Koska kivekset laskeutuu ?

Meidän 1½ vuotiaalla pojalla oli tänään lääkäri-neuvola.

Lääkäri teki lähetteen kirurgiseen tutkimukseen kun kivekset eivät olleet laskeutuneet ja lääkäri ei meinannut löytää koko kiveksiä joten olivat vielä tosi korkella ja ihan kadoksissa.

Synnytyssairaalassa kivekset on kyllä löydetty aikoinaan.

Onko muilla tällaisiä kokemuksia ? Leikkausko tässä nyt on pojalla edessä :'(
 
Mulla on pojalla (+4v) vähän samaa ongelmaa, kivekset eivät ole vielä kunnolla laskeutuneet. Käytiin sairaalassa tyräleikkauksen takia ja siellä lääkäri sanoi että jos ei ole vielä laskeutuneet kunnolla kun täyttää 6 vuotta niin ottaa lääkäriin yhteys.

 
EJK
Kivesten pitäisi laskeutua ensimmäisen ikävuoden loppuun mennessä ja jos ei laskeudu, niin kirurgisesti ne pitäisi saattaa pusseihinsa aika pian. Tällä taataan se, että ne toimii niin kuin pitääkin, sekä minimoidaan sairastumisriski.
 
Meidän pojalla todettiin jo laitoksella ettei kivekset ole laskeutuneet.

8 kk lääkärineuvolassa saimme lähetteen kirurgiselle. Jossa päätettiin että pojulla siirretään leikkauksella kivekset alas.

Menimme pojun ollessa 1 vuosi 2 kk vanha leikkaukseen.

Itse toimenpide ei kestänyt kuin tunnin. Mutta koko päivä siellä sairaalassa meni.

Poika ei ollut moksiskaan koko toimenpiteestä herättyään kunnolla nukutuksesta. =)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 17:42 EJK kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 17:40 piippolanvaarinmuori kirjoitti:
Eikös sääntö ole että kouluikään mennessä! :)
No höpsistä!
Siis ehkä puhumme nyt sitten vähän erilaisista laskeutumisista! =) Näin meillä ainakin neuvolassa sanottiin, kun pojalla (1½) ei oikeen ole nuo pallukat pusseissaan, mutta "vetämällä" kyllä sinne tulevat...en tiedä sitten...
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.05.2007 klo 13:21 Rosella-76 kirjoitti:
Vielä kaipaisin muidenkin kokemuksia ja millainen se leikkaus sitten on, jos siihen joudutaan ?
Meilläkin sairaalassa jo todettiine ttei toista löydy.sitä seurattiin ja välillä löyty välillä ei.. joten leikkattiin myöskin siinä 1v kieppeillä.Ei poika sitä ollankaan valittanut..tosin meillä oli muita leikkauksia samalla niin en voi ihan varma olla..mut niin..
 
Meillä oli sellaiset hissimallia olevat, tutkittiin ja joka toinen kerta löytyivät joka toinen ei
Kirurgi sanoi että tässä tilanteessa ei leikkauksella oo kiire koska kuitenkin välillä tipahtavat alas, ja nyt ovat siellä myös pysyneet (ikää 6v), mutta jos olisivat kovin ylhäällä niin leikkausta olisi suositellut ennen 2 vuoden ikää
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.05.2007 klo 15:41 DarlingDiva kirjoitti:
asian vierestä, mutta asiaa...

onkos se niin että äidin tupakointi saattoi vaikuttaa just tuohon kivesten laskeutumiseen?

Ainakaan minä en ole koko elämäni aikana vielä koskaan tupakoinut, joten minä äitinä en ole voinut ainakaan tupakoinnilla tuota aiheuttaa !!!!!

Olisiko vielä muita kokemuksia ?
 
Meillä oli kans sillain et synnytyssairaalassa olivat tuntevinaan pojan kivekset jossain ylhäällä.Ravattiin sit myöhemmin tutkimuksissa ja sit leikkasivat pojan ollessa 1v 3kk.Leikkaus suju hyvin mut uutiset oli huonoja.Kivekset oli ihan olemattomat ja surkastuneet.No sit oli jälkitarkastuksia ja verikokeita ym.Ja kaikki arvot mitkä viittaa hormoonitoimintaan oli ihan olemattomat.Ultrassa löysivät vielä jotain kiveskudosta leikkauksen jälkeen.Mutta nyt viimisimmässä ultrassa eivät löytäneet enää mitään,olivat ne vähätkin hävinneet.Joten meillä on pojalla kivesten vajaatoiminta ja seuraavaksi mietitään kivesproteesien laittoa.Ikinä ei tuu omia lapsia saamaan,mutta mieshormoonia syömällä saadaan muuten kaikki toimimaan sit kun murrosikä tulee.En halua pelotella,halusin vaan kertoa oman tarinani...Ei tunnu muita samassa tilanteessa olevia olla?!Mutta toivottavasti teillä on asiat paremmin ja olis kivekset vaan piilossa. :hug:
 
Sitä vielä ,että se on yleensä perinnöllistä jos kivekset ei laskeudu.Mutta meilläkään ei tiedetä suvusta ketään jolla ois ollu kivekset laskeutumatta.Itse en myöskään tupakoinut raskaana ollessani.Leikkausta suositellaan alle 2-vuotiaalle sen vuoksi että paikat ei ole vielä niin tiukat,voi olla myöhemmin hankalampaa saada niitä paikoilleen.Ja eri asia on jos on "liikkuvat"kivekset mitkä saadaan sormin liikkumaan alas ja ylös kuin se ,että ne tuntuu siellä ylhäällä nivuskanavassa.Leikkauksessa sidotaan kivekset langoilla paikoilleen.
 
Meillä pojalla oli syntyessään molemmat kivekset laskeutumatta, toinen laskeutui aika pian, mutta toinen ei. Leikattiin 1v 5kk:n ikäisenä. Tylsintä meidän operaatiossa oli se, että kives oli niin ylhäällä vatsaontelossa että liian vedon välttämiseksi poikaa piti operaation jälkeen makuuttaa kaksi vuorokautta sängyssä sairaalassa. Eli "sidottiin" poika sänkyyn niin ettei saanut kammettua itseään istualleen. Ja seuraavat kaksi viikkoa piti aina tukea pyllystä, kun nosteli, ei siis saanut nostaa suoraan kainaloiden alta.
 

Yhteistyössä