Lohi varmaan 4-5 kertaa kalliimpaa kuin jauheliha, vaikka yhden jauhelihamötikän eteen on valtava koneisto

Mä rakastan lohta. Mut eilen kattelin niitä hintoja kaupassa ja päädyin ostamaan sikanautaa.

Mikä siinä lohessa maksaa? Ymmärrän että että lohta ja kalakantoja pitää säännöstellä, mutta sekö on se syy?

Mutta nauta-sika. Hommata navetta/sikala, sit käydä nyhtämässä pelloilta ruoka ja tilata muu rehu, hoitaa lanta pois, oottaa että se eläin kasvaa ainaki 1-vuotiaaksi, sit teurastamolle, plus muu jatkokäsittely.
 
Mä rakastan lohta. Mut eilen kattelin niitä hintoja kaupassa ja päädyin ostamaan sikanautaa.

Mikä siinä lohessa maksaa? Ymmärrän että että lohta ja kalakantoja pitää säännöstellä, mutta sekö on se syy?

Mutta nauta-sika. Hommata navetta/sikala, sit käydä nyhtämässä pelloilta ruoka ja tilata muu rehu, hoitaa lanta pois, oottaa että se eläin kasvaa ainaki 1-vuotiaaksi, sit teurastamolle, plus muu jatkokäsittely.
lohen hinta pompsahti ku chilessä alkoi leviämään joku tauti ja sen takia lohen tuotanto romahti
 
vierailija
Mä rakastan lohta. Mut eilen kattelin niitä hintoja kaupassa ja päädyin ostamaan sikanautaa.

Mikä siinä lohessa maksaa? Ymmärrän että että lohta ja kalakantoja pitää säännöstellä, mutta sekö on se syy?

Mutta nauta-sika. Hommata navetta/sikala, sit käydä nyhtämässä pelloilta ruoka ja tilata muu rehu, hoitaa lanta pois, oottaa että se eläin kasvaa ainaki 1-vuotiaaksi, sit teurastamolle, plus muu jatkokäsittely.
Itsestäänkö se lohi pomppii merestä kauppaan?
 
Ja ymmärrän että joku kassilohi ei ole niin laadukasta kuin joku luonnonlohi. Kasvisrehu ei ole sama kuin eläinrehu, eikä niin laadukasta Epa-rasvahappojen syntymisen kannalta.

Enkä tiedä onko se niin eettistäkään pitää meressä semmosissa verkkokasseissa...
 
vierailija
Suomessahan syödään paljon lypsylehmiä kun niillä alkaa se maidontuotantoura tulla tiensä päähän. Ehkä sellainen synergiaetukin vaikuttaa. Tavallaan "ilmaista" raaka-ainetta kun se varsinainen bisnes, jolla investointi on kuoletettu, on maidontuotanto.
 
Ja ymmärrän että joku kassilohi ei ole niin laadukasta kuin joku luonnonlohi. Kasvisrehu ei ole sama kuin eläinrehu, eikä niin laadukasta Epa-rasvahappojen syntymisen kannalta.

Enkä tiedä onko se niin eettistäkään pitää meressä semmosissa verkkokasseissa...
ei luonnonlohta ole juurikaan kaupassa myytävänä
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti ja Echo
vierailija
Tässä siis se artikkeli kassilohen ravintosisällöstä. Vanha teksti, mutta soija+rypsiöljyseoksen syöttäminen kassilohille oli ainaki v.2016 pudottanu hyvien rasvahappojen määrän puoleen.

 

Yhteistyössä