Kuinka pitkä iltapalan ja aamunpalan väli puolivuotiaalla?

Tyttö (6,5kk) syö iltapuuron viimeistään klo 19, koska ei suostu syömään mitään liian väsyneenä. Nukkumaan menee n. 19.30. Syö illalla puuroa (noin desi kaurahiutaleita) ja maitoa n. 150ml. Herää aamulla 5-6 aikaan maidolle ja jatkaa unia 7-7.30 asti. Pitäisikö pärjätä iltapuurolla ja maidolla aina aamu7 asti eli onko tuo aamumaito mielestänne "saavutettu etu" ? Miten pitkä väli teillä muilla on iltapalasta aamupalaan?
 
mun mielestä syömättä/juomatta 10 tuntia on kertakaikkisen hulppea SUORITUS, ei suinkaan saavutettu etu. Voisin kuvitella että jos tuon maitopullon vähennät, aikaistuu teillä myös aamut...?
Tuossa iässä tytöllä oli meillä pisin ruolkailutauko, eli yö, ehkä max 8 tuntia, poika taas söi velä lähempänä vuoden ikää 3 kertaa yössä....
 
meillä vähän samalla lailla,tosin poika 8kk. on aina mennyt 19-20 välillä nukkumaan joten puuron syö klo 19 tai pikkasen yli. sitten pesut ja maito...nukahtaa kans n.19.30
ennemmin heräs kans aamuyöstä ja annoin maitoa,mutta sitte aina ei meinaa puuro aamulla maistua eikä maitokaan...
vaihtelevasti kumminki syö vieläkin aamuyöstä,mutta nyt on mennyt pari yötä ettei oo aamuyön maitoa juonut. n. 8lta aamupuuro ja maito että 12-13tuntia väliä. ja iloisena heräs eikä hoppua syömään tuntunu olevan. mut onhan tuo pitkä aika ja oon vielä ajatellut antaa maitoa,jos heräilee...
 
Meillä tuon ikäisenä (eli kuukausi sitten) ja edelleenkin seuraavasti: iltapuuro klo 19 ja maito (imetys) vielä ennen nukahtamista n klo 20. Aamulla herää klo 7.30-8. Puuron+maidon tarjoan vasta aamutoimien jälkeen, koska tyttö ei niitä heti kaipaa. Eikä aina kaipaisi vielä tuolloinkaan, tai ainakaan ei aina maistu. Iltapäivällä ja iltapuurolla syö kyllä reilusti eli tankkaa selvästi yötä varten.

Meilläkin aika usein tuossa aamuyöstä (klo 4-6) on pirteämpi vaihe, ja saattaa vaatia vähän tassuttelua nukahtaakseen, mutta ei selvästikään ole nälkäinen. Aika hurjalta välillä tuntuu tuo yli 12 tuntia syömättä, mutta tälläinen rytmi tuntuu meillä sopivalta.
 
Meillä iltapuuro klo 18.30-19.30 (n. 2dl kaurapuuroa) riippuen päivästä ja sen jälkeen maito (yleensä n 130ml). Nukkumaan klo 20.30-21.00. Aamupuuron (n. 2dl kaurapuuroa) saa 7.30-8.30 välillä heräämisajasta riippuen. Keskimäärin 13 tuntia siis on puurojen välit, iltamaidosta aamupuuroon ehkä 12-12½ tuntia. Puurot teen veteen ja lisään hieman jäähtyneeseen maitojauhetta (illalla 3 annosta ja aamulla 2 annosta, kun poika tykkää juoda maitonsa eli en viitsi siksi laittaa vesimäärään kuuluvaa määrää maitojauhetta puuroihin) ja mauksi marja- / hedelmäsosetta muutaman teelusikallisen.

Pojalla on ikää nyt 7kk2vk ja tuolla systeemillä on menty parisen kuukautta, joskin puurona kaura on ollut vasta 1-2 viikkoa. Aikasemmin söi riisipuuroa.
 
Meillä saman ikäinen tyttö ja ei mene lainkaan noin hyvin. Riisi puuron syö illalla n. klo 20, iltamaito klo 21.30 jolloin menee nukkumaan. Yöllä syötöt klo 2 ja 4 ja 6.45 herätään aamu toimille. Ravinnon tarve on vielä suurempi kuin mitä tuosta puurosta saa. Tänään aloiteltiin hirven liha, jos vaikka saataisiin yö uniin pituutta. Mitä muuta teillä päivän aikana syödään? Vasta kun on kaikki viisi ruokailua ja kaikista ruoka-aine ryhmistä jotain syötävää, voi ehkä odottaa täysiä yö unia. Meillä noi kaks aikasempaa lasta ovat tarvinneet yö maidon vielä kaksi vuotiaiksi asti. Johtuen ehkä siitä että noille sopivat ruuat eivät ole olleet ravintoarvoiltaan tarpeeksi ravitsevia.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Käpylehmä:
...Johtuen ehkä siitä että noille sopivat ruuat eivät ole olleet ravintoarvoiltaan tarpeeksi ravitsevia.
Allergiat on kurjia. :( Lohdullista on se, että yleensä pienten allergiat menee ajan kanssa ohi... Vaikka ei se lohduta sillon, kun niitä ravintoaineita ja energiaa kipeesti tartteis. Voimia! :hug:
 
meillä tyttö on 6 kk ja ei puhettakaan yösyömisten loppumisesta tai edes vähenemisestä. Illalla syö puuroa 20-21 välillä ja aamulla 7-8 välillä. Mutta siinä välissä syödään tissiä vähintään 2 tunnin välein. Iltayöstä saattaa syömisen väli olla 3 tuntia, mut aamuyöstä reilu tunti. Joten aamuyöt nukkuu minun kainalossa, jotta saan itse unta. Välillä väsytää mutta en valita. On mukava olla päivät superiloisen tytön kanssa, joka ei huuda eikä kitise.
 
Meillä poika on nyt 7,5kk. Pojalla on taipumus iltaa kohden tankata vähän enemmän, eli aamupäivällä/päivällä syö vähemmän ja kun ilta tulee, niin haluaa jo enemmän.

Klo 18 juo 2 dl maitoa, sitten klo 19.30 syö hirmu määrän puuroa. Sitten mennään iltapesuille ja nukkumaan mennessä vielä hörppää 2dl maitoa, sitten nukahtaa joskus kasin ja puoli ysin välillä.

Heräilee yöllä joskus jos haluaa tutin tms, mutta ei enää syö. Aamulla herää klo 9. Kuitenkin näin on ollut vasta pari kolme viikkoa; 6kuukauden ikäisenä söi vielä aamulla klo 5 sen 2dl maitoa. Sen jätti vaan ykskaks pois.

muoks. eli meillä siis ilta-ja aamusyötön välillä 6kk ikäisenä oli 9 tuntia ja nyt 7,5kk ikäisenä 12 tuntia.
 

Yhteistyössä