Kylmää kyytiä tiedossa elämäntapatyöttömille

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tämä on kopioitu nimeä myöten brittien Universal Credit uudistuksesta joka on ollut katastrofi. Ihmisiä on joutunut kodittomaksi, lapsiköyhyys ja -nälkä lisääntyivät valtavasti.

Tämä on pahin mahdollinen hallitus muokkaamaan sosiaaliturvaa, kun kerran ”empatia ei kuulu politiikkaan”. Ainoa hyvä puoli on että tämmöisen katastrofin jälkeen aika on sitten kypsä perustulolle.
👍
 
vierailija
Yleistuki on turhaa byrokratiaa.
Saman kokoinen kansalaispalkka ja verottaja huolehtisi työtulon+kansalaispalkan verotuksesta. Tällöin kela voitaisiin lopettaa.
1.300 €/kk veroton perustulo olisi 40% mediaanitulosta ja se sisältäisi kaiken turvan: työttömyysturva, asumistuki, toimeentulotuki, takuu-kansaneläke, aikuisopintotuki, yritysstarttiraha, sairausajan palkka jne. Kaikista muista henkilötuloista 50% tasavero. Perustuloon olisi oikeutettu jokainen Suomessa kirjoilla oleva(asuva) täysi-ikäinen Suomen kansalainen. Lapsille ja nuorille perustulon lapsiosa joka vastaa lapsilisää korotettuna n. 200€/kk. Jokainen lisäeuro tuloja toisi aina 0,50€ lisätuloja käteen ilman tulo- ja tukiloukkuja. 13€/tunti minimipalkkalaki hoitaisi ettei perustuloa käytettäisi tekosyynä palkkojen polkemiseen.
Ajattelen niin että kansalaispalkka antaisi aina sen perusturvan, mahdollisuuden edes leivän saantiin. Tietenkin on erilaisia elämäntilanteita ja tapauksia jotka pitäisi lakia säädettäissä huomioida ja joitain tukimuotoja tulisikin säilyttää.
Tässä on kysymys myös ihmisarvosta (surukseni olen huomannut että nykyhallitus on unohtanut sen) Kun ei tarvi anella eikä nöyristellä kaavakkeet kainalossa sitä tuntee saavansa ihmisarvonsa takaisin. Kun on perusturvaa, parasta mielialalääkettä, innostaa se ottamaan vastaan vaikka tilapäisiä ja matalampipalkkaisia töitä joissa työntekijöistä on aina pulaa.
 
vierailija
Tietää kylmää kyytiä vähäosaiselle kansanosalle. asiaa on vetämässä yksi kokoomuksen päälahtareista. Minkälaista on kokoomuslainen sosiaalipolitiikka, ehkä siihen saadaan vastaus Laasosen myötä.
 
vierailija
Edellisen Sanni Grahn-Laasosen ministerikauden johdolla tuotiin Suomeen peruskoulun uuditus, joka on täysi fiasko ja joka laittoi oppilaat koekaniineiksi. Nyt sama henkilö Sanni G-L on tuomassa Suomeen taas uutta "ihmettä". Ei näytä hyvältä lainkaan. Luottamus ministeri Sanni G-L arvostelukykyyn on pyöreä nolla.
 
vierailija
" eiköhän käy seuraavissa vaaleissa kato persuissa, se on varmaa puolet putoaa pois eduskunnasta, en muuta sano kuin ovat tosi hävytöntä porukkaa "

Mutta, vastuuministeri on kokoomuslainen.

Siinä olet oikeassa, että haetaan heikennyksiä.

(Kuten : lainaus
”Varmaan sieltä sitten ihmisiä toimeentulotuen luukulle siirtyisi. Ketäänhän ei voi jättää ilman mitään rahaa. Tämänkaltaisia asioita me joudumme pohtimaan”, Siika-aho toteaa.")

Toimeentulotuki on 'puhdistus'
Saadakseen pitää myydä omaisuutta, ja pankkikirjat oltava tyhjinä.
 
vierailija
Teemu Muhonen jättää pois jutussaan Sanni Grahn-Laasosen, Orpon ja Purran lopullisen tavoitteen. Yleistuki halutaan voimaan jotta se pakottaisi ottamaan myös matalapalkka työtä kun hallituksen kirjattu tavoite lyhentää ansioperäisen työttömyysturvan kestoaikaa saadaan toteutukseen.
 
vierailija
Totuus on se että, tämä hallitus keksii uusia juonia kuinka otetaan kaikki mahdollinen tuki ihmisiltä pois, mutta eiköhän käy seuraavissa vaaleissa kato persuissa, se on varmaa puolet putoaa pois eduskunnasta, en muuta sano kuin ovat tosi hävytöntä porukkaa.
 
vierailija
Ihmiset eivät kuitenkaan toimi niin kuin toivotaan. Mikäli turva pudotetaan Ruotsin tasolle niin osa nuorista näkee rikollisuuden hyvänä vaihtoehtoehtona. Pyrkimyksenä on myös ruotsalaistaa Suomen työmarkkinat. Sekin toteutuessaan tuo vähintään 50 000 ammattirikollista Suomeen. No ihannehan on "monikulttuuristaa" valtion toiminnat.
 
vierailija
Koko homma lähtee siitä, että nyt luodaan työmarkkinoille lähinnä ulkomaalaisesta vuoratyövoimasta koostuva joukko, joka suostuu tekemään töitä neljän euron tuntipalkalla.- Sosiaaliturvaa pitää heikentää niin, että työnteon kannustimet säilyvät uusissa olosuhteissa. Suomessa voidaan mennä todella alas, koska Suomessa ei ole lakisääteistä minimipalkkaa.
Sääli varsinkin sellaisia kohtaan, jotka ovat vuosikymmenet maksaneet veroja ja joutuvat esim kuuskymppisenä turvautumaan täysin mitättömään apuun
 
vierailija
En kaipaa yhtään lisää polarisoivaa surkeutta, ja sen päälle rakentuvaa "turvaa" myyvää politiikkashowta, joka epäinhimillistää "ne toiset", lypsäen huomiosta oman palkkansa...

Ehkä yhteiskuntaa tulisikin rakentaa sosiokraattisin menetelmin?
Edustuksellista demokratiaa kun tuntuu voitavan epäreilusti Ostaa vahvemman/rikkaamman oikeudella, etenkin nykyajan huomiotalouden markkinoilla; dopamiinikoukuin tyhmentyvän kansan syödessä poppareita, juodessa kaljaa, ahmiessa kehoonsa diabetesta - kauhunsa päälle...

Integroidulla ja syvällisesti pohditulla tiedolla johtamista kaipaan hallituksilta, halvan populismin ja härskin arroganttiuden sijaan.

Kyllä, kannatan säästötalkoita.
Viisas voisi löytää karsittavaksi Paljon Turhaa, ekologisesti kuormittavaa, ja jopa ylipalkattua työtä.
Sen tiedän käytännön kokemuksesta, että nyt "säästetään" Tarvittavasta työstä (esim. Sotepe, sekä yhteiskuntarauhaa tukevia tunnetaitoja opettavista kulttuurialan töistä), lojaaleja ihmisiä lempataan pihalle, VAIKKA Haluavat tehdä työtä, maksaa veroja ja olla hyödyksi.

On järkyttävää lukea rivienvälistä ja suoraankin heitettyjä yksisilmäisiä juttuja työtä välttelevistä lusmuista (työttömistä pieni prosentti), samaan aikaan kun työmarkkinoilla hilloja käärivät turhalla työllä itsensä (kuitenkin) työllistävät "työhön valmentajat" ja "rekrytointifirmat", kun TE-toimiston "palvelut" eivät tuota tulosta, eivätkä halua kehittyä Yhdessä työnhakijoiden kanssa.

Paljon on turhaa byrokratiaa, sekä tilaisuutensa hoksannutta välistävetäjää (sillä yleensä ihmiset Haluavat tehdä töitä, ja tekevät sen eteen, mitä Osaavat).
Sikäli selkeyttäminen on hyvä suunta.

Tutkittua ja kokemuksellista tietoa riittää, kunhan päättäjät kuuntelisivat - edes Sixten Korkmania...
 
vierailija
Työllisyysaste oli ennätyskorkea ennen kuin nykyinen hallitus aloitti työnsä. Työllisyys laski hallituksen toimista ja ihmisten työhaluista riippumattomista syistä.

Eläkeläisiä sen sijaan on ennätysmäärä ja lisää on tulossa. Tämän takia työikäisiltä leikataan ja vielä isompi osa pitäisi saada töihin vaikka sitten piiskalla. Lopuissa työttömissä on paljon sellaisia joilla ei ole ikänsä, terveytensä tai osaamisensa puolesta toivoa työllistyä.
 
vierailija
Sinä ja YLE ette myöskään ota huomioon suomalaisten asumismuotojen poikkeavuutta verrattaessa muihin maihin.

Suomessa on paljon korkeammat asumiskustannukset ja käytännössä vain epävarmat vuokra-asunnot ja mahdollisimman nopeasti omaksi lunastettavat omistusasunnot, joka onkin perisuomalainen tavoite. Verrokkimaissa taas työläisen tai työttömän vuokra-asuminen on edullisempaa ja varmempaa ja asuntolainat elinikäisiä.
 
vierailija
Tässä seurataan taas ilmeisesti ihannemaa Britanniaa. Seuranta ei selvästikään ole kovin syvällistä koska ihmisten tilanne pitkän konservatiivivallan jälkeen, joka harjoitti kuristuspolitiikkaa (austerity) mm. sosiaalipalveluissa, on karsea. Työkaluna on ollut nimenomaan yleistuki. Sillä on saatu ihmisiä kuolemaan nälkään kotonaan. Jos viranomaiset tekevät virheen, et pääse sitä millään korjaamaan. Esimerkiksi työnhakuvelvoite on äärimäisen tiukka. Kun ruokapankkien jonot ovat pidentyneet, on konservatiivikansanedustajilla ollut otsaa kuittailla etteivät ihmiset osaa tehdä ruokaa ja esimerkiksi keittää perunoita. Perunoiden keittäminen on mahdotonta jos kaasuun ei ole varaa. Hallituksen poliitikot luistelevat vastuusta kevyesti, Kaisa Juuson tulisi opiskella asiaa lisää, Sanni Grahn-Laasonen osaa sen kyllä jo hyvin ja on onnistunut olemaan hymyilemättä entiseen tapaan kun asiat ovat muuttuneet tosi ikäviksi. Mikä ihme tätä hallitusta nyt oikein vaivaa kun esimerkkivaltio on toimillaan päässyt OECD:n pohjamutiin. Saapa nähdä koska mekin olemme siellä.
 
vierailija
Kelan suurimpia etuuskuluja ovat kansaneläkkeet ja näiden lisäksi mm. lääkekorvaukset ja lapsilisät. Näitä tuskin voi työnteolla vähentää. Rahoituksesta vastasivat vuonna 2023 valtio (71%), kunnat (4%), vakuutetujen ja työnantajien lakisääteiset maksut (23%) ja tuotot (2%).

Kuriositeettina voi mainita, että sekä Kelan valtuutetuille, että hallituksen jäsenille, yhteensä 22 henkilölle, maksetaan palkkioita sekä kuukausittain (532,87 - 900€), että jokaisesta kokouksesta erikseen (133,22 - 300€).
 
vierailija
Eli tähän mennessä hallitukselta tullut:
- Palkankorotuksille katto
- Lakko-oikeuden rajoittaminen
- Julkisen terveydenhuollon määrärahojen pienentäminen
- Julkisen terveydenhuollon hoitotakuun poisto käytännössä
- Valtion kassasta yksityisille terveysjäteille 500 000 000 €

Ja nyt sitten ajatuksena taisi olla tämän tukien yhdenmukaistamisen myötä se, että työttömyysturvasta tulisi aina määräaikainen ja määräajan jälkeen ihminen tippuisi sitten toimeentulotuelle. Se taas on pahin tukiloukku, sillä jokainen yli 150 euron ylittävä palkkaeuro vähentää tukea 1:1. Käytännössä siis toimeentulotuelle tiputtuaan ei kannata vastaanottaa mitään muuta, kuin sellaista työtä jonka palkka on vähintään noin 2200.

Niin ja toimeentulotukeahan ei saa, jos sattuu olemaan liian kallis auto, kesämökki tai säästöjä. Eli tällainenkin aspekti tässä.

Toivottavasti tämä työryhmä, joka tätä uudistusta tekee, huomioi sen, että EU on jo vuosia moittinut Suomea liian pienestä sosiaaliturvasta. Olisi siis aika nostaa tukia. Myös matalimpia palkkoja tulisi nostaa samalla. Lakiin voitaisiin kirjata ihan suoraan minimipalkka, esim. 12,50 € / h ja sitten indeksikorotetaan vuosittain.
 
vierailija
Eihän tämä hyvältä kuulosta ollenkaan. Työmarkkinatukea maksetaan alle 600 euroa ja asumistukea leikkauksien jälkeen maksimissaan 395 euroa. Eli alle 900 eurolla pitäisi tulla toimeen joka kuukausi.

Mielestäni paras malli olisi yleistuki jota maksettaisiin noin 1000 euroa kuukaudessa pääkaupunkiseudulla, muualla vähemmän. Jos tai kun ihminen pääsisi töihin niin tuen maksamista jatkettaisiin esimerkiksi niin että saisi tienata 300 euroa ennen kuin aletaan vähentää tukea. Sen jälkeen tuki rupeaisi vähenemään pikkuhiljaa. Esimerkiksi niin että kun tienaa 350 euroa niin siitä esimerkiksi 10-20 euroa vähennetään pois.

Tämä kannustaisi hankkimaan töitä. Mutta milloin hallitus oikein aikoo tuoda yrityksille porkkanan ja kepin palkata ihmisiä töihin? Työttömien määrä vain lisääntyy eikä pitkäaikaistyöttömillä ja osatyökykyisillä ole muuta mahdollisuutta kuin mennä työkokeiluun ja päästä sitä kautta palkkatukitöihin 10 kuukaudeksi. Sen jälkeen tuleekin 5 vuoden karenssi palkkatukitöihin jolloin myöskään työkokeiluun meneminen on aika turhaa hommaa.
Tuota asiaa en tiennyt aiemmin.
 
vierailija
Teemu Muhonen jättää pois jutussaan Sanni Grahn-Laasosen, Orpon ja Purran lopullisen tavoitteen. Yleistuki halutaan voimaan jotta se pakottaisi ottamaan myös matalapalkka työtä kun hallituksen kirjattu tavoite lyhentää ansioperäisen työttömyysturvan kestoaikaa saadaan toteutukseen.
Ansiosidonnaisen romutus tulee jo ennen yleistukea kunhan vaan saavta sen hyväksyttyä. Pohjoismaiden surkein se oli jo ennestäänkin ja nyt sillä ei ole mitään väliä. No ehkä poislukien ne suurimmat ansiosidonnaiset.
 
vierailija
Yleistuki on turhaa byrokratiaa.
Saman kokoinen kansalaispalkka ja verottaja huolehtisi työtulon+kansalaispalkan verotuksesta. Tällöin kela voitaisiin lopettaa.
1.300 €/kk veroton perustulo olisi 40% mediaanitulosta ja se sisältäisi kaiken turvan: työttömyysturva, asumistuki, toimeentulotuki, takuu-kansaneläke, aikuisopintotuki, yritysstarttiraha, sairausajan palkka jne. Kaikista muista henkilötuloista 50% tasavero. Perustuloon olisi oikeutettu jokainen Suomessa kirjoilla oleva(asuva) Suomen kansalainen. Lapsille ja nuorille perustulon lapsiosa joka vastaa lapsilisää korotettuna n. 200€/kk. Jokainen lisäeuro tuloja toisi aina 0,50€ lisätuloja käteen ilman tulo- ja tukiloukkuja. 13€/tunti minimipalkkalaki hoitaisi ettei perustuloa käytettäisi tekosyynä palkkojen polkemiseen.
1300 euron perustulo on aivan liikaa. Siinä on pakko olla joku asumisosa. Itse en ainakaan tekisi kokoaikatöitä enää koskaan jos saisin noin paljon ilmankin sitten kun asunto on maksettu. Jotain keikkaa voisin toki heittää.
 
vierailija
Edellisen Sanni Grahn-Laasosen ministerikauden johdolla tuotiin Suomeen peruskoulun uuditus, joka on täysi fiasko ja joka laittoi oppilaat koekaniineiksi. Nyt sama henkilö Sanni G-L on tuomassa Suomeen taas uutta "ihmettä". Ei näytä hyvältä lainkaan. Luottamus ministeri Sanni G-L arvostelukykyyn on pyöreä nolla.
Peruskoulu on vasemmiston aivopieru.
 

Yhteistyössä