Lapset ei tartuta koronaa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
En ole tuollaiseen törmännyt, mutta lasten tartuttavuuden vähöttelyyn sitäkin enemmän. Andersson perusteli koulujen avaamista mm. sillä, että lapset tartuttavat heikosti koronaa. Seuraavana päivänä tuli sitten Saksasta tutkimustulos, että lapset tartuttavat ihan yhtä lailla kuin aikuiset.
Juu, tutkimustulokset tuntuvat muuttuvan nopeampaa, kuin niiden uutisointi. Itse löysin myös väitteitä, että lapset sairastavat eri tavalla.
Se nyt olisi aivan järkevä tulos, nehän sairastaa aivan kaiken eri tavalla.
En tiedä tartuttavuudesta, mutta periaatteessa, jos sairastavuus on erilaista, niin miksei myös tartuttaminen.
 
vierailija
Mitä mä vänkään? Sanoit, että olet nähnyt uutisia, jossa on sanottu, että lapset eivät tartuta. Siitä kysyin. Sitten laitoit, että näytäppä vastakkaisia uutisia, no näytin.
Ei mua kiinnosta, mitä mieltä olet, vaan missä olet nähnyt niitä uutisia!
Älä nyt hermoa.
ei kannata henkeä pidättää ku oottelet viestiä missä linkittää todisteet väitteilleen. Ei kuulu tuon tapoihin
 
Muistakaa taas että sairaalahoito ei ole aina tehohoitoa.

Lapsi sairaalapotilaana koronan takia voi kuulosta ennenkuulumattoman kamalalta, mutta mites TAAS unohtuu se, että vuosittain jopa vauvaikäisiä on sairaalassa influenssan takia?

Influenssa iskee nimenomaan pikkulapsiin hyvin usein. Se on lapsille PAHEMPI kuin korona.
Missä kohkaajien kohkaus on joka alkukevät ollut?

Koronasta ei vieläkään pysyviä oireita ole raportoitu tai sit ne on hyvin harvinaisia (en järkyty jos jollain promillella vaikka olisi), mutta influenssa voi tehdä aivokalvontulehduksen -> pahimmillaan nopeasti vammauttava. Olen nähnyt 3-vuotiaa lapsen jolla korkea kuume vei puhekyvyn yhdessä yössä.

Allaolevassa tutkimuksessa hoidettavien keski-ikä 1,6 vuotta, normi sairaalassahoitoaika 3 vrk.
Miksette kohkaajat ole itkeneet ajatellessanne joka kevät niitä pieniä palleroita sairaalahoidossa? Niitä on ollut joka kevät.

EN sano että influenssa on samanlainen kuin korona (kun yleensä ihmiset eivät ymmärrä sitä, mikä on se rinnastettava asia). Mutta vaihtakaa tuossa allaolevassa "influenssa"-sanan paikalle korona.


A-infektio
Influenssa A -virus aiheuttaa lapsille usein voimakasoireisen, korkeakuumeisen infektion. Influenssan tai siihen liittyvien bakteeri-infektioiden vuoksi osa lapsista tarvitsee sairaalahoitoa ja vakavatkin taudinkuvat ovat mahdollisia. Viimetalvisen epidemian aikana TYKS:n ja HYKS:n lastenklinikoissa hoidettiin tavallista enemmän influenssapotilaita. Taudin aiheuttajana oli useimmiten influenssa A -tyypin H3N2 uusi sydneyläinen variantti.
  • Ville Peltola
  • Terho Heikkinen
  • Harri Saxén
  • Olli Ruuskanen
Influenssa A -epidemia aiheuttaa vuosittain suurimman sairastuvuuden lapsiväestössä (1). Influenssavirus leviää pisaratartuntana helposti koulujen ja päiväkotien tiiviissä kontakteissa. Lapset erittävät virusta enemmän ja pitempään kuin aikuiset (2,3) ja levittävät epidemiaa kotien kautta vanhempiin ikäluokkiin (4). Influenssa A -infektio on tavallista flunssaa rajumpi tauti. Influenssaepidemian aikana lasten poissaolot kouluista ja hoitopaikoista ja vanhempien poissaolot työpaikoilta lisääntyvät merkittävästi. Avohoidon vastaanotoilla influenssapotilaat voivat olla suurin yksittäinen potilasryhmä ja osa lapsipotilaista tarvitsee myös sairaalahoitoa. Tavallisimmat bakteerikomplikaatiot ovat välikorvatulehdus ja keuhkokuume. Harvinaisena esiintyviä vaarallisia tautimuotoja ovat mm. enkefaliitti, vaikea viruspneumonia ja kardiitti (5,6). Immuunipuutteisille tai kroonisesti sairaille lapsille influenssa A voi aiheuttaa pitkäkestoisia ja vaikeita infektioita.
Influenssaviruksen jatkuvasta muuntautumiskyvystä huolimatta preventio onnistuu yleensä hyvin vuosittaisella rokotuksella, joka vähentää myös välikorvatulehdusten määrää (7). Nenän kautta annettava elävä rokote saattaa tehdä influenssan prevention lapsille aiempaa helpommaksi (8). Lisäksi influenssan hoitoon on tulossa uusia lääkkeitä (9,10,11).
Kuvaamme seuraavassa Turun yliopistollisen keskussairaalan (TYKS) ja Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (HYKS) lastenklinikoissa kevättalvella 1998 hoidettujen influenssa A -positiivisten lasten taudinkuvan.
Aineisto ja menetelmät
Keräsimme sairauskertomuksista tiedot 188:sta TYKS:n ja HYKS:n lastenklinikoissa 26.1.-5.4.1998 hoidetusta potilaasta, joilla influenssa A -infektio oli varmennettu antigeenin osoituksella nenänielusta. TYKS:n potilaista analysoitiin kaikki 98 influenssapositiivista lasta, HYKS:ssa hoidetuista influenssapotilaista otettiin mukaan 90 satunnaisesti valittua lasta. Näyte imettiin katetrilla nenän kautta nenänielusta kertakäyttöiseen limankeräysastiaan (Vygon, Ecouen, Ranska). TYKS:ssa influenssa A:n antigeeni määritettiin aikaerotteisella immunofluoresenssimenetelmällä (12). HYKS:ssa influenssa A:n antigeeni määritettiin osalta lapsista perinteisellä immunofluoresenssitekniikalla ja osalta lapsista kaupallisella pikatestillä (Directigen Flu A, Becton Dickinson, Kalifornia, USA).
Tulokset
Ensimmäiset lapsipotilaiden influenssa A -infektiot todettiin HYKS:ssa 26.1. ja TYKS:ssa 2.2.1998. Epidemia voimistui helmikuun aikana ja laantui sen jälkeen niin, että viimeiset tapaukset todettiin huhtikuun alkupäivinä. Suurin osa potilaista oli pieniä lapsia (mediaani-ikä 2,2 vuotta) (kuvio 1), osastohoitoon otettujen lasten mediaani-ikä oli 1,6 vuotta. Koko aineistosta 90 lasta (48 %) oli osastohoidossa. Tähän lukuun sisältyy muutamia lapsia, jotka olivat muusta syystä sairaalahoidossa ja saivat influenssa A:n sairaalainfektiona. Sairaalahoidon keston mediaani oli 3 vrk. Perussairauksia oli 59 lapsella (31 %). Astmaa sairasti 15 lasta ja syöpää sairasti tai oli sairastanut 17 lasta. Alle 30-raskausviikkoisena syntyneitä oli 5 ja kehityshäiriöisiä tai kromosomistoltaan poikkeavia lapsia oli 7. Yhdelle lapselle oli tehty allogeeninen luuydinsiirto, yhdelle maksansiirto ja yhdelle sydämensiirto.
 
Sipoossa ja Porvoossa on kouluissa tartunnat. Sipoossa on siirrytty takaisin etäopetukseen ja Porvoossa on laitettu altistuneet karanteeniin. Lisäksi netissä kiertää huhuja seuraavista kouluista: Myllypuro, Itäkeskus, Kannelmäki, Isola ja joku muu vantaalnen koulu.
 
vierailija
Eli sun väittämä oli pelkkää mutuilua

Kokeileppa

Mihin sä perustat väitteesi et testiin pääsee heti?

Kouluja on ohjeistettu ohjaamaan henkilöt testaukseen jos ollaan kipeinä.
Vanhempia ohjeistettu pitämään lapsi kotona jos oireita.
Jos oireita on ollut, miksi oli koulussa? Jos ei oireita, miksi olisi tutkittu?
Ihan siis loogista päättelyä.

Kerro toki miten itse päädyit väitteeseesi.
 
vierailija

Kokeileppa

Mihin sä perustat väitteesi et testiin pääsee heti?

Kouluja on ohjeistettu ohjaamaan henkilöt testaukseen jos ollaan kipeinä.
Vanhempia ohjeistettu pitämään lapsi kotona jos oireita.
Jos oireita on ollut, miksi oli koulussa? Jos ei oireita, miksi olisi tutkittu?
Ihan siis loogista päättelyä.

Kerro toki miten itse päädyit väitteeseesi.
Asetin sinun väitteesi kyseenalaiseksi. Meillä Porvoossa muuten pääsee drive in testaukseen aika helposti. Ja oma lapsi on tuossa koulussa. Oliko sulla vielä muuta?
 
vierailija
Asetin sinun väitteesi kyseenalaiseksi. Meillä Porvoossa muuten pääsee drive in testaukseen aika helposti. Ja oma lapsi on tuossa koulussa. Oliko sulla vielä muuta?
Eli päättelit vain?
Sosiaalipuolella työskentelevä oli to aamulla kipeä, lähete testeihin, tulos eilen sunnuntaina.
Eli jos la alkaneet oireet, ei tulos olisi vielä sunnuntaina tullut, vaikka kuinka koitat väittää.
 

Yhteistyössä