Tässä vinkkinä kananmuna-allergisille pari ohjetta.
PIIRAKKA
POHJA: 150g margariinia
2dl sokeria
1prk kermaviiliä
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2tl soodaa
TÄYTE: raparperia tai mustikoita /vadelmia
Pähkinämuruseos raparperin kanssa
1dl vehnäjauhoja
1/2dl sokeria
1tl inkivääriä
100g margariinia
150g hasselpähkinärouhetta
Paista torttupohjaa 200 asteessa n.15 min.levitä täyte ja pähkinämuruseos.
paista vielä n.13 min.
Äsken kokeilin tehdä muffinsseja eli laitoin jokaiseen muffinivuokaan ensin ihan vähän taikinaa pohjalle ja siihen päälle yhden palan daim-suklaalevystä ja sitten lisää taikinaa, että pala peittyi. Tuli tosi hyviä. Paistoin 200 asteessa n 15 min.
Vihdoinkin löytyi ohje, joka onnistuu ilman munaa. Allergisen lapsen takia en voi käyttää leivonnassa munaa ja kaikki tähän asti testaamani reseptit ovat olleen jollain tavalla huonoja ja niitä ei ole viitsinyt tarjota vieraille. Kypsänä eivät ole pysyneet kasassa kunnolla tms. Kaupasta saa tosi huonosti munatonta valmispullaa, joten on aina tarvinnut erikseen leipoa allergista varten ja vieraita varten sitten jotain muuta.
PIIRAKKA
POHJA: 150g margariinia
2dl sokeria
1prk kermaviiliä
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2tl soodaa
TÄYTE: raparperia tai mustikoita /vadelmia
Pähkinämuruseos raparperin kanssa
1dl vehnäjauhoja
1/2dl sokeria
1tl inkivääriä
100g margariinia
150g hasselpähkinärouhetta
Paista torttupohjaa 200 asteessa n.15 min.levitä täyte ja pähkinämuruseos.
paista vielä n.13 min.
Äsken kokeilin tehdä muffinsseja eli laitoin jokaiseen muffinivuokaan ensin ihan vähän taikinaa pohjalle ja siihen päälle yhden palan daim-suklaalevystä ja sitten lisää taikinaa, että pala peittyi. Tuli tosi hyviä. Paistoin 200 asteessa n 15 min.
Vihdoinkin löytyi ohje, joka onnistuu ilman munaa. Allergisen lapsen takia en voi käyttää leivonnassa munaa ja kaikki tähän asti testaamani reseptit ovat olleen jollain tavalla huonoja ja niitä ei ole viitsinyt tarjota vieraille. Kypsänä eivät ole pysyneet kasassa kunnolla tms. Kaupasta saa tosi huonosti munatonta valmispullaa, joten on aina tarvinnut erikseen leipoa allergista varten ja vieraita varten sitten jotain muuta.