"”Kuka laittoi disinformaation liikkeelle vesihuollon yksityistämisestä?”, kysyy Purra – aiemmin mitään pidäkkeitä ei ollut"

Taisi Keskustan kansanedustaja aloittaa misinformaatiokampanjan. Nythän tosiaan on se tilanne, että vesihuolto on ostettavissa kokonaan, kohta ei.
Kyllä sillä 49 prosentillakin saa ulkomainen firma asiat sekaisin...onko ne luotettavia? Googlettelin ja Mikkelin sähköfirmakeississä oli 49 % omistava Aberdeen-firma kaikessa hiljaisuudessa myynyt eteenpäin osuuttaan jolleki 3.ostajalle ja mikkeliläiset kuntajohtajat ei tienneet asiasta.
 
vierailija
vierailija
Edellinen hallitus hyväksyi vesi on meidän -kansalaisaloitteen. Nytkö se on sitten yhtäkkiä persujen hyväksymä?
Eivät hallitukset hyväksy kansalaisaloitteita, vaan eduskunta. Mutta kansalaisaloite ei ole vielä laki, vaan sen pohjalta on tehtävä laki mikäli sellainen kansalaisaloite hyväksytään. Ja nyt tämä hallitus on yksityistämiskiimassa tekemässä lakia, joka on ristiriidassa sen kansalaisaloitteen kanssa, joka viime hallituskaudella eduskunnassa hyväksyttiin ja jossa edellytettiin luonnollisten monopolien pitämistä julkisessa omistuksessa.
 
vierailija
Eivät hallitukset hyväksy kansalaisaloitteita, vaan eduskunta. Mutta kansalaisaloite ei ole vielä laki, vaan sen pohjalta on tehtävä laki mikäli sellainen kansalaisaloite hyväksytään. Ja nyt tämä hallitus on yksityistämiskiimassa tekemässä lakia, joka on ristiriidassa sen kansalaisaloitteen kanssa, joka viime hallituskaudella eduskunnassa hyväksyttiin ja jossa edellytettiin luonnollisten monopolien pitämistä julkisessa omistuksessa.
Luonnollinen monopoli?
 
Kyllä sillä 49 prosentillakin saa ulkomainen firma asiat sekaisin...onko ne luotettavia? Googlettelin ja Mikkelin sähköfirmakeississä oli 49 % omistava Aberdeen-firma kaikessa hiljaisuudessa myynyt eteenpäin osuuttaan jolleki 3.ostajalle ja mikkeliläiset kuntajohtajat ei tienneet asiasta.
Tämä ei tietenkään ole hyvä asia, mutta toki parempi vaihtoehto kuin mahdollisuus 100 % omistukseen. En tiedä, onko enää edes mahdollista lailla määrätä kokonaan kunnan omistukseen, kun tällaista on jo tapahtunut.
 
vierailija
Ainoa keino estää tuho on äänestää vaaleissa. Kanattaa näet muistaa että nukkuvien puolue on suurin porvaripuolue, sillä korkea äänestämättä jättäneiden määrä nostaa kokoomuksen hallitukseen ja mahdollistaa jopa porvarihallituksen kuten 2015 ja 2023.
Pääministeri Petteri Orpo ja valtiovarainministeri Riikka Purra sekä RKP:n edellinen omistajaohjausministeri nykyinen puheenjohtaja Anders Adlercreutz mahdollistivat valtionyhtiöiden 49% omistuksen myynnin, jolla saadaan hassattua valtion lypsylehmät tai kuten tänään uutisissa sanottiin valtion ”kruununjalokivet".
Uskokaa pois että Petteri ja Riikka ovat valmiit näiden myyntiin piilottaakseen velanottotarvettaan ja purkaakseen "sosialismia" eli kansallista omistusta, joka pitää valtion vahvana. Heikko, velkainen valtio, jolla ei näitä lypsylehmiä ole, ei voi suojata myöskään kansalaisiaan, vaan valta siirtyy rahavaltaeliitille, joka on tahtotila Orpon kokoomukselle ja Purran persuille. Kansanvallan sijaan valta eliitillä. Plutokratiaa tai oligarkiaa kleptokratialla, jossa eliitti varastaa köyhiltä rikkaille kuin anti-Robin Hood eli Nothinghamin seriffin ihmissudet, ihmiskorpit, ihmiskorppikotkat, ihmisrotat ja Herra Hiss käärmeet.
 
vierailija
Vesien yksityistämisestä on maailmalla hyvin vahingollisia kokemuksia. Muista esim. jutun, jossa kerrottiin ranskalaisten pakko-ostaneen yksityistetyn vesilaitoksen takaisin. Syy ei ollut vain hinnassa vaan myös verkon rapautumisessa. Voi varsinkin kehittyvien maiden kansalaisia, joissa vesi on yksityistetty. Välttämättömyyden ja luonnollisen monopolin päätyminen ylikansallisille pääomasijoittajille on tuhoisaa kansalaisille! Ne maksimoivat voittonsa tehokkaasti ja minimoivat kulunsa erilaisine seurauksineen.

Riittää että vähemminkin kuin 49% saadaan myydä. Luuleeko joku ettei pienemmälläkin omistuksella sijoittajat voi vaatia sijootuskohteellensa suurempia voittoja? Kokoomus haluaa jättää sijoittajien mentävän porsaanreijän ja persubeaglet heiluttaa vain häntäänsä.
 
vierailija
Suomi on täynnä velkaisia kuntia ja kaupunkeja joiden pahasti rapistuneet vedenottamot kaipaavat miljoonaluokan remontteja. Kuntapäättäjät ympäri Suomen näkevät tähän vuodesta toiseen aina tulevaisuuteen siirrettävään ongelmaan helppona ratkaisuna ulkomaalaiset virvoitusjuomajätit ja sähköautojen akkuteollisuuden tuomat tulot. Hitto päästään vielä paikallissanomien kanteen poseeraamaan kun uusi uljas vedenottamo avataan ja kunnan talous pelastuu...

Kuntavaalit ovat Eduskuntavaaleista poiketen henkilövaalit, joten tämä vesiasia kanttaa ottaa huomioon ehdokasta valitessa puolesta tai vastaan.
 
vierailija
Uk:ssa oikeistohallituksen veden yksityistäminen on johtanut vesien saastumiseen, infrastruktuurin romahtamiseen ja hintojen nousuun. Jostainhan ne osakkaiden voitot pitää repiä.

Sitten kun on 20v otettu firmalle voittoja varten velkaa (!) ja imetty firma tyhjiin itketään vasemmistohallitusta ja veronmaksaja apuun. Maksavat uuden infrastruktuurin ja velat pois. Sitten voi taas uusi oikeistihallitus myydä firman uudestaan halvalla kavereille.
Toistetaan ad infinitum.
 
vierailija
Ei siitä vedestä mitään veroa edes valtiolle makseta. Ei kullastakaan makseta mitään hintaa valtiolle, ainoastaan kaivosten työntelijät maksavat veroa työstään. Kultakaivostytäryhtiö maksaa niin suurta korkoa emoyhtiölleen, että miljarditulos saadaan näyttämään miinusmerkkiseltä eikä mitään veroa tarvitse maksaa.

Kokoomus - Suomi lihoiksi ja kaverikapitalistien pohjattomiin taskuihin!
 
vierailija
Niin ei tuossa ole mitenkään varmistettu, että julkisen omistajan osuus vesilaitoksista on 100 prosenttia, kuten kansalaisaloitteella tavoiteltiin.

Eli persut ovat sallimassa sijoittajien tulevan mukaan vesilaitoksiin. Se on Suomen kansan etujen vastaista.
 
vierailija
Edellinen hallitus ei säätänyt mitään, koska sen ei pitänytkään säätää mitään. Edellisen hallituksen aikaan tuli käsittelyyn "vesi on meidän" kansalaisaloite, joka hyväksyttiin.

Sovittiin että seuraava hallitus luo lain joka varmistaa että vesiosuuskunnista ei myydä osaakaan ulkopuolisille.

Tämän tiedon löytää pelkästään googlaamalla ja lukemalla uutisia muutaman vuoden takaa! Kun persukoksutrolli ei edes tuota faktaa saa oikein ja vääristelee tahallaan, vaikka asia on hänelle selitetty monta kertaa, pistää miettimään että paljonko noille vääristelijöille heidän trollitehtaansa rahoittajat maksavat palkkaa.

Huomatkaa erityisesti yksi asia noiden vääristelijöiden kohdalla. He eivät keskustele. Aivan kuten putlerin vastaavat valheen levittäjät, myös he jatkavat valheiden julistamista, eivätkä välitä faktoista! Voitte huomata kuinka tämänkin jälkeen he jatkavat saman vääristelyn levittämistä!

Jos persukoksujen laki menisi läpi, se sallisi ulkomaisille sijoittajille äänienemmistön lisäksi, myös koksupersujen Kataisen aikana venkoileman lain nojalla, vaatia voiton tekemistä, eli hintojen nostamista koska sijoittaja on sijoittanut rahaa vesihuoltoyhtiöön ja lain mukaan sijoitusyhtiön on saatava tehdä voittoa!

Äänienemmistö taas on hyvin yksinkertainen saavutus, jos yhtiö omistaa osakkeista 49%

Suomessa suurin osa vesiyhtiöistä on osuuskuntia. Eli ne ovat jo eräänlaisia osakeyhtiöitä, vaikka omistajina ovatkin kuntien asukkaat. Jos osuuskunta muutetaan osakeyhtiöksi, silloin päätäntävallalla ei ole mitään merkitystä, koska osakeyhtiötä, kuten jo mainittu, sitoo laki. Toiseksi, yhtiö saa välittömästi enemmistön, jos yksikin osakas kääntyy sen kannalle ja silloin päätökset tehdään kaupallisen toimijan mukaan, huolimatta siitä omistaako se isan joka ei anna sille päätäntävaltaa. Tällä hetkellä tuollainen kaappaus ei ole mahdollista. Tuo perustuu yksinkertaiseen matematiikkaan, kun yhtiö omistaa 49% silloin esimerkiksi kaksi muuta osakasta omistaa vain 25.5% äänistä!

Sillä "päätäntävallan säilymisessä kunnilla" Orpon ja trolliensa levittämällä valheella ei ole mitään merkitystä, koska osakeyhtiö ei ole lain silmissä enää kuntien asukkaiden omistama osuuskunta, jonka pitää tällä hetkellä lain velvoittamana puolustaa nimenomaan omia osakkaitaan. Jos tuo osuuskuntajärjestys muutetaan osakeyhtiö järjestelyksi, silloin yhtiön täytyy lain velvoittamana tehdä voittoa osakkaalle ja hinnat tulevat nousemaan ja maksettu raha menee ulkomaille.

Orpon ja koksupersujen pelottelu että joku voi jo nyt ostaa koko toiminnan ei pidä vettä, koska kaikki sijoittajat tietävät sen ettei kannata ostaa kun tämän hallituksen piti luoda laki joka nimenomaan potkaisisi sijoittajat ulos! Valitettavasti tämä Orpon venkoilu voisi sallia uhkarohkeille sijoittajille ostomahdollisuuden, mutta sekään ei oikein pidä vettä, koska kansa ei ole sellaisen lain puolella ja on varmaa että jos joku sijoittaja ostaisi osuuskunnan, kansa älähtäisi välittömästi ja heivaidsi Orpon pois palliltaan!

Nämä faktat voi googlata!
 

Yhteistyössä