Kilttimiehen lammas karitsoi yön aikana

vierailija
Nyt menee jo liian paksuksi nää sun juttusi! Tämmöiset asiat pitää tietää, ja myyjäkin kertoo sen automaattisesti.

Eläimet ei ole mitään koneita! Sä et voi tuottaa kaksia karitsoita vuodessa, sä et osaa ruokkia uuhia niin että ne pystyy imettämään ja toipumaan tiineydestä. Ne sun uuhet nääntyy ja kuolee, senkin eläinrääkkääjä!

Näköjään et osaa hoitaa edes vastasyntyneen ruokintaa! Nyt mars äkkiä tarkistamaan että jokainen karitsa saa maitoa parin tunnin välein, myös yöllä, ja ternimaidon saanti piti tarkistaa jo mahdollisimman pian syntymän jälkeen. Toivottavasti sulla on juottorehua ja pullot hankittuna!

Ja jos sä oot kipee, niin sä meet vaikka pää kainalossa hoitamaan sun eläimet!
Tämä!!!!!!!!

Niin kaikki tämä!!!!!!!

Ihan sairasta ja uskomatonta tuo kilttiksen touhu, ei yhtään uskottavaa!

Jos sillä oikeasti on eläimiä, ne menevät edelle myös silloin kun on itse kipeä!!!!!!!!!
 
Tulee kuitenkin tunne että ollaan vähän hukassa. Pitäisi käydä joku lampaanhoitokurssi tässä välissä.
Mitä varten kurssille? Mene sen sijaan vaikka Proagrian sivustolle ja etsi siltä tietoa. Saat sen sieltä ihan ilmaiseksi ja siihen aikaan, kun sinulla on tilaisuus siihen tutustua. Ja kyllä sitä tietoa netistä muutenkin siitä aiheesta löytyy, kunhan et eksy mihinkään hörhöilysivustoille.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Synnytys, karitsojen kunto, tuliko jälkeiset, huolehtiiko emä poiksista, riittääkö maito, kai ne uudet pitää merkata, tarkistaa sukupuoli
Niin, onko jo tullut rekisteröidytyksi lampuriksi? Se lampuri, jolta nuo eläimet ostit, on joka tapauksessa joutunut tekemään siirtoilmoituksen, joten on tasan tarkkaan tiedossa, mihin eläimet ovat päätyneet.
Lauman kasvaessa jokainen syntynyt pitää ilmoittaa ja merkata, kai sinä nyt sen tiedät. Käsittääkseni tuo karitsoiminen on se raja, mikä erottaa lemmikkilampaat tuotantoeläimistä. Ota selvää, jos et tiedä, ilmoitus on tehtävä viimeistään seitsemän vrk:n kuluessa.
 
vierailija
Ihan tuntuu kuin joku ei nyt täsmäisi. Kahta useamman karitsan pukertamisessa lammas yleensä väsyy sen verran, että apua tarvitaan loppujen kanssa. Sekin tuntuu hiukan kummalta, että hehkutat eläimien vastuullista hoitoa, etkä edes sen vertaa seuraa laumaasi, että tietäisit olla paikalla silloin kun tarvitaan. Tuolla menolla sinulla voisi ihan yhtä hyvin olla kuollut emälammas ja kesken jäänyt karitsointi selvitettävänäsi. Hiukkasen pitää skarpata seuraavaan karitsointiin mennessä, muuten saattaapi käydä köpelösti.
Samat mielessä
 

Yhteistyössä