Kokemuksia Elle Tens -lihasrentoutuslaitteesta synnytyksessä?

Kolmannen synnytyksen alkuvaiheessa oli TENS käytössä, auttoi tosi hyvin juuri noihin alkuvaiheen kipuihin ja sen turvin pystyi esim. tunnin mittaisen automatkan istumaan ihan hyvin (toisin kuin edellisessä synnytyksessä...). Sairaalassa sitten jäi pois kun menin ammeeseen.
 
Onko tuo laite samanlainen kuin se mikä on nyt Prismassa tarjouksessa? Se on eri merkkinen mutta nimessä on myös tuo sana "tens", muutenkin näyttää samantyyppiseltä.

Hinta oli 66 e, ja synnytyksen lähestyessä alkoi houkuttaa ajatus tuon summan satsaamisesta, jos laitteella saisi edes hiukan lisähelpotusta.

Kertokaa kiltit kokemuksia!
 
Pääsenpä itse vastaamaan omaan kysymykseeni - nyt on nimittäin omaa kokemusta!

Elle Tens toimi todella hyvin, voin lämpimästi suositella kaikille! Käytin läpi koko synnytyksen, ihan ekoista supistuksista siihen saakka kunnes ponnistin. Hienoa oli mm. se, ettei laitetta tarvinnut ottaa pois edes silloin kun sydänkäyrää otettiin!

Mielestäni laitteesta oli apua kaikissa vaiheissa, alussa toki vaikutus oli voimakkaampi ts. vei supistuskivut lähes kokonaan. Synnytin lääkkeettömästi, käytössä laitteen lisäksi amme, aquarakkulat, akupainanta ja ilokaasu. Synnytyssairaalassa innostuttiin laitteesta niin paljon että päättivät hankkia sellaisia vakiovarustukseensa!

Tuo Prisman ja Sokoksen versio on urheilukäyttöön eikä siten sovellu synnytykseen. Elle Tens puolestaan kyllä soveltuu kaikenlaiseen lihasrentoutukseen, eli isännätkin voivat hoitaa sillä urheiluvammojaan :)

Laitteen voi vuokrata tuolta Aktiivinen Synnytys Ry:ltä tai ostaa kohtuuhinnalla Amazonista, www.amazon.co.uk

 
minulla kans tosi positiivinen kokemus TENS laitteesta. Auttoi myös huomattavasti jälkisupistuksiin jotka tuli mulla aika kovana. Ja synnytyksessä ennen sairaalaan menoa ja automatkalla (ja sairaalassa menin ammeeseen eikä siksi sitä voinut enää käyttää). Silloin sain sen lainaan, seuraavaa synnytystä varten aion ostaa ton.
 
Ostin Amazonista tuon Elle tens laitteen, kun kaikki vuokralaitteet oli jo varattu niille viikoille joina tulen synnyttämään. Laite tuli tänään postissa, ihanaa!
Tulen sitten kertomaan miten meni :)

nyt rv 36+1
 
Ihanaa kuulla että muutkin ovat tästä innostuneet! Se nimittäin toimii ihan oikeasti, ja vähentää lääkkeiden tarvetta huomattavasti. Toivotaan että laite on pian Suomessakin vakiokäytössä!

Viksille onnea matkaan, toivottavasti saat laitteesta saman hyödyn kuin minä!
 
Ensimmäistä tässä ilolla ja kauhulla odotellaan... Toiveissa olis mahdollisimman lääkkeetön synnytys ja tuo tens -laite kuulostaa näppärältä apulaiselta ja ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta, mutta tässäpä muutama kysymys asiaan liittyen;

- Onko eri valmistajien laitteissa eroja, tiedättekö? Amazonista jos tilais niin tarjolla olis sekä
tämä:

Elle TENS Machine for labour pains: Amazon.co.uk: Baby

että tämä:

Tens Care MamaTENS Digital Control Pain Relief Unit: Amazon.co.uk: Health & Beauty

- Lieveneekö/heikkeneekö vaikutus mitä kauemmin laitetta käyttää, eli "tottuuko" laitteen apuun pikkuhiljaa, niin että ehkä kannattais "säästää" myöhempiin vaiheisiin eikä "tuhlata" heti ekoihin suppareihin, vai oliko apu mielestänne samanlaista koko käytön ajan (kivut tietty pahenee, että ehkä hankala sanoa...)

Kiitos jo etukäteen vastauksista, jos vaikka tolla laitteella sais edes vähän mielenrauhaa tähän loppusuoran odotukseen, niin sekin jo olis rahojen väärtti...
 
Valon, mulla on kokemusta vain tuosta Elle Tensistä, ja suosittelen kyllä lämpimästi. Laitteen ideana on että se otetaan käyttöön heti kun supistukset ovat vähänkin kivuliaita. Alussa pienemmät tehot riittävät oikein hyvin, ja niitä voi sitten tarpeen mukaan lisätä melkoiseen suristukseen kun supistuksetkin voimistuvat. (Laitteen saa siis säädettyä muistaakseni jotain 1-10 asteikolla, ja lisäksi on vielä erikseen Booster-nappi jolla saa kokoaikaista sykettä.) Ei siis kannata säästellä laitetta myöhempään, vaan nimenomaan ottaa heti alusta käyttöön.
 
Tulisko viksi ja muutkin jo laitetta kokeilleet kertomaan lisää kokemuksia! Kolmatta odotan ja nyt ensimmäistä kertaa sain laitteen itselleni varattua. Oon jo esikoista odottaessa haaveillut tensistä. Vasta nyt niitä on sen verran yleisesti vuokrattavana lähes joka kaupungissa, että sain itselleni. Ei malta oottaa, että pääsee testaamaan!
 
Kärsin ennen toista synnytystäni melko pahasta synnytyspelosta, ja päätin kokeilla kaikkia mahdollisia konsteja, joilla selviän synnytyskipujen kanssa siihen asti että saan epiduraalin sairaalassa. Eniten jännitti miten selviän kotoa sairaalaan, jos supistukset ovat yhtä kivuliaita kuin esikoisen kanssa olivat.

Ostin itselleni Elle Tens laitteen. Täytyy sanoa että se oli kyllä mahtava apu synnytyksessä. Kytkettiin laite selkääni heti kun supistukset alkoivat tulla n. 3 minsan välein ja pistin heti alusta asti roimasti tehoja päälle. Supistuksen aikana boostia, ja se auttoi selviämään yhdestä supistuksesta kerrallaan, niin että päästiin autolla sairaalaan asti ilman isompaa tuskaa. Sairaalassa sain onneksi jatkaa käyttöä, ja olin jo niin riippuvainen laitteesta että hylkäsin aiemmin suunnitellun ammeen käytön, jotta en joutuisi eroon Ellestä. :)

Laite ei poista kipua, mutta sen aiheuttama tärinä lihaksissa on niin tehokas että se tavallaan peittää osan supistuskivusta, tai jotenkin hämää kroppaa kun tulee kahta erilaista tuntoärsykettä yhtä aikaa. Säätönappien painelu myös osaltaan rauhoittaa, kun supistuksen alkaessa painaa boost-napin päälle ja loputtua pois, tuntuu että on jonkinlainen kontrolli itselläkin. :)

Ps. laitoin oman Elleni vuokralle Kuinoma-palveluun 1 euron vuorokausihintaan:
Elle Tens -laite + Synnytä Rentoutuneena CD | Kuinoma lainauspalvelu
:)
 

Yhteistyössä