Korona palaamassa entistä tarttuvampana !

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Korona on kokenut mutaation ja yhä nuoremmat ovat sairastuneet Suomessa – näin vastaa THL: "On eduksi virukselle"

"Tartuntatautirekisterin tietojen mukaan koronatartunnan saaneiden henkilöiden keski-ikä on laskenut epidemian kuluessa. Vielä huhtikuussa koronatartunnan saaneen keski-ikä oli 45 vuotta, kesäkuussa keski-ikä laski 39:ään.

Myös sukupuolten välillä on todettu eroja. Kesäkuussa 20-30-vuotiaiden miesten tartunnat olivat kaksinkertaiset saman ikäisiin naisiin verrattuna.

Tutkimusten mukaan koronavirus on muuntunut niin, että se tarttuu aiempaa helpommin.

– Virusinfektioissa ja pandemiatilanteissa tämä on odotettu kehityskulku, koska virukselle on eduksi, että sieltä valikoituvat ne, jotka helpommin tarttuvat.

Salminen sanoo, että koronaviruksen tapauksessa herkempi tartuttavuus voi tarkoittaa sitä, että oireet ovat lievempiä."


Salmisen jutut nyt tunnetaan, eikä niihin kannata kauheasti luottaa. Mutta, koska koronavirus tarttuu nyt helpommin, myös mahdollinen laumaimmuniteetti vaatii suuremman osan sairastamisen. Kun se oli jo aiemmin n. 60-80% niin nyt se lienee jo 70-90%, siis jos koronavirusinfektion sairastuttuaan edes immuniteettia saa. Tauti siis tarttuu ilmateitse aerosoliposaroiden mukana entistäkin helpommin.

Kaiken lisäksi näyttää siltä että koronavirus on kausitauti, tarkoittaen sitä että se tarttuu ja sairastetaan lievemmin lämpimänä kautena ja lämpimissä maissa. Tätä tukee myös se seikka, että kevään viileän kauden epidemia vaati paljon enemmän uhreja New Yorkissa kuin USA:n "aurinko"-osavaltioissa, joissa on lämmintä. Tästä syystä koronavirusepidemia voi alkaa roihuta taas ilmojen viiletessä syys-lokakuussa. Syksyllä, talvella ja alkuvuodesta 2021 voi olla siis 7-8 kuukauden paha kausiepidemia, jollaisesta nähtiin vain esimakua Wuhanissa, Italiassa ym. keväällä, ennen kuin epidemia alkoi laantua toukokuussa säiden lämmetessä ja auringonvalon lisääntyessä. Myös ihmisten limakalvot ja hengitystiet ovat paremmassa kunnossa kesäaikana.

Jos siis koronavirus tarttuu entistäkin helpommin, myös nuoriin, ja viileä vuodenaika pahentaa oireita, meillä on edessä painajaismainen talvikausi. Kaikkien kannattaa ostaa varoiksi hengityssuojaimia, kestokäyttöisiä kangasmaskeja, käsidesiä, suojakäsineitä ja wc-paperia.
 
Maassamme on tekeillä tutkimus, jossa seurataan perintötekijöiden vaikutusta alttiuteen sairastua covid-19-tautiin. Jälkimmäinen näytteenotto koehenkilöille tehdään syksyllä 2021, yli vuoden kuluttua. Eli asiantuntijat tietävät jo, mitä odottaa. :(
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777