jotka kovasti ovat tuota karppausta vastaan, voisivat ottaa ensin selvää kyseisestä asiasta ennen kuin tulevat tänne laukomaan "pelkkää rasvaa syötte" -mielipiteitänne. Ei karppaaminen tarkoita pelkkää voita, kermaa ja pekonia. Minä karppaan ja syön erilaisia kasviksia ja marjoja 500g-1000g päivässä. Sen lisäksi muun muassa maitotuotteita, lihaa, kanaa sekä kalaa ja HYVIÄ rasvoja. Erilaisia siemeniä ja pähkinöitä tulee myös syötyä. Tuossa vaan esimerkinomaisesti jotain.
Mitä minä en syö? Viljoja, perunaa, pastaa, makaronia, eineksiä, sokeria. Ei kiitos transrasvoille ja kaikille lisäaineille. Valmistan ruokani itse mahdollisimman "puhtaista" raaka-aineista (lähiruoka, luomu). Mitäköhän pahaa tässä on?
Kevyttuotteiden rasva on usein korvattu sokereilla ja kaiken maailman lisäaineilla, joten niistä pitäydyn erossa. Kevyet kasvisrasvat (eri asia kuin kasviöljyt) puolestaan ovat täynnä teollisesti valmistettuja transrasvoja. Kun käytän rasvaa, käytän siis "tavallisia" eli ei-kevyt -tuotteita.
Painoa olen tiputtanut kolmessa kuukaudessa yli 15kg ja juuri testattujen veriarvojen mukaan olen elämäni kunnossa (eli huonot arvot muuttuneet optimaalisiksi, mm. kolesteroliarvot ja niiden välinen suhde). Lääkäri totesi, että anna mennä vaan. Tietenkään karppaus ei sovi kaikille, mutta ei myöskään tuo virallistahojen suosittelema ruokavalio. Itse kärsin sen aikana jatkuvasta turvotuksesta, makeanhimosta, väsymyksestä ja vatsavaivoista. Enää ne ovat muisto vain. Kukin siis tavallaan.