leikkaava läkäri olikin toinen! Vihastuttaa..

  • Viestiketjun aloittaja "kyynel"
  • Ensimmäinen viesti
"joo"
No ihme kääntelyä ja vääntelyä. Tottakai se on yksiselitteisesti väärin, että luvataan joku kaveri tekemään homma ja sitten vaihdetaankin kertomatta. Väärin monella tasolla, vähintään epäammattimaista. Terveysala on asiakaspalvelutyötä, ei sitä pakoon pääse.
 
Oikeus hyvän hoitoon
Itselleni kävi juuri näin Kätilöopistolla. Leikkaava seniori lääkäri esitteli itsensä ennen leikkausta ja nukutuksen jälkeen kuulin erikoistuvan lääkärin leikanneen. En tiennyt ollenkaan että leikkaukseen tulisi joku pojankloppi joka tekisi tikit kuin 3-vuotias lapsi. Komplikaatiot olivat pahat, verenmyrkytys lähellä, paha tulehdus ja uusinta leikkaus haavan sulkemiseksi. Että siinä teille kosmetiikkaa. Uskomattomia ääliöitä täälläkin vähättelemässä ihmis (potilaan) oikeuksia. Potilasasiamiehelle valitus!!!
 
voi voi
[QUOTE="kyynel";29431465].

Olo on hyvin petetty. Onko tämä normaali käytäntö että potilaalle ilmoitetaan että leikkaava kirurgi on se ja se ja lopulta kuitenkin leikkaava kirurgi saattaa olla erikoistuva kirurgi???? Missään vaiheessa minulta ei kysytty että sopiiko että erikoistuva kirurgi leikkaa.[/QUOTE]

On normaalia. Erikoistuva kirurgi on tehnyt työnsä tämän toisen kirurgin valvonnassa ja opastuksessa. Etkö itse ole ikinä ollut esim. missään työharjoittelussa opiskeluaikanasi? Jos tällä kirurgilla on ohjattavanaan erikoistuva kirurgi, niin tottakai se on leikkausta tekemässä. Ja harva valitsisi sitä erikoistuvaa, jos saisi näistä kahdesta valita, koska ennakkoluulot. Turhaa olisi edes kysellä että sopiiko se arvon rouvalle vai ei, koska silloin nämä erikoistuvat eivät pääsisi tekemään mitään.

Se jälki on ihan samaa kuin kenen tahansa muun tekemänä.
 
voi voi
Lisäys: se leikkaus ja erikoistuvan kirurgin toiminta on ollut kuitenkin kokoajan tämän ihannoimasi kirurgin vastuulla. Periaatteessa on ihan sama kumpi sen leikkauksen on tehnyt, kirurgeille se kosmeettinen puoli on aika toissijaista jos kyse ei ole nimenomaan esteettinen/plastiikkakirurgia.
 
fsgdh
[QUOTE="aloittaja";29431748]Kysyn nyt teiltä: olisiko teille ok, jos olisitte menossa leikkaukseen ja leikkaava kirurgi olisikin erikoistuva kirurgi vaikka teille toisin ilmoitettu? Olisiko jokin leikkaus sellainen mihin todellakin haluaisitte kokeneen kirurgin leikkaamaan eikä vain erikoistuva ja mikä leikkaus olisi tämmöinen?[/QUOTE]

Olisi ok. Erikoistuvat tekee yleensä huolellisempaa työtä, koska on arvioinnin alla, kaikki on niille vielä melko uutta ja tuoretta eikä ole juurtuneet vanhoihin kaavoihin tai tee töitä rutiinilla.
Mulle saa minkä tahansa leikkauksen tehdä erikoistuva, siinähän on mukana ns. tuplavarmistus kun erikoistuvalla on joku vahtimassa, tarkkailemassa ja opastamassa ja tällä opastajalla on asiantuntemusta todennäköisesti hyvin.

Mulle on tehty operaatio, josta sovittiin yhden leikkaavan lääkärin kanssa. Sen kanssa siis oli kaikki aiemmat käynnit ja hoidot. Leikkauksessa oli hänen lisäkseen kaksi muutakin, joista etukäteen en tiennyt. Operaatioiden jälkeen kontrollikäyntejä on ollut aina välillä toisella ja välillä toisella. Lääkärit tekee tiimityötä, myös sen erikoistuvan voi laskea samaan sarjaan. Ajattele niin että sulla on ollut kaksi leikkaavaa lääkäriä. Mitä harvinaisempi tapaus, sitä varmemmin sinne halutaan erikoistuva mukaan oppimaan ja näyttämään omaa osaamistaan.
 
mullaki oli kesäkuussa leikkaamassa erikoistuva ja ylilääkäri oli valvomassa. Miten te kuvittelette et ne erikoistuvat koskaan oppii jos kaikki ajattelee samalla tavalla?

Hyvää jälkee teki eikä oo mitää huonoa sanottavaa.
 

Yhteistyössä