[QUOTE="paula";30681829]Nyt mulle vasta selvis, mitä ne kolme GEETÄ tarkoittaa siinä elokuvassa... Uskollinen puutarhuri.
AINA, kun jollekin tuotteelle tulee myyntiin joku luomutuote, kuten hunajalle, jota tosiaan valvotaan (niiltähän ne maksutkin peritään, muita ei välttämättä valvotakaan...)
No, se mikä rapsiöljyssä on torjunta-aineena (jokainen puutarhuri tietää, on se sitä, jos ei ole luomua...!)
Ja se, mikä pseuaineissa rikkoo soluja, tietysti!
Ja se yks, mistä en just löytänytkään tähän...
Hunajantuotanto on luomun edelläkävijöitä - Suomen Mehiläishoitajain Liitto
Täytyy siis olla mahdollisuus valita, mutta miksi niille muille ei sanota, et saattaa olla, et just tuossa on me raja-arvot muuttuneet niin, ettei se välttämättä sulle käykään? No kun itse pitää tietää![/QUOTE]
Olen entinen mehiläishoitaja, joten tiedän noista asioista pidemmältä ajalta, kuin moni muu PÄÄTTÄJÄ. Onko joku oletusarvo, et kaikki haluaa sinne PÖYTIIN?
Kaari-lehdestä vuodelta 2006 tekstin, jossasilloinen ylitarkastaja Hallikainen kirjoittaa näin:
"Jo vuonna 1993 amerikkalaisessa tieteellisessä julkaisussa (Journal of Agricultural and Food Chemistry) kerrottiin, että bentsoehaposta ja askorbiinihaposta syntyy bentseeniä, kun metalli on katalysaattorina. Artikkelissa kerrottiin, että bentseenin syntymiseen vaikuttavat erityisesti askorbiinihapon märä ja pH. Joten asia on tunnettu monta vuotta."
no, kirjastosta voi löytyä noita lehtiä, numero 4 / 2006
Olen tilannut sen aikoinaan, joten jotain olen lukenut ja jäänyt korvan taa. Ikinä en ole sietänyt askorbiinihappoa ja syykin on selvä, jos tai kun se tehdään maissista,...
Aiemmin jutussa mainitaan, että "Bentseeniä käytetään suuria määriä kemianteollisuudessa ja lääketeollisuudessa liottimena.."
Artikkelin lopussa on lause:
"..furaania syntyy samoissa olosuhteissa kuin akryyliamidia eli pelkistäviä sokereita kuumennettaessa aminohappojen läsnäollessa. Askorbiinihappo näyttää lisäävän sekä furaanin että bentseenin syntymistä"
No, nyt sen sit kaikki tietää, jos silloin on jäänyt lukematta Eviran uutislehti
Jos juomassa tai ruoassa tai lääkkeessä on askorbiinihappoa, alkaa kamala närästys, sanoo moni muukin. Se taas EI OLE luonnollista C-vitamiinia, vaikka niin moni asian mieltääkin. Helppo testata, kun juo desin verran luomuappelsiinimehua, eipä närästäkään