Lohta syödään proteiinin, mutta etenkin omega 3:n dha ja epan vuoksi.
Kassilohet, jotka syötetään halvalla (usein gmo-soijalla yms.) rehulla, eivät sisällä riittävästi omega 3:a. Lisäksi mielestäni olisi hyvä mittailla lohista flyfosaattipitoisuuksia. Gm-soijapavut sisältävät suuria määriä glyfosaattijäämiä ja sen hajoamistuotetta.
Hetki pari sitten oli puhetta, että rehu olisi pikkukalasta, silakasta tms. mutta en ole ajan hermolla sen suhteen: mitattiinko tulokset uuden eläinperäisen rehun kanssa, käytetäänkö eläinperäistä rehua edelleen?
Tutkittavaa on mielestäni myös siinä, että miten vankeudessa vs. kassissa elo vaikuttaa kalan eri pitoisuuksiin.
Ahneus on tässä TAAS se, miksi kuluttajat eivät todellakaan saa rahoilleen vastinetta, mutta ennen kaikkea se on vaarallista antaa ymmärtää, että lohi on terveellistä ja sisältää runsaasti omega 3:a!
Meillä on omega 3 ja 6 arvot ihan päin prinkkalaa! Ne tulee olla 1:1. Saamme ihan liikaa omega 6:a. Näin tässä taannoin Usa:n mittaukset, ne olivat 1:26.
Ravinnon pitäisi olla meille prioriteetti. Miten on mahdollista, että tätä pelleilyä annetaan jatkua vuositolkulla?!
Meidän täytyy vaatia parempaa!