kukaan käynyt autokoulua automaattivaihteisella?

vaihteet
Onhan se mahdollista, en vaan tiedä ketään, joka olisi niin tehnyt, koska se rajoittaa sitten tulevaisuudessa ajomahdollisuuksia, kun manuaalivaihteisen rattiin ei sitten ole asiaa.
 
Vierass
Yksi tuntemani ajoi automaattivaihteisella kortin. Syynä oli se, että jalkojen käyttö ei onnistu cp-vamman vuoksi normaalisti. Jos sinulla on jaloissa vikaa, niin siinä tapauksessa automaatti on ok. Muussa tapauksessa suosittelen manuaalivaihteista, koska automaattivaihteisia autoja on Suomessa niin vähän.
 
"meh"
Minäkin sanoisin, että jos terveellista syytä automaattivaihteiselle autolle ei ole, niin kannattaa se kortti suorittaa kuitenkin manuaalilla. Aina joskus voi tulla tilanne, jolloin olisi pakko ajaa manuaalilla!
 
Autokoulu kannattaa ajaa manuaalilla. Helpompi on sen jälkeen hypätä automaatin rattiin kuin olisi ajanut kortin automaatilla ja sit ajaa manuaalilla. Kerran oon ollu sellaisen kyydissä joka ajo kortin automaatilla. Sit sen mies oli ostanu manuaalin. Meinasin hypätä alussa jo pois ku luulin et se auto leviää ihan just. Aikamoista menoa...
Hyvä olis osata molemmat.
 
Vierass
Alkuperäinen kirjoittaja PieniTytönTylleröinen;30305614:
no kyllä mun mielestä niitä autoja on ihan yhtähyvin suomessa kun manuaalejakin,meilläkin tällä hetkellä jo toinen automaattivaihteinen auto,millä mies ajelee.
Ei ole yhtä hyvin, vaan automaattivaihteisia on reilusti vähemmän. Meillä itsellä on molemmat, mutta muilla en ole automaattivaihteisia nähnyt. Jos ajat kortin automaattivaihteisella, niin se voi rajoittaa harmittavasti jatkossa. Esimerkiksi jos työpaikalla joutuu hoitamaan asioita, niin voi ollakin, ettet pysty ajamaan työpaikan autoa, koska se ei ole manuaalivaihteinen.
 
Vierass
Tarkistin, miten tämä menee. Jos suorittaa ajokortin automaatilla, niin voi ajaa vain automaattivaiihteisia autoja. Ajokortin voi kuitenkin päivittää manuaalivaihteisiin kelpaavaksi ajamalla ajotutkinnon uusiksi manuaalivaihteisella.
 
Tosiaan
Tosiaan, jos ei sulla mitään terveydellistä/fyysistä syytä oo automaattivaihteisen käyttöön, niin kannattaa ajaa kortti manuaalivaihteisella. Jos ajat sen kortin manuaalivaihteisella, osaat normaalin perehdytyksen jälkeen käyttää automaattivaihteistakin, mut jos ajat automaattivaihteisella, saattaa olla aika vaikeeta (ellei jopa mahdotonta) ajaa manuaalivaihteisella.

Ja jos joskus joudut ajaa jonkun toisen autoa vaikka kaverille olla kuskina tai hätätilassa kuskata jotakuta vaikka lääkäriin, niin onko sit kiva alkaa arpoo että miten vaihteita käytetään, kun kyllä varmaan Suomessa suuurimmassa osassa autoissa kuitenkin manuaalivaihteet on...
 
Tosiaan
Ja oikeesti siis samalla vaivalla ja rahalla ajat sen manuaalivaihteisella, niin osaat kyllä ilman ponnistuksia sen jälkeen käyttä
myös automaattivaihteista (kun taas toiste päin se ei oo niin simppeliä). Vähänkö vituttais mennä koko ajokoulu uusiks jos päättäisit joskus että haluutkin ajaa manuaalivaihteisella.
 
sarka
minä ajoin automaattivaihteisella ajokortin. meillä 3 autoa pakettiauto ja 2henkiläautoa ja kaikki automaatteja. se on nykypäivää ja tulevaisuutta manuaalivaihteiset aika vanhanaikaista=)
 
Vierass
Alkuperäinen kirjoittaja Björn;30305813:
Ahaa no tämä todistaakin sen, että automaattivaihteinen auto on harvinaisempi näky kuin napakettu Turengissa.
Tilastoja en tähän hätään löytänyt, mutta eipä tilastoilla olekaan väliä, vaan sillä mitä autoja on käytettävissä. Jos kaikilla kavereilla, sukulaisilla ja työpaikoilla on automaattivaihteiset, niin silloin automaattivaihteisella pärjää suht hyvin. Mutta jos kaikki tietämäsi autot omaasi lukuunottamatta ovat manuaalivaihteisia, myös työpaikan autot, niin pelkän automaattivaihteisen ajakortin kanssa voi tulla ongelmia.
Menikö yli ymmärryksen?
 
Liekkiö
[QUOTE="enska";30305899]Manuaalivaihteisella kannattaa oppia ajamaan jo ennen kuin menee autokouluun. Mutten maksat aivan turhista harjoittelutunneista.[/QUOTE]Manualilla ajo ei ole mitään tähtitiedettä, jota jokainen normaalilla ymmärryksellä suotu ihminen ei oppisi nopeasti. Ei siihen mitään ylimääräisiä ajotunteja tarvitse maksaa.
 
"eeva"
Alkuperäinen kirjoittaja Liekkiö;30305910:
Manualilla ajo ei ole mitään tähtitiedettä, jota jokainen normaalilla ymmärryksellä suotu ihminen ei oppisi nopeasti. Ei siihen mitään ylimääräisiä ajotunteja tarvitse maksaa.
Olet selvästi fiksu ja elämää nähnyt ihminen. Manuaaliilla ajo on monelle naiselle vaikeaa ja omatoimisesta harjoittelusta on hyötyä.
 
Miuski harmailee
Meidän perheessä on ollut automaattivaihteinen auto viimeiset 15 vuotta. Silti suosittelen ajamaan kortin manuaalivaihteisella, sillä ikinä ei tiedä, milloin tuota taitoa tarvitsee. Esim. työautot ovat olleet manuaaleja jne.
 

Yhteistyössä