Kuinka paljon vaatteita uudelle vauvalle?

  • Viestiketjun aloittaja "Pallomaha"
  • Ensimmäinen viesti
"Pallomaha"
Esikoinen tulossa, ja vähitellen pitäisi alkaa hommaamaan kaikkea tarpeellista. Jotain vaatteita olen jo hommannut, mutta on vähän epäselvää se, että miten paljon vauvalle pitää olla vaatteita ja lakanoita.
Eli osaako joku vähän neuvoa, miten monet potkuhousut ja paitaa kannattaa hommata etukäteen. Ja lakanoita, meneekö niitä kuinka paljon?
 
lko
Noh, lakanoita riittää kolmet, kahdetkin olis riittänyt meillä. Paitoja riitää vaikka 1-2, mä en ainakaan tykännyt paitaa käyttää kun jonain lisälämmikkeenä. Bodyt ja puolipotkarit oli niitä perusvaatteita, niitä olis hyvä olla ehkä 10 kpl kumpiakin. Lisäksi sitten jotain parempaa housua/mekkoa pari, jos haluaa kyläillessä oikeen pukeutua. Ja ulkovaatteita riittää yhdet, hattuja, tumppuja, villasukkia kahdet.

Älä osta liikaa, jää aika pian pieneksi. Meillä pienin koko mitä käytettiin oli 62. Se meni ehkä pari kuukautta, koko 68 meni sit hieman pidempään.
 
"Pallomaha"
Noh, lakanoita riittää kolmet, kahdetkin olis riittänyt meillä. Paitoja riitää vaikka 1-2, mä en ainakaan tykännyt paitaa käyttää kun jonain lisälämmikkeenä. Bodyt ja puolipotkarit oli niitä perusvaatteita, niitä olis hyvä olla ehkä 10 kpl kumpiakin. Lisäksi sitten jotain parempaa housua/mekkoa pari, jos haluaa kyläillessä oikeen pukeutua. Ja ulkovaatteita riittää yhdet, hattuja, tumppuja, villasukkia kahdet.

Älä osta liikaa, jää aika pian pieneksi. Meillä pienin koko mitä käytettiin oli 62. Se meni ehkä pari kuukautta, koko 68 meni sit hieman pidempään.
Ok, hyvä kiitos. Mietinkin tuota koko asiaa, että en taida ostaa ollenkaan niitä 5:lla alkavia vaatteita, kun todennäköisesti ihan reilunkokoinen mönkijä tulossa.
 
"vieras"
Suosittelen lämpimästi froteelakanoita. Ovat pissinkestäviä ja kun niitä pitää tavallisen lakanan alla niin ei kastu patjat kun suojaavat, siis jos tulee joskus ohivuotoja. Niiden päällä on myös kätevä vaihtaa vaippoja, niin ei sotkeennu kaikki paikat. Froteelakanaa saa metritavarana kangaskaupoista tai yksittäisinä kappaleina (tulevat kalliimmaksi) isommista tavarataloista.
 
"Pallomaha"
[QUOTE="vieras";23195362]Suosittelen lämpimästi froteelakanoita. Ovat pissinkestäviä ja kun niitä pitää tavallisen lakanan alla niin ei kastu patjat kun suojaavat, siis jos tulee joskus ohivuotoja. Niiden päällä on myös kätevä vaihtaa vaippoja, niin ei sotkeennu kaikki paikat. Froteelakanaa saa metritavarana kangaskaupoista tai yksittäisinä kappaleina (tulevat kalliimmaksi) isommista tavarataloista.[/QUOTE]

Riittääkö tuohon patjan suojaukseen se, että on tuollainen frotee siinä välissä, vai pitääkö patjan päälle ostaa vielä joku muovisysteemi? Vai onko pinnasänkyihin tarkoitetuissa patjoissa joku hylkivä pinnoite?
 
kmkm
Riippuu niin vauvastakin että paljonko tarvii. Jos vauva kuolaa tai puklaa kovasti niin sillon tarvii enemmän kuin sellaisen kanssa joka ei sitä tee. Mä ostaisin alkuun ehkä n 10 bodya ja potkuhousuja tms ja sit kun vauva on syntyny ja näkee millanen on niin lisää jos on tarvis. Ja varmasti lahjaksiki saatte vaatteita.
 
kmkm
niin ja kaikkein käytännöllisimpiä vaatteita on body+potkarit tai puolipotkarit sekä kokopotkupuvut. kaksosaiset asut (paita ja housut) on mun mielestä ainakin epäkäytännöllisiä kun paita on koko ajan korvissa kun vauvaa nostelee. Ja mekot on kans tyttövauvalla tosi epäkäytännöllisiä niin ihania ja kaunitta kun ne onkin. Mun mielestä kannattaa perusvaatevarasto olla käytännöllisiä perusvaatteita ja lisäksi voi jonkun vaatekerran ostaa jotain "hienompaa" jos haluaa.
 
"shihtzu"
Kuopus oli 53cm syntyessään, elikkä varsin pitkä poika ja silti meillä käytettiin 56cm vaatteita ainakin eka kuukausi ja jokunen 50cm sopi myös. Pitää ottaa huomioon, että jos hankit tutan vaatteita, niin ne on reiluja, 56 vastaa aikalailla 62.
 
"peppi"
Vaatteita ei kannata hankkia hirveitä määriä ennen vauvan syntymää, koska tosiaan vauva voi olla niin iso ettei paljon 50cm vaatteita tarvitakaan tai meillä esim. meni 56cm vaatteet 3-4kk ikään asti. Lisäksi käytännössä huomaa millaiset vaatteet tuntuu kätevimmiltä, osa esim. vannoo kietaisubodien ja paitojen nimeen, itse en käyttänyt niitä lainkaan, koska musta ne on hankala pukea. Ja meillä vauvat eivät juuri puklailleet joten yksi vaatekerta/pv joskus jopa 2 pv riitti.
 
"Pallomaha"
Kiitos neuvoista. Vielä yksi kysymys, varsin tyhmä sellainen. Mutta siis, miten se yleensä menee, kun uusi vauva tulee taloon. Kerkeääkö/pystyykö ensimmäisten viikkojen aikana lähtemään nyt esim. ostamaan noita vaatteita, jos on hankinnat menneet ihan pieleen. Vai menevätkö ensimmäiset viikot ihan täysin kotona vauvan kanssa?
Kauhea paniikki, että jos jotain puuttuukin.
 
"shihtzu"
Se riippuu pitkälti omasta kunnosta jaksaako sitä lähteä. Itse en ainakaan pariin viikkoon kyennyt ostoksille, joten se oli hyvä että kotona oli alkuun joitakin vaatteita. tietysti netin kautta pystyy hankkimaan vaatetta.
 
Meijänki pieni kyllä hukku jopa niihin 50centtisiin!!<3 et niitä käytettii kyl jonku aikaa kyl..

Ja meillä oli kyl ihan liikaa varmaa vaatteita sillon.. Mä hamstrasin niitä hirveesti ku en voinu lopettaa ostelua ku oli niin ihania vaatteita! Mielummin liikaa ku liian vähän:D
No jooh, mut en meinaa tälle toiselle ku samal taval, ku jää sit vaa käyttämättä:) Mut kyl nyt kuitenki AINAKI 10 bodya ja housuja..
Ja just noi paidat ei oo hyviä vastasyntyneel.. Bodeja bodeja! :)
 
"vieras"
Ne froteelakanat riittävät ainoiksi patjan suojiksi, koska niissä on semmonen muovipohja. Se froteepinta imee kosteuden itseensä, eikä päästä läpi ollenkaan.

Itse en olisi kuvitellutkaan lähteväni kaupoille ensimmäisinä viikkoina, oli sitä sen verran väsynyt mutta kyllä ne isukitkin sieltä kaupoilta osaa tuoda tarvittavia asioita. Meillä ei ollut kuin yhdet 56cm housut ja isukki kävi ostamassa toiset syntymän jälkeen ja enempää ei pieniä kokoja tarvittu, koska poika tuplasi painonsa kahtena ensimmäisenä kuukautena! Pidettiin vähän reilumpia housuja, mutta bodeja kyllä kannattaa varata.
 
kmkm
[QUOTE="Pallomaha";23195497]Kiitos neuvoista. Vielä yksi kysymys, varsin tyhmä sellainen. Mutta siis, miten se yleensä menee, kun uusi vauva tulee taloon. Kerkeääkö/pystyykö ensimmäisten viikkojen aikana lähtemään nyt esim. ostamaan noita vaatteita, jos on hankinnat menneet ihan pieleen. Vai menevätkö ensimmäiset viikot ihan täysin kotona vauvan kanssa?
Kauhea paniikki, että jos jotain puuttuukin.[/QUOTE]

Asia riippuu monesta tekijästä. esim se, onko talvi- vai kesävauva, miten synnytys menee ja miten toivut siitä, millainen vauva on jne. Meillä kuopus oli tissitakiainen ekat 3 viikkoa eli oli koko ajan tissi suussa niin lähde siinä nyt sitte ostoksille. Ei onnistunut. Tää nyt oli vaan esimerkki. Mutta kyllä synnytyksestä toipumisen, vauvan maailmaan sopeutumisen ym kannalta kannattaa pari kolme eka viikkoa asennoitua ottamaan vähä rauhallisemmin. Kyllä sen aikaa pärjää vähälläkin vaatteella, että ei sun vaatteiden takia kannata stressata. Kannattaa miettiä myös muita välineitä mitä tarvii. Mä varaisin kotiin ennen synnytystä liivinsuojia, riittävästi terveyssiteitä jälkivuotoa varten, lanoliinia (lansinoh, rinnanpäille hyvä alkuvaiheessa) ja bepanthenia sekä varalta tuttipullon, tutin ja pari tetraa korviketta. Jälkimmäisiä ei niinkään sen takia " että jos imetys ei onnistu" vaan jos tulee joku tilanne että ei voi imettää syystä tai toisesta niin ei sitte heti tarvi markettiin niiden takia juosta. Tekisin myös ruokaa pakkaseen tai ostaisin jotain puolivalmista tms niin että ensipäivinä ei tarvi ruuan kanssa miettiä eikä käyttää siihen hirveästi aikaa ja vaivaa. Mun mielestä tällaiset asiat on niitä vauvanvaatteita tärkeämpiä miettiä ennen synnytystä. Ne pari eka viikkoa pärjää vaikka äitiyspakkauksen vaatteilla jos muuta ei oo tarjolla. Sitte ehtii kyllä shoppailemaan lisää vaatteita ja voihan niitä toivoa lahjaksikin.

Vaatteista vielä sen verran että tosiaan kannattaa katsoa niitä vaatekokoja sen mukaan minkä merkkisiä ostaa. Kaks eri merkkistä mutta samalla kokomerkinnällä varustettua vaatetta voi olla ihan eri kokoisia ja kokoero voi olla iso. Tutta on esimerkki siitä, josta voi ostaa myös niitä 56cm vaatteita koska ne on tosi isoja ne vaatteet ja tutan 56 vastaa monella muulla merkillä kokoa 62.
 
"vieras"
Meidän nappula oli sellainen puklukone, että 6 vaatekertaa päivässä oli ihan perus päiväkulutus. Eli 10-12 asua ostaisin, bodyja ainakin, puolipotkareita ehkä hiukan vähemmän. Jos lapsi syntyy talvella/keväällä, ostaisin pari lämmintä paitaa, koska vastasyntynyt tarvitsee kerroksen enemmän vaatetta kuin muut. Fleecepuvut oli kivoja. Muutamia pieniä sukkiakin ostaisin, niitä voi pitää muksulla kädessäkin jos kynnet on sellaiset että voi raapia naamaansa.

Toppapussi on parempi kuin haalari, siinä ei niin haittaa vaikka olisikin aluksi reilu.
 
"Pallomaha"
Kiitos vinkeistä. Miehen ajattelin laittaa ruokavastuuseen synnytyksen jälkeen ja hän voi toki muita asioita hakea, jos unohtuu, mutta niin kauan kun vauvanaatteita ei myydä Biltemassa, en uskalla niiden hankintaa jättää hänen vastuulle :)
 
tt
Meillä oli neljä 56 cm bodya, ehkä 6 62 kokoista bodya ja kuudet 62 kokoiset housut. Mies kävi ostamassa 50 senttisä vaatteita ekalla kauppareissulla, kun 56 oli niiin valtavia. Meillä siirryttiin kokoon 62 suunnilleen 3 kk iässä. Muutenkin saatiin tosi paljon vaatteita lahjaksi (ei oltais ikinä uskottu että niin paljon ja kaikilta niiltä ihmisiltä). Lakanoita meillä oli neljä ja enemmänkin olisi saanut olla. Samoin harsoja sai olla tosi paljon. Tosta kauppaan ehtimisestä. talvivauvan kanssa piti jököttää sisällä kaksi viikkoa ja sitten odottaa että pakkanen laski alle kymmeneen, mutta kyllä me aika pian sen kahden viikon jälkeen lähdettiin liikkeelle ja jaksoi shoppaillakin. Ja tosiaan voihan se miehen lähettää hakemaan jos jotain tähdellistä tarvii.
 

Yhteistyössä