kun unimattia ei näy

kaipaisin apuja nukkuttamiseen heiltä joilla ei ole lapsia jotka "sen kun laittaa sänkyyn-menee pois-nukahtaa itsestään"
eli meillä kyllä nukkuu yöt hyvin,
mutta itse nukahtaminen on ERITTÄIN vaikeaa.
iltarutiinit ovat pysyneet suht.samana joten siitä ei ole kyse,
on ollut vain vauvasta asti sellainen että itkee n.10-15 min ennen kuin nukahtaa.
nyt itku on loppunut mutta tilalle on jääneet pyörimiset,peiton potkiminen,peiton syöminen,istumaan nousu,jalkojen nostelu jne.jne.
tätä jatkuu 40-90min.kunnes nukahtaa,olemme koittaneet laittaa myöhemmin nukkumaan tällä hetkellä menee sänkyyn 21.aikoihin
muttei sekään auta,nukahtaa vain myöhemmin,
sama juttu on myös päikkäreillä tosin silloin tuohon vetkulointiin kuluu 20-40min
joku kerran sanoi että jos ei nukahda 15min ei nukahda lainkaan,
mutten voi mielestäni antaa hänen aina valvoakaan,
muutamia päikkäreitä on jäänyt välistä ja sen kyllä sitten huomaa,muuten niin iloinen,vilkas ja aktiivinen muuttuu riehujaksi ja kiukkupussiksi.
itselläni alkaa jo usko loppua että muutosta voisi tulla joten jos jollain vinkkejä löytyy kokeilisin mielelläni. :hug:
 
hei
Valitettavasti et laittanut lapsesi ikää, joten hieman vaikea vastata "sokkona". Joka tapauksessa en lähtisi myöhästämään nukkumaanmenoa, se on vain haitaksi. Itse asiassa ainakin meillä, mitä myöhemmäksi nukkumaanmeno menee, sen yliväsyneemmäksi lapsi käy ja nukahtaminen vaikeutuu ja venyy entisestään. Suosittelisin aika lailla kellon tarkkaa rytmiä ja siitä kiinni pitämistä oli tilanne mikä tahansa. Meillä esim. 12 päikkäreille ja 20.00 yöunille.Lapsilla on erilaisia kehitysvaiheita esim. uhman alkaminen, puhumaan oppiminen, jolloin nukahtaminen on vaikeampaa. Meilläkin on eletty tunnin nukuttamiset. Nyt poika 2,5v nukahtaa päikkäreille 5 minuutissa ja yöunille 20 minuutissa. Sellainen jännä juttu, että aikaisemmin päikkärit tahtoivat venyä jopa yhteen saakka ja nukahtaminen kesti ja kesti. Nyt kun ollaan kellon tarkassa rytmissä ja mennään 12 eli aiakisemmin nukkumaan, nukahtaa tosi nopeasti. Unentarve ei siis tosiaan ole vähentynyt, vaikka ikää on tullut lisää. Meillä siis eniten auttanut tuo kellon tarkka rytmi, vaikka orjalliselta joskus tuntuu.Toinen mikä auttoi oli se,että lopetin ns kaikki palvelut. Poika pyyteli vettä, silitystä, laulua, syliä yms. Mutta olin vain huoneessa enkä reagoinut muuten kuin sanomalla, että nyt nukutaan. Mutta en siis jätä lasta yksin. Turvallinen läsnäolo ainakin meillä rauhoittaa enkä ole kokenut tarvetta jättää yksin, varsinkin kun nukahtamiset ovat TODELLA nopeutuneet. Meillä on myös näillä konsteilla ja keinoilla siirrytty täysin ongelmitta pois pinniksestä isoon sänkyyn ja niin nukutaan omassa huoneessakin. Toivottavasti tästä oli jotain apua. tsemppiä!
 
Hei
Piti vielä lisätä, että lapsi siis pölisee itekseen sängyssä, kääntyilee, potkiskelee, heiluttelee jalkojaan kuten sinäkin kuvailit, mutta en puutu siihen mitenkään. Kovin kauan väsynyt lapsi ei jaksa mellastaa ja rauhoittuu siis täysin itekseen nukkumaan. Aikaisemmin puutuin joihinkin juttuihin ja huomasin, että puuttuminen siis vain venyttää koko touhua. Ja meillä ainakin avuksi nukahtamisessa on uninalle. Suosittelen siis unilelua. Tutista vieroitettiin vuoden iässä.
 
kiitoksia vastauksestasi
tosiaan huomasin iän jääneen pois,lapseni on siis hieman päälle 2.v
valitettavasti nuo keinot eivät meillä tepsi,
emme puutu emmekä puhu mitään ellei lähde sängystä pois,mitä siis ei tee kovin usein vaan hyörii siellä sängyssään,tuttia ei mussuta ja vesi löytyy sängystä valmiina jos haluaa ottaa,pinniksestä vaihettiin isompaan vuoden iässä ja tarkat rutiinit on olleet käytössä liki hänen pienen ikänsä,hän kun on luonteeltaan sellainen ettei "kestä" vähintäkään muutosta..
ehkä tämä helpottaa ajan myötä...viimestään kun muuttaa kotoa pois :p :flower:
 

Yhteistyössä