Kysta sikiön aivoissa

  • Viestiketjun aloittaja "sintti"
  • Ensimmäinen viesti
"sintti"
Onko kellään kokemuksia kystasta sikiön aivoissa? Rakenne-uä:ssä yksi kystalöydös, muuten kaikki rakenteet ja kasvu ok. Kontrolli on 3 viikon päästä. Ultraajan mukaan kystat yleensä häviää raskauden aikana ja kun muuta erityistä ei löytynyt, niin ei antanut aihetta epäillä esim. kehitysvammaa.

Kertokaa kokemuksia, jos olette kokeneet saman.
 
Meillä oli sama, paitsi että kystia löytyi useampia. Kuulostaa pelottavalta, mutta paljon tutkin asiaa silloin ja ovat tosiaan ihan normaaleja. Niiden tulisi hävitä rv23 mennessä (eli ei vielä silloin kun on rakenneultra), en tiedä mitä sitten jos eivät häviä. Meidän olivat tosiaan kadonneet kontrolliultraan mennessä ja ihan täysin terve nyt jo 3-v. poika syntyi.
 
En olisi huolissani
Sikiöllä oli siis yksi kysta aivoissa, eikä muita erityisiä merkkejä/rakennevikoja. Emme saaneet aikaa edes kontrolliin, kun yksi löydös ei kuulemma anna aihetta epäillä mitään.
Menin kuitenkin yksityiselle hyvin kokeneelle lääkärille vielä varmistamaan asian. Hän vahvisti, että asia todellakin on niin. Kävimme kuitenkin äidin hermoja laannuttaakseni kontrollissa samalla yksityisellä. Eikä sitä kystaa toden totta enää ollut.

Samainen sikiö on nyt 4-vuotias terve tyttönen:).
 
"sintti"
Meillä oli sama, paitsi että kystia löytyi useampia. Kuulostaa pelottavalta, mutta paljon tutkin asiaa silloin ja ovat tosiaan ihan normaaleja. Niiden tulisi hävitä rv23 mennessä (eli ei vielä silloin kun on rakenneultra).
Se tuo kontrolli on juurikin viikolla 23 eli jospa silloin olisi kaikki jo kunnossa. Ei tullu mullakaan kysyttyä sen tarkemmin, että mitä sitten jos eivät häviä ennen syntymää, sanottiin vain että katsotaan tapauskohtaisesti. Mutta en nyt osaa vielä sen isommin olla huolissani, luotan ultraajan sanaan, että kaikki on ok.
 
Meillä on 2 lapsella huomattu moinen.
Ensimmisen kanssa jouduin tosi tarkkaan "syyniin" (12v sitten) Naistenklinikalle (olen muualta suomesta), mutta kaikki hyvin molemmilla kerroilla.

Googlaa vaikka Plexus chorioideus kysta, niin saa ihan asiallista tietoa ja luottoa, että ei hätää =)
 
Laulava Lomittaja
Meillä oli 2 kystaa,rinnakkain..Kontrollissa käytiin ja toinen vielä näkyi.Toisella kontrollikäynnillä ei ollut sitäkään..täysin terve tuli 17v sitten.
 
"vieras"
Meillä myös kahdella lapsella oli sikiönä noita kystia. Lisäksi sydämessä golf-pallolöydökset. Molemmat terveitä lapsia. Hus:n alueella meille sanottiin, että yhdestä löydöksestä ei edes kerrota vanhemmille. Vain jos on kaksi tai useampi. Tämä on kuulemma sairaanhoitopiirikohtaista.

Hyvä, että kontrolloidaan. Tiedän, että aiheuttaa huolta, mutta ei ole mitenkään erityisen harvinaista, että tuollaisia löydöksiä tehdään.
 
"sintti"
[QUOTE="vieras";25971154] Hyvä, että kontrolloidaan. Tiedän, että aiheuttaa huolta, mutta ei ole mitenkään erityisen harvinaista, että tuollaisia löydöksiä tehdään.[/QUOTE]

Joo, näin minäkin käsitin, että rakenneultrissa löytyy suht paljon, mutta lähes kaikki häviävät raskauden aikana.
 

Yhteistyössä