@Piikkinen Me ei olla ihan varmoja vielä- saatetaan mennä arvalla vähän niinkuin luonnon valinta
Tsemppiä teille aloitukseen <3 Kyllä nämä tästä pikkuhiljaa selviää!
PAS:ssa lääkkeellinen siirto tehdään ihan täysin lääkkeiden turvin- tämä antaa aikatauluihin suunnitteluvaraa. Ja donorin munikset voidaan kerätä ja hedelmöittää miehen spermalla milloin vaan ennen oman kierron valmistelua. Esim mulla kp 1 tai 2 alkaa estrogeeni, joka kasvattaa kohdun limakalvoa ja sitten kp 10-14 tienoilla on ultra ja jos tuolloin on limis ok, voidaan siirtopäivä suunnitella joustavasti. Keltarauhashormoni aloitetaan tavallisimmin 5 päivää ennen blaston siirtoa tai kuten minulla ERA-testin mukaan dpo+ 6pv. Oma ovulaatio siis estetään tällä tekniikalla, tarkoittaen sitä, että oma keho ei tuota keltarauhashormonia, joten sitä pitää käyttää pitkälle raskauteen, viikoille 12 about (jos muistan oikein).
Toinen vaihtoehto on tietääkseni, että tehdään luonnolliseen kiertoon, eli oman ovulaation mukaan, mutta ymmärtääkseni siinäkin ainakin alkuun tavitaan jtn tukilääkkeitä. Mutta tällaisessa kierrossa keho alkaa ovulaation jälkeen tuottaa keltarauhashormonia, joten sitä ei tarvitse lääkkeinä sitten niin paljon. Ja tässäkin alkio voidaan siirtää pakkasesta ilman että tarvitsee välittää donorin kierrosta /keräyksestä- pääasia, että blasto on jo valmiiksi kehittynyt.
Mutta jos tehdään tuoresiirto, niin täytyy kaiketi säätää enemmän, että tosiaan saadaan oma kierto synkattua donorin kiertoon, jotta dpot ovat sitten samat siirrossa.
Minulla ei ole muuten PAS:issa ollut koskaan hormonien alasajoa, joten en tiedä siitä mitään.
Toivottavasti tämä selvensi ja muut täydentäkää ja korjatkaa tarvittaessa