Kotitalousvähennys paljastui veroeduksi suurituloisille, jotka muutenkin olisivat ostaneet palvelut. Ei harmaan taloudenkaan vähenemistä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kotitalousvähennys paljastui veroeduksi suurituloisille, jotka muutenkin olisivat ostaneet palvelut. Se ei lisännyt kotitalousvähennyksen alaisten palvelujen käyttöä, eikä myöskään vähentänyt harmaata taloutta. 400 miljoonan vuosittainen veroetu pääosin suurituloisille, ei ihme että kokoomus kannattaa.
 
vierailija
Tutkimuksesta tyly tulos: kotitalousvähennys ei synnytä uusia työpaikkoja eikä vähennä veronkiertoa
Kotitalousvähennys on tehoton tapa lisätä työllisyyttä tai puuttua veronkiertoon, käy ilmi vähennyksen vaikutuksia selvittäneestä tutkimuksesta.

Tuki myös kohdistuu erityisesti hyvätuloisille, todetaan Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen (PT) tutkimuksessa.

Tutkimuksen perusteella kotitalousvähennys näyttää lähinnä hyödyttävän kuluttajia, jotka olisivat joka tapauksessa ostaneet palveluita.

– Koska palveluita ei kuluteta enemmän, palvelualoilla ei myöskään synny uusia työpaikkoja kotitalousvähennyksen vaikutuksesta, VATT:n tutkimusprofessori Jarkko Harju toteaa tiedotteessa.
https://demokraatti.fi/tutkimuksesta-tyly-tulos-kotitalousvahennys-ei-synnyta-uusia-tyopaikkoja-eika-vahenna-veronkiertoa/

Puhdas veroetu pääosin hyvätuloisille, tiesihän sen jo ennestään.
 
vierailija
Tutkimus: Kotitalousvähennyksestä ei hyötyä - Yrittäjien mielestä lisää ulkomaista työvoimaa Suomeen

Hmmm. Vähentääkö kotitalousvähennys suomalaista tes-palkattua työvoimaa ja lisää ulkomaista halpatyövoimaa kotitalousvähennyksen alaisilla palvelualoilla! Huolestuttava kehitys. Ei lisää palvelujen käyttöä tai vähennä harmaata taloutta, ja hyödyttää pääosin vain hyvätuloisia, mutta siirtää työtä ulkomaiselle halpatyövoimalle ja maksaa vielä yli 400 miljoonaa euroa vuodessa? Mikä on kotitalousvähennyksen merkitys suomalaisten työttömyyden lisäämisessä? Kuinka kalliiksi se tulee, sen lisäksi että aiheuttaa suoraan yli 400 miljoonan euron lisävelanottotarpeen vuosittain?
 

Yhteistyössä