Kuka vain pääsee opettajaksi!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kymmenien helsinkiläisten peruskoulujen sijaisopettajalistoille pääsi valehenkilöllisyydellä, ilmenee MTV:n uutisten selvityksestä.

MTV:n uutiset haki kaikkiin Helsingin peruskouluihin sijaisopettajaksi tekaistulla henkilöllisyydellä. Hakemuksessa ei ollut ansioluetteloa, suosittelijoita eikä hakijan kuvaa. Tekaistulla hakijalla ei ollut myöskään opetuskokemusta.

MTV:n uutiset kertoo, että yhteensä 35 peruskoulua hyväksyi valehenkilön sijaisopettajalistoilleen ilman soittamista, tapaamista tai esimerkiksi yksittäisiä kysymyksiä laajempaa sähköpostihaastattelua.

Sijaisopettajalistalla tarkoitetaan koulun ylläpitämää listaa henkilöistä, jotka voivat sijaistaa opettajia esimerkiksi sairaustapauksissa.

MTV:n uutiset toteaa, että valehenkilöllisyydellä esiintyminen on poikkeuksellinen tiedonhankintamenetelmä, jota käytettiin asian yhteiskunnallisen merkityksen vuoksi.
 
vierailija
Työttömän ei ole taloudellisesti järkevää nykysäädöksillä ja sanktioilla ottaa vastaan sijaisuuksia. Niin, itse kysymykseen, työttömät eivät ole tienneet ennen tätä avausta mahdollisuudesta hakea sijaiseksi kouluun. Ehkä hakemuksia alkaa satamaan tämän jälkeen
 

Yhteistyössä