Ketkä hyväksyisivät homoavioliitot sekä -adoptiot?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
[QUOTE="vieras";28129305]Tarkoitin uskonnon kannalta eli jos Jumala olisi tarkoittanut, että homot vihitään avioliittoon niin se olisi ollut mahdollista aina PISTE.[/QUOTE]

[QUOTE="vieras";28129322]Ahaa, en ymmärtänyt että keskustelumme perustui satukirjan sisältöön.[/QUOTE]

Päivän naurut, kiitokset. :D
 
"vieras"
Homoavioliitoista näkemykseni on se, että minusta ihmiset voivat omien lakiensa puitteissa rekisteröidä suhteitaan kuin hyväksi näkevät.
Raamattu tätä asiaa ei hyväksy, joten sinällään kirkolla ei tulisi olla velvollisuuksia edes pohtia asiaa.

Näistä homo-adoptioista taas asia on monimutkainen.
Mielestäni kenenkään lapsen ensisijainen etu ei olisi kasvaa kahden homoseksuaalin kanssa.
Tähän tietysti nivoutuu käsitys homoseksuaalisuudesta. Joidenkin ihmisten mielestä homoseksuaalisuus on synnynnäistä, joidenkin mielestä erilaisten tekijöiden summa.

Sitä en näe miksei sinkku voisi tarjota lapselle hyvää kotia ja tervettä esimerkkiä elämästä.

Sitten jos tosiaan aletaan miettiä katulapsia, niin heille varmasti jo se, että saa asuinsijan ja ruokaa, on erittäin tärkeää. Tällöin kun uhassa on oma elämä, on vain pakko priorisoida mikä on tärkeää.

Mua itseäni pelottaa se kun jotenkin millään ei tunnu olevan enää mitään väliä.
Pitäisi vain suvaita sen enempää miettimättä.
Mutta mitä miettimistä siinä on, että kaksi ihmistä rakastaa toisiaan, haluaa mennä naimisiin (tätä ei nyt pidä sekoittaa kirkolliseen vihkimiseen) ja ehkä kasvattaa yhdessä lapsenkin? Mikä siinä on sellaista, että pitää miettiä voiko sen suvaita?
 
"vieras"
En hyväksyisi.

Tässä keskustelussa, kuten monessa muussakin, ei vain suvaita eriäviä mielipiteitä. Kaikkea muita suvaitaan, paitsi niitä jotka ovat eri mieltä. Suomessa onneksi on vielä uskonnon ja sanan vapaus, joten mielipiteensä ja vakaumuksensa voi tuoda ilmi, vaikka paheksumisvyöryn saakin.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28129546]En hyväksyisi.

Tässä keskustelussa, kuten monessa muussakin, ei vain suvaita eriäviä mielipiteitä. Kaikkea muita suvaitaan, paitsi niitä jotka ovat eri mieltä. Suomessa onneksi on vielä uskonnon ja sanan vapaus, joten mielipiteensä ja vakaumuksensa voi tuoda ilmi, vaikka paheksumisvyöryn saakin.[/QUOTE]

Saat sinäkin olla yksinäsi ihan mitä mieltä haluat. Sen kyllä suvaitsen. Sitä en suvaitse, että haluat oman suvaitsemattomuutesi perusteella rajoittaa muiden ihmisten elämää. Senkun inhoat homoja, mutta sinulla ei ole oikeutta yrittää estää homojen avioitumista vain, koska sinä henkilökohtaisesti inhoat ajatusta. En siis suvaitse suvaitsemattomuutta, jolla pyritään rajaamaan ihmisten oikeutta elää omaa elämäänsä haluamallaan tavalla (tietenkään muita vahingoittamatta, joten jättäkää ne pedofiili- ja eläimiinsekaantujakortit ihan rauhassa sinne pakkaan).
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28129617]Saat sinäkin olla yksinäsi ihan mitä mieltä haluat. Sen kyllä suvaitsen. Sitä en suvaitse, että haluat oman suvaitsemattomuutesi perusteella rajoittaa muiden ihmisten elämää. Senkun inhoat homoja, mutta sinulla ei ole oikeutta yrittää estää homojen avioitumista vain, koska sinä henkilökohtaisesti inhoat ajatusta. En siis suvaitse suvaitsemattomuutta, jolla pyritään rajaamaan ihmisten oikeutta elää omaa elämäänsä haluamallaan tavalla (tietenkään muita vahingoittamatta, joten jättäkää ne pedofiili- ja eläimiinsekaantujakortit ihan rauhassa sinne pakkaan).[/QUOTE]

Oho, ootpas sä äkäinen. Sanoin vain etten hyväksy, en puhunut mistään inhosta tai suvaitsemattomuudesta.

Et siis pysty suvaitsemaan itseäsikään, koska juuri tuossa viestissä olet suvaitsematon ja tuomitset minut ja rajoitat minun oikeuttani mielipiteeseeni. Tälläista "suvaitsevaisuudesta" sanoinkin.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28129662]Oho, ootpas sä äkäinen. Sanoin vain etten hyväksy, en puhunut mistään inhosta tai suvaitsemattomuudesta.

Et siis pysty suvaitsemaan itseäsikään, koska juuri tuossa viestissä olet suvaitsematon ja tuomitset minut ja rajoitat minun oikeuttani mielipiteeseeni. Tälläista "suvaitsevaisuudesta" sanoinkin.[/QUOTE]

Lue viesti uudelleen. Saat olla ihan vapaasti mitä mieltä haluat ja niin saan minäkin.
 
"vieras"
Joo, musta tosi naurettavaa, jos joku haluaa mielivaltaisesti kieltää toisilta ihmisiltä oikeuksia. Vähän sama kuin jos minä huutelisin, ettei pyörätuolissa istuvalla tai vasenkätisellä pitäisi olla oikeutta mennä naimisiin. Mitä ihmettä se kenellekään kuuluu, meneekö naapurin Maija naimisiin Matin vai Marin kanssa?
Ootko myös sitä mieltä että siskon tai veljen kanssa saa myös mennä naimisiin?
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28129813]Ootko myös sitä mieltä että siskon tai veljen kanssa saa myös mennä naimisiin?[/QUOTE]

Tämä on samasta pakasta pedofiili-, eläimiinsekaantuja- ja natsikorttien kanssa.
 
Stana
No homoliitot on tosi ok. Kyllä pitää saada naida kenet haluaa, sukupuolesta riippumatta. Mutta tuosta adoptiosta en nyt tiedä, että mitä mieltä olisin. Tiedän yhden homoparin, ja he olisivat varmasti ihan erinomaisia vanhempia. Oikeastaan tuota koulukiusaamistakaan ei voi käyttää korttina, koska sitä kiusaamista on ilman mitään näkyviä syitäkään. Mutta olisko se lasta kohtaan oiekin, että vanhemmat on saa sukupuolta? Mutta oisko tuo nyt väärinkään?
 
[QUOTE="vieras";28129546]En hyväksyisi.

Tässä keskustelussa, kuten monessa muussakin, ei vain suvaita eriäviä mielipiteitä. Kaikkea muita suvaitaan, paitsi niitä jotka ovat eri mieltä. Suomessa onneksi on vielä uskonnon ja sanan vapaus, joten mielipiteensä ja vakaumuksensa voi tuoda ilmi, vaikka paheksumisvyöryn saakin.[/QUOTE]

Ihan sama, mitä mieltä olet. Jos sen sijaan tahtoo _kieltää_ toisilta oikeuksia, ei kyse ole enää vain mielipiteestä.
 
Hyväksyn. En edes vaivaudu lukemaan ketjua yhtään. Mielestäni ihmiset ansaitsee onnen. Tukevan, pysyvän ja turvallisen parisuhteen riippumatta siitä mikä on sukupuoli.

Adoptioon mielipiteni on sama. Voisin jopa uskoa, että samaa sukupuolta olevilla saattaa vanhemmuus kantaa vielä parempaa hedelmää kuin heteropariskunnilla. Tätä en yleistä. Mutta ajatuksena heteropariskunnalla lapsen saaminen on itsestäänselvyys. Homoparilla tällä hetkellä lahja.

Ja kyllä pilkunviilaajat ja kukkahattutätit vääntää tästä kommentista ehdottomasti sen, että heterot olisivat huomompia vanhempia. Mutta se nyt ei ole tässä pointti. Pointin ymmärtää jos on tarpeeksi fiksu.
 

Yhteistyössä