kun vika miehessä

Cat
Haluisin kysellä teiltä muilta joilla lapsettomuuden vika lähinnä miehessä, että mitä hoitoja on yritetty ja millaisin tuloksin. Ehkä väärä aihealue tämä lapsettomuus-palsta jos kysyy miten joku on raskautunut, mutta kysympä kuitenkin nyt täälläkin.
Mulla clomit tehonneet ainakin välilä ovuloimattomuuteen, mutta tuloksia ei ole tullut. Niinpä olemme mieheni kanssa päätelleet että ehkä suurempi vika on kuitenkin hänen siittiöissää, jotka ovat siis ihan liikkuvia ja määräkin hyvä, mutta normaaleja vain 2%.
Oiskohan inseminaatio sitten meijän juttu??!
Kiitos jos jollain löytyy kommenttia. :)
 
täällä myös sellainen tilanne että vika löytyi mihestä. Nyt odotetaan sairaalasta kutsua kiveskohju leikkaukseen... On nyt jotenki tyhjä olo, ku ei oikei voi tehä tällä hetkellä mitään sen lapsi asian eteen vaan pitää odottaa ja odottaa.

Toiovttavasti se leikkaus auttaa tässä meidä tilanteesa nii paljon, ettei tarvis aloittaa muita hedelmöityshoitoja... mutta niihinkin on jo varauduttu. Minä kumminki haluan jollaki keinoin saada meille lapsen. :) Meillä oli siis yritystä takana reilut puoli toista vuotta kunnes uskaltauduttiin tutkimuksiin. Minulle oli aiemmin jo tehty erilaisia tutkimuksia eikä vikaa löytynyt joten mieheni siis uskaltautui nyt tutkittavaksi.

On kyllä kovasti helpottanut tämä asia siinä suhteessa että syy lapsettomuuteen todennäköisesti nyt selvisi. Mutta kyllähän tämä odottavan aika tuntuu pitkältä... Olenkiii nyt luovuttanut niin, etten enää kuvittele mitää raskausoireita itelleni vaan odottelen niitä menkkoja säännöllisin aikavälein.

Olisi mukava kuulla onko täällä muita joilla lapsettomuuden syynä olisi ollut miehen kiveskohju.. ja onko leikkauksesta ollut apua?

 
Meillä kanssa vika löytyi miehestä. Siittiöitä löytyi määrällisesti paljon, mutta vain 4 % on niistä normaaleja. Puolet niistä myös liikkuu kaartelevasti eteenpäin eikä suoraan. Mutta vasta vasta-aineet olivat koholla mikä kuulemma aiheuttaa sen, että siittiöt tarttuvat toisiaan päästä kiinni ja klimppiintyvät.

Olimme kuitenkin tyytyväisiä tuloksista kun jo pelkäsimme ettei siittiöitä löytyisi ollenkaan. Nyt on sentään ihan pelivaraa lapsettomuushoidoissa.

Lääkäri sanoi ettei vasta-aineille voi tehdä oikein mitään. Meillä on kuulemma mahdollisuus onnistua ilman hoitojakin, mutta se mahdollisuus on merkittävästi alentunut. Inseminaatiossakin mahdollisuudet kuulemma pienet, mutta sitä oltaisiin voitu yrittää jos oltaisiin haluttu. Me kuitenkin mentiin suoraan ICSI hoitoon, koska sen mahdollisuus on paras.

Elokuussa tehtiin 1. ICSI, mutta lopputuloksena oli vain yksi 7 soluinen alkio joka oli kuitenkin 1. luokkaa. Oltiin aika yllättyneitä kun munasoluja saatiin 21 ja kaikki olivat hyvänlaatuisia. Tämähän on melkein 2 vuoden satsi yritystä luomusti, mutta vain 1 oli kykeneväinen jatkamaan.
Tämäkään 1 ei sitten kiinnittynyt joten tässä odotellaan lokakuussa alkaavaa uutta ICSI kierrosta.

Onnea ja jaksamista teille valitsette sitten minkä hoitomuodon tahansa. Kohtalosta tai sattumastahan sitten loppujen lopuksi usein on kyse kun vihdoin oikea munasolu ja oikea siittiö toisensa löytävät!
 
heips!

ajattelin kertoa yhden positiivisen tapauksen tänne ketjuun.

meillä oli sellainen tilanne, että miehellä siittiöitä todella vähän, laiskoja liikkumaan ja vieläpä epämuodostuneita suurin osa. syynä korkea fsh (muistaakseni).

04/05 tehtiin meille icsi. munasoluja 10, 6 hedelmöittyi, 4 jakautui. yksi siirrettiin kohtuun kölimään ja tuo yksilö tuhisee minulla juuri tässä sylissä! :) täysin terve pojan nappula, ikää nyt 9kk!

kerron tästä mielelläni siksi, että meillä lähtötilanne oli siis todella huono, lääkärikin oli aika vaitonainen onnistumismahdollisuuksien suhteen, mutta kuinkas kävikään! :D eli ihmeitä tapahtuu! älkää missään nimessä menettäkö toivoanne!

tsemppiä teille jokaiselle! ja voimia hoitojen kanssa!
 
Hilma
Hei!Meillä myös vika löytyi yllättäen miehestä.Siemennesteessä vasta-aineita,luku oli muistaakseni 15.Lääkäri sanoi,että vaikeaa on tullaa raskaaksi luomusti,mutta koskaan ei voi sanoa,ei koskaan.
4 inseminaatiota tehtiin tuloksetta,jonka jälkeen koeputkihedelmöityshoito rumba.Munasoluja saatiin kaikkiaan 12 kpl,joista puolet hedelmöitettiin "koeputkessa"(IVF) ja puolet mikroinjektiona(ICSI).8 munasoluista hedelmöittyi,puolet IVF ja puolet ICSI.Eka alkion siirto tehtiin tuore alkiolla ja kaksi seuraavaa pakasteina,joista jälkimmäisestä siirrosta syntyi tyttö 8/05!
Hoidot ja tutkimukset tehtiin yksityisellä klinikalla.Voimia kaikille hoitojen kanssa painiville.Tuo vuosi jona hoidoissa ja tutkimuksissa ravattiin oli elämäni raskain,mutta kannatti lopulta.Seuraavasta yrityksestä jo haaveilen,jos vielä saisimme toisen kullanmurusen.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.09.2006 klo 12:22 Cat kirjoitti:
Missä miehenne tutkittiin?
Oliko ihan lapsettomuusklinikka vai terveyskeskus?
Saako työterveyslääkäriltä lähetteen?
Ensimmäisen kerran lähete terveyskeskuksesta ja näyte piti viedä yksityiselle terveysasemalle (ja myös maksaa). Toinen näyte sitten vietiin ilmaiseksi lapsettomuuspolin omaan labraan.

Ja juu.. tulokset näemmä voivat muuttua positiiviseenkin suuntaan (meillä kävi näin), mutta miten todennäköistä se on... sitä en voi mennä sanomaan.

Kokeilkaa oikeasti sinkkiä ja vitamiineja.
 
Saatiin ukolle purkki täytettäväksi ja ohjeet. Esitieto lomakkeessa kyseltiin kaikenlaista myöskin asioita liuotin yms. altistuksille. Huomattiin sitten, et niinpä ukko käsittelee joka päivä töissä hormoneita liuotinaineita jne. Saattaako tuollaiset altistumat vaikuttaa paljonkin sperman laatuun? Jos vähentää/lopettaa altistumat saattaako laatu palautua ennalleen? Vai jääkö vaurioista 'pysyviä'. Ei kai sentään?

Vielä ei olla näytettä viety, ehkä ensi viikon alussa. Sitten jännäillään niitä tuloksia...
 
Meilläkin vika löytyi miehessä. Siittiöiden määrä on pieni. ja heikkenee koko ajan. Ihmeellisintä oli, että meillä jäi seurusteluvaiheessa ehkäisy kerran pois, ja sen tuloksena meillä on nyt kahdeksanvuotias poika. Ongelma ilmeni sitten kun alettiin kakkosta tekemään. Sehän ei ollutkaan mikään läpihuutojuttu, ja haettiin muutaman vuoden yrityksen jälkeen apua väestöliitolta. siittiöongelma ilmeni heti ensikäynnillä, mutta kokeiltiin inseminaatiota alkuhoidoksi (3 krt) mutta se ei tuottanut tulosta. Kolmannella IVF-hoidolla (mikroinjektiolla) saatiin sitten tuloksia, ja tyttö on nyt 1 1/5 vuotta. Kahteen se taitaa sitten jäädä, meidän lapsiluku, mutta jos ihme sattuu, niin mikäs siinä...

Tsemppiä teille kaikille jotka ovat hoitorumbassa tällä hetkellä! Ja uskokaa pois, kyllä hoidot toimii!
 
Tipnu
Meilläkin löytyi lapsettomuuden syy miehessä. Siittiöitä oli todella vähän ja kaikki olivat ihan paikallaan. Niistä ainoastaan 4% elossa. Kuukauden päästä uusi näyte ja verikokeita. Sitten mietitään jatkoja.
Kyllä on masentavaa... :'(
 
No me ollaan vähän viallisia kummatkin, minä en ovuloinut ja munasarjat ns. monirakkulaiset. Mies oli testeissä täysin steriili..
Uutinen oli todella järkytys ja kun lääkäri ensin alkoi puhumaan adoptioista ja luovutetuista soluista alkoi kyyneleet vaan valuun. Mutta kurja lääkäri sitten kertoikin vaan ensin miten asiat on pahimmassa tapauksessa, mies sitten punkteerattiin lisäkiveksestä ja sieltä löytyi ihan normaali määrä normaaleja asukkeja!!
Meille sitten tehtiin icsi ja nyt meillä on ihana oma pieni puklumaakari!
Hoidoissa olimme kunnallisella puolella, kurjaa siellä oli et aluksi oli aina eri lääkäri eli siinä tutkinta vaiheessä, mutta sitten hoidoissa oli samat aina.
Toivon kaikille onnea lapsen saamiseen, älkää luopuko toivosta, meilläkin lapsen saanti vei 7 pitkää vuotta ja olin jo luopunut ajatuksesta saada omaa tai ollenkaan lasta, toisin sitten kävi. :hug:
 
[/quote]

Olisi mukava kuulla onko täällä muita joilla lapsettomuuden syynä olisi ollut miehen kiveskohju.. ja onko leikkauksesta ollut apua?


[/quote]

Hei!

Meilläkin lapsettomuuden syy löytyi miehestä, miehellä todettiin kiveskohju. Liikkuvuus ja laatu oli todella huonoa..Leikkaukseen luultavimminkin mies joutuu sit. Sitä en sit tiedä kuinka kauan joudutaan odottamaan kutsua leikkaukseen sitten..


 
Toivottavasti ohjeet ovat sitten kaiken kattavat eikä niin kuin meillä oli ensimmäiset ohjeet vajavaiset... Tärkeintä viedä näyte tunnin sisällä siitä, kun näyte on annettu ja kuljettaa ihoa vasten. Meillä tuo aikamääre oli pitempi ja kuljetusohjeita ei ollut ollenkaan :( Ihan vain varmuuden vuoksi sanon, ettei muille käy niin kuin meille, että ensimmäinen analyysi meni käsille.
 
Tuskin inseminaatiolla onnistuu, ellei siittiöitä sitten ole hurja määrä (jolloin niitä normaalejakin olisi hyvä määrä). Kannattaa suoraan harkita ICSIä eli mikrohedelmöitystä.

Meillä oli paljon paremmat luvut, mutta vasta ICSI tuotti tulosta ja heti ekalla kerralla.
 
Miehelläni myös kiveskohju, odotamme parhaillaan toista lasta. Lääkäri totesi, että kun kohju on vain toisessa kiveksessä, tuottaa toinen niitä riittävästi. Hieman ehkä aiheen vierestä, meillä asia ei tullut esille lapsettomuushoitojen yhteydessä vaan norm. lääkärintarkastuksessa mies tuli asiaa kysyneeksi. Raskaudet siis alkaneet helposti. Pelkkä kohju ei siis ymmärtääkseni lapsettomuutta aiheuta, mikäli ei ole molemmissa.
 
Kippura
\Olisi mukava kuulla onko täällä muita joilla lapsettomuuden syynä olisi ollut miehen kiveskohju.. ja onko leikkauksesta ollut apua?

[/quote]

Hei!

Meilläkin lapsettomuuden syy löytyi miehestä, miehellä todettiin kiveskohju. Liikkuvuus ja laatu oli todella huonoa..Leikkaukseen luultavimminkin mies joutuu sit. Sitä en sit tiedä kuinka kauan joudutaan odottamaan kutsua leikkaukseen sitten..




[/quote]


Hei!
Meillä on kans tilanne, että mies odottaa pääsyä kiveskohjuleikkaukseen, tai kiveksen embolisaatioon. Aika on ens kuussa. Kyllä sitä aika paljon jännää, sillä tää on meillä todennäköisesti ainoa mahdollisuus. Miehellä ei ollut näytteessä oikeastaan lainkaan siittiöitä. Toista kivestä miehellä ei olekaan. Joten kovasti toivomme, että tästä apua olis. Olemme kyllä kuulleet yhdestä tapauksesta, jossa kiveksen embolisaatiosta oli apua lapsettomuushoidossa, mutta tämä mies ei ollut meidän tuttuja, joten aivan varmoja emme voi olla.
 
Minä oon se sama joka on aloittanut tämän ketjun joskus syksyllä, nimimerkki on vaan vaihtunut. Leikkaus oli helmikuussa ja tänään saatiin tietää, ettei siitä ole ollut hyötyä :( :( Meillä siis todennäköisesti edessä lapsettomuushoidot...

Miten teillä muilla?
 
Meillä myös viime vuonna löydettiin vika miehestä.
Siittiöitä yhteensä 7,5 milj. jotka liikkuivat hitaasti ja 2% oli normaalin muotoisia.
Miehellä todettiin heikentynyt hedelmällisyys ja nyt toivon mukaan päästään loppu syksystä ivf/icsi hoitoon.
Meille tehtiin ainoastaa yksi inssi jonka jälkeen lekuri sanoi ettei toista kannata enää tehdä...
 
Meillä on vikaa vähän molemmissa. Minä en ovuloi ilman lääkkeitä, mutta jo pieni Clomi-annostus on tehonnut hyvin. Miehen siittiöt ovat rakenteeltaan epänormaaleja ja liikkuvat erittäin huonosti. Määrä sentään on normaali, mutta se ei juuri lohduta kun laatu on surkea :( Meille tehtiin TAYSissa yksi inssi toukokuussa eikä niitä enempää kannata tehdä. Lokakuussa ivf-hoitoon...
 

Yhteistyössä