Koiran pesutiheys?

  • Viestiketjun aloittaja Hölömökö
  • Ensimmäinen viesti
Hölömökö
Moiks!

Mulla on lyhytkarvainen paimenkoira, ollut meillä puolisen vuotta ja tänä aikana pesty kahdesti (eläinkaupan hyvälaatuisella koiranshampoolla); ekan kerran ihan likaisuudesta vuoksi ja toisen alusvillan lähdön vauhdittamiseksi. Koira on tulossa sukukypsäksi, ja ilmeisesti siitä johtuen pissa on aika väkevän hajuista. Reppana on niin tohkeissaan ulkona että roiskii pissit mihin sattuu, usein omille koivilleen ja nyt koko piski haisee ihan järkyttävän pahalta.

Otuksen iho hilseilee hiukan aina pesun jälkeen ja nyt mietin miten usein on ok pestä koiraa? Edellisestä pesusta kun ei ole kuin kuukausi-pari, ja kasvattajan mukaan normaalisti rotu vaatii pesua kerran-kaksi vuodessa. Onko teillä muilla käytössä näihin "välipesuihin" joku hellempi vaihtoehto? Puolipesu (vain vatsanalus ja kintut)? Vesipesu ilman shampoota? Kuivattaako tuo kahta kauheammin?

Turkki tuntuu hyvältä, ei tartu käteen rasvaa ja kiiltää nätisti, mutta tuo haju...
 
pesuvinkkejä
Meillä pestään kääpiövillakoirat kerran viikossa villapesuohjelmalla 30 asteessa ilman linkousta. Huono puoli tuossa tietysti on että turkki jää märäksi ja vähän vettä valuvaksi mutta koska koiria on kaksi niin tuppaavat linkouksen aikana kolhimaan toisiaan.
 
"juups"
2 krt vuodessa, tarvittaessa huuhdellaan tassut/massu vedellä lenkin jälkeen. Ripulipeppua joskus hyvin harvoin täytyy pestä saippualla.

Syötetään myös öljylisää ruuan kanssa (jotain kalaöljy/omegaöljytsydeemiä), joka pitää ihon ja turkin kunnossa. Meillä kun oli ennen vähän sitä hilseilyä ja välillä kuivan oloinen iho.
 
Blue
Mitä vähemmän koiria pesee sen parempi. Toinen koira on nyt kohta neljä ja olen kahdesti sen pessyt (ekan kerran kun tuli haettiin kasvattajalta haisevana kotiin ja toisen kerran kun likasi itsensä). Muutaman kerran toki jalat huuhdellut mutta nekin yleensä pyyhitään vain nihkeällä säämiskällä puhtaiksi.

Toinen koira kaksivuotias ja en ole sitä pessyt kertaakaan, mitä nyt jalat myös muutaman kerran huuhdellut.
 
Nap
Kerran vuodessa tarvii noita meidän sessejä pestä (ennen tuli pestyä useammin, kun näyttelyissä juostiin), pärjätään tolla tahdilla hyvin. Mitä nyt pakolliset tassu- ja mahapesut, mutta kokonaan en noita ala kastelemaan, kun se kuivaus olisi sitten taas ihan oma lukunsa :D

Niin, ja kun nuoria (murkkuja) olivat ja koipi nousi joka paikkaan, niin peseskelin sillonkin mahanalusia, juurikin sen hajun takia, se riitti vallan mainiosti.
 
jenkin mamma
Kyllä sen koiran pitää puhdas olla, siitä lähdetään, sehän on kuitenkin lemmikki kotona. Lisää ruokaa rypsiöljyä joka päivä.

Käytä hyväntuoksuista shampoota, ei mitään apteekin mönjää, esim. Erittäin hellä suomalainen + hoitoaine. Olethan käyttänyt aina hoitoainetta? Jos jokin kohta haisee erittäin pahalta, pese tervashampoolla se kohta.
 
skjfalsk
Se on rodusta kiinni kuinka usein koiraa tulee pestä, mun pitkäkarvaiset näyttelyssä käyvät koira käyvät pesulla 1-2 viikon välein. Lyhyeksi leikatut taas pestään n. kuukauden välein. Terrierin pesen kun siltä tuntuu.
 
minähkö
On tosiaankin paljon rodusta kiinni, miten usein joutuu pesemään. Itselläni on 1 v suomenpystykorva, jota en ole pessyt koskaan. Sen turkki on jotenkin itsestään puhdistuva ja likaa hylkivä, ja se tuoksuu aina hyvältä ja puhtaalta. En ole siksi nähnyt aiheelliseksi pestä sitä.

Mutta lenkillä tulee vastaan usein esim. pieniä koiria, joiden omistajat sanovat pesevänsä koiraansa tosi usein. Jos on valkoinen villava turkki (villakoirat) tai jos turkki laahaa maassa koiran kävellessä (eism. kiinanpalatsikoira), se on varmaankin ihan pakkokin pestä.
 

Yhteistyössä