*Lokakuun `09 Mahapyöriäiset Marraskuussa* *****...Viimeiset nyytit mahasta ulos...***** (Listaan päivitettävät tiedot yv:nä!!!)

Onnittelut palva, NaNa ja VL!

hemari mä tiputan tytön nenään ensin keittosuolatippoja, että räkä tulee helpommin ulos. Eipä sieltä hirveesti tule ku vertaa esikoisen räkätulvaan, mutta helpottaa vauvan rohinaa.
 
:wave: Täällä edelleen yhtenä kappaleena, ihme jomottelua kuitenkin ollut alaselässä koko päivän.. jos tästä lähipäivinä pääsis vielä tositoimiin. Mies ainakin kovasti olisi jo lähdössä synnyttämään :D

chilitin ja Pontus 40+3
 
Heippa mammat.

Meille syntyi poika 30.10 klo 21.33, 4110g, 52,5cm ja pipo 36,5cm. Pisteet hänellä oli 9/10/10.

Eli menin pe 30 pvä aamulla yliaikaiskontrolliin ja ottivat mut siitä osastolle heti. Olin silloin tiukasti kahdelle sormelle auki, 11:15 sain ekan pillerin kohdunsuulle, ei tapahtunut mitään ja 15:40 laitettiin toinen. Ei vieläkään mitään. Seitsemän aikaan katsottiin kohdunsuun tilanne niin se oli väljästi kahdelle sormelle, eli merkittävää muutosta ei aamuiseen ollut. Noh, sydänkäyrälle mentiin ja pääsin siitä pois 19:45, mentiin miehen kanssa huoneeseen katsomaan salkkarit loppuun. Klo 20 alkoi super kivuliaat supistukset ja 20:30 mies haki hoitajan paikalle, silloin olin 5cm auki ja siirto synnärille.
Eli synnärillä olin 21:46 ja siitä viisi minuuttia niin sain kohdunkaulan ? puudukkeen ja 21.33 oli poika maailmassa. Eli siis synnytys oli tosi nopea mutta ihan saatanan kivulias. Tikkejä ei tarvittu ollenkaan.

Sairaalassa vielä ollaan kun pojan bilirubiini arvo oli koholla niin joutui eilen illalla valohoitoon, tänään kuudelta pääsi pois ja verikokeissa selvisi että arvo oli laskenut todella hyvin, ja aamulla tarkastetaan tilanne vielä uudelleen.

Mutta nyt syöttämään tota puklailevaa (oksentelevaa) poikaa :D
 
Onnea kaikille nyyttinsä syliin saaneille tasapuolisesti :flower: :flower: :flower:

Ja loppumetriläisille isot tsempitykset =)

Täällä elo sujuu edelleen tasaisen ihanasti...miten erilaista voikaan arki olla toisen lapsen kanssa.
En tiedä, johtuisiko tämä niin helpon tuntuinen elo ihan vain itseluottamuksesta ja kokemuksesta, mutta ihan on paljon helpompaa ollut kuin esikoisen kanssa.
Tyttö on vain muutamana päivänä ollut haastavampi, joista kaksi oli tehoimukautta ja yksi (eilinen ) johtui massun väännöksistä, jotka helpottivat illalla ja yö nukuttiinkin autuaasti ja nukuttiin tytyn kanssa klo 09.30 saakka, kun isi ja poju olivat keskenään hereillä aikaisemmin. (Toivon etten käännä kellekkään veistä haavassa, jos vauvan kanssa joutuu valvomaan kovin )

Meillä olisi sitten ristiäiset 12.12.
Aikaisempaa aikaa ei saatu, mutta tuo sopii oikeastaan paremmin kuin hyvin, kun rahaa on sadellut tuohon aikaan vähän joka tuutista :D
Veronpalautukset kun tulee kaiketi jo 4.12 ja me kummatkin saadaan miehen kanssa alku kuusta rahamme, niin voi hommata tykötarpeita jo hyvissä ajoin, eikä tarvitse venyttää penniä tuon kasteen takia. =)

Meillä on se sydämen sivuäänen kontrolli torstaina...kaiketi sieltä ei mitään löydy, tai luotan ainakin vanhemman kätilön sanoihin, kun ikä kontrollissa ei sitä enään kuullut stetoskoopilla.

Huomenna olisi kiva päivä luvassa. Poika pääsee uimaan pitkästä aikaa.
Viimeksi ollut kesällä rannalla.
Ajattelin, että kaipa sitä pitää ostaa itselle uusi uikkari ja alkaa käydä pojan kanssa uimassa, niin saadaan sitä kahden keskistä aikaa ja uiminenhan on TODELLA hauskaa puuhaa :D

Täällä on jälkivuoto nyt täysin loppunut.
Verinen vuotohan loppui jo viikon jälkeen ja alkoi tuhruttamaan tosi niukkana ja sitä kesti tuohon viime viikon lauantaihin kun yhtäkkiä alkoi tulla taas niukkaa veristä vuotoa, joka sitten loppuikin eilen illalla ja nyt ei tule edes kovien raatamisien jälkeen mitään, eli loppunut on...pojasta taisi olla samalla tavalla, että jos kovin rehkin, niin alkoi vuotamaan uudestaan, kunnes se todella oli loppunut ja mikään ei enään saanut aikaan vuotelua.
Eli tämä ajanjakso on ohi :D

Tyttö on kasvanut hienosti...hällä on nyt varhaisteini kausi...on meinaan hirveästi hormoninäppyjä, mutta ovat kyllä jo hiipumassa pois hyvää vauhtia...ja ne HYMYT...niin ihania, kun toisen kasvot suorastaan tuikkivat :heart: :D

Mutta nyt on mentävä köllimään...tyty kohta herää ilta syötöille, joten parempi ottaa tyty viereen köllimään, sillä siinä virähtää tunti ihan helposti...onneksi tulee hyvää ohjelmaa :D :wave:

paapelo+poju+Tyty-I 1kk 4pv
 
Onnea vauvaantuneille! :flower:

Edellen yhtenä kappaleena ja äippäpolin käynti takana.
Vauvalla oli kaikki hyvin vaikkei ultran mukaan ollut viime viikkoisesta saanut lisää painoa., napavirtaukset oli kuitenki ihan hyvät.
Paikat oli auennu lisää mutta kanavaa edelleen jäljellä kiitettävästi.
Taas lääkäri sanoi ettei mielellään käynnistetä joten piti kysyä että tarkoittako se sitä et leikkaavat jos itekseen ei ala syntymään, meinasi että sitä harkitaan sitten tosi tarkkaan miten synnytetään ja se voi olla se paras vaihtoehto.
Ensi viikon tiistaina on sit uusi aika sinne ellei Nuppu ole jo sylissä silloin.

Supistuksia tulee päivän aikaan ihan kivasti ja selkää varsinki polttaa mut ei ne näytä asiaa edestävän niin paljoa et tosi toimiin pääsis joten odotellaan vaan, taidan olla sit viimeinen joka tässä pinossa jakaantuu :D


Sade-74 ja Nuppu 40+2
 
Esikoistyttäremme syntyi lauantaina 31.10.2009 klo14.10. Elämän taipaleelle tyttö starttasi mitoin 3635g ja 50cm.

Minä pääsin kotiin jo eilen, mutta tyttö joutui jäämään lastenosastolle tulehdusarvojen nousun vuoksi saamaan antibiootteja. Tyttö siis oli ilmeisesti niellyt hieman vihertävää lapsivettä.

Nyt lähden katsomaan sairaalaan mein :heart: "Sammakkoprinsessaa" :heart:

pinkkimieli ja Sammakkoprinsessa 3vrk
 
Onnittelut himpsuli ja pinkkimieli!

paapelo mä oon kade kun sun mies on kotona. Arki on paljon helpompaa noin. Yksin tulee hulluksi tollasen 1,5v ja vauvan kanssa. Meillä esikoinen on vähän taantunut kun kärsii vauvan huudosta ja tutista (oma vieroitus oli vasta elokuussa ja näköjään siis tuoreessa muistissa..) ja on alkanut välillä kakkaamaan vaippaan mitä ei ole tehnyt puoleen vuoteen! Että sellaista.. Ekat 3 viikkoa näytti hyvältä kun isi oli kotona, mutta ei enää. No, onneksi tämä on ohimenevää. Säälittää toinen vaan välillä, kun äiti ei riitä joka paikkaan.
 
Onnea vauvaantuneet :heart:

Koliikki oireet vahvistuu täällä. Poika ei ole enää vain vaativa, vaan selvästi kärsii mahan kanssa, ja syöminen on imu-huuto-imu-huuto ruljanssia monta tuntia..
Vyöhyketerapiaan saatiin onneksi ensiviikolle 2 aikaa, jos se auttaisi, omat konstit on loppu.

Eilen oli 4vko neuvola, jätkä kasvaa kovaa vauhtia painoakin jo yli 5kg kasassa.
Käyrät menee +10 kohdilla, eli ei mikään hentoinen herra :D
 
MB- Ihana etten ole ainoa joka painii riittämättömyytensä kanssa.
Minä vaan olen tainnut ottaa tämän liian raskaasti, kun ihan itkua väännän täällä. Kauheaa kun joutuu poikaa kävelyttämään ja tyynnyttelemään niin paljon, että tuo 3v neiti kulkee jo perässä ja kertoo juttujaan sinnikkäästi, vaikka vauva huutaa niin etten meinaa kuulla tyttöä.
 
Onneks olkoon taas niille, jotka nuppunsa syliin saaneet. :)

Täällä ollaan nyt eilisaamusta oltu niin tuskaisissa olotiloissa et huhhuh. Alaselkä on niin älyttömän kipeä, hyvä että istumasta ylös pääsee.. Alavatsassa hyvin kiristävä kipu ja alavatsaan tulee noin 3-5sek kestoisia todella todella kipeitä viiltäviä kipuja perä jälkeen.. En tiiä mikä on??
Huomenna ois neuvola, jos sinne asti sinnittelis. Ei oo helppoo..

HEinu ja poitsu 40+6
 
Marsupilami meilläkin tapellaan tissillä joka päivä ja ilmavaivoja riittää :( Syö vähän aikaa ja alkaa huutamaan. En tajua mikä on ongelma. Tuleeko tissistä liian hitaasti vai mikä on vialla. Usein tekee tätä kyllä väsyneenä, mutta joskus joka syötöllä. Eilen illalla oli oikein mukava ilta, kun tyttö valvoi 5 tuntia masuaan, nukahti puolenyön maissa ja heräsi taas kuudelta masuvaivoihin |O Taidanpa minäkin varata vyöhyketerapiaan ajan kun täältä mummilasta kotiudutaan. Esikoisella ainakin auttoi (ellei sitten juuri samaan aikaan ilmavaivat vaan sattuneet vähentymään muutenkin, mistäs sitä tietää..)
 
MB- Minä mietin ensin myös, että jos maito tulee liian hitaasti. Mutta se teoria kumoutui kun se huuto alkoi, vaikka maitoa tuli ihan tippumalla.
Ja pulloa annettiin, niin sama toistuu, eli ei ole maidon tulossa se vika.
Paitsi kohta ei varmaan enää maitoa tule, kun alkaa oma stressi olla sitä luokkaa. Huomaa ihan, että hartiat on kireenä ja koko kroppa sellasessa jännitys tilassa aina, kun poika alkaa meuhkaamaan syödessä. Stressihän on vissiin aika tehokas maidontulon tappaja :(
 
Isot onnittelut kaikille vauvan saaneille!

Jaksamista masuaan vielä kasvattaville!

Tänne ei sen kummosempaa. Tyttö syö hyvin ja nukkuu kohtuullisesti. Öisin tuntuu olevan hieman hankala saada unesta uudelleen kiinni. Viime yö nukutettiin sitten rattaiden lämpöpussissa ja pääty koholla, nukkui selvästi rauhallisemmin. Maidontulo alkaa tasottua, enään ei tarvitse pumpata mutta maitoa tulee tosi vauhdikkaasti, neiti viihtyy rinnalla 5-10 min ja on sitten aivan ähky.

Eilen oltiin ekaa kertaa ulkona, sellaset 15 min, ja sillä reissulla puhkesi sitten rattaista rengas. Kauhea pamaus ja ilmat oli sitten samantien pihalla. Kävin jo ostamassa uuden sisäkumin mutta myivät liian ison. Mies lupas käydä vaihtamassa iltapäivästä, päästään sitten huomenissa taas ulkoileen.

Peppi ja tyttö 10 vrk
 
Huomenta!

Meillä nämä aamut venyy ja nukutaan pitkään, kun illalla sit vastavuoroisesti valvotaan melko myöhään. Pientä herraa kun ei nukuta ennen puolta yötä. Nyt on alkanut syödä molemmat tissit lähes joka syötöllä. Tosin on myös muutaman kerran nyt pulauttanut reilusti. Pelkäsin jo, että maitoa ei tule enää riittävästi, mutta taitaa vaan olla tiheämmän ja runsaamman ruokailun kausi menossa.

Lohdullista lukea täältä aina, että muutkin miettivät ja huolehtivat samoja asioita. Meilläkin vauva pitää välillä tosi kovaakin ääntä nukkuessa ja syödessä, sellasta vinkumista ja murinaa. Rauhoitti mieltä, kun luin täältä että muillakin on samanmoisia ääniä. :) Ja myös täällä vaivaa tuo kamala yöhikoilu. Pää ja paita märkänä herää useamman kerran yössä.

Poika on maailman ihanin ja on myös muutaman hymyn jo väläyttänyt. Voi sitä onnen määrää, kun pieni mies tuhisee tuossa rinnan päällä (Sisun lempipaikka äitin ja iskän rinnan päällä mahallaan). Ristiäiset meillä on 28.11. Mummut järjestelee niin innoissaan, että meille taitaa riittää kun mennään paikalle. Mikä on ihan mukavaa, saavatpahan touhuta mummut, kun ovat niin innoissaan.

Barbapörrö ja Sisu-rakas :heart: 1 kk ja 2 päivää
 
Onnittelut pinkkimielelle tytöstä :heart:
Paljon jaksamisia teille joiden vauvat kamppailee masuvaivojen kanssa, voin vain kuvitella kuinka vaikeaa se on äidille kun ei pysty pientä auttamaan joka huutaa.

Sade-74 me voidaan tapella tuosta viimeisestä sijasta, oon itsekkin aika hyvä voittaja ehdokas :D

chilitin ja Pontus 40+4
 
Heip, tulen ilmoittelemaan että tyttö tuli tännekin. Prinsessa 3370 g 48 cm syntyi 29.10 rv 40+2 käynnistyksellä, kun lapsivettä alkoi tihuttelemaan ja siitä meni se yli 24 h. Synnytys eteni aika rajusti ja koska kättärillä oli kaikki synnytyssalit täynnä, sain spinaalipuudutuksen vasta 8 cm kohdalla, joka kuitenkin onneksi vei kaikki kivut pois. Huonona puolena se vei sitten myös ponnistamisen tarpeen, mikä sujui kuitenkin ihan ripeästi 10 min. Repeämät olivat aika pahat ja istuminen ei vielä onnistu ollenkaan. Tytön tulehdusarvot olivat myös täällä koholla lapsiveden menon takia mutta laskusuunnassa ja tyttö hyvävointinen, joten päästiin kotiutumaan.

Nyt harjoitellaan vauva-arkea, eka yö kotona oli aika kaoottinen kun tyttö söi liikaa ja itki masuvaivojaan monta tuntia eikä rauhoittunut millään. NYt sujuu jo hiukan paremmin vaikka imetys onkin itselle todella tuskallista kun nänninpäät ovat niin kipeät.

Onnea paljon pinkkimielelle ja muille vauvaantuneille, en nyt jaksa lukea edellisen kuun ketjua enää läpi!
 
Marsupilami joo mä luulen kanssa ettei johdu siitä, että maitoa tulis liian hitaasti. Meillä saadaan aina kilarit, jos on liian väsynyt tai on masuvaivoja. Rauhoittuu kyllä sitten kun vaihtaa tissin tuttiin (ainakin useimmiten), mutta tuntuu vaan välillä, että nälkä tytölle jäi. Mutta yritän tässä nyt vielä sinnitellä ainakin kolmisen viikkoa, kun sitten meillä on neuvola niin näkee miten paino on noussut. Pulauttelee kyllä välillä, että kai se sitä maitoa sit kuitenkin juo tarpeeksi. Mäkin odotan aina syötön alussa että millon tappelu alkaa ja heti kun aloittaa niin lopetan syöttämisen ja vaihdan tuttiin. En edes yritä tarjota enempää.
 
Alkuperäinen kirjoittaja MB -:
Onnittelut himpsuli ja pinkkimieli!

paapelo mä oon kade kun sun mies on kotona. Arki on paljon helpompaa noin. Yksin tulee hulluksi tollasen 1,5v ja vauvan kanssa. Meillä esikoinen on vähän taantunut kun kärsii vauvan huudosta ja tutista (oma vieroitus oli vasta elokuussa ja näköjään siis tuoreessa muistissa..) ja on alkanut välillä kakkaamaan vaippaan mitä ei ole tehnyt puoleen vuoteen! Että sellaista.. Ekat 3 viikkoa näytti hyvältä kun isi oli kotona, mutta ei enää. No, onneksi tämä on ohimenevää. Säälittää toinen vaan välillä, kun äiti ei riitä joka paikkaan.
Sama täällä, kateeksi käy. Mulla on kotona vauva ja 2v poika ja menoa ja meinikiä riittää. Pojalla on kauhea uhma ja vauva on huudellut masuaan. Mies tekee vielä vuorotyötä joten oon iltojakin yksin ja ne on ne pahimmat kun yrität nukuttaa poikaa itkevä vauva sylissä..
 
No niin pinkkimieli pääs jakautumaan :flower:
Onnittelut tytöstä ja toivottavasti saat neidin pian kotiin :)

Fresialle onnittelut prinsessasta!
Toivottavasti nuo repeämät paranee pian :hug:


Meillä tuo pikku mies valvoo jonnekki yhteen asti yöllä, sitä ennen jos koittaa nukkumaan laittaa niin huutaa vaan :|
Olisko sillä jotain masuvaivaa... :|
Aamut sitten aina venyyki itellä yhteentoista ennen ku herää...
Muuten kyllä nukkuu sen 3 ehkä 4tuntia ja sitten aina herää tissille :)

*Talvicci ja PikkuMurikka 2vko3pvä* :heart:
 
Hirmuisesti onnea pinkkimieli ja Fresia :flower:

Chilitin joo tapellaan vaan kumpi on viimeinen :LOL:

Jaksamista huutajien vanhemmille. Meidän kuopus huusi ensimmäiset 4.5kk varsinki öisin. Miehen kanssa kannettiin neitiä vuorotellen ja miehellä ei varmasti helppoa ollut kun oli raskaassa vuorotyössä. Vyöhyketerapiasta oli hieman helpotusta muttei se koko huutoa pois vienyt. Reloja, cuplatonta ja disflatyliä kokeiltiin mutta jätettiin pois kun eivät auttaneet. Neuvolan käskystä jätettiin myös d-vitamiinit pois joka vähän helpotti (vesiliukoset tipat oli käytössä ) mutta ainoastaan aika paransi meidän neitin huudot.

Saas nähdä kuin meillä pikku tytöt (3v 6kk ja 2v 4kk) reagoi vauvaan sitten, nykyäänki on välillä taistelut äitin huomiosta.. Meillä ei mies pysty pitämään heti edes isyyslomaa vaan jossain myöhemmässä vaiheessa pitää sen, pikku neitien hoitopaikkakin kun vedettiin vähän niinku jalkojen alta pois viime viikolla. Isot tenavat ovat onneksi kaverina joka toinen viikko (ovat vuoroviikoin isällänsä ).

Nyt pitää mennä askartelemaan neitien kans =)

Sade-74 ja Nuppu 40+3
 
Huutamisesta
Mulla vähän kauhistuttaa se että toivottavasti meille ei mitään koliikkia tule :(
Missä vaiheessa se yleensä alkaa, eikö se jossaki näillä main ala? Kai?
Äidillä ja siskolla on kummallaki ensimmäiset lapset kärsiny koliikista, toivottavasti ei olis meilläki edessä...


Mulla tulee välissä oikein haikeus ku näkee isoja mahoja :'(
Vaikka siis on ihanaa ku pystyy tekemään kaikkee mitä ei mahan kanssa pystyny ja tuo pikkumies on mitä ihanin :heart:
Mutta se raskaana olo oli niin ihanaa :D
 

Yhteistyössä