Lokakuussa 2010 syntyneet

Yörytmi Meillä neiti nukahtaa yöunille yleensä klo 22 ja herää aamulla 7.30-9. Ja ilman syöttöjä ollaan siis menty 2kk iästä asti.

Sonjalla oli tänään 4kk neuvola, paino 6560g (s.4260g) ja pituus 65 (s.52cm). Kehuja neiti sai kovasti, kehitys ja kasvu normaalia.

Mä olen flunssassa, yöllä heräsin siihen kun tunsin itsekin hehkaavani lämpöä. Toivottavasti ei neitiin vaan tarttuisi.

Nallu ja Sonja 4kk 4vrk
 
Me käytiin tänään nyt hakemassa se jäykkäkouristus yhdistelmä rokote. Taas kun neuvolaan pääsiin ja se neukka alkoi neidille juttelemaan niin hirveä itku tuli. Kotona ei ole enää vierastanut mutta näköjään tuo neuvola on paha paikka.

Rokotteen laittamista ei edes huomannut ja ainakin vielä on ollut oikein hyvällä tuulella. Toivottavasti ei tule mitään oireita.

Painoa oli tullut vain 75g 2 viikossa! Tätä nyt sitten vähän seuraillaan. Aamulla oli kyllä reilusti tavaraa vaipassa että voihan se olla että viimeksi oli ollut täynnä tavaraa kun punnittiin :D mutta päätettiin nyt kuitenkin että aloitetaan ensi viikolla soseet lisäksi.

Rintaraivareita ei enää juurikaan ole, mutta ei siltikään syö enää niin usein kuin alussa. Vähän jäi huoli tuosta painosta, mutta neiti on kuitenkin hyvin virkeä ja "leikkii" paljon joten eiköhän ole kuitenkin saanut riittävästi ruokaa. :)
Pituutta oli tullut sentti kahdessa viikossa hurjaa on kyllä tuo kasvuvauhti! :D

Vaatteissa käytössä pääsääntöisesti 62cm, tosin lindexin 62 bodyt on jo vähän liian lyhyitä. 68 ei olla vielä otettu käyttöön. Yritetty käyttää nyt kuitenkin noita pienempiä bodyn jatkopalan kanssa. Hurjaa kyllä kun joitain bodyjä tulee käytettyä vain se muutaman kerta!

Ryöminkäinen ja monsteri reilu 3kk
 
Heippis!

Pitkästä aikaa taas kirjoittelen :) 4 Kk neuvolassa käytiin maanantaina ja painoa oli 6800 ja pituutta 62,5 :) Iso mötkäle :D Meillä menee kanssa pääosin 62cm vaatteet, mutta oon ottanu kaappiin jo 68 cm ja niitäkin tulee käytettyä :) Kiinteitä aloiteltiin sunnuntaina ja nyt ollaan bataattia maisteltu, ei tosin tunnu ihan hirveetän herkkua olevan :D Meidän neiti on nyt oppinut kääntymään mahalleen, siitä se lähtee :)

Hauskaa loppuviikkoa kaikille :)
 
hei. jos minäkin kirjoittaisin jotain. olen kyllä kovasti lukenut teidän juttuja, mut on tää pino vissiin hiipumaan päin, harmi :/
eli meillä poika syntyi 39+5 52cm ja 3784g
viimeksi 3kk neuvolassa oli 64cm ja 6950 eli iso ja jäntevä poitsu on :)
meillä käännyttiin satunnaisesti mahalta seljälle jo 2kk. 3,5kk ikäisenä oppi kääntymään vatsalleen, oikea vauhti vauva siis... ei kyl tarvisi :) pyllykin nousee jo kovasti maasta ja tahtoa ainakin on jo eteen päin mennä, mutta etupää ei vielä tottele.
nyt onkin sit tiistaina 4kk neuvola, ja saapi nähdä saadaanko lähete allergia polille :/ pojalla on iho niin huonossa kunnossa.. isoveljellään oli kans allergioita ja atooppinen iho tuon ikäisenä, sen takia saadaan helpommin lähete.
kiinteiden maistelu meillä on ollut et kerran maistettu perunaa, ja kerran maissi velliä. peruna uppos hyvin eikä mitään vaikutuksia ollut, maissi vellistä sen siaan huusi melkein koko yön. eli tietääpä miten kiinteät pitäisi aloittaa, kun kunnolla niitä aloitellaan. ei ainakaan maissia. ja se syy miksi en sitten antanut perunaa ns. enemmän on siinä etten millään haluaisi vielä aloittaa kiinteitä kunnolla, kun toinen tissilläkin vielä pärjää, ja sen takia annoin sen kerran sitä perunaa kun katsoi niin säälittävästi kun itse söin, et voi ku mäki saisin jotain :) oli kyllä niin ihana :)

hyvät viikonloput jokaiselle, ja tulkaahan kertomaan kuulumisia :)
 
tervetuloa aava olivia! tää pino on kyllä tooosi hiljanen :(

meillä syödään nyt kiinteitä yks ateria päivässä, välillä menee enemmän ja välillä vähemmän. nyt maistelun alla bataatti-kesäkurpitsa(bataatti ollaan maisteltu viime viikolla yksinään) ja se on neitin suuurta herkkua. sitä uppoais vaikka kuin paljon kerralla :D

nyt kääntyy meiän neiti jo selältä vatsaalleenkin ja toisinpäin ja kovasti tuntuis menohaluja olevan! mahallaan pyörii lattialla miten päin sattuu. :D niin ne kasvaa ja kehittyy.

eilen aamulla kun neiti heräs,oli raukalla molemmat silmät ihan rähmässä. luulin jo heti että tulis silmätulehus, mutta nyt kun eilisen pyyhin silmiä keitetyllä ja jäähytetyllä vedellä niin nyt ei enää rähmi läheskään yhtä paljon, tänä aamuna oli vielä vähän rähmää muttei läheskään niin paljon kun eilen.

ihana päivä ulkona, vähän ajan päästä vaunulenkille :)

miraaz ja neiti sunnuntaina 5kk
 
Heippa ja terveisiä lapista!

Pino on kyllä hiljentynyt aikalaisesti, joten huudellaanpa nyt täältä, että keitäs täällä vielä on?? :)

Viimeksi taisin ihmetellä, kun poika oli ruvennut levottomaksi nukkujaksi. Syykin siihen löytyi: hampaat!! Nyt pojulla on kaksi pientä hampaan poikasta puskemassa ulos ikenestä. Eikä sälli edes ehtinyt täyttää 4kk:tta ennen tätä. Ollaan oltu nyt innoissamme hampaista, mutta kieltämättä hirvittää tää vauhti millä tuo lapsi kasvaa!

Me ei vielä olla aloitetta kiinteiden kanssa saatika edes maistelua. Ajattelin mennä täysimetyksellä sinne puolivuotiaaksi asti, jos vaan maitoa riittää. Välillä kyllä tulee kauhea kiusaus :D kokeilla jollain soseella ihan vaan nähdäkseni pojan reaktion :)

Meillä vaatteet on 68-74cm...nyt onneksi tuntuu tuo kasvun hurjin vaihe hieman tasaantuneen. On kiva vaihteeksi käyttää vaatteita pojalla enemmänkin kuin muutaman kerran.

Mitä muille kuuluu? :)

Lavelyn ja poika 4kk
 
Täällä ilmoittautuisi yksi taustailija mukaan, jos huolitte?=)

Oon lueskellu teidän juttuja silloin tällöin.
Meille syntyi tyttö 11.10., rv 40+5, 50cm ja 3630g. 4kk neuvolassa 67cm ja 7130g. Pitkä ja hoikka tyttö siis.=) Aloitettiin jo vähän ennen 4kk ikää soseiden maistelu, jotta saatais tuota massaa vähän lisää tytölle. Ja hyvin on maistunut. Syödään nyt 2 soseateriaa päivässä. Kunhan 5kk tulee täyteen, niin aloitellaan viljat. Osittaisimetin tyttöä n.3,5kk ikään, nyt mennään pelkällä korvikkeella.

Vauhtia löytyy tältäkin tytöltä. Kova hinku olisi jo eteenpäin, mut onneksi ei ole ihan vielä keksiny miten se tapahtuu. =) Reilun 4kk iässä oppi kääntymään vatsalleen ja nyt mieluiten ollaankin sitten vatsallaan ja reenaillaan miten siitä pääsisi eteenpäin. Meillä myös jutellaan ja äännellään paljon, tosin ei tietenkään mitään oikeita sanoja oo vielä tullu.;) Mutta juttua riittäisi, varsinkin nukkumaan mennessä. Nukahtaa ei voi ennenkuin kaikki jutut on kerrottu. Ihana tyttönen. :D

Ens viikolla 5kk neuvola. Nyt vaikuttais, et pituuskasvu alkais pikkuhiljaa tasaantumaan. Tyttö kun on kasvanut 4cm kuukaudessa, ihan kamalan nopeaa! Pieniä vaatteita joutuu laittamaan joka viikko pois. Nyt meillä on käytössä 74cm vaatteet, joista osa jo pieniä (varsinkin bodyt menee nopeasti pieneks, ku tytöllä on pitkä selkä). Yritin kotona vasta häntä mittailla, niin nyt ei ehkä ole tullut kuin max 1-2cm viime neuvolan jälkeen. Housuista menee vielä pienemmät 68cm.

Ois kiva, jos keskustelu vielä virkoais tästä.=) Kiva kuulla miten muilla lokakuisilla menee.

Sinin ja tyttö kohta 5kk
 
Heippa! Toisten taustailijoiden innoittamana täältäkin ilmoittautuu mukaan lokakuussa syntyneen pojan äiti :) Olen seuraillut keskustelua ahkerasti, mutta nyt vasta sain rekisteröidyttyä tänne. Meidän pojun syntymämitat oli 3610g/52cm. Hän syntyi parin vuorokauden tuskailun jälkeen kiireellisellä sektiolla avosuisen tarjonnan, pysähtyneen synnytyksen ja tulehdusarvojen nousun vuoksi. 4kk neuvolassa pojalla oli mittaa jo 7890g/68cm! Hyvin on siis kasvettu täysimetyksellä; jonka kanssa on toisinaan ollut aika taistelua rintaraivareitten takia.(Tisseistä tuli alkuun maitoa suihkuamalla). Nyt ollaan kanssa alettu maisteleen myös kiinteitä; bataatti-kesäkurpitsa on herkkua! Ja joinakin iltoina poika saa imetyksen lisäksi tuttelia. Jos iltasyöminen menee vain raivoomiseksi, niin annan eka pullosta vähän tuttelia ja sitten vielä imetän päälle. Tällä tekniikalla on iltahuudot loppuneet. Silti meillä hereillään yön aikana ainakin 3 kertaa syömään, joten lievää väsymystä on havaittavissa...
Poitsulla on todettu refluksi, johon hän vielä hetken aikaan saa lääkettä. Lääkitys on nyt tarkoitus purkaa, kun kiinteitä rupee meneen enemmän ja vaivakin on selvästi helpottanut verrattuna ensi kuukausiin.
Täällä ei vielä käännytä lattialla; tosin pari kertaa on vahingossa kiepsahtanut vatsalta selälleen kun on oikein innoissaan nostanut päätään! Kovasti kaikkeen pitäisi tarttua ja viedä kaikki tavarat suuhun! Hän on myös kova kirkumaan ja juttelemaan muutenkin. Nyt on ollut ihanaa, kun saa pojan ulos vaunuihin päikkäreille; kovilla pakkasilla sisällä hän nukkui vain puolen tunnin pätkissä ja meno oli sen mukaista...
Huh, tulipas heti alkuun paljon tekstiä :)
Mitä te muuten puuhailette vauvojen kanssa päivisin? Meillä on kerran viikossa äiti-lapsi jumppa ja sitten joskus kyläillään ja tietty käydään kaupassa, mutta toisinaan tuntuu, että on vähän tekemisen puutetta, kun isi on päivät töissä.
Hampsu ja poju 4,5 kk
 
Viimeksi muokattu:
lavelyn tulipa teille aikasin hampaat :)

ja tervetuloa uusille!

Hampsun kysymykseen : Meiän päivät kuluu millon mitenkin, mulla on yks mammakaveri jonka kans ollaan aika paljon tekemisissä, hällä on meiän neitiä 1,5kk vanhempi poika. Joskus pyöritään kaupungilla tai kaupoissa ja parin viikon päästä meillä alkaa vauvojen värikylpy :) Kotona ollessa leikitään ja touhutaan tietty kaikenlaista, ja nyt oon innostunu leipomaan neitin päikkäreitten aikana. Ja vaunulenkillä koitan käydä päivittäin, aina en jaksa kyllä lähteä :D Ja siivousta ja pyykkäystä tuntuis riittävän aina. On kyllä joskus semmosiakin päiviä että ei oikein keksi mitä tekis kun mies on töissä, mutta aika hyvin tekemistä on keksitty :)

nyt saunaan,palaan paremmalla ajalla

miraaz ja neiti 5kk
 
Nyt se sitten tapahtui mitä oon kauhulla jo odotellut! Nimittäin sängyssä vatsalleen kääntyminen. Tästäkö ne rauhattomat yöt nyt alkaa, kun pitää käydä kääntelemässä tyttöä takaisin selälleen?! Meillä on tyttö nukkunut jo ihan pienestä asti unipussissa ja se on onneks vähän hillinnyt tätä vatsalleen kääntymistä kesken unien. Eilen illalla sitten alkoi kääntyily ja saatiin miehen kans vähän väliä käydä katsomassa miten tyttö nukkuu. Kyllähän hän voisi nukkua vatsalleen, jos osaisi! Mutta kun ei tunnu osaavan, aina pitää suorittaa. Tyttö siis eilen alko ihan tosissaan reenaamaan eteenpäin menoa vatsallaan lattialla ja siitä varmaan tuli joitain onnistumisen tunteita (vaikkei päässyt kuin ehkä sentin eteenpäin :) ) ja sittenhän sitä pitää reenailla myös kesken unien. Nostaa siis vatsallaan ollessaan peppua tooosi ylös ja yrittää työntää jaloilla itseä eteenpäin. Voi sitä ilon määrää kun saa reenailla lattialla!=)

Hampsun kysymykseen. Kotona aika menee leikkiessä ja kirjoja lukiessa tytön kanssa. Ja tietty kotitöitä aina riittää. Hassua, kun nykyään tulee orpo olo jos jonain päivänä ei pesekään pyykkiä.:) Tällä viikolla ois tarkoitus aloittaa kerhoilu kirkolla, jospa siellä tapais mukavia mamma-kavereita.:) Sitten, kun mies tulee kotia/on kotona, saatetaan käydä koko perheen voimin jossain kyläilemässä. Mut muuten aika menee ihan tähän perusarkeen. Vaunulenkillä käydään 2-4 kertaa viikossa, vähän säästä riippuen. Innolla jo odotan kevättä/kesää ettei tarvis pukea niin paljon vaatetta päälle ulos lähtiessä.=)

Ihanaa naisten päivää kaikille!:)
 
Täällä ollaan! Tuntuu vaan ettei ole oikein mitään kerrottavaa =)

Meillä ikää nyt kohta 4kk. Ensi viikolla on neuvola niin saadaan uudet mitat, niitä odotellen. Tuntuu että kasvu olisi täälläkin vähän hidastunut kun samat vaatteet käyvät nyt jo ties miten monetta viikkoa :LOL:

Meillä taas ei ole tekemisen puutetta. Pikemminkin tuntuu siltä että olisi kiva olla välillä päivä kotona. Minun oma sosiaalinen elämä ei ole kyllä vuosiin ollut näin aktiivista. Tuntuu että yhtäkkiä tosi monella kaverilla on vauvoja ja olen tavannut vanhojakin ystäviä lapsineen.

Vauvauinti aloitettiin viikko sitten. Odotin paniikki-itkua mutta sitä ei tullut. En nyt sanoisi että tyttö suoranaisesti nautti ensimmäisestä kerrasta mutta tästä se lähtee =)

Öisin heräillään yleensä 2-3 kertaa. Nyt on tullut kuvioihin taas herääminen jo puolen yön jälkeen. Jossain vaiheessa kun nukuttiin melkein 5 asti. Ehkä kiinteiden aloittaminen vähän pidentää tuota. Rintamaidolla siis yhä mennään. Iltaisin annetaan vähän korviketta lisänä. Ajattelin vielä muutaman viikon yrittää malttaa odotella, meillä kun oli niitä mahavaivoja alussa paljon.

Sofiia + tyttö 4kk
 
Tervetuloa uusille! :) Kivaa saada lisää porukkaa mukaan, jospa saataisiin tätä keskustelua hieman elvytettyä!

miraaz Juu, aikaisinhan ne hampaat sieltä tupsahti. Osasin kyllä odottaa niitä; näyttää siltä, että tämä piirre on perinnöllistä. Mies ja miehen veli on molemmat saaneet ekat hampaansa aika tismalleen samoihin aikoihin. Ite oon saanu hampaani vasta seitsenkuisena. Toivoin kyllä ihan itseni ja nännien puolesta, että legot olis vähän aikaa vielä antaneet odottaa itseään, mutta näillä mennään.. Onneks poika ei vielä ole tajunnut ruveta mua pureskelemaan, mutta äitiyspakkauksen purulelu kyllä saa kyytiä :D

Meilläkin on tällä viikolla 4kk neuvola. Katsotaan mitä lukuja sieltä taas tulee..

Meidän päivät menee leikkiessä, laulaessa, lenkkeillessä ja lisäksi käydään perhekerhossa sekä katsomassa muita äitejä ja vauvoja. On kyllä tosi kiva, kun on vertaistukea!! On ihanaa, kun voi huoletta jutustella vaan ja ainoastaan vauvoista :D

sofiia Meilläkin olis alkanut vauvauinti viime viikolla, mutta ei nyt päästy ekaan kertaan. Tällä viikolla siis edessä vielä; jännittää :D Pitää käydä ostamassa pojalle uikkarit vielä. Ainiin, ja pitää varmaan varmistaa, että mahdun itse omaani :D

Mä meinasin nyt alottaa vartaloremontin...siis pientä pintaremonttia vaan. Lähinnä yritän saada tuota vatsan seutua pikkasen tiiviimpään kuntoon. Nyt kun on valosampaa niin tuntuu niin paljon energisemmältäkin ja kun pakkasetkin vihdoin lauhtu niin pääsee taas uloskin kunnolla :)

Hauskaa päivää kaikille!

Lavelyn + päikkäri-poju
 
Meillä päivät menee lukiessa, leikkiessä, jutellessa ja laulellessa. Kerran viikossa käydään muskarissa ja noin joka toinen viikko tavataan mun kaveria jolla on kohta 2kk ikäinen tyttö. Muita lapsettomia ystäviä ja tuttuja tapaillaan ainakin kerran viikossa. Vaunuillaan aina välillä, mut joka päivä ei päästä kun asutaan kerrostalon ylimmässä kerroksessa eikä täällä ole hissiä. Toukokuussa onneksi muutetaan uuteen asuntoon. Perhekerhoja kaipaisin minäkin, mut täällä ei niitä kauheasti ole. Mll järjestämä vaavinkaiset-ryhmä on täynnä ja seurakunnan perhekerhoon en jotenkin tunne kuuluvani.

Sonja 4kk 2vko 4vrk
 
Täällä ollaan! :wave: Sitä on tullu vietettyä tuolla sängyn pohjissa viime aikoina aikaa..Kova kuume ja flunssa mut sinne kaatoi. Ja vieläkin on tunne että kaikki ei ole ok.

Typyllä piti eilen olla 5kk neuvola mut mä peruin sen kun olen NIIN räkänen.Se meni sitten 2viikkoa etiäpäin..

Kiva kun on tullut tänne uusiakin! :flower: Seuraan kyllä teitin kirjoittelua,välillä vaan tosi hiljaista. Tsemppiä kaikille,kevät tulee kohisten.IHANAA!!!

MUKSU ja typy 5kk 2päivää ;)
 
Heippa taas! Joo, olis mukavaa, jos täällä keskustelu pysyis yllä! Olisi mielenkiintoista tietää onko teillä jo päivissä selkeä rytmi? Jos, niin millainen?
Meillä on jonkilainen, mutta se tietty vaihtelee vähän sen mukaan, että ollaako jossain liikenteessä. Eli peruspäivänä meillä menee jotenkin näin: klo 6 imetys, klo 8 heräily, klo 9 imetys, 10-11 25min päikkärit, 11.30-12 sosetta+imetys, 12.30-13 päikkärit 1,5h-2h, 15.30 imetys, 17 hedelmäsose+imetys, 17.30 päikkärit 30min, 19.15 iltatoimet+imetys, 19.45 nukkumaan. ja sitten herätäänkin jo klo 21 syömään ja taas välillä 24-02 jne. joskus poitsu nukkuu 02-06, mutta useimmiten siinäkin välissä syödään kerran....
Aurinkoista kevätpäivää kaikille :)
Hampsu
 
Rytmi on yleensä tälläinen: (Jos ollaan kotona, eikä ole ohjelmaa)

Herätään 7.30 ja syödään maitoa. Aamutoimet.

Päikkäreille mennään 8.30-9.00.

Neiti herää 10-11 aikoihin. Kasvissosetta ja maitoa päälle.

Päikkäreille mennään 12-13 aikaan.

Herätys 13-14.30 välillä riippuen mihin aikaan on mennyt nukkumaan. Maitoa.

Päikkärit 15.30-16

Herätys 17-17.30, hedelmäsose ja maitoa.

Iltapäikkärit 19-20 alkaen

Herätys 20-21. Maitoa ja iltatoimet.

Yöunille 22 ja ensimmäinen herätys on aamuherätys 7.30. Ilman yösyöttöja siis.

Sillon kun on jotain ohjelmaa tai vieraita, Sonjan rytmi menee ihan miten sattuu.. Ei osaa rauhottua kunnolla jos on jotain ylimääräistä.

Nallu ja Sonja perjantaina 4kk 3vko
 
Hei!

Olen ekaa kertaa lukemassa ja kirjoittelemassa tänne, tervehdys vaan kaikille. Kiva jos täältä löytyis sitä vertaistukea, itselläni kun ei ole lainkaan mammakavereita, ainakaan muutaman sadan kilometrin etäisyydellä. Sen siitä saa, kun muuttaa miehen työn vuoksi kauas juuriltaan :D Meillä on 5.10. syntynyt typynen, esikoinen. Oikein mukavasti lähtenyt vauva-arki sujumaan.

Päivisin jutellaan, lauleskellaan, tehdään arkiaskareita. Vaunukävelyllä käydään päivittäin, kun pakkasraja ei ylity. Harvoin on kyläilyä tai vieraita, ja kun mies on töissä, niin tuntuu kyllä päivä pitkältä. Vauvauinti aloitetaan lauantaina, jänskää!

Vuorokausirytmi on vaihteleva, mutta nyt suunnilleen näissä puitteissa:
aamuherätys ennen seiskaa (valitettavasti, yritetään venyttää iltaa pidemmälle jatkossa!), aamutoimia ja seurustelua
tunnin torkut maidon päälle kasin aikaan, ehkä toisetkin kympin aikaan, yleistä touhuamista ja leikkimistä
maitoa ja tunnin vaunukävely klo12-14 aikoihin väsymystilasta riippuen, päikkärit jatkuvat parvekkeella vielä pari-kolme tuntia, jos hyvin käy
soseruokaan totuttelua, maitoa päälle, yleistä touhuilua
kylpy seiskan - kasin aikaan noin joka toinen ilta
nukkumaan kasin - ysin aikaan, yksi syönti yhden - kahden aikaan
(maitoa aina tarvittaessa, yleensä n.3h välein)

Näin meillä sujuu. 5kk neuvolaan mennään ensi viikolla, piikkejä siis tiedossa :p
Hyvää viikon jatkoa kaikille!

t. suvikinos ja typy
 
Hei vaan:flower: Ja uusille tervetuloa kovasti!!!

Mä käyn joka ilta iltalukemisena läpi näitä vauvapinoja kännystä, mutta en pysty kirjottaa sitä kautta mitään. Toisaalta meillä menee nyt tuon rempan kanssa (hermot) kauheesti aikaa.
Mut hengessä oon mukana koko ajan!!!

Päivärytmistä Me ruvettiin ihan heti alusta toimimaan tietynlaisen rungon mukaan meiän päiviä. Aluksi ihan vaan aamutoimet ja yöunille menot. Ja kun päästiin ulkoilemaan, niin vaunuttelut samoihin aikoihin joka päivä. Ruokailu tietysti täysin lapsentahtisesti ja muita torkkuja tarpeen tullen.
Tää sama rytmi meillä on ollu oikeestaan koko ajan. Unen määrä vaan vähentyny ajan myötä
Mulla soi kello 6.25 ja poitsu herää joko samalla tai viimestään 7.00. Höpötellään hetki koululaisten kanssa.Aamupesut ja pukeminen ja sit lattialla möyrimistä, sillä aikaa juon kahvit ja herättelen eskarilaisen ja laitan aamupalaa. Sit tisua jos maistuu tai sitten pakkaan hepun vaunuihin ja ootellaan taksi eskariin klo 8.44. Siitä jatketaan tunnin lenkille.
Poika herää heti jos ei syönyt ennen lenkkiä tai muuten nukkuu vielä 1/2 tuntia ulkona. Sitten tisuttelua, ilmakylvyt lattialla, tehdään kotitöitä ja sylitellään ja leikitään tms.
Sitten tisut ja ulos unille noin 12.00 aikaan ja unet jatkuu 2-4 tuntia. Tisua ja taas oleskellaan yhdessä ja sapuskaa siinä sivussa, pyykkejä ja höpistään koululaisten kanssa.
Jos päikyt oli lyhyet, niin joskus 17-18 aikaan puolen tunnin tirsat tissin jälkeen tai joskus nukkuu autossa jos kuskaan lapsia harrastuksiin. Pitkien päikkyjen jälkeen mennään suoraan yöunille.
Illalla mahdollisesti kylpy, tisutellaan useemmin eli toisinsanoen tuputan, vaikkei toinen pyytäskään.. puol 8 ilmakylpyy, kasilta yöppäri päälle tisua, yhdeksältä sänkyyn jos kova väsy, muuten puol kummeneltä.
Herätään syömään 2.30 ja 5-6, riippuen miten mies kolistelee töihin lähtiessään :D

Mitään ei harrasteta vauvan kanssa, meillä päivät menee ihanan lepposasti nautiskellen ja toisalta vauhdikkaasti, ei mitään ajankäytön ongelmaa. Kavereilla/kaupassa/shoppailemassa käydään fiilisten tai tarpeen mukaan aamupäivisin. Viikonloppuisin isojen harrastukset vievät meitä ihan tarpeeksi.
Oon suunnitellu käyntiä perhekahviloissa, mutta en oo vielä sinne asti päässy :whistle:
Vauvauinti ois kyllä jees, mutta ei ole aikaa ja sitoo liiaksi. Aletaan ens kuussa kunhan istuu sujuvasti, käymään ihan normi uimahallissa koko perheen voimin.

Täälläkin ensi viikolla neuvola, toivottavasti piikit aiheuttas vähemmän oireita tällä kertaa:(

Pikkumies on kovin liikkuvainen, eteenpäin ryömiminen ei onnistu kunnolla. Välillä onnistuu ja stten meneekin taas pari "askelta" taaksepäin ja sitten kiukuttaa. Kierii ja pakittaa siis sujuvasti. Konttausasennossa nytkyttää koko ajan ja on nojaillut jo puoli-istuvassa asennossa toisen kankun varassa.Kova halu näyttäs olevan ylöspäin. Huh! ja just oli sellanen pikkunen nyytti:heart:

Tänään oon lähös maalikauppoihin ja ois vanhempainkeskustelua eskarissa, aamulenkit siis jää väliin : /

Puskis ja Murumussukkainen viikkoo vaille 5 kk
 
Viimeksi muokattu:
huomenia

onkos muilla "pysähtynyt" ja oikea termi on varmaan hidastunut tuo kasvu 4kk iässä? kun meillä ei ollu kuukaudessa tullut kuin 2cm pituutta ja painoa vaan 300g. omasta mielestä se on tosi vähän, mutta terkka sanoi et kasvaa hyvin että jatka vaan täys imetyksellä. olin jo ostanut bataattiakin kaappiin, mutta nyt sit epäilyttää mitä tekisin.
poika siis sai sitten sen lähetteen allergia polille :| sen takia terkka sanoi et jatka täysimetystä et ne sieltä sitten antaa ohjeita. isompi veli tosiaan oli allerginen kans vauvana, että tiedän kyllä mitä on ns. turvallista antaa. nyt vaan mietin tuota kasvua tai sen vähyyttä et annanko kiinteitä vai en...
toisaalta tuntuu et poika on tyytyväinen ja toisaalta taas ei. yöllä saattaa välillä syödä 2h väleinkin.
no toivotaan että aika tulisi pian, niin sitten on taas viisaampi.

selvää rytmiä meidän talossa ei oikeastaan ole muuten kuin että herätään n. 7-9 syödään, n. 12 vaunuttelua, eli pitkät päikkärit n.3h, nukkumista, syömistä, leikkimistä, juttelua ym tässä välillä ja yö unille n.21-23 riippuu kuinka on päiväunet menny.

niin joo ja poika syntyi 26.10
 
Heippa! Täällä ollaan myös, vaikka ei ole tullut kirjoiteltua :)

Puuhailu:Päivät kuluu välillä nopeemmiin ja välillä hitaammin :D Me lueskellaan, laulellaan ja harjoitellaan kovasti liikkumista :D Joka päivä käydään vaunulenkillä ja silloin tällöin kaupoilla :) Onneksi mulla on pari mammakaveria, joiden luona tulee kyläiltyä aika usein ja kohta tulee pari lisää :) Iltaisin kun mies tulee töistä käydään silloin tällöin kyläilemässä tai sitten meillä käy vieraita :) Välillä kyllä on tekemisen puute ja neljä seinää ahdistaa, mutta onneksi niitä päiviä ei loppujen lopuksi niin hirveästi ole. Oon alkanu kutoon taas pitkän ajan jälkeen ja nyt on projektina tehdä tytölle torkkupeitto, kun saan kadonneen inspiksen takaisin :D Sillä välin kun tyttö nukkuu, tulee aika usein siivottua, mutta myös pyörittyä netissä kuolaamassa sisustus- ja matkasivuja :)
Lauantaisin meillä on vauvauinti, josta tyttö tykkää tosi paljon :)

Syöminen:Nyt imetän enää aamulla ja illalla, koska tyttö ei suostu päivällä tissiä syömään, aivan hirveät raivarit tulee:) Maisteltu ollaan nyt bataattia ja perunaa, tänään ajattelin vähän maistatuttaa mustikkasosetta :) Bataatti meni jotenkuten alas, eikä tullut mitään, mutta peruna ei kyllä ollut neidin herkkua ja siitä tuli vähän masukin kipeäksi alkuun :(

Liikkuminen: Meidän tyttö siis osaa jo kääntyä selältä mahalleen ja kova hinku olis päästä eteenpäin, mutta kun reppana ei vielä oikein tajua ettei voi pääästä eteenpäin, jos on naama lattiassa kiinni :D Peppua on kovasti nostellu ilmaan, että oikein hirvittää koska se pääsee liikkeelle :D Pyörii ihan vähän navan ympäri, jos laittaa leluja houkuttimeksi :)

Nukkuminen: Typykkä nukkuu päivällä vaihtelevasti, mutta suhteellisen hyvin :) Yössä nukkuu sen 8-10 tuntia yhteen soittoon ja päivällä kolmet puolen tunnin- tunnin päikkärit. Jaksaa olla jo aika pitkiä jaksoja hereillä ja muutamana päivänä on tyttö tehnyt tempun, eikä oo päiväsaikaan nukkunut kuin tunnin päikkärit :D

Vartaloremppa: Mäkin oon aloittanu vartalorempan pikkuhiljaa :) Käyn kolme kertaa viikossa zumbaamassa mun kaverin kanssa + vaunulenkit päälle :) Vielä olis vähän raskauskiloja, mutta kaippa ne siitä aikanaan lähtee :D

Päivärytmi: n. 6.30 typykkä kiekuu sängyssään, otan viereen ja nukutaan vielä n. 7.30 asti.
Sitten aamupesut ja syödään. Sen jälkeen touhutaan lattialla :)
klo 10 aamu-unet, oon yrittäny mennä aina silloin vaunulenkille, niin nukkuu noin tunnin. Sisällä nukkuu 45 min.
klo 11 maistellaan soseita ja n. 11.30 syödään. Sen jälkeen vaipanvaihtoa, leikkiä lukemista yms..
n. 12.30-13 menee unille ja nukkuu vaihtelevasti
n. 14-14.30 syödään ja seurustellaan. Nukkuu jossain välissä pienet unet
n. 17.-17.30 syödään ja seurustellaan. Yleensä jaksaa olla tästä iltaan saakka hereillä, mutta tietysti laitetaan unille jos ei jaksa yöunia odotella
n. 19.-19.30 iltapesut ja mahd.kylpy ja yöppärit päälle
20.-20-30 aletaan syömään
n.21-22 menee yöunille

Siinä se lyhykäisyydessään, ja tilanteen mukaan nukkumiset muuttuu yms. Mutta ei kyllä häiriinny vaikka olisi älämölöä, nukahtaa sujuvasti syliin :D Muutamilla synttäreillä oltu, niin tyttö on nukkunu siellä sujuvasti bileiden ohi, vaikka on ollu ihan järkyttävä meteli :)

Nyt täytyy mennä, tyttö siellä ähisee :D

Hanna ja tirriäinen 4kk, 2vko
 
Heips! aava olivian kysymykseen: Meilläkin kasvutahti oli tasaantunut/hidastunut 4 kk:n neuvolassa. Se on oman ymmärrykseni mukaan ihan normaalia, varsinkin täysimetetyillä vauvoilla, että kasvukäyry notkahtaa jossain vaiheessa. Meillekin sanottiin, että voisi jatkaa pelkällä imetyksellä, mutta refluksin takia aloitimme lastenlääkärin ohjeella kiinteiden maistelun 4 kk:n iässä.
Teille jotka olette aloittaneet jo kiinteiden maistelun; onko vauvoillenne tullut kovasti ilmavaivoja? Meillä tuntuu niitä tulevan lähes kaikesta kiinteästä (bataatti, kesäkurpitsa, luumu ja mustikka on nyt koitettu). Tänään annoin perunaa, jota poika kyllä söi, mutta aika lailla irvistellen :) Nyt nukkuu tyytyväisenä päikkäreitä, saa nähdä kuinka yö menee. Viime yönä ähellettiin, paukuteltiin ja itkeskeltiin vaihtelevasti 02-06... Tähän krooniseen univajeeseen alkaa olla jo niin tottunut, että sitä ei varmaan osaa nukkuakaan enää montaa tuntia putkeen, vaikka joskus saisikin :)
 
Meillä on muutto ohi ja tavarat paikoillaan, nettikin toimii.

Nyt on ihanaa kun on tilaa ja mies iltasin kotona. Ihan ihmettelen, että näin helppooko olikin kun on toinen jakamassa tuota iltatouhua. Ja lapset nauttii, kun olin yksin niin oli iltasin kauhee kiire saada kaikki ajallaan ruokittua ja petiin.

Meillä menee päivät kans ihan ilman mitään erityisiä ohjelmia. Tehdään mitä tehdään ja joskus ei tehdä yhtään mitään. Isommat sisarukset pitää kiitettävästi seuraa pojalle ja poika seuraakin isompien touhuja mielellään. Sillon kun isommilla on päiväkotipäiviä niin nautin rauhasta :D Sillon yleensä hoidan kauppa-asioita yms.

Meillä ei oikein oo päivässä rytmiä ja sekös mua harmittaa. Meillä oli, mutta se meni sekasin kun oltiin kaikki tosi kipeitä sillon heti muuton päälle.
Ainoo rytmi mikä on, niin on se, että poika herää aamulla klo 5.30-6 :O
Ja menee kyllä näköjään ajoissa nukkumaankin, verrattuna muihin, jo 19.30-20.
Toisaalta toi sopii mulle, saan omaa aikaa illasta kun kaikki lapset menee ajoissa nukkumaan. Ja aamusta olis herättävä kuitenkin. Vähän noi aikaset aamut kyllä välillä painaa.
Päivällä poika nukkuu eri mittasia unia, joskus 30 minsaa ja joskus 4 tuntia.

Nyt on hampaita tulossa ja se sekotti entisestään nukkumista, yöt on ollu rauhattomia ja päivälläkin on on ollu vaivaa.

Kiinteitä poika syö 3 kertaa päivässä: aamu- ja iltapuuron ja päivällä jossain välissä kasvis-lihasosetta. Näillä pärjää jotenkin, jossain vaiheessa vbois lisätä vaikka hedelmäsoseen johonkin. Ja ruoka maittaa hyvin, ei ongelmia. Ja sen on poika näkönenkin :D

5 kk neuvola oli jo alkuviikosta. Painoa oli tullut kuukaudessa vaan 400g, mikä oli musta vähän. Mutta terkka oli tyytyväinen. Edellisen kerran oli tullu kuukaudessa kilo, mut sillon oltiin alotettu kiinteet just ja poika söi aivan valtavasti. Terkan mukaan painonnousu on nyt vaan tasaantunut. Pituutta oli tullu 1,5 cm. Mitat oli 8330g (tai jotain sinnepäin....) ja pituus 67,5cm. Ihan hyvän kokonen jässikkä.

Taidanpä ottaa nyt tirsat kun poika nukkuu ja isot on päiväkodissa. Ihanaa luksusta.



Zeena ja poika 5 kk 3 pvä
 
Ette kai te pelkkää perunaa anna?
Siitä tulee oikeesti koviakin ilmavaivoja, kun siinä on paljon tärkkelystä. Ja niitä muitakin masuvaivoja.
Mä annan perunaa aina jonkun muun kanssa (peruna-porkkana, peruna-bataatti yms) ja niin ettei perunaa oo kovin paljoa. Sitten kun masu on tottunut perunaan voi annoskokoa lisätä.
Eikä pelkkä peruna maistukaan hyvälle.
 
Zeena: Just noiden masuvaivojen pelossa en olekaan antanut heti perunaa, vaan aloitin bataatilla ja sitten bataatti-kesäkurpitsalla ja lisäsin sitten iltapäivään hedelmäsosetta... tänään maistettiin pelkkää perunaa, mutta vain muutama teelusikallinen. Seuraavaksi teen varmaan peruna-bataattisosetta, koska tosiaan se peruna on yksinään aika kaameen makuistakin, ehkä sitten kun mukaan tulee lihat, niin sitä tulee annettua enemmän siinä sivussa.
 
Zeenalle kiitos vinkistä. En hoksannu sekottaa ekoilla kerroilla perunaan mitään muuta, nyt oon antanu porkkanan kanssa.

Meidän neiti on maistellu porkkanaa, perunaa, maissia ja luumua. Maissi ei oikeen kelvannu, varmaan siksi kun siivilän läpi puristamalla jäi vähän rakeiseksi. Hillaakin testattiin, mutta siitä meni suun ympärys aivan punaiseksi. Olin ihan hermona, että nyt sillä on kamala allerginen reaktio. Soitin iskälle (lääkäri) ja onneks allerginen reaktio ei kuulemma alkais tollasilla oireilla eikä niin äkkiä. Varmaan hillasose oli vain liian voimakasta vauvan iholle. Ainkaan mitään muita oireita ei onneksi tullut, mutta hilla on nyt paitsiossa. Mielestäni ei oo mitään ihmeempiä masuvaivoja ilmaantunu.

Liikkumisesta: Meidän neiti on käänytyny selältä vatsalle n. kuukauden ajan. Peppua nostetaan kovasti ja hinkataan nassua mattoon.

Kokeiltiin tosiaan myöhentää nukkumaanmenoa. Eilen mentiin tuntia myöhemmin, eli nukahti kympin maissa. Neiti heräs vielä aikasemmin, vähän ennen kuutta. :p Ei siis toivottua vaikutusta. Kai se täytyy itelläkin mennä ysin aikaan jo petiin, että jaksais. Toivottavasti tää on ohimenevää, univaje tuo minusta esiin pahimmat puolet :headwall:
 

Yhteistyössä