Jassoo... no voi perkules! Pitää heti lopettaa tämä opiskelu/työ... heh! Lähärin duuni on kyllä aika laaja-alaista puurtamista. Itse toimin päihde- ja mielenterveysyksikössä ohjaajana ja teen töitä ns. moniammatillisessa työyhteisössä - meillä se tarkoittaa sitä että lh, sh, lääkärit, siistijät, toimistovirkailijat, sossut jne. pyrkii koko ajan tiettyyn päämäärään, siis hoitamaan ja kuntouttamaan potilaita omalla panoksellaan: mainittakoon että meillä sh.n ja lh.n ero ohjaajina on tasan nolla, no ei sentään... sh pistää injektion. Heh!
Kenenkään kakkeja ja muita eritteitä en pese enkä puunaa keittiössä. Itseasiassa kommunikoin hätää kärsivien ihmisten kanssa ja tuen heitä jokapäiväisessä elämässä. Noudatan sitä kuntotussunnitelmaa ja motivoin narkomaaneja/mielenterveyskuntoutujia yrittämään vielä yhden päivän.
Väittämä, että lähihoitajan duuniin pääsee kuka vaan, niin olen kyllä erimieltä. Siis paperimiehistäkin piti tulla lähäreitä - pari taisi päästä koulunpenkille, muilla ei soveltuvuus riittänyt. Lähäriksi valikoituu yleensä näitä kutsumusammatti-ihmisiä jotka sitten kestävät melkein mitä vain asiakkaiden puolelta...
Itseä on kyllä häirinnyt lähihoitajan stereotypia: epäonnistuneista ihmisistä jotka eivät pääse muihin töihin vaan ovat pakotettuja toimimaan ihmistyössä, paskaduunissa, ... siis tällaiset mielikuvat rapauttavat niinkin tärkeää työtä kuin nämä lh, ph, sh, tekevät.
Minulla on opiskelukavereita, jotka tekevät töitä vanhusten parissa ja he pitävät omasta työstään. Ja voin sanoa että ihminen joka pitää työstään, niin sellaisen ihmisen työn jälki on erittäin laadukasta.
Jassoo... no voi perkules! Pitää heti lopettaa tämä opiskelu/työ... heh! Lähärin duuni on kyllä aika laaja-alaista puurtamista: hamma,-, vanhus,- lapset, pämi,-. jne.
Itse toimin päihde- ja mielenterveysyksikössä ohjaajana ja teen töitä ns. moniammatillisessa työyhteisössä - meillä se tarkoittaa sitä että lh, ph, sh, lääkärit, siistijät, toimistovirkailijat, sossut jne. pyrkii koko ajan tiettyyn päämäärään, siis hoitamaan ja kuntouttamaan potilaita omalla panoksellaan. Mainittakoon, että meillä sh.n ja lh.n ero ohjaajina on tasan nolla, no ei sentään... sh saa pistää injektion. Heh!
Kenenkään kakkeja ja muita eritteitä en pese enkä puunaa keittiössä. Itseasiassa kommunikoin hätää kärsivien ihmisten kanssa ja tuen heitä jokapäiväisessä elämässä. Noudatan rakennettua kuntotussunnitelmaa ja motivoin narkomaaneja/mielenterveyskuntoutujia yrittämään vielä yhden päivän, viikon, kuukauden.
Tuohon yleiseen väittään, että lähihoitajan duuniin pääsee kuka vaan
niin olen kyllä vahvasti erimieltä. Siis irtisanotuista paperimiehistäkin piti tulla lähäreitä - pari taisi päästä koulunpenkille muilla ei soveltuvuus riittänyt. Lähihoitajan koulutuksiin hakeutuu satamäärin jotain 16 paikkaa kohden ihmisiä ja kilpailu paikoista on nykyään rankkaa. Lähäriksi valikoituu yleensä näitä kutsumusammatti-ihmisiä, jotka sitten kestävät melkein mitä vain asiakkaiden puolelta... Se että palveleeko yksi sapluuna näinkin laajaa työpalettikenttää: hamma, lapset/nuoret, pämi, vanhus on sitten eriasia, ja mielestäni ainakin tänne mielenterveyspuolelle pitäisi ikärajaa nostaa. Mutta kuten mainitsin se on eri juttu.
Minulla on opiskelukavereita, jotka tekevät töitä vanhusten parissa ja he pitävät omasta työstään. Ja voin sanoa, että ihminen joka pitää työstään, niin sellaisen ihmisen työn jälki on erittäin laadukasta. Sisareni tekee myös töitä vanhusten parissa (lh) ja pitää työstään todella paljon. Ja joka aamu hän ryntää tohinalla työpaikalleen ja on onnellinen
saman työilon soisin muillekin paskaduunin tekijöille.
Itseä on kyllä häirinnyt tuo lähihoitajan stereotypia: epäonnistuneista ihmisistä jotka eivät pääse muihin töihin vaan ovat pakotettuja toimimaan ihmistyössä, paskaduunissa, ... siis tällaiset mielikuvat rapauttavat niinkin tärkeää työtä kuin lh, ph, sh, tekevät.
Tuo että lähäriksi kouluttautuu vain epäonnistuneet epäälykkäät ihmiset on myös täyttä kukkua. Itsellä älykkyysosamäärä menee sinne Gaussin kellokäyrän oikeaan laitaan ja aiemmat tutkinnot/työt ovat suuntautuneet teknisille aloille. Ja olen tavannut nykytyössäni erittäin älykkäitä, empaattisia ihmisiä jotka todellakin kantavat huolta näistä "paskaduunareiksi" haukkuijista. Miksikö? koska siinä vaiheessa kun minä ja muut lähärit aloitamme työmme on ne haukkujan läheiset sairastuneet, tai heidän oma tai muiden elämään tullut traumaattisia tilanteita: syöpää, itsemurhia, päihdeongelmaa, lapsen/läheisen menetys, masennusta, skitsofreniaa. Koko heidän aiempi tausta on mennyt päin honkia. Silloin ihminen huomaa itse olevansa se vuodepotilas/kuntoutuja. Ja yleensä hoitojen jälkeen on se pakaduunariksi haukkuminen hiljentynyt ja pienoinen viisaus on hiipinyt pääkoppaan; ihan sen keltaisen nesteen yläpuolella. Siellä lopulta paistaa totuuden kirkas valo. Ja joskus, ei aina, se hieman hellittää sitä tavielämisen tuskaa jota joutuu tänne yleisille foorumeille ajoittain purkamaan.