Laminaatti vai parketti? Pähkinä vai merbau?

Heips, auttakeehan siskoa mäessä. ihastuin Upofloorin Country Pähkinä parkettiin, tosi kaunis väri. Mutta mietityttää kestääkö ko. parketti lapsperheessä? Entä väri? Seinät tulee pääosin valkoista, tosin voi olla että jotain tehosteseiniä tulee esim. makkariin. Mietin vain onko lattia liian tummaa, kun omaamme aika isot tummansiniset kangassohvat, niihin kuuluu vielä massiiviset nojatuolitkin. Sopiiko ensinnäkään sinisen kanssa? Muu väritys ois harmaa tai tumman harmaa lattaa, keittiöön isoa tummaa ja eteiseen valeampaa harmaata. Pesuhuone yms. pientä tummanharmaata laattaa. Keittiön kaapistot joko valkeat tai kauniiin vaaleanharmaat(Puustelli tai Petra, runko tumman ruskea, kuten tasot) Merbau on mielestäni liian punainen ja siinä on kuulemma sellaist ongelmaa, että tulee jotain valkoista läpi, pihkan tyylistä ja jää rumia jälkiä.

Käytännössä vaihtoehdot olisivat seuraavat:
Upofloor Pähkinä Country parketti
Upofloor pähkinä laminaatti, ehkä?

tai jos valitsemme Omatalon siinä kuuluu Euroclic laminaatit kauppaan. Onko kellään näistä kokemusta? Rautakaupassa oli alle kympin neliö, onko noi mistään kotoisin? Siinä oli ruskea aika synkkä, kylmä ruskea. Valinta kohdistuisi ehkä vaalempaan siinä.

Kiitos jo etukäteen kommenteistanne.

Mie en oo mikään siivousihme, mutta kyllä sitä kuiten imuroi ja jos ois uusi into uudessa kodissa, ainahan sitä saa kuvitella ;)

 
parketti on paljon kestävämpi kuin laminaatti, ja hiottavissa. sävyyn en puutu, mut laminaatista en voi sanoa mitään hyvää. Mut parkettiakin suositellaan sitten vain kuiviin tiloihin, eli keittiöön laatat tai muu.

Parketillekin sitten nihkeä pesu ja mielellään neutraali yleisp.aine tai sitten ihan parketille tarkoitettu parkettipesuaine. Imuroida voi mutta kannattaa kattoa ettei naarmuttele kovin, suosittelisin kyllä melkein hankkiin vaikka Viledan varren, levykehyksen ja mikrokuituisen mopin. Toimii paljon paremmin ja nopeammin kuin imuri.
 
Hei Joshi76! Jos budjettinne sallii tuon parketin, niin minusta sinun ei kannattaisi miettiä. Parketti on oikeaa puuta. Sen pinta on "lämmin" verrattuna laminaattiin. Laminaatti on äänekäs, parketti on hiljainen... Laminaatin hyvä puoli on pinnan kovuus. Esimerkiksi jos perheessänne on suuri koira, niin parkettiin tulee helpommin kynnenjälkiä. Kumpikaan materiaali ei vettä siedä sen enempää. Laminaateissa tosin on eroja. Mainitsemasi Euroclic laminaatti on 7mm ja käyttöluokaltaan 31. Siinä on vähemmän vedeneristeainetta ja materiaalia kuin käyttöluokaltaan 32, jotka ovat aina vähintään 8mm vahvuisia. Jos valitset laminaatin, niin ota parempi kuin tuo Euroclic. Myös 8mm kl32 -laminaatteja myydään halvimmillaan 9,90/m2. Siivousmenetelminä käytössä on imurointi ja nihkeä pyyhintä mikrokuitumopilla. Huomioitavaa uudessa kohteessa on myös, että pohjien täytyy olla hyvin tasaiset, muuten uusi lattia on pilalla. Ja missään nimessä ei kannata unohtaa höyrynsulkumuovia, jos on valettu lattia. Pelkkä solumuovi ei riitä, vaan kosteus nousee ylös ja pilaa laminaatin/parketin. Mielestäni olet jo päättänyt tuon värin, eikö vain? :)