Lokakuun 2009 Mahanpyöriäiset ******Toukokuussa 2010******

Aku
Heippa taasen pitkästä aikaa!

On kyllä ollu upeet kelit B) ihanaa kun ei tarvii hirveetä pukemisrumbaa ku lähtee pihalle =)

Täällä on pikkuhiljaa selätetty flunssa ja korvatulehdus nro.3!!! :headwall: |O jokohan nyt riittäs?Esikoisella siis ei oo 2,5 vuoden aikana ollu yhtään korvatulehdusta kun taas Iinalla on ollu 2 kk: sisällä 3.

Tota korvatulehdusta lukuunottamatta tääläkin on aika lepposa vaihe.Tyttö nukkuu 2 unet päivässä pihalla/partsilla rattaissa.Yöunet on ollu nyt 20-06 eli ihan ok.Parilla herätyksellä mennään mutta yöllä siis ei enää syödä.Syöminen vähän kärsi tosta räkiksestä mutta eiköhän se tästä taas.

kovasti ois tytöllä halua liikkumiseen ja sitä treenataan ahkerasti =) kontillaan keikkuu ja ojentelee käsiään.

mutta nyt ei jouda höpistä enempää.Suihkun kautta sohvalle ja suomen matsia kattelemaan :D

-Kaisa
 
hei vaan mammat!

ja hyvaa aitienpaivaa multakin nain jalkijunassa!!

Missah: munkin tampio ukkoni mokas koko paivan eika huomioinut mua mitenkaan. Paiva meni ihan laskiks, oikeestaan itkiessa ja surkutellessa kun en lahtenyt jo aikasemmin Suomeen aiteen luo niinkuin oli tarjkoitus. No, ens vuodesta lahtien sitten.

Meilla ei ole viela hampuja vaikka niin epailin. Kontalle noustaan ja karhukavelyyn myos. Tarkoituksella liikutaan taaksepain, ja nyt jo eteenkin pain, mutta se tapahtuu viela vahingossa, vaikkakin jo monta kertaa paivassa.

Syominen: puuro uppoaa hienosti hedelmasoseen kansa aamuin illoin. Muu ruokailu sitten takkuaakin. Muka ei ole nalka, mutta tissilla kylla roikkuisi vaikka kuinka.
Tein ekaa kertaa kanaa tytolle - kukkakaali, bataatti, kana soseeks ja nannaa oli naemma. Tuo olikin sitten poikkeus, eli ehka mun tarvii lisata bataattia useammin sen makeuden vuoksi sorsseleihin kun silla naytti uppoavan.

Imettajat: kun teette puuron, lisaatteko siihen maitoa (siis pumpattua/korviketta)? Ma olen tehnyt puuron ihan veteen ja antanut tissia sitten jalkeenpain..?

Lisaks, 6kk neuvolassa kaytiin:6420g ja 68cm ja pipa 42.5. Eli eipa tytto ollut hurjasti kasvanut, mutta laakari tati sanoi sen olevan ihan normaalia koska tytto on aktiivinen tapaus ja koska vanhempansa ovat myos, noh, hoikkia. Ja onhan tytolle tosiaan syntynyt jo renkaita reisiin ja posket on paljonkin pyoristyneet.

Sain taas kahta erilaista infoa: lekuri sanoi, etta voin hyvin antaa toihin mennessa tytolle aamu- ja iltatissin lisaksi pullomaitoa lisaksi hoitoon. Sen jalkeen neukkatati jonka kanssa siis puhutaan yleensa syomisesta jna nukumisesta sanoi ettei maitoa tarvi antaa ja koska maidon d-vitsku ja rauta kumoavat toisensa...Siis hah? Ymmarran kylla etta nain on, mutta miksi Suomessa aina kehotetaan antamaan maitoa aina 1-vuotiaaks asti? Senko takia sita d-vitskua sitten annetaan pullosta (plus valon vahyys) - taallahan loppuu d-vitskujen anto kiinteiden alotukseen.

Tiila - mites teidan "nou more tissille nukahtaminen" projekti etenee? Otan vinkkia vastaan, koska meilla on sama edessa.

Me paastaan perjantaina Suomeen tyton kanssa! Ihanaa, ihan senkin takia etta taalla sita hytistaan +9 asteessa kun Suomeen on kesa jo saapunut! Jipii siis!
 
Itun emolle pikavastaus kun vielä kävin täällä vilkaisemassa (olen jo nukkumaan menossa, esikoinen on kipeä ja viime yö meni valvoessa.. hauks!):
kiitos kysymästä, hyvin menee!
Eli pari yötä oli vähän levottomampaa, mutta jo kolmantena yönä tyttöä ei tarvinnut nostella sängystään pois vaan ainoastaan kääntää takaisin selälleen jos/kun heräsi. Sen jälkeen havahtumisten määrä on vähentynyt niin, että viime yönä kääntämistä tarvittiin vain kerran. No esikoinen huolehti äidin valvomisesta siitäkin edestä..

Mutta siis edelleen tyty saattaa nukahtaa tissille, mutta havahdutan ennen sänkyynsä laittoa (Esim ihan ääneen sanon että nyt äiti laittaa sinut nukkumaan, tässä unipupu, nuku hyvin jne.. niin että tyty raottaa silmiään edes millin). Tissille olen antanut luvan tulla klo 6, ja tyty taisi sen aavistaa kun kolmena aamuna peräkkäin aamuähinä on alkanut tuohon aikaan. Vai kahtena aamuna, olikos se yksi 7:30 aamu juuri tuossa välissä.. No kuitenkin, hyvin menee!

Käytännössä siis hereillä sänkyynsä, unilelun kanssa saa etsiä unen. Ekoina öinä kun halusi tissille nostin pystyyn olkaani vasten ja rauhoittelin siihen. Sitten sänkyyn. Ja sitten takaisin (kun ensin jatkoi heti itkua). Ekana yönä pisin ylös-sänkyyn -rauhoittelurumba kesti 40 minuuttia, jossa siis välillä pitkähköjäkin unenhakuhetkiä välissä. Toisena yönä kaksi rauhoittelua, 20 ja 10 minuuttia. Kolmantena yönä ei siis tarvinnut enää nostaa ylös.

Voittajafiilis täällä siis B) Tosin uskon että takapakkivaihe jossakin kohti tulee, mutta se on sen ajan murhe. Nyt kun saa nukkua huoletta omassa sängyssään voikin alkaa taas suunnittelemaan pinnasängyn siirtoa toiseen huoneeseen ja ehkä jopa joskus lasillista viiniä illalla.. Ehkä joskus :whistle:

Tytyllä on 4 hammasta jo läpi ja HIRVEÄ narskutus, oikeastaan vihlova kirskutus on tullut peliin tänään. Ärsyä! Ylös kuultavat jo toisetkin hampaat ikenen läpi ja arvatkaas mitä? KULMAHAMPAAT pullottavat jo ikenestä! Voi ei, siitä se riemu ratkeaa kun ne alkavat työntyä läpi!

Noh, piti mennä jo!
Öitä nuoret,
~Tiila ja tyty 6,5kk ja kuumeinen esikoinen 2v :|
 
Aurinkoista päivää kaikille!
Silja pääsi tänään ekaa kertaa nurmikolle ryömimään :) Oli kyllä tyttö ihmeissään. Huomasin ulkona, että pinsettiote on tosi kehittynyt! En ole aikaisemmin huomannut, mutta nyt Silja otti yhdestä pienestä ruohosta kiinni peukalolla ja etusormella :) Vasemmalla ei osannut, mutta oikealla osasi.

Silja putosi tänään rattaista... Sain onneksi vähän napattua kiinni, eikä tyttö edes itkenyt. Vähän pelästy vain. Hän nousi seisomaan rattaissa, tiettäähän sen kuinka siinä käy. Ärsytti vain kun sanoin miehelle että katso ettei pääse putoamaan. Mies vaan sanoi että kuinkas tuosta nyt pääsee ja 2 sekunttia siitä tyttö oli maassa. Höh.

Meillä syöminen takkuaa jälleen. Puuro menee aamulla ja illalla tosi mallikkaasti ja ihan jättiannoksia, mutta mikään muu ruoka ei sitten menekään. Tänään meni kylmänä pikkuisen pasta-ruokaa. Mutta ei lämpimänä. En kyllä huomaa että olisi lisää hampaitakaan tulossa. Silja kuolaa kyllä edelleen...Ei vähentynyt yhtään kahden ekan hampaan jälkeen...

Jaahas, taidampa mennä ulos :)

hemari ja Silja 7kk+
 
Itun emo Mun mies ei sitten ollut ainut :( Mutta jos ensi vuonna tapahtuisi muutos. Maanantaina huomautin asiasta, ja noloksihan tuo meni... Ensi vuotta odottaen :whistle:

Tää kuumuus on ihan kauheeta... Meillä on sisällä melkein 30 lämmintä. Saran tän päivän päikkärit jäi sit vaan yksiin, en saanut nukahtamaan toisille. Yö unille meno oli kans yhtä taistelua, vaikka ei mitään muuta päällä kuin vaippa.

Nukkuu teidän lapsoset mahalteen?

Nyt yrittämään nukkumista... Voi vaan olla aika heikkoa tässä kuumuudessa.
 
Missah meillä on myös kuuma sisällä, vieläkin 28 astetta. Koko päivän pitää pitää varjon puolelta ikkunat ja ovet auki ja auringon puolelta verhot visusti kiinni, ja silti lämpö nousee näin. Joka huoneessa on oma tuuletin, esikoisella se nytkin puhaltaa että saa raukka (kuumeisena vielä ) nukuttua.. Meidän makari on aamuauringon puolella eli illalla jo viileämpi, ja tyty nyt siellä nukkuu kuitenkin ihan ok.

Tyty nukkui aiemmin aina selällään, mutta nyt kun opetin nukahtamaan itse, nukkuu pääasiassa kyljellään ja joskus pienen pätkän myös mahallaan.

Jospa esikoinen jo paranisi, tiistaista asti ollut kova kuume :( Tänään jaksoi jo vähän leikkiä, ehkä huomenna jo söisikin jotakin? Ulos tekisi mieli, mutta eipä sinne juuri noin heikossa kunnossa voi lähteä.

Aurinkorasvaa pitäisi uutta ostaa, mahtaa viimevuotinen olla jo entistä.

Ai joo, tytylle aloitettiin eilen puurotestit kaurapuurolla :) Ei voi sanoa että halukkaasti olisi syönyt, mutta tänään kuulkaas jo veteli innolla iltapuurot! Liekö sattunut sopivan kokoinen nälkä siihen, vai joko muutamalla maistelulla suu tottui, en tiedä. Keitin puuron veteen ja ohensin tuttelilla, nyt illalla annoin lisänä luumusosetta kun meinaa olla kovana vatsa. KYllä se tästä, meidänkin tytystä syömäri tulee :heart:


Lämpöisiä päiviä ja leppoisia öitä kaikille :wave:
 
Päivää kaikille.

Sairaan kuuma, läkädyn.
PArin viikon päästä tulee vasta minun kesävaatteet ja kaikki muut mitä kaapissa on, on aivan liian isoja :kieh:

Meillä ollaan oltu ulkona ja tytöllä ollut päällä mansikkahellepuku, hattu ja aurinkolasit, mitään muuta ei ole tarvinnut laittaa, kun mittari paukkuu meillä varjossa 27C B)

Tyttö nukkui heräämättä viimeyön ja nukkui siis 21-08.30..huraa :D

Sisälläkin on niin kuuma, että molemmat lapset on alasti ja ikkunat juntattu auki että tulee läpivetoa :D
Jos nyt on tämmöistä, mitä se helle sitten on keskikesällä taas :p

Mutta nyt tekemään ruokaa. :wave:

Tässä vielä kuva meidän kesämansikasta :D


paapelo+poju+Iina +7,5kk :heart:
 
Helteistä lauantaita mammat ja piiperot!

Kyl pääsi noi kelit minut yllättään ihan täysin ja piti eilen käydä lähinnä tytölle hakeen kaupasta uusia kesäkuteita kun melkein kaikki viime kesän vaatteet on pieniä. Itellekki pitäs ostaa mut jotenki sitä tahtoo aina vaan lapsille tulla kateltua ja osteltua.

Eilinen ja tää päivä ollaan melkein koko päivä oltu pihalla. Nyt tultiin pojun kans jo sisälle. Isukki lähti typyn kans viel jotain jalkapalloa kattomaaan. Luulisi illalla uni tulevan kohtuudella.

Joku kyseli mihin keittää puuron jos imettää. Mä oon keittäny veteen enkä lisää siihen mitään maitoa. Tosin toi poju taitaa olla maidolle allerginen mut en ois lisänny muutenkaan. mitä puuroja olette jo antaneet ketkä vähemmän aikaa vasta syöttäneet puuroja? Mä oon antanu kaurapuuroa ja nyt muutamana iltana keittäny ruispuuron. Ei oo mitään tullu joten kai vois jo laajentaa noita viljoja. Vehnän kokeilen viimeisenä kun se saattaa helposti myöskin aiheuttaa allergiaa jos maito sen tekee.

Mut nyt ton pyykkivuoren kimppuun et saisin silitettyä ja viikattua kun aamulla pestiin ja kuivattiin pihalla melkoinen määrä..

Mukavaa viikonloppua kaikille!!

Nipsulainen ja pieni kesämies :)
 
Me aloitettiin kaurapuurolla ja ruispuuroon meinasin seuraavaksi myöskin siirtyä. Tänään tyty jo sai Väinämöisen Palttoonnapin ( :ashamed: ), sellaisen kuivatun ruisleipänapin, kun narskuttaa niin ilkeästi hampaita yhteen ja puree lusikkaa kaikella voimalla. Hyvin kelpasi imeskeltäväksi! Suolaahan tuossa on, mutta eipä siitä montaa murua elimistöön asti mennyt kun ruuan ohella sai hampaitaan moiseen herkkuun testata. Minäkään en muutoin olisi puuroa tuttelilla jatkanut, mutta keitin epähuomiossa liian paksua ja kun tuo pulloharjoittelu on käynnissä, sattui tutteli sopivasti hollille. Ruispuuron jälkeen varmaan mennään seuraavaksi suoraan neljäänviljaan, annoin nimittäin tytölle jo jotain HIPP:n sosetta jossa oli vehnänleseitä - se on siis jo testattu vaikkakin etukäteen suunnittelematta.

Lämmintä on. Esikoinen onneksi on jo vähän parempana, tänään ulkoiltiin pieneksi hetkeksi ihan hiekkalaatikolle saakka. Toivottavasti huomenna päästään kunnolla ulos!

Tyty lattialla ollessaan paukuttaa vuorotellen joka raajalla lattiaan, siis ikäänkuin kelluu vatsansa varassa ja taputtaa jaloilla ja käsillä lattiaa :D Hauskan näköistä muttei tehokasta -joku totesikin jotta uimarihan tuosta on tulossa! Tänään testasin kaukosäätimellä miten eteneminen tapahtuu: laitoin "kaken" noin metrin päähän, ja kymmenessä sekunnissa tyttö oli sen luona: heittää itsensä kyljelleen ja siitä jälleen vatsalleen niin että etenee vähän kerrassaan. Yllätävän nopeasti meni, ja tavoitteellisesti, kun olen ajatellut että kunhan pyöriskelee ja kieriskelee miten sattuu.. Mutta ryömimiseksi tuota ei kyllä voi kutsua!

Semmoista meille,
aurinkolomillako muut kirjoittelijat ovat? :D
 
Aurinkoista Toukokuuta :flower:

Täällä ollaan nautittu ihanista ilmoista ja ulkoiltu paljon. Muksut oli mummolassa hoidossa la-su ja me grillailtiin kaveripariskunnan kanssa.

Elle oppi eilen ryömimäänkin :heart: Hilaa käsilllään itseään eteenpäin, ei siis perinteistä ryömimistä :D
Lattialla viihtyy istualteen ja istuukin ilman tukea jo piiitkiä aikoja.
Ensimmäinen hammaskin puhkeaa ihan parin päivän sisällä, valkoinen jo hohtaa läpi :)

Hei te ketkä vielä imetätte ja teillä syödään n.5 kiinteeä päivässä, niin kuinka paljon teillä siis syödään vielä rintaa vuorokaudessa?
Meillä meinaan Elle syö n. 3-4krt ja musta tuntuu että se on tosi vähän.
Toisina päivinä saan syömään useammin ja toisina ei suostu yhtään.
Kiinteitä meillä syödään tosi hyvin, puurot on edelleen lemppareita :p

Muuten meidän arkeen kuuluu tosi hyvää, lomaa ja matkaa odotellessa.
Viikon päästä ois siis tarkotus lähteä Bulgariaan, toivotaan vaan että toi tuhkapilvi ei vaikuta.

Inka ja Elle 7,5kk :heart: :heart:
 
Hip ja hei,

Tänään otan itseä niskasta kiinni ja kirjoitan kuulumisia pitkästä aikaa.
Muutama viikko sitten tultiin Suomesta, pari viikkoa silläkin saatiin kulumaan. Ajoitettiin Oulun reissu isosiskon vauvan syntymän ajankohtaan, minusta tulikin pienen pojan täti sillä reissulla. Kaikkien harmiksi vauva vetäisi kehkoihin lapsivettä eikä muutenkaan hengitys oikein vaikean sektion jälkeen toiminut normaalisti niin en ehtinyt komistusta nähdä. Ihanaa kuitenkin että sisko sai pikkuisen kaikkien vaikeuksien jälkeen syliin!

Meidän neidillä reissu meni todella hyvin. Lentäminen sujui ongelmitta ja muutenkin neiti oli enkeli koko reissun. Suomessa myös ruoka maistui paremmin ja saatiin laajennettua vihannes repertuaaria. Myös konttaus asentoon nouseminen ja siinä keikkuminen opittiin Suomessa.

Kotiin tultuamme aloitettiin lihojen maistelu. Kana, kalkkuna ja kinkku on maiseltu ja hyvin uppoaa. Naudan lihaa kokeilin muutaman lusikan viikon ajan mutta ei tuntunut uppoavan millään, joten odotellaan vielä muutama viikkoa. Nyt ollaan syöty omatekoisia soseita ja ne maistuu siinä missä kaupan soseet, jollei paremminkin. Täällä melkein jokainen sose sisältää tomaattia ja siitä meidän neiti eikä neidin iho oikein tykkää. Pitää kokeilla sitäkin myöhemmin uudelleen. Nyt olen myös hedelmäsoseet tehnyt itse. Tein satsin omenaa, päärynää, mangoa ja banaania muussaillaan päivittäin. Seuraavaksi ajattelin tehdä luumua itse.

Meillä on myös opittu liikkumaan parin viikoa sitten. Konttausasennossa neiti keikkuu kokoajan ja siitä pääsee istumaan. Suurimmaksi osaksi istuminen on toisella kannikalla oloa käden varassa, mutta istumaankin pääsee. Konttausasennosta mennään myös karhunkävelyasentoon ja siitä astellaan varpaat lähelle käsiä. Tämä onkin neidin liikkuma tyyli. Masu-konttausasento/karhunkävelyasento ja jalat käsien lähelle ja uudelleen masulle. Nyt myös ryömiminen on tullut nopeammaksi niin tainnut neiti itsekin tajuta että se on voimia säästävämpi keino edetä :D

Talvicillekin meillä on päiviteltävää:
5kk 8320g 71cm
6kk 8810g 73,5cm

Edelleen siis mennään ihan omilla yläkäyrillä. En olisi uskonut, että meidän 6kk tyttö käyttää jo 80 cm vaatteita :D

Tällaistä tänne Tukholmaan tällä erää.

Pikkis ja Fria 6kk+
 
Heippa pitkästä aikaa!

On ollut kiireitä kun sukulaiset kyläilee meillä (lähtivät jo, onneks :D ) ja näin hyvällä ilmalla ollaan oltu ulkoilemassa kaiken aikaa.

6 kk neuvolakuulumiset Talvicille:

pituus 66 cm
paino 7555 g
pää 45,2 cm

Pituuskasvu on hieman hidastunut, samoin päänympärys oli melkein sama kun viimeeks... Mennään siis ensi viikolla nlalääkärille näytille ettei ole mitään häikkää. Myös päästään näyttää noita ihottumia samalla kun ei ne vaan parane (tai kortisonilla häviävät mutta tulevat samantien takaisin), ollaan kokeiltu ainankin 5 eri rasvaa ja kaikilla sama vaikutus (eli ei juurikaan muutosta). Pojulla ei ole mitään vatsavaivoja tai muuta, mutta tutkitaan nyt ettei kuiteskaan ole mitään allergioita. Mutta todennäköisesti on siis joko maitorupi tai atooppinen iho.

Meillä mennään konttausasentoon mutta poju ei vielä pääse siitä liikenteeseen. Kova yritys edelleen :D Ja öisin harjoitellaan näitä samoja asentoja sitten urakalla, käydään miehen kanssa vuorotellen iltaisin kääntämässä poju takaisin makuuasentoon kun ei itse pääse, siellä se vaan hölmönä tillittää pinniksessään, ihana toinen! :heart:

Kesä tulee kovaa vauhtia, koitan käydä täälläkin välillä lueskelemassa teidän juttuja että pysyy kärryillä missä mennään! Tosin kesällä ollaan aika paljon mökillä ja siellä ei ehdi/halua hirveästi surffailla netissä...

Mukavan aurinkoista viikkoa kaikille!

ruusu ja poju 6kk 10pv
 
Heippa mammat!

Aika hyvin on pino hiljentyny hienojen ilmojen myötä :) Mekin oltiin mökillä viikonloppu, oli Niian eka kerta. Ihan hyvin meni, tyttö ei vaan osannu kovin hyvin nukkua siellä. Eka ilta oli ihan hulinaa ja jouduin nukuttamaan väkisin kainaloon joskus kymmenen aikaan kun Niia vajaa kaks tuntia touhus vaan matkasängyssä. Sitten ku simahti ni nukkui ihan ok, pari kertaa alkoi itkemään kun heräsi eikä muistanut missä oli. Heräsi aamulla kuitenkin aikasin, 20 vaille seitsemän jo, vaikka nukahti myöhään. Lauantai iltana meni nukkumaan normaaliin aikaan ja sain tytölle normaalin yön ja heräsi seitsemältä. Eilen kun päästiin kotiin niin oli onnellinen omaan sänkyyn pääsystä, nukkui häiriöttä kahdeksasta puoli yhdeksään :D

Muuten meni mukavasti tuo reissu, päiväunet oli normaalia pienemmät puolesta tunnista tuntiin, mutta jaksoi silti olla reippaana eikä tullut mitään ylimääräsiä kiukkuja sen vuoksi. Istuttiin kalliolla ja katseltiin järvelle, ihmeteltiin isin kalansaaliita ja syötiin ravintolassa välipalaa :) Matka oli n.3h yhdellä pysähdyksellä, Niialla oli evästä ja leluja mukana ja molempiin suuntiin otti puolen tunnin torkut jossain vaiheessa. Muun ajan touhusi lelujen kanssa tai karjui/kiljui vanhempien riemuksi :D Mies sanoi, että ihan mukava että opettelee äänenkäyttöä, mutta ens kerralla otetaan kuulosuojaimet mukaan.

Alley ja Niia 6,5kk
 
Heippa!

Ihmiset on tosiaan livistäneet jonnekin kesälaitumille B) Mekin ollaan vietetty kesäelämää koko perhe, kun mieskin piti vähän vapaata ja oli ke-su kotona. Tyttökin pääsi eilen ekaa kertaa puistossa vauvakeinuun ja oli aivan innoissaan =)

Alley meilläkin kiljutaan - ja kovaa! Ilosta ja kiukusta, kumpi vaan käy. Erityisesti kylppärissä kun vähän kaikuu, niin äiti kaipaisi korvatulppia...

Inka imetän vielä ja tyttö syö aamu- ja iltapuuron, lounaan ja päivällissoseen kiinteitä. (kiinteetä välipalaa en ole vielä aikatauluihin mahduttanut) Imetyksiä on noin 6 krt vuorokaudessa, ei kyllä ole mitään käsitystä paljonko neiti juo maitoa silloin. Neuvolassa kyselin viimeksi kuinka paljon maitoa pitäisi kulua sitten kun siirtyy korvikkeelle, niin 7 kk iässä määrä oli muistaakseni jotain 500-600 ml vuorokaudessa.

Just muuten hoksasin, että tyttöhän täyttää muutaman päivän päästä 7 kk ja mä aina vastaan kaikille kyselijöille, että tyttö on puolivuotias... Olen päättänyt, että 7 kk iässä alan pikkuhiljaa vähentämään imetystä ja antamaan ainakin päivällä korviketta. Illat ja aamut ajattelin vielä imettää ja jos yöllä sattuu tissiä kaipaamaan niin myös silloin. Saas nähdä, miten tuo alkaa sujua, kun nokkamukista tuleekin yhtäkkiä veden sijasta maitoa.
 
Meillä kiinteitä menee 4-5krs päivässä. Puuroa menee aamuin illoin todella paljon! Muut ruokailut on pienempiä. Maidon joumisesta oon vähän huolissani... Kun koitan imettää, mutta heti kun meitoa alkaa tulla tytön suuhun hän lopettaa imemisen eikä halua enää. Maidonsaanti jää hänellä siis siihen mitä yöllä syö. Illalla myös syö aika hyvin. Tänään lääkärissä (käytiin kattomassa että korvatulehdus on lähtenyt) lääkäri sanoi että jos noin vähän juo maitoa niin kannattaa ostaa apteekista kalsiumia.

Nukkumisasennot on meillä ihan kummallisia...Edellisyönäkin oli pakko tarkistaa että saako Silja happea sellaisesta asennosta, kun mahallaan oli, kädet ja jalat "konttausasennossa" ja pää ihan vinksallaan nojasi pinniksen laitaan... Näytti ihan räsynukelta :)

Huh mitkä ilmat! Täydellistä! Siljakin tykkää olla ulkona ja möyrii ruohikossa :) Oli tyttö ihmeissään kun pääsi alasti ulos :D

hemari ja Silja 7kk 1vk

 
Heipä hei!

MAHTAVAT kelit!!! B)

Ulkoiltu ollaan paljon. Ulkona molemmat lapset viihtyy mahtavasti, mutta sisällä on niin kuuma, että pakko pitää läpivetoa ja lapset nakuna :D Muuten iskee molempii kiukku.

Tällähetkellä tyttö ei söisi muuta kuin kaikkea raikasta, paitsi illalla puuroa kyllä syö mielinmäärin. Taitaa olla samaan taipuvainen kuin äitinsä, että kuumalla ei maistu oikein mikään lämmin ruoka. Maitoa sitten menee jonninverran enempi.

Olen myös täystyöllistetty tuolla minun parvekkeella...kukkia on niin paljon ja jatkuvasti kasvavat ja kaipaavat jeesiä tukeutumiseen ja istutteluja vielä on jonkin verran, että puuhaa riittää. :D
Varsinainen viidakko tulossa :LOL:

Me päästään lauantaina lintsille, kun ystävä antaa ilmaisliput :D
Iina menee mummille hoitoon siksi aikaa, poika ja pienin siskoni tulevat mukaan, mitähän poika tällä kertaa tuumaa...pakotan miehen menemään siihen KOTKOTTIIN...poistui viime vuonna jonosta, kun ei kestänyt kuunnella sitä jatkuvaa "kot kot, kot kot, kotkotkot" musaa :LOL: Mutta nyt saa luvan mennä :D

Mutta nyt taas on mentävä, poika on pakko saada jo ylös tuolta sängystä...lähden vielä vain hänen kanssaan ulos seikkailemaan...tehdään kerran pari viikossa tutkimusmatka lähiympäristöön =)

paapelo+poju+Iina 7kk ja melkistä 3vk päälle :D
 
Reissu etelä-suomeen tuli tehtyä. Yllättävän hyvin meni matkat taas, typy nukkui alkumatkasta niin että päästiin n 300 km, sitten pidettiin kunnon tauko, seuraava pätkä oli n 100 km jonka jaksoi olla hereillä. Tauon jälkeen nukkuikin sitten loppumatkan. Säätkin olivat aivan mahtavat. Häät menivät tosi hyvin, ei parempaa säätä olisi voinut olla, morsian oli kaunis ja sulhanen komea.

Syöminen on typyllä mennyt vähän huonoksi kun on niin lämmin. Riisipuuroa aloteltiin eilen mutta siitä ei tykkää. Ehkäpä sitten loppuviikosta kokeilen kauraa, jos se kelpais paremmin. Onko joku käyttäny sitä muksun riisipuurojauhetta? Lähinnä siksi kyselen että siinä ohjeessa sanotaan että tehdä lapsen käyttämään maitoon, oon pojan aikana kokeillu ja äidinmaitoon se ei onnistu, joten voiskohan sen tehdä veteen? En viittis ostaa purkkia jos se sitten jää käyttämättä, meillä kun on tarkotus vältellä maitoa vielä vähän aikaa.

Puuron tosiaan keitän veteen, pikkasen laitan sitten valmiiseen puuroon maitoa sekaan ( pakkasesta jääpalan verran).

Itun emo: aika kummalta tuntuu nuo teidän d-vitam. ja maitoa ohjeet. Tosiaan jos lapsi juo paljon ( yli 1 l) maitoa niin se vaikuttaa raudan imeytymiseen, sekin on minusta niin että kalsium vaikuttaa raudan imeytymiseen, d-vitam. en tiiä. Ja täällä tosiaan d-vitam. ohje on kolmivuotiaaksi asti ympäri vuoden annetaan ja sitten vaan "pimeänä" aikana.

Peppi ja typy 6 kk 3 vkoa
 
Peppimamma: olen tehnyt Muksun riisipuurojauheesta puuron veteen, ihan hyvin toimii niinkin :)

Hemari: jos maito ei tissistä maistu, niin sitä saa hyvin annettua "salaa", kun tekee esim. puurot maitoon ja ohentaa soseita maidolla. Jos et viitsi maitoa pumppailla, niin korviketta sitten. Tämä oli siis neuvolasta saatu ohje, jos maito ei muuten uppoa. Näin ei tarvitse antaa kalsium-lisää.

Paapelon kertomuksista päätellen siellä parvekkeella riittää kesällä tosiaan hommia. Itse laitoin parvekkeelle krassia ruukkuun ja ruusupapua köynnökseksi. Molemmat ovat "syömäkelpoisia", jos tyttö sattuu nappaamaan siitä muutamat lehdet suuhunsa ;) Viikko sitten laitoin ja ruusupapu itää jo :)
 
Heippa! Tosiaan upeat ilmat,toivottavasti jatkuvat vielä pitkääään =)

inka meillä vielä kiinteiden lisäksi syödään tissilläkin, poju syö kiinteitä aamupalan,lounaan,välipalan,päivällisen ja iltapalan.Tissillä hän on n.5-7krt/vrk. Mielestäni tuo määrä on vähentynyt edellisestä paljon, tai ainakin se aika mitä poju tissillä viettää :D Tuntuu että joka puolella on niin paljon kaikkia kuunneltavaa ja katseltavaa,ettei jaksa kertakaikkiaan keskittyä syömiseen.
Annatteko muuten vettä näillä kesäkuumilla? me annetaan päivittäin jonkin verran, tuntuu että poika niin mielellään sitä juokin.
Sattui muuten eilen hauska tapahtuma, kun oltiin ruokailemassa.Poika istui syöttötuolissaan ja joi nokkiksesta vettä.Vettä kaatui pöydälle, niin poju päätti sitten ryystämällä juoda vedet siitä pöydän pinnalta :LOL: Saatiin hyvät naurut miehen kanssa. =)
Eilen poitsu istui eka kertaa itsekseen,niin että toinen käsi oli lattialla tukena.Oli aika helluinen :heart:

nöpötin ja pojanpallero 9kk 3pvää
 
Heipä hei!

Oltiin äidilläni kyläilemässä ja siellä lapset pääsi uima-altaaseen, sellaiseen puhallettavaan pulikoimaan.
Laitan kuvan kun saan kamerasta ne ulos :D

Juu, tuolla riittää puuhaa ja äitienpäivälahjaksi saamani Alppiruusu on avannut ekan kukan


Oli ihan pakko listata mitä tuolta parvekkeelta oikein löytyy

-Kesäleimu
-Keskipäivänkukka
-Kesämalvikki
-Sarvileukoija
-Mökinihmekukka
-Tuoksuherne (matala)
-Lobelia
-Mustasilmäsusanna, oranssi ja valkoinen
-Miinanköynnös
-Kelloköynnös
-Päivänsini, 2 eri lajiketta
-Isoköynnöskrassi
-Pikkuköynnöskrassi
-Pensaskrassi
-Kanariankrassi
-Surfinia
-Lumihiutale

Sitten hyötykasvit

-Basilika
-Ruohosipuli
-Persilja
-Oregano (mäkimeirami)
-Porkkana (pyöreä)
-Kuukausimansikka
-Tomaatti
-Silpoydinherne
-Salaatti

Ai lähtikö keväällä mopo lapasista?!! :LOL:

Mitenkään jouda taas lukemaan juttuja läpi, joten suosiolla kommentoin iltasella kun lapset on nukkumassa, ellei tilaisuutta tule aiemmmin :D

paapelo+poju+Iina 7,5kk
 
Pitkästä aikaa itekki täällä käväsemässä :)
Pikasesti käväsemässä tosin vain, kommentoin sitten paremmalla ajalla enemmän...
Mies on saatu kotiin, on se vaan mukavaa ku ei tarvi yksin olla :)
Täälläkin päin on tosi ihanat ilmat ollu. Pihaa oonki urakalla laittanu kesäkuntoon :D

Ei ole paljoa koneella kehannu istua, muutenkaan tuntuu ettei meinaa keretä...
Laittaakaa noita listanpäivityksiä yv:nä mulle!!!
Varmemmin sattuvat tuonne listaan ku ei tartte alkaa noukkimaan niitä tuolta kirjotusten seasta :whistle:

Nyt pitää mennä nukkumaan... Öitä :)

Talvicci ja Unski 7kk1pvä
:heart:
 
Paapelo, sun on ihan pakko laittaa kuvia parvekkeesta =)

Saralla on nyt sit neljä hammasta alhaalla, mut ylhäällä ei oo vielä yhtään :LOL:

Vettä yritän helle päivinä tarjota, mutta se ei oikein meinaa maistua. Jaahas, kai se tarvii alkaa aamu askareisiin ja sit lähtee kauppaan.
 
Täältä muuttokiireiden keskeltä vähän pikaisia kuulumisia. Meillä Sisulla on nyt eka hammas alhaalla. Puhkesi josuks viikko sitten. Kovasti erilaisia äänteitä ja juttelua harjoitellaan. Ihan selviä sanoja on äiti ja isi. Tiedä sitten ymmärtääkö tuo vielä niiden merkitystä. Mutta on se ihanaa, kun aamulla sängystä kuuluu huuto "Äittiiii!". :D

Helle on edelleen kova. Sisu onneksi tykkää juoda vettä nokkiksesta ja olen sitä nyt useammin tarjonnutkin. Päiväunet tahtoo jäädä välillä aika vähälle nyt kuumilla keleillä. Mutta ollaan kyllä nautittu lämmöstä ja yritetty olla plajon ulkona. Tosin muuttokiireet välillä vähän sotkee helteestä nauttimista.

Ensi viikko menee muuttaessa. Palaillaan sitten uudesta kodista asiaan.

Mukavaa alkanutta kesää kaikille mammoille ja murusille!

Barabapörrö ja Sisu :heart: 7,5kk

Ai niin, siitä riisipuurojauheesta vielä. Mä tein sen ainakin ihan veteen, sillon kun sitä syötiin. Kun ei meillä korviketta ole käytetty, niin oli helpointa. JA hyvin maistui hedelmäsoseen kanssa.
 
Heipä hei!

Pikakirjoitusta vain.

Missah:
Laitan toki, jahka vähän rehevöityy kasvit :D

Barbapöllö:
Ihana kuulla teistäkin.
Stressitöntä muuttoa =)

IINASTA:

Neiti nyt sitten kävelee tukien.
Tänään äidin luona käydessä oli siellä lattialla tyhjä sukkakori nurinperin, tyttö lähti siitä tukeapitäen kävelemään.
Sitten toin taaperokärryn ja sama juttu, minun pieni on muka iso :saint:

Sitten tyttö osaa sanoa HEIHEI.
Heiluttaa kättä ja sano HE HE HE :D

Mutta nyt pitää mennä :wave:
 
Olipa jännä lätkämatsi... Eipähän tartte sitäkään enää sitte kattoa kun Suomi meni tippumaan. No ens vuonna sitte :)

Niia nousi tänään tukea vasten polviseisontaan. Eihän siitä oo kuin pari viikkoa kun lähti vauhdilla ryömimään ja nyt jo nousee pystyyn. Mitähän seuraavaks ja millon... Tää äiti on vähän kummissaan kehityksen vauhdista. Toisaalta sitten elokuun puolivälissä kun pitäis mennä hoitoon ni varmaan kävelee tukea vasten ainakin ni saa hiukan enemmän huomiota kun joutuvat vahtimaan toista :) Mun mielestä se on parempi kun möllöttää paikoillaan, jolloin ei välttis ehkä huomioida niin paljon.

Tähän varmaan vaikuttaa myös se että nähtiin eilen yhden mamman kanssa, jolla on 10kk vauva, mikä kävelee tuen kanssa. Sai varmaan jonkun energia/kehitys puuskan siltä :)
 

Yhteistyössä