kissanpennusta kysyttävää!

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja ria:
Alkuperäinen kirjoittaja LoruLiisa:
Alkuperäinen kirjoittaja ria:
joiskos hyla-kermaa?Kissoillehan ei voi antaa tavall.maitoa tai kermaa,ovat läktoosi-intolerantikkoja.
ei varmaan pikkupennulle kannata antaa edes sitä vaan ihan kissanmaitoa, näin sanoi minulle eläinkaupan myyjä kun kyselin neuvoa pennun kanssa.
sitä ei varmaan tähän aikaan yöstä mistään saa...
niin no ei varmasti saa mutta kokeile vettä ainakin saada juomaan vaikka sitten ruiskulla pikkuisen.
 
ap
kyllä pentu taas söi ja joi vettäkin..ei mua sen syöminen ja juominen huoleta..ainoastaa se veri jota ulostaessa tulee..täytyy kai odottaa maanantaihin et saan vietyä sen eläinlääkärille..
 
ria
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
kyllä pentu taas söi ja joi vettäkin..ei mua sen syöminen ja juominen huoleta..ainoastaa se veri jota ulostaessa tulee..täytyy kai odottaa maanantaihin et saan vietyä sen eläinlääkärille..
eikö siellä päivystävää e.lääkäriä?Pääsis jo huomenna.Verenvuoto noin pienellä voi olla kohtalokas.
 
Meidän kisuli tuli aikanaan meille 6 viikkoisena, olis muutoin päässyt hengestään... :|

Ostettiin apteekista äidinmaidonkorviketta (ruiskulla ruokittiin) ja kaupasta penturuokaa, ihana ja pullea kissa siitä kehkeyti lopulta!

Mutta tuo veri ulosteessa, jos se jatkuu, kannatan kyllä sitä eläinlääkärille vientiä. Ei kuulosta normaalille.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja Femme Fatale:
Meidän kisuli tuli aikanaan meille 6 viikkoisena, olis muutoin päässyt hengestään... :|

Ostettiin apteekista äidinmaidonkorviketta (ruiskulla ruokittiin) ja kaupasta penturuokaa, ihana ja pullea kissa siitä kehkeyti lopulta!

Mutta tuo veri ulosteessa, jos se jatkuu, kannatan kyllä sitä eläinlääkärille vientiä. Ei kuulosta normaalille.
voi olla tyhmä kysymys..mut onko kissoille jotain erityistä äidinmaidonkorviketta, vai samaa jota vauvoille annetaan??

 
voi pientä
mun kissa oli 2 vuotias kun sen ulosteessa oli verta, se oli ollut viikon hoitajan kanssa kun me olimme ulkomailla, saanut hyvää hoitoa kyllä, mutta lääkäri sanoi että kissalla on paha stressitila ja vatsa voi silloin tulehtua lääkkeillä hoitui ja tosiaan nyt tosi mietoa ja nestemäistä ruokaa sille, soittaisin myös päivystävälle lääkärille joka voisi kissan katsastaa ja jolta saat ohjeet madotukseen ja rokotuksiin jos sillä on esim. kuumetta niin ei kannata omin nokkinen madottaa tai muuta... toivottavasti pentu selviää,,, onneksi se on teillä eikä niillä toisilla ja kyllä mä soittaisin eläinsuojeluun tollaisesta...
 
äiteelle tuli kolme kissanpentua oisko ollu 3vko ikäisenä... emo oli hylänny ne tai sitte kuollu... vaikeeta oli kun 2 tunninvälein sai niitä ruiskulla syöttää mutta hengissä kaikki selvis... ne oli täynnä loisia ja ihan paskasia... ihmisiin leimaantuneet todella paljon, johtuu tuosta nuoresta iästä milloin menettivät emonsa...
eläinlääkäri oli antanut ohjeistuksen ruokinnasta että kermaviiliä,ja kissanruokaa mössönä.. siis sitte kun osaasivat itse syödä...
tässä 2 viikkoa pelastumisensa jälkeen :)

 
Tottakai kissoille on oma korvikkeensa. Kaikilla eläinlajeilla on erilainen maito. Noin pienellä pennulla on vielä kuivumisvaara, jos ei nestettä tule säännöllisesti. Veri voi johtua monestakin asiasta, mutta varmaa on että normaalia se ei ole.

Ap: Miksi et ilmoittanut eläinsuojeluun vaan vielä maksoit omistajalle siitä hyvästä että antaa liian aikaisin sairaan pennun?
 
samasta pentueesta?
Haettiin kans 20.6. päijät-hämeen seudulta 6 viikkonen pentu ja paikasta päätellen tuo pieni korvaus kissasta saattoi hyvinkin mennä juomiseen. Sillä havaittiin eilen myös hieman verta kakan mukana. Tänään mennään lekurille. Syö (penturuokaa) ja juo (vettä ja kissanmaitoa) kyllä hyvin ja on kaikin puolin pirteä. Kävitkö eläinlääkärillä? Miten kissasi nyt voi?
 
Meille tuli 2 orpokissaa 5 viikon ikäisenä.

Kissanmaidon korvike on siis pulveria, jota sekoitetaan kiehuvaan veteen. Saa eläinlääkäristä ja mukana tulee tuttipullo.

On hommaa aikalailla, aj meilläkin oli vapaaehtoisia hoitajia, jotka syötti niitä sillä aikaa kun käytiin töissä (tulivat niin ettei ehitty lomia sumplimaan heti).

Päivystävä eläinlääkäri olisi tosiaan ollut se oikea paikka jos tulee verta. Matokuuri myös hankittava, rokotukset kotvan päästä vasta.

Meidän pojista kasvoi terveitä jaonnellisia, nyt 7kk vanhoja sydämenmurskaajia. :heart:
 
samasta pentueesta?
Käytiin eilen lekurilla ja hän totesi, että kisullamme on matoja vatsa pömpöllään. Sai Profenderia, joka uusitaan kuukauden päästä. Lisäksi Attapectin-lääkettä kakan löysyyteen. Samalla varmistui, että kollimme onkin narttu, vaikka myyjän mukaan kaikkien pentujen piti olla poikia...
Se, että kissa oli vasta 6 viikkoinen luovutaessa, lienee luovuttajan vika?!? Me ainakin olemme onnellisia, ettei kissamme tarvinnut olla hetkeäkään pidempään kyseisessä paikassa.

Hoidetaan nyt tyttö kuntoon ja seurataan ilolla pienen temmellystä ja kehitystä :)
 

Hyvä kun käytitte lääkärissä, eiköhän pikkuinen selviä! :heart:

Ja sitä edelliseen kysymykseen: Korviketta pitää antaa siksi, koska lehmän maito ei ole kissanpennuille. Menee maha sekaisin eli ripuli, kuihtuminen, kuolema.
Siksi korviketta.

-B
 
nn
Kissanpentuja ei IKINÄ saisi vieroittaa emostaan ALLE 12 VIIKKOISENA!!! Toisin kuin koiranpennut, kissanpennut ovat riippuvaisia emon hoidosta pidempään, sillä oppivat emolta "tapoja". Suomen Kissaliiton sääntöjen mukaan alin kissanpennun luovutusikä on 12 viikkoa.

Pentujen ruokinnasta

Pennut syövät 4-6 viikon ikään asti nestemäistä ruokaa. Sen jälkeen voidaan aloittaa kiinteän ruuan antaminen. Nopean kasvamisen johdosta pennun ruuan sisältöä tulee jatkuvasti tarkkailla. Helpoin tapa on ruokkia kissanpennuille tarkoitetuilla valmisteilla, voit eläinlääkäriltäsi pyytää suosituksia ruuasta. Itseruokinta johtaa helposti ongelmiin, joista seuraavassa juttua:

Pentu syö useita kertoja päivässä, noin 4-6 kertaa. Pennut syövät harvoin liikaa, joten voit antaa ruokakupin olla esillä 20 minuuttia ja nostaa pois kun pennulle ei enää maistu. Heitä aina syömättä jäänyt ruoka pois ja pidä lautanen puhtaana.

Älä vaihda ruokaa äkillisesti, vaan vähitellen, ettei pennun maha mene sekaisin. Aikuisenakaan ruokaa ei kannata vaihtaa usein, koska se herkistää ruoka-aineallergioille. Ruokintaohjeita saa eläinlääkäreiltä ja kasvattajilta.
 

Yhteistyössä