Lokakuun lapset 2013 <3 *helmikuussa*

Lokakuinen Siis seuraava neuvola vasta kesäkuussa? Miten se on mahdollista? Täällä käydään neuvolassa 4 viikon välein, aivan sama vaikka olis 15. raskaus. Loppua kohden sitten joka toinen viikko ja viimeinen kuukausi joka viikko. Ihme käytäntöä teilläpäin kyllä. Itse en suostuisi odottamaan noin kauan kun haluan päästä kuuntelemaan niitä sydänääniä edes kerran kuussa :).

Käytkö sitten jossakin muualla mittaamassa verenpaineen, hemoglobiinin, painoa, mahan kasvukäyrä ja tutkimsassa ettei virtsassa ole mitään häikkää? Näitähän pitäisi kuitenkin seurata jotta ongelmia havattaisiin ajoissa.
 
Viimeksi muokattu:
Hei, pitkästä aikaa!

Olen käynyt silloin tällöin lueskelemassa ketjua, mutta en ole kirjoitellut aikoihin mitään. Uusille tervetuloa, surua ja epätietoa kohdanneille voimia!
Itse kirjoittelin aiemmin pienestä tuhruilusta rv4. Tuhrua tuli pari päivää myös rv5 lopussa. Nyt juuri tulin varhaisultrasta ja siellä näkyi elinvoimainen, mutta pikkuruinen alkio. Syke näkyi vahvana, mutta gynen mukaan vastasi 6+1 kun itse oletin 6+3. Kuulemma ei silti aihetta huoleen. :heart: Tuhrulle ei näkynyt selitystä.

Hanneka ja Pikku
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Maakkuli
* Onko sinulla poika- vai tyttöolo?
- ei oikeastaan kumpikaan, epävirallisesti poikaolo, koska "eka on aina poika" :D

* Mitä mieltä olet teidän paikkakunnan neuvolasta?
- ei vielä kokemusta, mutta ajanvarauksessa ainakin ihan asiallista.

* Oletteko miettineet jo näin aikaisessa vaiheessa nimet valmiiksi?
- ei olla

* Jos niskapoimu-ultrassa selviäisi, että lapsenne on kehitysvammainen niin mihin ratkaisuun päätyisitte?
- Varmasti pystyttäisiin elämään jonkun lievän kehitysvamman kanssa - tai sellaisen joka ei kohtuuttomasti kuormita lasta (tai vanhempia), mutta jos jotain sellaista tulee ilmi, että lapsi kärsisi pari päivää ja kuolisi pois, en näkisi syytä jatkaa raskautta... Näitä on hankala ajatella etukäteen, eikä miehen kanssa olla keskusteltu asiasta.

* Millainen on kumppanisi? Millainen hän on isänä tai kuvittelet hänen olevan?
- Mieheni on hassutteleva, fiksu mies ja uskon että hänestä tulee mitä loistavin isä ja että minä olen se tiukempi vanhempi. :)

* Pelottaako tuleva synnytys?
- ei (vielä)

* Mitä pelkäät ja rakastat eniten raskaudessa?
- pelkään kaikkea mahdollista pahaa, mitä voi tapahtua. suuria rakkauden tunteita pientä kohtaan ei vielä ole, eikä ole aiempia raskauksia, joten en oikein tiedä mitä odottaakaan..

* Onko raskaus vaikuttanut seksi-elämäänne?
- joo, plussan jälkeen vissiin kerran harrasteltu.. ei vaan kiinnosta eikä kykene. Eipä aikasemminkaan mitään hirveen aktiivista seksielämää ole ollut.

* Mitä ajattelisit jos saisit tietää odottavasi kaksosia tai jopa kolmosia?
- leikittelen välillä ajatuksesta kaksosista, mutta kolmoset vois hirvittää vähän enemmän. Tottumiskysymys!

* Mitä murehdit tällä hetkellä?
- koska tää huono olo helpottaa, miten selviän viikonlopusta niin ettei kyläilijät arvaa mitään, ja tietty varhaisultraa hermoilen.

* Mikä ruoka on sellainen jota on PAKKO SAADA ?
- haluaisin himoita jotain hyvää ja joka ei ällötä, mutta ei sellasta oo :D

* Kuinka paljon harrastat liikuntaa päivittäin/viikottain?
- en juuri yhtään. viikonloppuisin satunnaisesti kävelyllä käyn.

* Miten onnellinen olet arviosta 1-10?
- 7, työt ja koulu ärsyttää, mutta muuten elämä kukoistaa!
 
Millamagia Jos kierto on 28 tai 30 niin päivät muuttuu vain yhdellä, eli silloin olisi ollut 7+0

Joo meillä on kanssa seuraava neuvola vasta viikolla 22, kun Kelan papereita on aika täyttää.. Tässä välissä nyt seuraavaks verikoe 9+6-10+6 ja np-ultra rv 11-13, lääkäri rv 14 ja rakenne rv 19-20. Hassulta tuntuu kun tosiaan seuraava neuvola vasta kun puoliväli ylitetty =)

Misu78 Nää käytännöt neuvoloista vaihtelee kunnittain. Varmaan jos oot pienemmällä paikkakunnalla niin siellä resursseja enemmän. Täällä eteläsuomessa pistetään aika pieniin.. Ja tossa välissä tosiaan lääri aj ultrat niin toisaalta turhaakin siellä ravais.. Virtsat yms hoidetaan muiden käyntien yhteydessä ja todennäköisyys esim raskausmyrkytykseen kasvaa vasta loppupuolella.. Siellä sitten toki ennemmän käyntejä..
 
Millamagia ja muut vielä ultratulosten kanssa (kanssa)tuskailijat (Eleonoora :hug: )! Näitä kehitykseen vaikuttavia asioitahan on miljoona miljardia. Kuukautiskierron pituus on yksi juttu, toinen, koska ovulaatio on tapahtunut, kolmas koska hedelmöityminen - jokainen näistä vaikuttaa siihen, missä vaiheessa sikiönkehitys on, vaikka edelliset kuukautiset olisivat alkaneet milloin. Ovulaatio voi vaihdella ihan säännöllisissäkin kierroissa, samoin hedelmöityminen voi tapahtua vaikka heti ovulaation jälkeen tai vasta jopa kolmen päivän päästä ovulaatiosta. Eikä se alkio/sikiökään aina kehity ihan oppikirjojen tekstin mukaan, vaan varmasti yksilöllistä vaihtelua on kehitystahdissa. Toinen kasvaa tasaisesti hitaasti tai nopeasti, toinen ottaa harppauksia.

).( 1: Näiden kaikkien osatekijöiden vuoksi en itse suostu vielä osaltani heittämään kirvestä kaivoon, vaikka ultratulos ei ollutkaan niin hyvä kuin olisin toivonut. Esimerkiksi mietin sitä, että vauvalla syke oli epätasainen eikä ollenkaan niin nopea kuin olisi "pitänyt olla". Sikiökaiku oli 4-5mm, saamassani tulosteessa 0,46cm, joka vastaa viikkoja 5+4 - 6+4, keskim. 6+1. Entä, jos sikiö onkin kehitysvaiheessaan lähempänä tuota 5+4, silloinhan sydän on vasta käynnistelemässä sykintäänsä, eikä edes pumppaa verta vielä, kun ei sikiössä ole vielä muodostunut verisoluja.
).( 2: Mietin myös sikiö- eli raskauspussin kokoa, joka vastasi 7+1, ja sikiö kuitenkin vain keskimäärin 6+1. Olin alkuraskaudessa _järkyttävän_ kipeä melkein viikon ajan, todella epätyypillistä minulle, etten oikeasti pariin päivään pystynyt kuin makaamaan sängynpohjalla. Jos oli aivan _pakko_ tehdä jotain, lääkitsin itseni pystyyn panadolilla pariksi tunniksi. Olisiko tämä sairaus voinut aiheuttaa sen, että vaikka raskauspussi kasvoi normaalisti, muu kehitys oli "jäissä", kun keho sairasti ja toipui ja kehitys alkoi/jatkui vasta sitten, kun keho voi paremmin?
).( 3: Ruskuaispussi oli viikkoihin nähden pieni ja "kurjan näköinen", kuten parempi ultraaja sanoi (se hönömpi ei sanonut mitään tästä). Tämä tukisi myös teoriaani: kehitys on jatkunut "liian pitkään" ruskuaispussin vararavinnon voimin, kun vauvan kehitys on ollut jäissä eikä siten istukkakaan ole vielä kehittynyt riittävästi - istukka kun kehittyy samaa tahtia sikiön kanssa. Toivottavasti vain pian istukka kasvaisi, saisi vauveli minusta kaikki tarvitsemansa rakennusaineet, niitähän minussa piisaa :)

Tämä kaikki ON-vuodatus on tietysti vain spekulaatiota, mutta kuten sanoin, en suostu vielä luopumaan toivosta. Niin kauan kuin on elämää, on toivoa! Viikon päästä uusi ultra, toivottavasti vauva on ottanut kasvuspurtin, istukka vahva, sydän sykkii vimmatusti ja kaikki hyvin :heart:

Ihana lukea teidän muiden onnistumisista, raskausvoinneista ja gallup-vastauksista ja ja ja ... Uskaltaisinko jo itse lukea itseni teihin odottajiin vai vieläkö vartoilen seuraavan ultran tulosta... : /
 
Hui, en tiennytkään että käytäntö vaihtelee noin paljon paikasta toiseen. Luulin tosiaankin että kaikillä on se sama käytäntö käydä neuvolassa 4 viikon välein. Meillä siis tarkistetaan paino, virtsa, verenpaine, hb, mitataan maha ja kuunnellaan tietysti sydänääniä dopplerilla.

Np-ultra on siinä rv 12 paikkeilla äitiyspolilla ja ultran tekee aina gyne. Rakenneultra sit siinä rv 20 paikkeilla ja sama käytäntö. Siinä välissä (rv 16) on tavallinen lääkärinkäynti ja myös rv 36. En tiedä onko käytäntö muuttunut 2010 jälkeen, mutta tuskin kovinkaan paljon.
 
Kuulostaa aika hurjalta, että seuraava neuvola vasta kesäkuussa, vaikka lääkärikäyntejä oli toki välissä. Täällä ainakin aina lääkärineuvolan yhteydessä on tavallinen neuvolakäynti eli terkka ensin tarkistaa painon, virtsan, verenpaineen, hb:n jne. ja sitten lääkäri tekee vaan sisätutkimuksen ja saattaa ultratakin. Täällä lääkärikäynnit viikoilla 12, 27 ja 36, pieniä heittoja voi noissa olla ja perusneuvola on sitten aina 4 viikon välein ja lopussa tiheämpään. Ja sitten tietysti päälle nuo kunnan tarjoamat ultrat. Ja olen kyllä tyytyväinen noihin määriin, vaikka neljättä jo teenkin niin tykkään silti käydä neuvolassa kuuntelemassa sydänääniä jne.

Galluppiin vastauksia:

* Onko sinulla poika- vai tyttöolo?
- Ei mitään aavistusta, eikä oloja =)

* Mitä mieltä olet teidän paikkakunnan neuvolasta?
- Aivan mahtava! Synkkaa hyvin neuvolatädin kanssa.

* Oletteko miettineet jo näin aikaisessa vaiheessa nimet valmiiksi?
- Paljon hyviä vaihtoehtoja, mutta ei mitään tiettyä ole vielä noussut.

* Jos niskapoimu-ultrassa selviäisi, että lapsenne on kehitysvammainen niin mihin ratkaisuun päätyisitte?
- Vaikea sanoa. Paljon varmasti riippuisi kehitysvamman asteesta.

* Millainen on kumppanisi? Millainen hän on isänä tai kuvittelet hänen olevan?
- Maailman ihanin ja hyvä isä =)

* Pelottaako tuleva synnytys?
- Ei tällä hetkellä, mutta mitä lähemmäs h-hetkeä mennään niin tiedän pelkääväni. Kaikkein vähiten olen pelännyt ensimmäistä synnytystä, ei vielä tiennyt mitä se oikeasti on =) Seuraavat ovat onneksi helpompia ja nopeampia. Nyt ehkä pelottaa eniten se, että jokin menee vikaan. Istukka kohdun suulla ja joutuis leikkaukseen tai vauvalla väärä tarjonta ja siksi synnytys esim pitkittyisi tai joutuisi käyttämään imukuppia ja sen seuraksena repeämiä.

* Mitä pelkäät ja rakastat eniten raskaudessa?
- Pelkään, että jokin menee vikaan tai vauva ei ole terve. Rakastan vauvamahaa ja vauvan potkuja =)

* Onko raskaus vaikuttanut seksi-elämäänne?
- Aika hiljaista on... mies parka =/

* Mitä ajattelisit jos saisit tietää odottavasi kaksosia tai jopa kolmosia?
- Hui apua =) No ehkä siihen tottuis, pakkohan se olis =)

* Mitä murehdit tällä hetkellä?
- Onko masussa elämää?!

* Mikä ruoka on sellainen jota on PAKKO SAADA ?
- Ei ole mitään mitä olis pakko saada...välillä tekee vähän kaikkea mieli ja sitten taas ei mitään... ota nyt sitten selvää =)

* Kuinka paljon harrastat liikuntaa päivittäin/viikottain?
- Vähän yritän viikonloppuisin liikkua..aika vähän ehdin.

* Miten onnellinen olet arviosta 1-10?
- En osaa arvosanaa antaa, mutta olen onnellinen!

linnea 8+3
 
Mä muistelisin, että esikon kohdalla 2010 oli jotain ton tyylistä meillä myös, mutta sen jälkeen on vähentynyt tosi paljon, samoin kun vauvojen / lasten lääkärit ja neuvolat. Esim 10kk neuvolaa ei enää ole, eikä 1v lääkäriä, vaan vasta 1,5v on seuraava lääkäri 8kk jälkeen. Toki meidänkin pojan kohdalla käytiin extrana ottamassa mitat 10kk, eli aikoja saa jos tarvetta on, mutta normaaliin ohjelmaan ei enää kuulu kovin monia käyntejä.

Toi äitiysneuvola on musta ihan ok, alussa, kun en ite koe sitä kovin tarpeelliseksi ravata neuvolassa.. Toki sydänäänet aina ihan kiva kuunnella, mutta kuopuksesta tuntu liikkeet jo rv 18, joten sen jälkeen ei musta niitä ääniäkään ole niin tärkeä kuunnella..
 
* Onko sinulla poika- vai tyttöolo?
-Tänään ensimmäistä kertaa tuntuu poikaololle, olokin on aika samanlainen kuin esikoisesta. Palelua en kyllä muista.
* Mitä mieltä olet teidän paikkakunnan neuvolasta?
-Ihan ok. Mutta en tykännyt pojan terveydenhoitajasta yhtään, tuli käynnin jälkeen aina sellainen olo, että ei osaa tehdä mitään oikein. Onneksi th vaihtui vuodenvaihteessa.
* Oletteko miettineet jo näin aikaisessa vaiheessa nimet valmiiksi?
-Aika valmiina on, tosin pitäähän se tulokas nähdä ensin. Jos vaikka näyttääkin ihan toisen nimiselle :)
* Jos niskapoimu-ultrassa selviäisi, että lapsenne on kehitysvammainen niin mihin ratkaisuun päätyisitte?
- Epäilen, että päädyttäisiin keskeytykseen.
* Millainen on kumppanisi? Millainen hän on isänä tai kuvittelet hänen olevan?
- Pitkäpinnaisempi kuin minä, huolehtiva ja jaksaa riehuakin. Taitaisi kaivata enemmän isi-poika aikaa :)
* Pelottaako tuleva synnytys?
- Ei vielä, esikoisen synnytys oli rankka ja varmasti alkaa pelottaa la:n lähestyessä.
* Mitä pelkäät ja rakastat eniten raskaudessa?
- En tykkää jatkuvasta huolehtimisesta ja oireiden vahtaamisesta. Kun masu alkaa pyöristyä on sitä ihana esitellä, viimeksi hiukset olivat ihanassa kunnossa :)
* Onko raskaus vaikuttanut seksi-elämäänne?
- Samoin kun viimeksi. Alkuun ei jotenkin uskalla eikä hirveesti tee mielikään. Viimeksi vilkastui kun eka kolmannes oli ohi.
* Mitä ajattelisit jos saisit tietää odottavasi kaksosia tai jopa kolmosia?
- Olisin varmasti alkuun järkyttynyt, mutta siihenkin varmaan tottuisi - pakkohan se olisi.
* Mitä murehdit tällä hetkellä?
- Miten esikoinen suhtautuu tulokkaaseen.
* Mikä ruoka on sellainen jota on PAKKO SAADA ?
- Hampurilaisia tai mehukasta medium pihviä (jota ei tietenkään saa syödä! :() Tänään hain hampurilaisen lounaaksi ja toivoin että se ei olisikaan hyvää ja mieliteko häviäisi. Vähän väheni, mutta hyvää oli ja voisin syödä toisen.
* Kuinka paljon harrastat liikuntaa päivittäin/viikottain?
- Rattaiden työntelyä ja lapsen nostelua. En tasan mitään muuta "nolo"
* Miten onnellinen olet arviosta 1-10?
- 9

Millä viikoilla teillä on alettu kuunnella sydänääniä neuvolassa? Muistelisin, että esikoiselta kuunneltiin vasta puolenvälin paikkeilla
 
Löysin tämän viestin sieltä Mistäs nyt palstalta!!!
Lukekaa kaikki te jotka olette huonoja uutisia saaneet varhaisultrasta!


""Lokakuiset odottajat!



Lokakuiset odottajat... valitettavasti en voi laittaa viestiä suoraan lokakuisten pinoon, sillä en ole kirjautunut, mutta toivottavasti viesti tulee perille näinkin.

Pinossanne oli keskustelua aiheesta, jossa gyne oli päättänyt antaa tyhjennyslääkkeet odottajalle, sillä viikot eivät alkuraskauden ultrassa aivan vastanneet odotettuja, eikä syke vielä näkynyt.

Tiedän kymmenittäin tapauksia, joissa alkuraskauden ultrassa määritetyt viikot eivät ole vastanneet oletettuja viikkoja, eikä syke ole vielä näkynyt, mutta kaikki on myöhemmin osoittautunutkin olevan kunnossa. Itselläni on useampi raskaus takana, eikä kertaakaan ole viikot täsmänneet alkuraskauden ultrassa, eikä sykettä välttämättä näkynyt. Joka kerta on np-ultraan mennessä alkio kuitenkin "kirinyt" kasvussa kiinnni, ja viikot täsmänneet oletettuja viikkoja. Yhdessä ar-ultrassa, ei erittäin tunnettu gyne edes löytänyt merkkiä mistään alkaneesta raskaudesta sykkeestä puhumattakaan, mutta muutaman päivän kuluttua löysi toinen gyne 7+ viikolla olevan alkion, ja kaikki oli kuten pitikin.

Älkää siis ikinä luottako noihin alkuraskauden ultriin niin, että lähtisitte suin päin ottamaan tyhjennyslääkkeitä mikäli viikot vähän heittää, tai sykkeitä ei löydy.

Vaikka viikot heittäisi paljonkin, niin on voinut käydä niinkin, että kierrossa on ensin tapahtunut 1 hedelmöittyminen, josta positiivinen tulos, mutta joka on kuitenkin lähtenyt kuihtumaan pois, mutta parin viikon päästä 2. hedelmöittyminen, joka on kehittymäisillään, ja joka on siis se, joka enää näkyisi vaan ultrassa. Tällöinhän näyttää siltä, että viikot heittää todella paljon, mutta se "liian pieni" elämän alku, voi olla täysin elinkelpoinen. Suosittelen, että älkää siis missään nimessä heti ottako niitä tyhjennyslääkkeitä, mikäli raskaus on todella toivottu, vaan mieluummin odotelkaa aina vähintään viikko tai pari viikkoa uusintaultraa.

Ne lääkärit voi kuvitella olevansa vaikka kuinka varmoja diagnooseistaan, mutta moni voi kertoa ihan omasta kokemuksestaan, että väärässä ovat liian usein olleet tällaisissa tapauksissa.

Onnea odotuksiin! ""
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: _Kenguru_
Huoh miten vetämätön olo ollut tänään! Ja esikoinenkin taitaa tehdä taas hampaita kun on kitissyt tuossa aika paljon... Ja koko ajan tekee mieli syödä jotain!

Tsemppiä varhaisultriin menijöille!
 
Onko teille tehnyt varhaisultran aina lääkäri vai löytyykö täältä ihmisiä, joille tuon ultran on tehnyt neuvolan terveydenhoitaja?
Mitä varhaisultra on maksanut yksityisellä?
Minulle vu:n on tehnyt aina lääkäri. Neuvolassa terveydenhoitaja pidemmillä raskauskuukausilla. Yksityisellä hinta vaihdellut todella paljon: Mehiläisellä ei veloittanut ultrasta mitään, vain normaalin erikoislääkäripalkkion (miinus kelat). Nyt viimeisin veloitti erikoislääkäripalkkion + ultrauksen + toimistomaksut. Yhteensä, miinus kelat, noin 130e. Kuulemma kannattaa kysyä hinta-arvio jo aikaa varatessa, voi vaihdella lääkäreittäinkin. :hug:
 
kenguru: kyllä sen sykkeen olisi pitänyt jo näkyä ja miehenikin sanoi että jos lääkäri ei olisi ollut sata varma niin tuskin olisi lääkkeitä mulle mukaan antanut, niin ja alustava lääke mun piti ottaa jo sairaalassa joten ei tässä enää taida olla mitään tehtävissä. :(
Eli otit alustavan lääkkeen sairaalassa, oletko nyt ottanut lisää lääkkeitä? Mikä vointi? Voimia!! :hug:
 
Te jotka käytte kokopäivätyössä, miten olette jaksaneet, oletteko ottaneet sairaslomaa tai aiotteko ottaa? Minä oon ollut nyt koko viikon saikulla kun lapsi on sairas, mutta huomenna perjantaina meen töihin. Ens viikko pitäis paahtaa normi työviikko ja kyllä hirvittää miten siitä selviää. Minähän en vielä oo kertaakaan oksentanu vaikka etova olo on 24h/vrk ja yökkimässä pitää väliin käydä. Väsyttää kyllä ja olo on todella raskautunut. Jos oksentaisin paljon tai olis muuta isompaa oiretta niin vois hyvällä omallatunnolla hakea sairaslomaa, mutta nyt varmaan pitää vaan sinnitellä viikko tai päivä kerrallaan...
 
Viimeksi muokattu:
Heippa täältäkin!

Hiljaksiin olen ollut, kun on niin epävarma olo tämän raskauden suhteen. Lähinnä siksi, ettei mitään oireita oikeastaan ole vielä. Toki viikkojakin vasta jotain 5+3, joten oksupäivät voivat olla hyvinkin lähellä tuloillaan. :) Kyllä se vaan on niin, että kun on jonkun kerran huonoja uutisia saanut, niin sitä uskoo uuden raskauden onnistumiseen täysillä vasta paljon, paljon myöhemmin. Rakenneultran jälkeen ehkä.

No, haluan kuitenkin yrittää mennä eteenpäin päivä kerrallaan sillä ajatuksella, että tällä kerralla kaikki menee hyvin ja vauva syntyy lokakuussa. :)

Galluppiin vastauksia:

* Onko sinulla poika- vai tyttöolo?
- Ehkä sitten poikaolo, kun pahoinvointia ei vielä ole. Kun odotin esikkoa (poika), niin en voinut pahoin. Molemmista tytöistä pahoinvointia oli aika paljonkin.

* Mitä mieltä olet teidän paikkakunnan neuvolasta?
- Kuntaliitoksesta johtuen meidän äitiysneuvolan touhu on mennyt ihan ärsyttäväksi. Paikka vaihtuu joka toinen kerta ja tätikin aina välillä. Ei kiva. Onneksi lastenneuvola on ollut koko ajan sama.

* Oletteko miettineet jo näin aikaisessa vaiheessa nimet valmiiksi?
Tytölle on toinen nimi valmiina ja pojalle koko nimi. Me on annettu kaksi nimeä/lapsi. :) Tälläkin kerralla varmaan näin.

* Jos niskapoimu-ultrassa selviäisi, että lapsenne on kehitysvammainen niin mihin ratkaisuun päätyisitte?
-Vaikea kysymys. En todellakaan tiedä. Joulukuisessa kkm:ssä (9+3) ultraaja sanoi, että turvotusta oli todella runsaasti vauvan koko kropan ympärillä ja vatsan alue näytti myös epänormaalilta, mikä viittaisi kromosomihäiriöön. Ajattelin tuolloin tosi helpottuneena, että onneksi luonto hoiti asian mun puolesta, etten joutunut itse tekemään mitään päätöksiä lapsen elämästä. Olisi ollut liian raskaita valintoja.

* Millainen on kumppanisi? Millainen hän on isänä tai kuvittelet hänen olevan?
-Hän on tosi tasainen mies, minuun verrattuna. Itsellä palaa päreet esim lapsiin paljon helpommin, hänellä tuskin koskaan. Mielestäni hän on hyvä ja rakastava isä.

* Pelottaako tuleva synnytys?
-Ei varsinaisesti pelota, ehkä enemmänkin ajatteluttaa. Takana kolme erilaista synnytystä, kaksi kivunlievityksellä ja yksi luomuna. Luomusynnytys oli paras; lyhin ja kivuttomin. Samaan pyrin tälläkin kerralla, toki tiedän, että jos joku menee pieleen kesken kaiken, niin sitten pitää tehdä niinkuin lääkärit sanoo. :)

* Mitä pelkäät ja rakastat eniten raskaudessa?
-Pelkään sitä, että kaikki ei ole kunnossa. Muuta en oikeastaan pelkää. Rakastan eniten kaikkea sitä muuta, kun kaikki on hyvin ja masu on ihana. <3

* Onko raskaus vaikuttanut seksi-elämäänne?
-No on, ei seksiä plussauksen jälkeen. :/ Sama kuvio kyllä on ollut aina ennenkin. Loppua kohti kiihtyy. :D Viimeinen kolmannes on ollut aina innokkainta, seksiä on pitänyt saada melkein joka päivä. :)

* Mitä ajattelisit jos saisit tietää odottavasi kaksosia tai jopa kolmosia?
-Luulen, että olisin tosi onnellinen. Ja samalla hirvityksissäni. ;)

* Mitä murehdit tällä hetkellä?
-Onko masussa joku, onko sydän jo alkanut lyödä, koska pahoinvointi alkaa ja tuleeko se rajuna - ja meneekö raskaus kesken. Kaikkea tätä ja paljon muuta vielä lisäksi.

* Mikä ruoka on sellainen jota on PAKKO SAADA ?
- Lämmintä ruokaa päivällä ja illalla iskee karkinhimo. :)

* Kuinka paljon harrastat liikuntaa päivittäin/viikottain?
-Rehellisyyden nimissä en tosiaankaan paljon. Hoidan kotona näitä kolmea alle eskari-ikäistä ja juoksen heidän perässään sen minkä jaksan. Siinä se.

* Miten onnellinen olet arviosta 1-10?
-Olisko 7-8? Jos tietäisin masun tilanteen, voisi tuo lukema olla jopa 10. Tulevat työkuviot aiheuttavat jonkin verran harmaita hiuksia. Vakipaikka on odotellut jo kuusi vuotta - taas olen jäämässä uudelle äippälomalle ja hoitovapaille, ja aika varma alan olla, että tuohon vanhaan "omaan" työhöni en halua enää palata.

Siinäpä ne vastaukset.

Nuo tyhjennyslääkkeet, joita on annettu jollekin, mietityttävät kyllä minuakin. Itse sain ne joulukuussa, kun kohdusta löytyi pikkuinen kuollut alkio, ja homma oli kyllä ihan selvä. Mutta tuollainen tilanne, että sykettä ei ole vielä löytynyt, eikä edes kierron pituutta kyselty, tuntuu ihan hurjalle. Haluaisin ajatella, että lääkäri tietää ja ymmärtää, mutta kyllä ne lääkäritkin erehtyvät, niin se vain on. Ehkä kuitenkin tässä tapauksessa ultraava lääkäri on nähnyt kohdussa jotain sellaista, mikä on vahvistanut asianlaidan hänelle? Jotain, mistä on voinut olla ihan varma.

Toivottavasti olemme nyt koko joukko jo kulkemassa rauhallisemmille vesille mitä tulee näihin murheisiin. Alku se on aina tätä pähkäilyä ja pelkoa. Eikä asioiden kululle kuitenkaan juuri mitään voi tehdä. Voimia kaikille!
 
kenguru. sairaalassa antoivat mulle mifegyne aloituspillerin. loput lääkkeet pitäisi ottaa huomenaamulla. :(

voinnista: mitään ei tee mieli laittaa suuhun ja välillä kyljessä ja alavatsassa tuntuu siltä kuin joku vääntäisi sisuskaluja :(

olo ja vointi nyt muuten tuntuu siltä kuin olisi maanpäällisessä helvetissä :(
 
Voi sua Eleonoora :hug: hemmottele itseäsi nyt parhaasi mukaan. Toivottavasti miehesikin pitää kuin kukkaa kämmenellä. Koita pärjätä ja toipua. Kyllä se onni ja onnellisuus taas voittaa, vaikka välillä (=nyt) tuntuu, ettei enää ikinä. <3
 
  • Tykkää
Reactions: Eleonoora86
Voi Eleonoora. :( :hug:

Onnea Padmerinelle hyvistä uutisista. :flower:

Täällä on tänään ollu aamulla paha olo ja nyt iltapäivällä paha olo...

Joku kysyi töistä... Mullahan on 75% työaika, eli 5,5h päivässä. Sen lisäksi oon ollu just tällä viikolla sijaisena ja lisäksi tehnyt iltatöitä... Joten tuo normaali työaika ylittyy roimasti.. No, mutta siis hyvin oon jaksanut, vaikka olo onkin öklö. :p Mä mietin sitä, että kaikki työ mitä jaksan tehdä, lisää sitte äitiyspäivärahaa ens syksynä (mulla tullaan laskemaan päiväraha viimeisten 6kk perusteella).
 
Täällä vuoto jatkuu vielä niukahkona, mutta vuotaa kuitenkin :( Lugesteroni aloitettu ja toivottavasti se rauhoittaa kohdun supistelua. Vatsaa nipistelee välillä ympäriinsä, ei onneksi kouristele tai satu kovasti. Epätietoisuus jatkuu, joten en malta galluppiinkaan kirjoitella. Parin viikon päästä taas ultrataan, yksityisellä olen käynyt ja arvokasta on, mutta aivan sama sille. Sorry negatiivinen asenne, tänään on vaan masennuspäivä. Ruisleipään on tullut himo, muuta ei ns. oikeana ruokana oikein alas menekään. Tissit tosi kipeät ja väsy painaa aikaisin illasta... Jospa meidän Vaavalla olis kaikki kunnossa :heart:
 
Päivitin taas, mutta kone pätkäs kesksn kaiken. Yritin saada listan kuntoon, mutta jos jonkun päivitysviesti on jäänyt huomioitta, olen pahoillani.

Maana-mamman tilalle kyselen myös minä päivättäjää maaliskuulle? Ketään innokasta tekemään uutta pinoa tänään tai huomenna? Itse en välttis jaksaisi koko kuukautta taas päivittää, varskinkin kun olen koneen ääressä tosi vähän ensi kuussa....

Olen pahoillani kaikkien niiden puolesta, jotka jouduin poistamaan listalta.

Ja toivotan uudet tervetulleeksi.

Väsy päällä edelleen. Kokopäivätyötä teen, ja työmatka kestää lisäksi vajaan tunnin suuntaansa, joten esikoisen kanssa leikkiminen on vaihtunut iltaisella lähinnä telkkarin tuijjottamiseksi. Edelleen odottelen, että viikkoja tulisi se 12 tai 13, koska silloin viimeksi helpotti hieman tuo väsymys.

clearbrook ja osku 9+2
 

Yhteistyössä