linnunpoikanen hellalla

Poika tuli naapurista linnunpojan kanssa, naapurit olivat löytäneet poikasen ämpäristä eikä pesää näkynyt missään, eivät tienneet miten se oli sinne joutunut.

kaveri on ihan kalju, siivissä joitain sulan alkuja ja silmätkin on sillä kiinni. sille on nyt matoja syötetty ja vettä annettu pipetillä, tosi ärhäkkä tipu on.. suu ammollaan huutaa ruokaa ja kakkaa päälle.
Pistin sen karvalakkiin ja liesituulettimen lampun alle lämpöseen. Tiedän kyllä että luonto on raaka ja olis se pitänyt kiikuttaa takaisin ämpärin viereen, mut vettä tulee kuin asiaa ja toinen oli ihan jäässä ja vetelä kun se tänne tuotiin.

onkohan sillä mitään mahdollisuutta selvitä?
 
kivasti tehty
Laita jotain lämmittävää vielä, ainakin yöksi. vaikea uskoa et liesituulettimen lamppu lämmittäis kovasti? Ja eikö siinä oo vetoa?
Voi toista, toivottavasti selviää.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kivasti tehty:
Laita jotain lämmittävää vielä, ainakin yöksi. vaikea uskoa et liesituulettimen lamppu lämmittäis kovasti? Ja eikö siinä oo vetoa?
Voi toista, toivottavasti selviää.

vaikea sanoa miten tuolle pienelle käy. Se on suurinpiirtein tulitikkuaskin kokoinen, kintut on aika pitkät.
Voihan sille joku keuhkokuume tms tulla, oli tosiaan ihan kylmä kun poika sen meille kiikutti.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Vieras:
Ota kuva pienokaisesta ja laita tänne. :)
digikamera on miehellä reissussa eikä mun puhelimesta voi kuvia sähköpostiin lähtettää, en saa nettiin kuvaa laitettua :(
en kyllä varmaan ees osais.

ja nyt mä mietin että onkohan ne kaikki madon palat varmaan kuolleet ettei ne nyt syö tuota pientä sisältä :$

 
Alkuperäinen kirjoittaja kivasti tehty:
Laita jotain lämmittävää vielä, ainakin yöksi. vaikea uskoa et liesituulettimen lamppu lämmittäis kovasti? Ja eikö siinä oo vetoa?
Voi toista, toivottavasti selviää.
Tai hella päälle...?

No ei vaiskaan, olisin toiminut juuri kuten sinä vastaavassa tilanteessa! :flower:
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:


Meidän puutarhassa asustaa tällainen poikanen yhden puun alimmalla oksalla, toki on isompi kuin ap:n poikanen.

ihana, tuolla "meidän" tirpalla ei tosiaan ole edes höyheniä vielä, jotain "nöyhtää" on päälaella ;)

poika tuli just ihmettelemään miksi lintuvauvat nostaa pyllyään kun ne kakkaa. lähti yökkien menemään kun kerroin miksi :D
 
Anne
Hei

Toivottavasti pikkuinen selviää.

Löysin Vaasanseudun eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta tällaiset hoito-ohjeet:
"Linnunpoikaset

Linnut on hyvä laittaa esim. pahvilaatikkoon, rauhalliselle paikalle. Laatikon pohjalle voi laittaa olkia, heiniä yms. Ensihätään nälkiintyneelle linnulle voi antaa suolasokerivettä pipetillä ( 1dl vettä, lusikallinen sokeria ja ripaus suolaa). Varmista aina minkä lajin linnunpoikanen on kysymyksessä! Siemensyöjä, hyönteisten syöjä, vesilintu jne. Sukeltajat syö vedestä aina ruokansa! Joutsenet, sorsat ja hanhet syövät pääasiallisesti vesikasveja, sukeltajasorsat erilaisia pikkueläimiä vedestä ja koskelot kalaa. Linnunpoikasia on ruokittava joka toinen tunti, ainoastaan tervapääskyn poikanen selviytyy harvemmalla ruokinnalla.

Vastasyntyneelle linnunpoikaselle voi tarjota kissanmaidonvastiketta (lactol, saa apteekista) sekoitettuna hunajaan tai jos kotona sattuu olemaan esim. hyla kermaa. Pari pipetillistä tunnin välein. Vähän isommalle poikaselle voi antaa hienojakoista puuroa, jossa on jauhelihaa, liotettua leipää, banaania tai vaikkapa hunajaa. Jos lintu kuuluu jyvänsyöjiin, jätetään jauheliha pois. Höyhenettömän linnun tulisi olla lämmössä. Tämän voi varmistaa sijoittamalla linnun lampun alle. Anna pieniä annoksia kerralla. Jos linnulla on vatsanväänteitä, sitä voi kevyesti hieroa vatsasta. Pidä linnun pesälaatikko puhtaana.

Jos lintu on lentänyt ikkunaan ja on pökerryksissä, laita lintu umpinaiseen laatikkoon ja varmista, ettei lintu pääse karkaamaan. Laita laatikkoon tarpeeksi ilmareikiä. Pökertyneellä linnulla menee useita tunteja selviytyäkseen "kolarista". Älä yritä syöttää tai juottaa lintua, vaan anna sen olla rauhassa. Jos lintu ei vuorokauden kuluessa ole vironnut, on todennäköisesti kysymys vakavasta vammasta ja lintu on paras lopettaa."
 

Yhteistyössä