Kokematon kyselee

Ollaan ruvettu tekemään pikkuhiljaa hankintoja vauvaamme varten. Laskettu aika on huhtikuun alussa ja mietin, että minkälainen ulkohaalari vauvalle pitäisi hommata. Se äitiyspakkauksen haalarihan on varmaan iso siinä vaiheessa. En oikein hahmota, että miten lämmin haalarin pitäisi olla kevällä. Voisivatko siis kokeneemmat antaa vinkkejä tai mitä muut huhtikuiset varaavat mukaan vauvalle, kun menevät synnyttämään?

Vaunujen hankintaan liittyen mietin, että kannattaako ostaa sellainen kiinteämpi koppa vai kova kantokoppa? Ymmärtääkseni siinä kiinteämmässä versiossa on tilaa nukkua pidempään, mutta onko siinä muuta selkeää etua?
 
Mulle nuo kokeneemmat neuvoivat, että ei ehkä kannata ostaa toppapukua, meillä laskettu aika on huhtikuun puolivälin jälkeen. Joku kevyt puku päälle ja sinne alle tarvittaessa villapukua tai vastaavaa, vauvan kun laittaa sitten äitiyspakkauksen makuupussiin tai muuhun lämpöpussiin, niin ei pitäisi paleltua. :)
 
Ä-pakkauksen haalari meni meidän tytölle sinä talvena kun oli 9kk-1v3kk (tyttö pitkä ja hoikka), eli on ainkain mun mielestä niin iso etten ihan vastasyntyneellä sitä pidä. Tietenkin tää(kin) on makuasia, jotkut pitävät jo laitokselta lähtien sitä. Kakkosen la on meillä nyt huhtikuun loppupuolella ja mukaan kotimatkaa varten tulee sellainen Lindexistä ostettu "karvahaalari" (ohut vuori). Alle body+puolipotkarit/housut (jos kylmää niin molemmat), villasukat/töppöset, tumput (kädet ja jalat ei tule läpi haalarista), villapaita (jos kylmempää), kypärämyssy ja ohut lakki (haalarissa vielä huppu). Ohut peitto varulta, ja mies tietenkin käy lämmittämässä auton etukäteen. Ulkona tulee oltua yhteensä maks 20m, eli ovelta ovelle pääsee ainakin meillä. Niin, ja tutti kaiken varuiksi mukaan. Viimeksi vietiin synnäriltä :whistle:

Koppa / kiinteä koppa - kysyykseen ei ole sitä ainutta oikeaa vastausta. Esikoisella meillä oli Emmaljungissa city koppa ja erikseen ratasosa. Tykkäsin city kopasta tosi paljon, ja tyttö mahtui nukkumaan siellä pitkään. Kesälläkin oli sopivan viileä kun oli tilaa, eikä ollut mitenkään ahdasta. Rataosaankin olis saanut sen irroitettavan "kantokassin". Nyt en vielä tiedä mitä tehdään kun toinen syntyy, tuplat siis harkinnassa, ja niissä melkein kaikissa vaihtoehtoina vain tuo kantokassi.
 
Meille on kolmas tulossa huhtikuun lopulla ja uskon että ei tarvita varsinaista toppapukua enää.
Varmaan jonkun sellaisen lämpimämmän haalarin haen tai villapuvun. Ja sit pussiin piiloon. Tai täytyy katsoa ikkunasta ulos millainen sää silloin on. Jos tulee räntää taivaalta niin sit sen mukaan ja mikäli 20astetta lämmintä niin sitten vähemmän.
 
Kiitos miljoonakalallekin :flower: Sen verran on neuvoista otettu jo vaari, että ostettiin eilen sellainen kevyempi haalari. Ja äiti kuulemma jo neuloo villa-asua. Ehkä se lapsi saadaan lämpimänä kotiin. Kun nyt vain vielä saisi nuo vaunuasiat päätettyä.
 
Mäkin suosittelen ettet ainakaan etukäteen toppapukua hanki, vauva kun ei liiku vielä itse, on paljon helpompi pitää lämpimänä vällyillä kuin taapero :)

Jos liikutte paljon autolla, suosittelen kaukaloon lämpöpussia. Ajaa toppapuvun asian, mutta on kätevämpi esim. kauppareissuilla. Vaunuissa taas makuupussi/lämpöpussi ja kylmemmillä keleillä lampaantalja alla on ihan loistava yhdistelmä. Villaa ja kevyttä haalaria päälle niin vauva pysyy hyvin lämpöisenä.

Ekan kanssa on aina hankala miettiä hankintoja, mutta kannattaa muistaa, että kun perusjutut löytyy, pystyy kyllä suurimman osan hankkimaan jälkikäteen tarpeen mukaan. Riippuu niin paljon vauvan koosta ja kasvuvauhdista minkä kokoista kampetta kannattaa hankkia kuinkakin paljon. Meillä hukutaan vielä yli vuotiaanakin äp:n toppapukuun kun toisilla siihen ei mahduta enää puolivuotiaana :D
 

Yhteistyössä