Lohi varmaan 4-5 kertaa kalliimpaa kuin jauheliha, vaikka yhden jauhelihamötikän eteen on valtava koneisto

vierailija
"Turkisalaa on tuettu Suomessa 33 miljoonalla eurolla koronapandemian aikana. Turkistarhoja on suoraan tuettu 32 miljoonalla. Tukea on myönnetty tukien ehtojen vastaisesti myös turkistarhoille, jotka ovat olleet taloudellisissa vaikeuksissa jo vuosia ennen pandemiaa. Suomalaiset suhtautuvat kielteisesti turkistarhojen tukemiseen. "
 
vierailija
Ja ymmärrän että joku kassilohi ei ole niin laadukasta kuin joku luonnonlohi. Kasvisrehu ei ole sama kuin eläinrehu, eikä niin laadukasta Epa-rasvahappojen syntymisen kannalta.

Enkä tiedä onko se niin eettistäkään pitää meressä semmosissa verkkokasseissa...
Lohi ei kehitä niitä (tiettyjä) rasvahappoja laisinkaan kuten ei ihminenkään niitä voi luoda, vaan ne ne syntyvät levien toimesta ja siirtyvät lohiin kun kalat syövät äyriäisiä, jotka syövät leviä. Sen takia rehun laatu on ensiarvoisen tärkeää kasvatetun kalan rasvahappokoostumuksen kannalta. Jos kalalle ei syötetä luonnonmukaista rehua, ei siihen lihaan kerry oikeita rasvahappoja.
 
Tässä siis se artikkeli kassilohen ravintosisällöstä. Vanha teksti, mutta soija+rypsiöljyseoksen syöttäminen kassilohille oli ainaki v.2016 pudottanu hyvien rasvahappojen määrän puoleen.

pitihän se arvsta että vegelohet ei ole niin hyviä kuin vanhan ajan eläinperäisellä rehulla ruokitut
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti ja Echo
vierailija
Animalia ei ole luotettava lähde.
Tieto on kuitenkin oikein. Luotit lähteeseen tai et.

Ja jos ihan tarkkoja ollaan, Animalia on varmaan luotettavin lähde mitä on. Äärimmäisen puolueellinen tietenkin, mutta heidän koko toimintansa perustuu täysin sensuroimattoman ja muokkaamattoman tiedon levittämiseen. Esim. kuvat vammautuneista tuotantoeläimistä. Ei niitä ole koskaan feikattu, meikattu tai lavastettu. Niiden teho perustuu juuri siihen. Animalia ei tietenkään julkaise kuvia, jossa eläimillä olisi kaikki hyvin, mutta tuollainen puolueellisuus ei vähennä niiden vammakuvien luotettavuutta ja todistusarvoa mitenkään. Vammat eivät lakkaa olemasta sillä, että jollain toisella eläimellä on vielä kaikki käpälät tallessa.
 
vierailija
Tieto on kuitenkin oikein. Luotit lähteeseen tai et.

Ja jos ihan tarkkoja ollaan, Animalia on varmaan luotettavin lähde mitä on. Äärimmäisen puolueellinen tietenkin, mutta heidän koko toimintansa perustuu täysin sensuroimattoman ja muokkaamattoman tiedon levittämiseen. Esim. kuvat vammautuneista tuotantoeläimistä. Ei niitä ole koskaan feikattu, meikattu tai lavastettu. Niiden teho perustuu juuri siihen. Animalia ei tietenkään julkaise kuvia, jossa eläimillä olisi kaikki hyvin, mutta tuollainen puolueellisuus ei vähennä niiden vammakuvien luotettavuutta ja todistusarvoa mitenkään. Vammat eivät lakkaa olemasta sillä, että jollain toisella eläimellä on vielä kaikki käpälät tallessa.
Näin just.
 
  • Rakkaus
Reactions: Echo
vierailija
Lohi ei kehitä niitä (tiettyjä) rasvahappoja laisinkaan kuten ei ihminenkään niitä voi luoda, vaan ne ne syntyvät levien toimesta ja siirtyvät lohiin kun kalat syövät äyriäisiä, jotka syövät leviä. Sen takia rehun laatu on ensiarvoisen tärkeää kasvatetun kalan rasvahappokoostumuksen kannalta. Jos kalalle ei syötetä luonnonmukaista rehua, ei siihen lihaan kerry oikeita rasvahappoja.
Höpö höpö 😂
 
Lohta syödään proteiinin, mutta etenkin omega 3:n dha ja epan vuoksi.

Kassilohet, jotka syötetään halvalla (usein gmo-soijalla yms.) rehulla, eivät sisällä riittävästi omega 3:a. Lisäksi mielestäni olisi hyvä mittailla lohista flyfosaattipitoisuuksia. Gm-soijapavut sisältävät suuria määriä glyfosaattijäämiä ja sen hajoamistuotetta.

Hetki pari sitten oli puhetta, että rehu olisi pikkukalasta, silakasta tms. mutta en ole ajan hermolla sen suhteen: mitattiinko tulokset uuden eläinperäisen rehun kanssa, käytetäänkö eläinperäistä rehua edelleen?
Tutkittavaa on mielestäni myös siinä, että miten vankeudessa vs. kassissa elo vaikuttaa kalan eri pitoisuuksiin.

Ahneus on tässä TAAS se, miksi kuluttajat eivät todellakaan saa rahoilleen vastinetta, mutta ennen kaikkea se on vaarallista antaa ymmärtää, että lohi on terveellistä ja sisältää runsaasti omega 3:a!
Meillä on omega 3 ja 6 arvot ihan päin prinkkalaa! Ne tulee olla 1:1. Saamme ihan liikaa omega 6:a. Näin tässä taannoin Usa:n mittaukset, ne olivat 1:26.😱

Ravinnon pitäisi olla meille prioriteetti. Miten on mahdollista, että tätä pelleilyä annetaan jatkua vuositolkulla?!

Meidän täytyy vaatia parempaa!
 
Lohta syödään proteiinin, mutta etenkin omega 3:n dha ja epan vuoksi.

Kassilohet, jotka syötetään halvalla (usein gmo-soijalla yms.) rehulla, eivät sisällä riittävästi omega 3:a. Lisäksi mielestäni olisi hyvä mittailla lohista flyfosaattipitoisuuksia. Gm-soijapavut sisältävät suuria määriä glyfosaattijäämiä ja sen hajoamistuotetta.

Hetki pari sitten oli puhetta, että rehu olisi pikkukalasta, silakasta tms. mutta en ole ajan hermolla sen suhteen: mitattiinko tulokset uuden eläinperäisen rehun kanssa, käytetäänkö eläinperäistä rehua edelleen?
Tutkittavaa on mielestäni myös siinä, että miten vankeudessa vs. kassissa elo vaikuttaa kalan eri pitoisuuksiin.

Ahneus on tässä TAAS se, miksi kuluttajat eivät todellakaan saa rahoilleen vastinetta, mutta ennen kaikkea se on vaarallista antaa ymmärtää, että lohi on terveellistä ja sisältää runsaasti omega 3:a!
Meillä on omega 3 ja 6 arvot ihan päin prinkkalaa! Ne tulee olla 1:1. Saamme ihan liikaa omega 6:a. Näin tässä taannoin Usa:n mittaukset, olivat 1:26.

Ravinnon pitäisi olla meille prioriteetti. Miten on mahdollista, että tätä pelleilyä annetaan jatkua vuositolkulla?!

Meidän täytyy vaatia parempaa!
Tulihan se sieltä. :)
 
  • Haha
Reactions: Lispetti

Yhteistyössä