Koululta lastensuojeluilmoitus

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija

Siis ihan tiedoksi, että koululla on lain velvoite tehdä lastensuojeluilmoitus jos oppivelvollisuus ei poissaolojen vuoksi toteudu.

Ope
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
No emp oo hullumpaa kuullu. Koulukintsauksesta sijaiskotiin?! Ei saa koulustakaan lintsata. Ihan kuin oppivelvollisuus olusi joku linnatuomio. Hyvää tarkotetaan, mutta huonolla tavalla. Tuoreena mielessä oma peruskouluni, vain vanhempuen kirjottama viestilappu poussaolon syystä riitti. No silloin 70-lv ihmiset oli vielä onnellisia ja avioseksiäkin harrastettiin keskimäärin 3 kertaa viikossa, junissa oli tupakkavaunut ja lentokoneessa turistiluokassa viimeinen penkkirivi, jossa sai polttaa. Työssä pysty etenemään supparista päälliköksi, pomon polvella sai istuu, sihteerikköä sai puristella, tuntenattomia naisia sai taputella, munia sai kadulla nostella flirttaillakseen naisille. Ihmiset oli silloin vapaita ja vanhempia ja perhettä arvostettiin, lapset tehtiin vahingossa, isät sai juoda saunakaljoja, asunnot oli halpoja, kaikki oli iloista ja onnellista,
 
vierailija
Pitää ottaa huomioon myös se, että lastensuojelun asiakkaana on mahdollisuus saada sellaisia aputoimia mitä muuten ei voi saada, esim perhetyöntekijä ( joka heillekkin oli annettu )
Aina siis kyse lasussa ei ole veettuilusta, vaan avun tarjoamisesta.
 
vierailija
Perhetyöntekijä on valvoja eikä mikään apulainen.
"Ilmoitus johti lopulta siihen, että sosiaalipuolen perhetyöntekijä soitti erikseen Petralle ja hänen tyttärelleen, ja kyseli kotioloista ja avun tarpeesta.
– Asia onneksi selvisi saman tien. Perhetyöntekijältä sain sellaista positiivistakin, että tarjoutui auttamaan, jos tarvitsemme apua lääkäriin pääsyssä, Petra kertoo."
 
Koululla ei ole riittäviä resursseja/keinoja hoitaa asiaa joten sieltä siirretään vastuu lastensuojelulle.

Sain käsityksen, että lapsi ei ole ollut sairaalahoidossa, joten sikäli outoa, että etätunneille ei ole kyetty osallistua sillä tavoin, että opetussuunnitelman mukaiset tehtävät olisi saatu täytettyä. Koulusta oltaisi myös voitu tarjota mahdollisuutta kerrata vuosi.

Ehkä tässä nähdään lastensuojelu huonona asiana, vaikka lastensuojelun tehtävä on auttaa lasta hyvin monissa lapseen liittyvissä asioissa. Lastensuojelun asiakkuus ei tarkoita automaattisesti sitä, että vanhemmat ovat toimineet huonosti!

Mikään instanssi ei kykene ottamaan huomioon kaikkia lapsen tarpeita kun ongelmia ilmenee, sitä varten on lastensuojelu, joka pyrkii järjestämään lapselle tarvittaessa olosuhteet missä lapsi saa normaalin kasvun ja kehityksen.

Tunnen kovasti kunnioitusta lastensuojelua kohtaan. He tekevät yhtä tärkeimmistä töistä! En sano, että kaikki toimii sielläkään täydellisesti, mutta missäpä toimisi?
 
vierailija
"Ilmoitus johti lopulta siihen, että sosiaalipuolen perhetyöntekijä soitti erikseen Petralle ja hänen tyttärelleen, ja kyseli kotioloista ja avun tarpeesta.
– Asia onneksi selvisi saman tien. Perhetyöntekijältä sain sellaista positiivistakin, että tarjoutui auttamaan, jos tarvitsemme apua lääkäriin pääsyssä, Petra kertoo."
Jos Petra sanoo sen heillä menneen noin, niin sitten se ilman muuta menee aina niin.
 
vierailija
Ei joudu. Koulun ja sosiaaliviranomaisten tavoite on aina auttaa lasta/perhettä. Ei ilmoitus ole rangaistus vaan avun tarjoaminen.
Käytännössä kyse on lähes aina siitä, että lapsen vanhempi ja sossu ovat eri mieltä siitä, että miten lasta tulisi kasvattaa. Sossu sitten yrittää erilaisin painostuskeinoin saada lapsen vanhemman muuttamaan mielensä.
 
vierailija
Lastensuojeluilmoitus on kosto ja keino hiljentää naisen mielipiteet. Jos mielipide on väärä siitä rangaistaan. Samoin näin saadan hallita kun pakotetaan äiti nöyräksi. Äidille ei kuulu yhteiskunnassa vapaus, hänen täytyy noudattaa keskiverto ihmis roolia.
Salakavala keino tehdä naisesta tyhmä ja vauvasta sorrettu.

Te äidit olette nyt ne joiden on tehtävä jotain. Jos ette tee kaikki joudutte yhteisön ylimielisen pärjäävän opettajan taikka satunnaisen aikuisen mielivallan alle.
Näissä ilmoituksissa ja koko huolisysteemissä on sadistinen pohjavire. Se on tällöin sairas peli jossa hyvää äitiä ja isää rangaistaan kun taas huijarit kiipeävät ylöspäin.
 
vierailija
Jos, ette herää ajoissa huomaatte, että kaikkien elämää rajoitetaan. Naiset, varsinkin äidit ovat usein niin tarkoitettuja, että he eivät aja etujaan.

Muilla ryhmillä on aina omat etujärjestönä.
Lastensuojelu ei puutu rikkaiden eikä riittävän julkisuuden saaneiden vanhempien elämään. Poliitikotkin selviävät joten jäätte ilman apua.

Apua kehoitetaan hakemaan, mutta jonkun ihmisen tyhmyyden takia rehellinen kärsii. He eivät oikein ymmärrä, että vilpittömät puhuvat avoimesti kunnes oppivat, että se on vaarallista.

Neuvola toimi, mutta nyt se on vaarallinen paikka.
 
vierailija
Tämä on sumutus, täysin vailla tervettä järkeä olevat ihmiset ovat päässeet puoskaroimaan perheitä lastensuojelun kautta. Tällä tavalla onnistutaan traumatisoimaan lukuisia perheitä. Tämä on nyt niin räikeää, että ihmettelen miksi asuisitte tähän. Joku luottamus keskenkasvuisiin? Eivät ne oikeasti ymmärrä sitä työtään. Teidän täytyy yrittää herätä!!!!!!
 
vierailija
Raikkaammaksipa poikii siinä, että vanhemmst ovat aina väsyneitä kun on pieniä lapsia. Tällöin kun kidutetaan henkisesti väsynyttä isää tai äitiä kalliilleenkaan lasta. Kehittymätön ihminen "unohtavakseen, että vanhempi on se joka hoitaa ne lapset. Väsynyttä kohdellaan kaltoin niin seuraus on tadaaa suurempi uupumus.

Uupuneen koululaisen vanhempia kohtelemalla kaltoin ei paranneta uupumatta lasta.

Ylipäätään tekovälittäminen on juuri tätä elämälle vierasta "lapsen pelastamista".
Tekovälittäjät eivät koskaan tee mitään hyvää konkreettisesti lasten hyväksi. Heidän riemukas velvollisuutensa on väsyttää vanhempi jotta kärsimys kohoaisi maximiin.

Uskomukset laadukkaasta lastensuojelusta ovat harha. Rahaa ei ole ja työntekijät lähihoitajia kokopäivätylntekijöistä turaajiin.
Näiden vastuulle sitten laitetaan kaikki. Älytön järjestelmä ensin aliarvioi vanhempaa ja sitten yliarvioi jotakin ketätahansa lähihoitaa.

Huvittavaa, että lähihoitajia muuten aliarvioidaan. Hyvä työ perushoitoon, mutta täysin käsittämätön lastensuojeluun. Koulutus on lyhyt.
 

Yhteistyössä