä minulla asiasta. =)

 
Jatkan vielä hiukan keskustelua tunteista. Itse en pidä kovinkaan tärkeänä, miltä lapsi näyttää. Yhteensä laskien miehen ja minun suvuissa on valeita, tummia, punatukkaisia, lyhyitä, pitkiä, laihoja ja lihavia, niin että kyllä joukkoon sopii! Lisäksi olemme mieheni kanssa myös luonteenpiirteiltämme ja temperamenteiltammme niin erilaisia ihmisiä, niin että siitä valikosta varmasti joku ominaisuus osuu lapsellekin. Tietysti toivon, että jos vauva saataisiin, hän muistuttaisi luonteeltaan miestäni. Silloinhan minun olisi helppo tulla hänen kanssaan toimeen!

Ylipäänsä epäselvältä ja hämärältä tuntuu vain silloin, kun ajattelen omia tunteitani. Aina kun siirryn ajattelemaan lasta, on paljon helpompaa. Olipa lapsi saanut alkunsa millä tavalla tahansa, hän on joka tapauksessa aivan erillinen ihminen omine ominaisuuksineen - ei siis mikään vanhempiensa jatke tai kopio. Vaikka lapsi olisi biologisesti minun, en voisi olettaa, että hänellä on samat motiivit, tunteet ja toiveet kuiin minulla. Joka tapauksessa joutuisin tutustumaan tähän uuteen ihmiseen ihan alusta asti ja ottamaan selvää, miten hänen kanssaan tulee parhaiten toimeen. Tähän asiaan lahjasolu tuskin tuo mitään muutosta.

Mukavalta tuntui, kun joku kertoi, että lapsi kasvaessaan matkii vanhempiensa eleitä ja ilmeitä. Ehkä voisin tällä ulkonäköpuolella periyttää lahjalapselleni oman otsanrypistykseni!
 
Suzyanne
Alkuperäinen kirjoittaja Matsalu:
Mukavalta tuntui, kun joku kertoi, että lapsi kasvaessaan matkii vanhempiensa eleitä ja ilmeitä. Ehkä voisin tällä ulkonäköpuolella periyttää lahjalapselleni oman otsanrypistykseni!
Hih, ja minä myös oman otsarypistykseni sekä tahattoman, ihan vähän väliä tapahtuvan kulmakarvojenkohotteluni. :D

 
Suxyanne, mietiskelit myös noita periytyviä sairauksia. Ainakin meille kerrottiin, että lahjoittajilta kysytään myös niistä eikä luovuttamaan pääse, jos on joku paha perinnöllinen juttu. Mutta tietenkään ihmiset eivät välttämättä kerro/tiedä kaikista suvun sairauksista.
 
pitkästä aikaa. Vaput on juhlittu ja huomenna sukelletaan taas arkeen!!

RUDY, onnea sinne ja ihanaa, että jaksat ajatella positiivisesti
:heart: !!

PÄÄPILVISSÄ, tervetuloa joukkoon mukavaan ;) !!

SUZYANNE, tsemppiä sinne synnytykseen :hug: . Laitan yksäriä myöhemmin!!

HILDE, kiitos toivotuksista :hug: !! Meillä siirtyy hoito kesäkuulle. Päätimme levätä vielä yhden kuukauden. Keskiviikkona menemme GRAVIDIAKSEEN, koska tahdomme selvittää miten oikein on tuon adeneomyksen laita.

PAPILLON, onnea plussasta :hug: !!

GERPERA, toivon kuten Hillevikin kaikkea kaunista elämäänne jos hoidoista olette päättäneet luopua :hug: !!

MYBABY, koska on seuraava siirtonne? :hug: !!

ALMA, pahoittelut ngasta :hug: !!

RONYAH, kiitos tsempistä :hug: !!

MARRU, onnea tulevaan siirtoon :hug: !!

BEA, mukava kuulla sinusta. Lämmintä alkavaa kesää sinne :heart: !!

Tällaisin ajatuksin tänään. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille.

:heart: llä VEKARA
 

Yhteistyössä