Kiinteiden aloitus, apua!

Poika on nyt viisikuukautta ja aloitellaan kiinteitä (menty korvikkeella ja ja paino noussut hitaasti, lisäksi heräilee öisin aikasta usein) mutta syöminen on työn ja tuskan takana. Pari hassua lusikallista menee päärynää ja mangoa mutta puurojen (riisi) syöminen sujui ekalla kerralla ja sen jälkeen ei sitten laisinkaan. Antakaa kiltit hyviä vinkkejä, jotta saisin pojan syömään paremmin. Ja kyllä, tiedän, ettei kiirettä ole, mutta kun äiti ei saa herättyään enää unta ja on tällä hetkellä jo melkoisessa univelassa, joten syönnit on yhtä itkua (siis äidin osalta ja syönnin jälkeen).Äh, tulipa sekavasti mutta vinkkejä vailla siis.
 
no tämä ei kyl varmaa siihe syömisee auta mitää mut mä alotin kiinteet oikealla ruualla ja ku ne alko maistuu ni sit siirryttii jälkkäreihin.
kokeile antaa ruoka vasta sitten lapsi on tosiaa nälkänen.
tai kokeile vaihtaa makua!
 
Tuota nälkää on meillä odotettu ja ei oikein auta: jos kaveri on kunnolla nälkäinen, ei kiinteitä mene sitäkään vähään. Noita kunnon ruokia taidan kokeilla, tosin peruna ja porkkana, erikseen ja yhdessä ei vät kelpaa alkuunkaan. Kiitos kuitenkin vastauksestasi :flower:
 
Heips

kurjaa kun olet väsynyt, eikä tunnu ruokailut onnistuvan! Voimia!
Meillä tuo esikoinen oli aika kranttu ensin alkuun kiinteissä. Annoin ekaks perunaa pari päivää, sylki kaiken pois, sit annoin peruna-porkkanaa ja se meni jo paremmin. Mut avot, kun annoin peruna-parsakaalia niin johan alkoi lyyti kirjoittaa... Eli sitä alkoi syömään.

Mutta ihan ensihätään, mahtaisko velleistä olla hyötyä, jos ei kerran kiinteet oikein vielä onnistu. Siis et jos antais iltavelliä, niin nukkuisko paremmin?
 
Koska vauvasi on vain korvikkeella ja kasvaa huonosti, niin suosittelen että kysyt neuvolasta neuvoa ruuista. Kiinteiden aloitus suositellaan viim. 6kk iässä.

Meidän tyttö täyttää ensi viikolla 4kk ja olen suunnitellut kiinteiden aloituksen (korviketta menee n.1-1,4 L). Aloitan peruna-porkkanavellillä. Siitä pikkuhiljaa sitten kiinteämpään eli soseisiin. Ja kuulemma maissivelli iltaisin on hyväksi todettu :) Pitää nälän poissa.

Tsemppiä; perässä tullaan yritysten kanssa ;)
 
Vellejä ollaan kokeiltu, mutta ainakaan meillä eivät pitäneet nälkää yhtään pidempää kuin pelkkä maito. Eilen saatiin pieni erävoitto, kun keksin, että puuron pitää olla hyvin lämmintä, melkein kuumaa, jolloin se kelpasi. Heh, tavoiteltua hyötyö = pidempää yöunta ei tosin ollut, tuli yksi ruokailuerä lisääkin :p
Kaipa tämä tästä mutta kun äiti on "itsekäs eikä jaksa nauttia tästä ihanasta vauva-ajasta" juuri tällä hetkellä laisinkaan ;)
 
Ihan sama homma meillä...Aloiteltiin kiinteät n. 4kk iässä pikkuhiljaa neuvolan ohjeiden mukaan. Nyt tyttö 7,5 kk eikä ruoka vieläkään maistu. Puuroo syö iltaisin melko hyvin, mut usein sekin melkoisen työn takana. Tyttö pistää vain suunsa kiinni ja kääntää pään pois :/

Kasvaa kuitenkin hyvin, joten olen aatellut et kaipa se sit syö kun sitä tosiian tarvii. Tissi kyllä maistuis joka käänteessä :) Jos meinaa edes jotain saada syötettyä, niin tytöllä on pakko olla jotain mielenkiintoista kädessä, jotta ei tulisi suuttumus. Samalla kun natustelee leluaan tms. ujutan väliin lusikan, jolloin syö kyl suussa olevan ruoan. Mut koitahan jaksaa..kyl se vielä oppii syömään..sitä mullekin aina sanotaan :)
 
Pakko vähän rähjätä ja purkaa turhautumista ja raivoa.

Mikä helkkari siinä syömisessä voi olla niin vaikeaa? |O Kertakaikkisen raivostuttavaa olla yksin vastuussa syömisen opettamisessa, kun isä "vain" antaa pulloa, koska on pitkiä päiviä töissä. Viikonloppuna sitten mieskin yritti lappaa sosetta lapseen ja voi -tti sitä sotkua, joka oli niin lapsessa ja olohuoneessa. Jotenkin sitä ei sitten tarvitse siivota ja viikolla ihmetellään miten voin olla illalla raivon partaalla, kun ei syömisessä tapahdu edistystä että: "kyllä se sitten aikanaan ja kyllähän se maidolla kasvaa", jep, hiton helppo sanoa, kun saa itse aina saman tien unenpäästä kiinni eikä tarvitse päivisin pestä ja putsata sitä mieletöntä sotkua viittä kertaa päivää kohden. |O |O
Että eipä oikeastaa otsikkoon liittyen, mutta päästelimpä höyryjä ja nyt menen siivoamaan puklua matosta.
 

Yhteistyössä