Kuulutko uskonlahkoon?

  • Viestiketjun aloittaja enkä ole itse "uskossa"
  • Ensimmäinen viesti
miikk
Alkuperäinen kirjoittaja vierailija:
Tämän maailman tulevaisuus

Mainittuaan, että Nooan ajan maailma tuhoutui, Raamatun kertomus jatkaa: "Saman sanan vaikutuksesta nykyiset taivaat ja maa ovat talletetut tulelle." (2. Pietarin kirje 3:7.) Todellakin, kuten eräs toinen Raamatun kirjoittaja selittää: "Maailma [joka on nyt olemassa] on häviämässä." (1. Johanneksen kirje 2:17.)

Raamattu ei tarkoita sitä, että kirjaimellinen maa tai kirjaimelliset tähtitaivaat katoaisivat sen enempää kuin ne katosivat Nooan päivinäkään (Psalmit 104:5). Sen sijaan tämä maailma, johon kuuluu "taivaat" eli Saatanan vaikutuspiirissä olevat vallanpitäjät ja "maa" eli ihmisyhteiskunta, tuhoutuu ikään kuin tulen vaikutuksesta (Johannes 14:30; 2. Korinttilaisille 4:4). Tämä maailma eli asiainjärjestelmä tuhoutuu aivan yhtä varmasti kuin vedenpaisumusta edeltänyt maailma tuhoutui. Jeesus Kristus sanoikin "Nooan päivinä" vallinneen tilanteen olevan esimerkki siitä, mitä tapahtuisi juuri ennen tämän nykyisen maailman loppua. (Matteus 24:37-39.)

On merkityksellistä, että kun Jeesus puhui Nooan päivistä, hän esitti samalla vastauksen apostoliensa kysymykseen: "Mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?" (Matteus 24:3, vuoden 1938 kirkkoraamattu.) Jeesuksen seuraajat tiesivät, että tälle maailmalle koittaisi loppu. Oliko tällainen odote heistä pelottava?

Ei suinkaan. Kun Jeesus kuvaili maailman loppua edeltäviä tapahtumia, hän kehotti seuraajiaan iloitsemaan, koska heidän vapautuksensa oli lähestymässä (Luukas 21:28). Vapautus Saatanasta ja hänen pahasta asiainjärjestelmästään merkitsee todellakin rauhaisan uuden maailman koittoa! (2. Pietarin kirje 3:13.)

Mutta milloin tätä maailmaa kohtaa loppu? Minkä tunnusmerkin Jeesus antoi tulemuksestaan ja maailman lopusta?

"Tunnusmerkki"

Tässä "tulemukseksi" käännetty kreikkalainen sana on pa·rou·si'a, ja se merkitsee 'läsnäoloa' eli sitä, että on paikalla. Kun "tunnusmerkki" siis nähtäisiin, se ei merkitsisi sitä, että Kristus tulisi pian vaan että hän olisi jo palannut ja olisi läsnä. Se merkitsisi sitä, että hän olisi alkanut hallita näkymättömänä taivaallisena kuninkaana ja että hän tuhoaisi pian vihollisensa (Ilmestys 12:7-12; Psalmit 110:1, 2).

Jeesus ei antanut "tunnusmerkiksi" vain yhtä tapahtumaa. Hän kuvaili monia maailman tapahtumia ja olosuhteita. Ne kaikki olisivat nähtävissä aikana, jota Raamatun kirjoittajat sanoivat "viimeisiksi päiviksi" (2. Timoteukselle 3:1-5; 2. Pietarin kirje 3:3, 4). Seuraavassa joitakin Jeesuksen ennustamia seikkoja, jotka olisivat tunnusomaisia "viimeisille päiville".

"Kansakunta nousee kansakuntaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan." (Matteus 24:7.) Nykyaikana on käyty suurempia sotia kuin koskaan aikaisemmin. Eräs historioitsija huomautti: "Ensimmäinen maailmansota [joka alkoi vuonna 1914], oli ensimmäinen 'totaalinen' sota." Toinen maailmansota oli kuitenkin paljon tuhoisampi. Ja sodat tekevät edelleen tuhojaan maan päällä. Jeesuksen sanat ovat todellakin täyttyneet dramaattisella tavalla.

"Tulee olemaan nälänhätää." (Matteus 24:7.) Ensimmäistä maailmansotaa seurasi koko historian kenties pahin nälänhätä. Hirvittävä nälänhätä seurasi myös toista maailmansotaa. Aliravitsemus vitsaa viidettä osaa maailman asukkaista ja surmaa noin 14 miljoonaa lasta joka vuosi. "Nälänhätää" on todellakin ollut.

"Tulee olemaan suuria maanjäristyksiä." (Luukas 21:11.) Maanjäristyksissä on vuoden 1914 jälkeen kuollut vuosittain keskimäärin noin kymmenen kertaa enemmän ihmisiä kuin sitä edeltävinä vuosisatoina. Tässä vain muutamia esimerkkejä suurista maanjäristyksistä: vuonna 1920 Kiinassa kuoli 200000 ihmistä, vuonna 1923 Japanissa sai surmansa tai katosi noin 140000 ihmistä, vuonna 1939 Turkissa menehtyi 32700 ihmistä, vuonna 1970 Perussa sai surmansa 66800 henkeä ja vuonna 1976 Kiinassa kuoli noin 240000 ihmistä (tai joidenkin lähteiden mukaan 800000). "Suuria maanjäristyksiä" on todellakin ollut.

"Paikassa toisensa jälkeen ruttotauteja." (Luukas 21:11.) Heti ensimmäisen maailmansodan jälkeen espanjantautiin kuoli noin 21 miljoonaa ihmistä. Science Digest -aikakauslehti selosti: "Koskaan aikaisemmin historiassa ei kuolema ollut tehnyt niin tylyä ja nopeaa vierailua." Sittemmin sydäntaudit, syöpä, aids ja monet muut vitsaukset ovat vaatineet satojen miljoonien ihmisten hengen.

"Laittomuuden lisääntyminen." (Matteus 24:12.) Maailmalle on vuodesta 1914 lähtien ollut tunnusomaista rikollisuus ja väkivalta. Monin paikoin ihmiset tuntevat olonsa kaduilla turvattomaksi jopa päiväsaikaan. Iltaisin ihmiset linnoittautuvat koteihinsa visusti lukittujen ovien taakse ja pelkäävät mennä ulos.

Viimeisinä päivinä ennustettiin tapahtuvan monia muitakin asioita, ja nämäkin ennustuksen piirteet ovat toteutuneet. Tämä merkitsee sitä, että maailman loppu on lähellä. Mutta onneksi on niitä, jotka säilyvät siitä elossa. Sanottuaan, että "maailma on häviämässä", Raamattu lupaa: "Se, joka tekee Jumalan tahdon, pysyy ikuisesti." (1. Johanneksen kirje 2:17.)

Meidän täytyy siis oppia tuntemaan Jumalan tahto ja toimia sen mukaisesti. Silloin voimme säilyä elossa tämän maailman lopusta ja nauttia ikuisesti Jumalan uuden maailman siunauksista. Raamatussa luvataan, että kun tuo aika koittaa, "Jumala - - pyyhkii pois kaikki kyyneleet heidän [ihmisten] silmistään, eikä kuolemaa enää ole, eikä surua eikä valitushuutoa eikä kipua enää ole" (Ilmestys 21:3, 4).
hei "vierailija". En tiedä, mikä sun tavoite ja päämäärä on, mutta näillä listoilla et saavuta kyllä yhtään mitään.
 

Yhteistyössä