Lasten fobioiden hoito

Meillä on järkevä keskimmäinen. Hän on 12 vuotta ja harteikas ja osaava ja fiksu kun mikä; siis joskus joku on ihmetellyt miten tähän perheeseen on noin tolkullinen lapsi edes siunaantunut.

Mutta. Tämä 155 senttinen miehen alku pelkää ampiaisia ja surisevia hyönteisiä järkyttävällä ja hysteerisellä tavalla. Kerran hän on ampiaisen havaitessaan huiskaissut halkosylillisen maahan ja juossut karkuun. Toisen kerran hän tiputti tarjottimen, jossa oli mehukannu ja lasit niille sijoilleen maahan ja ponkkasi suoraan syliini.

Miten tätä asiantilaa voi auttaa? Hän ymmärtää sisällä ja etenkin talvisaikaan ettei yksi ampiainen nyt voi olla niin kovin vaarallinen ja nauraa itsekin näille olleille tilanteille.

Mutta nyt se surisemisaika on taas alkamassa. Lapsi kuulee surinan, jäykistyy, kalpenee, pulssi nousee ja ainoa ajatus on, että pois tuon otuksen luota, nyt heti. Mitäs tälle on tehtävissä?

Piika-äiti
 
Totta kai olemme jutelelleet. Lasta ei hänen kertomansa mukaan varsinaisesti edes pelota se, että ampiainen tai kimalainen pistää ("pahempaakin tässä on sattunut" poika sanoi) mutta se kauhu, jonka surina herättää on peräisin jostain selkäytimestä ja sille ei sillä hetkellä kuulema voi mitään.

Onko joku selvinnyt lapsensa kanssa jostain muusta kammosta tavalla tai toisella?

Piika-äiti
 
vierailija
Itse kammosim lukkeja ihan kahjona j a niin teen edelleen.

Tuttava pelkää hillittömästi koppakuoriaisia ja toinen tuttava kastematoja. Ollaan kaikki yli 30-vuotiaita.