**KESÄMASSUT 2009** (kesäkuussa puhkeaa) vol 1.

cranyo Voi ei.. Noi on just niitä kipuja joita mulla oli alusta loppuun |O Älä vaan yritä siirtää jalallasi jotain painavaa silleen sivuttain.. Esim. rullattua mattoa kun siivoat.. Sattuu muuten niin saakelisti ja pitkään!! Pikkusen on jo samoja oireita, mutta vielä en ole huutanut kivusta.. Äsken tein pienen kävelylenkin rattaiden kanssa ja jep jep.. kunnon vauhtia on turha edes haaveilla. Kummasti kiristi alavatsasta jo nyt. Toisia ei vaan ole luotu olemaan raskaana ja minä olen ilmeisesti sellainen.
Petipuuhat tuntuvat ihan ok:lta, mutta pikkuiset touhuilut tuovat mukanaan "oireet" jotka ennen sai pidemmästäkin sessiosta. Kait noi paikat ovat pikkusen erilaiset ja limakalvot jotenkin hellempinä. Ei kyllä tulis mieleen harrastella vanhaan malliin, ainakaan vielä :ashamed:

Meillä on Espoonkruunun kämppä 58 neliötä, kaupat ym. automatkan päässä ja vuokra 710 euroa+autopaikat. Vanhoja rivareita kun mitkä eikä mitään remppaa tehty. SAmalla hintaa sais Kirstinmäestä, kaikkien heimoveljien keskeltä 80 neliötä.. Juu ei kiitos, meitä on kohta viis tässä tiiviissä sillipurkissa..

-Anu-
 
Tere taas!

Millu 78 tervetuloa mukaan :flower:

josema joo,täälläkin se ultra maksaa sen pk-maksun mutta on halpa lysti verrattuna yksityisten hintoihin =)

umayyalle jaksut pahoinvoinnin vuoksi :hug:

jen-mar otahan iisisti :hug: Täällä mietitään vieläkin samanlaisia tuntemuksia,hetkittäin :snotty:

mitumautulla hankala tilanne,mutta kun mies vähän aikaa sulattelee asiaa niin ehkä ajattelee jo toisin :hug:

Sisulle ja Cailinille onnittelut hyvistä ultrakuulumisista :heart:

Jos kaikille sopii,niin tekisin ensi kuun pinon jo tänään illemmalla,kun en sitten huomenaamulla välttämättä pääse heti koneelle =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Lisbet78:
TULPPA: Soita neuvolaan nyt eikä 15. pvä! On se välillä vähä turhauttavaa siellä istua kuuntelemassa "ei mitään", mut on siellä kuiten ne säännölliset mittauksen, RR, Hb jne. Seuraavat kuiten kohtuu hyvin etenemistä.. (paraski puhumaan, ku kirvaa täällä ku ei ite tiiä, onko missään mitään!) :D
Lisbet + Alien
Mä soitan ens viikolla. Ekasta sitä oli jotenkin kymmenen kertaa innokaampi, mutta nyt ei oikein osaa innostua. Sama täti kyllä on kuin esikoisella ja hän hoitelee tyttöä vieläkin, eli ei vaihtunut neuvolan täti missään vaiheessa. Ja kyllä minä pidän siitä meidän tädistä ja tiedän että hän odottaa innolla minua asiakkaakseen kun asiasta on puhuttu, tai siis siitä että me yritämme toista jne. Noh josko sitä sit ens viikolla saisi aikaiseksi. Nyt pitää lähteä tuo tenava syöttämään, alkaa tuo meno mennä taas sellaiseksi
 
Alkuperäinen kirjoittaja Lissuli-81:
Alkuperäinen kirjoittaja bad virgin:
Jos kaikille sopii,niin tekisin ensi kuun pinon jo tänään illemmalla,kun en sitten huomenaamulla välttämättä pääse heti koneelle =)
Voithan tehdä pinon tänään, mutta korkataan se vasta sitten huomenna :)
Mä laitan sitten sen linkin tähän ketjuun mukaan niin voitte sitten korkata sen aamulla =)
 
Taas viikko ohi! Pikkukaveri on onneksi pysynyt masussa, sunnuntai-illasta saakka on joka päivä tullut verta himpun verran mikä on kyllä henkisesti tosi rasittavaa :kieh: Maanantaina on sitten ensimmäinen neuvolakäynti, jossa kyllä aion ihmetellä tätä tädille: ei kai voi olla ihan normaalia.. Kipuja ei kuitenkaan juurikaan ole, joten vuodot toivottavasti johtuu jostain muusta kuin siitä, että kohtu aikoo tyhjentyä. Raskauteen liittyvä pahoinvointi on minulle uutta (tyttöjä odottaessa sitä ei ollut lainkaan), ja sekin varmaan puoltaa sitä, että kaikki olisi kuitenkin ok..

Hyvät viikonloput kaikille kesäkuisille! :wave:
 
Yeb
Hei vaan pitkästä aikaa kaikille vanhoille ja uusille! Oltiin parisen viikkoa mummulassa ja kauheesti ootte saanu tekstiä siinä ajassa :D Kesti pitkän aikaa lukea kaikki!

Kamalasti taas huonoja uutisia, osanottoni kaikille :hug:

Nimiä täälläkin on jo pohdittu, lähinnä siis kyllä vain tytölle, se oliskin jo valmiina jos vaan miehen sais suostumaan ;) Pojalle onkin sitten tosi vaikea miettiä.. Mikäs se Madame Mamman sähköposti oli ja mitä tietoja siihen piti laittaa? Jos se lupailee tyttöä niin en edes ala vaivaamaan päätäni pojan nimillä :whistle:

Lissuli se oli jossain vaiheessa kysynyt RH-negatiivisista, minä olen A- ja esikoinen syntyi A+. Ei tuo raskausaikana muistaakseni aiheuttanut kuin yhden ylimääräisen verikokeen ja sitten synnytyksen jälkeisen piikin persuksiin :) Ennen esikoista olleen keskenmenon jälkeen en edes saanut sitä piikkiä enkä tiennyt edes että semmoinen pitäisi saada.. Onneksi kaikki meni siitä huolimatta ok.

Hyvää viikonloppua kaikille ja ihanaa saada uusi pino!

Yeb 8+6
 
Heipähei!

Nimistä sen verran, että meillä on tytölle ja pojalle nimet 90% varmuudella valmiina. Ovat niin samanlaiset, että jos onni joskus toisenkin eri sukupuolta olevan nyytin suo, niin sit pitää keksiä uus. Uskaltaiskohan täällä niitä teidän kanssa jakaa, hmm.. No poika alkais L- ja tyttö N-kirjaimella, siinä sitten arvuuttelemista ;)

Asumisesta taas sen verran, et olis kiva kuvitella teitä muutenkin kuin nimimerkkien ja juttujen perusteella ..menee varmaan silti ihan pieleen =) Eli missäpäin Suomea asustelette ja miten? Olisko muita Helsinkiläisiä/PK-seutulaisia? Me ite ollaan 3 kk täällä Losissa, mutta onneks on enää 40 yötä, että pääsee rakkaaseen kotiin Etelä-Helsinkiin. Vanhassa kerrostalossa meillä ompi 83 neliötä kolmiota. Tilaa kyllä riittää ja koti on maailman ihanin paikka, mutta silti nyytin myöstä me varmaan tullaan muuttamaan vähän lapsiystävällisempään pihapiiriin, toivottavasti sekin koti löytyy eteläisestä Helsingistä. Toisaalta onneks viel ei oo kiire vaan voipi sitten rauhassa etsiskellä.. ..kunhan löytys ennenku pieni menee yläasteelle :D

Oma (.)
Masu on oikeesti littanampi kyl kuin koskaan, eikä sulkujen mukainen pömppö. Jännä miten sitä laihtuu, vaik on nyt maannut kohta kolme viikkoo putkeen pedissä tekemättä mitään. En siis ole myöskään oksunnut kuin muutaman kerran. Olo vain on niin heikko ja pyörryttää ja huippaa niin paljon, että viis min ylhäällä tuntuu kuin olisi juossut maratonin me.n. Ja tietysti etoo niin paljon, että edes vesi ei meinaa mennä alas, ehkäspä siks se masu ei kasvakaan..

Me mennään tänään kuuden tunnin päästä to the doctor.. Ultrataan mitä luultavimmin ja katotaan et kaikki on ok (jännittää ihan sikana). Mua myös pelottaa etten tajua mitää mitä se sanoo, onneks oma rakas tulkki on mukana.. On miehelleki tullut tutuks raskaussanasto, hähää. Mitä jos se käskee mua ottamaan vaan vaik paitaa pois mahan päältä ja mä oonki levittelemässä sille itseäni ilman pöksyjä.. ..paniikki!!! :LOL: Pääasia on, että kaikki olis hyvin, vaik mitä hullunkurista tapahtuiskin..

Erittäin jännittynyt Peppi + toivottavasti tyytyväinen ja kehityskelpoinen pkm (8+6)
 
Alkuperäinen kirjoittaja maranooka:
Taas viikko ohi! Pikkukaveri on onneksi pysynyt masussa, sunnuntai-illasta saakka on joka päivä tullut verta himpun verran mikä on kyllä henkisesti tosi rasittavaa :kieh: Maanantaina on sitten ensimmäinen neuvolakäynti, jossa kyllä aion ihmetellä tätä tädille: ei kai voi olla ihan normaalia.. Kipuja ei kuitenkaan juurikaan ole, joten vuodot toivottavasti johtuu jostain muusta kuin siitä, että kohtu aikoo tyhjentyä. Raskauteen liittyvä pahoinvointi on minulle uutta (tyttöjä odottaessa sitä ei ollut lainkaan), ja sekin varmaan puoltaa sitä, että kaikki olisi kuitenkin ok..

Hyvät viikonloput kaikille kesäkuisille! :wave:

Minulla on kanssa ollut vuotoa joka nyt on lakannut ainakin toistaiseksi. Keskiviikkona kävin polilla ultrassa ja lääkäri tällöin sanoi että kohdun suu on verinen mutta siitä ei pidä huollestua ja se voi aiheuttaa veristä vuotoa silloin tällöin. Kohdun suu on myös herkkä.

Mutta eipä noita ajattele kun veristä tuhrua paperiin tulee. Mäkin taas kyttäilen joka vessa käynnillä on verta
 
Hei vaan!!

Nimistä HS kyseli: Me päätettiin nimet jo ihan sillon kun tiesin jopa viikon olleeni raskaana (km raskaudessa siis). Nyt ei olla nimistä puhuttu, ja varmaan pidetään ne samat nimet mitä sillon mietittiin! Ne oli niin hyvät.

Eilen hain emmaljungan esitteen ja ukkeli sitä mielenkiinnolla selaili. Arvasin että kun on puhe nelipyöärisistä niin sillon kiinnostaa :D ei vaa... Kyl se on ollu niin mukavasti tässä mukana nyt, että pakko olla onnellinen siitä.

Asumisesta kyseli peppi80: Landella, täällä Keski-Suomen pohjoispäässä asustellan ja kohta muutetaan omakotitaloon vielä enemmän maalle mitä nyt. Ihanaa!! Nyt vielä rivarikaksiossa mutta kohta meillä on 4h+k ja alakerrassa kylppärit ja vähän harrastetilaa.

Mahtavaa suunnitella niitä tapetteja makkariin, maaleja olohuoneeseen ja vähän jo sitä vauvan huonettakin. Ja sit sitä tulevaa heppatallia, vaikka meillä ei ole edes rakennuslupaa, mutta nyt olis melko varma vuokrasopimus laidunpellostakin käsillä ja suurinosa vierusnaapureista on puoltanut ajatusta!

...lisää omaa napaa... Olon on kun ei olis raskaana. Siis pahoinvointia on, rinnat arat, mutta niin vähän nipistelee tuolta alavatsasta että välillä miettii onko siellä ketään kotona. Tänään ratsastin ihan täyspainoisesti eikä tuntunut missään. Päätin jopa mennä sunnuntaina valmennukseen kun ei tosiaan liikkuminen tunnu missään tällä hetkellä. Alkuraskaudesta esim harjoitusravi pisti masua nipistelemään, nyt pystyn tekee mitä vaan...
Keskiviikkona sit näkee onko kultakala paikoillaan.

Lissuli&Mustikka 9+4
 
Palaan vielä kirjoittelemaan kun lapset saimme nukkumaan.

Kun tämä madam ennusti meille poikaa syntyväksi toukokuussa niin onko tää toinen sähköpostitse ennustava vielä käytettävissä? Tuota poikaa odottaessa sain vielä vastauksen mutta siitä on jo reilu 2 vuotta aikaa. Nimi taisi olla joku ennustaja-elli ? Selasin pinoa ylös niin ainakin Minimam oli vissii häneltä saanut vastauksen. Tuolle kai samat tiedot postiin kun tälle Madam:lle ?

Asumisesta on ollu puhetta, tällä hetkellä asustelemme vuokralla kerrostalossa 4H+k omalla saunalla 92neliöö. Vuokra on aikas kallis mutta sijainniltaan tää on ihan unelma. Noin alle 3km keskustaan, lähikauppa kävelymatkan päässä ja mikä parasta ihanat näkymät partsilta järvelle (Vesijärvi liplattaa kummallakin puolella). Nyt kummallaki lapsella omat huoneet ja meillä oma johon vauveli tulee myös asustelemaan. Kauheaa kiistaa jo lapset käy kumman huoneeseen tuleva sisarus muuttaa kun isommaksi kasvaa :LOL:

Nimiä olen jo ainakin tytölle miettinyt ja mielessäni kyllä päättänyt jo yhden nimen joka tytölle annetaan. Meinaan puhua miehen ympäri jos vastustaa :D Pojalle onkin hankalampaa miettiä nimeä jos haluaa antaa samanlaisen nimen kun näillä kahdella on. Meillä siis lapsilla lyhyet nimet (Nea ja Max) niin haluan että noudattaa "samaa kaavaa" =) Mutta onhan tässä vielä jokunen kuukausi aikaa miettiä.

Nyt seurailemaan BB:n talon elämää :wave: minäkö BB-fani B)

terkuin Riikka rv 9+2
 
Yeb
Alkuperäinen kirjoittaja peppi80:
Asumisesta taas sen verran, et olis kiva kuvitella teitä muutenkin kuin nimimerkkien ja juttujen perusteella ..menee varmaan silti ihan pieleen =) Eli missäpäin Suomea asustelette ja miten?
Me asustellaan Turussa, siis tuo 1v4kk, mies, minä ja kaksi kissaa. Asuntona kerrostalokaksio, vuokralla. Tuskin tullaan tästä vaihtamaan, sopu sijaa antaa ja paikkakunnan vaihdos jonnekkin Hämeen suuntaan (kotiseudulleni) on tulossa kunhan tuo ukkeli saa koulunsa päätökseen. Katsellaan sitten sitä omaa tupaa ja perunamaata :)

Pepin lapset muuten olis varmaan Lenni ja Nelli :D Siis jos arvuutella pitää :)

 
Yeb nappiin osui veikkaus =) Ei niit vielä olla lukkoon lyöty, jos mielekkäämpiä tulee vastaan niin mikä ettei.. Noihin vaan on helppo yhistää myös miehen suvussa kiertävät nimet tokiks nimiks. Mutta eipä nuolasta ennen ku tipahtaa.. Yhä edelleen eka ultra 4h 30min päästä. Jännittää niin että :$ Ei osaa sanoiks pukea.

Mukavaa viikonloppua kaikille, paljon hyvää mieltä ja levollisia hetkiä!

Peppi + pkm (8+6)
 
Peppi80:Me asustellaan kans pohjoisessa Keski-Suomessa.Omakotitalo,jos on 280 neliötä 2:ssa kerroksessa.

Nimistä ei oo hajuakaan,meil joka lapsel erikoinen nimi.Johtuen kun meil on erikoinen ja suht harvinainen sukunimikin.

Laitoin profiiliin masukuvan,tyhmää oli toisaalta nostaa paita ylös,kun ei se masu siellä asti vielä oo,mut mun kohdunpohja on kyl jälleen korkeammalla kuin normaalisti näil viikoil,nyt jo tuol likempänä navanseutua,kuin häpyluuta.

Olo on loistava,ei mitään oloja.

LISBET: olipa siinä iskäehdokas hyvin vastuunkantava yksilö!!!Tosi raukka.

A-mam rv 9+3 :heart:
 
Heissan pitkästä aikaa,paljon te ootte kirjotellut tuolta sieltä täältä lueskelin. :)

Itsellä on vaivannut niin kamala pahoinvointi useamman viikon ettei paljon sängystä ole huvittanut nousta.Onneksi en ole työelämässä mutta tuo esikoinen tuossa hoidettavana,mutta onneksi sekin on ollut niin ihana että on kiltisti leikkiny olkkaris ku äiti on maannu,kuhan välillä vaan antanut ruokaa ja laittanut päikkäreille. :saint:

Mikään ei oikein pysy sisällä ja varsinkin kun nousee ylös niin oksu tulee välittömästi,jugurtilla ja kiiselillä täs sitten elelty aika pitkälti.
Nyt on ollut muutamia päiviä että on jo voinut olla ylhäällä eikä aamuoksenteliun jälkeen oo tarvinnu enää oksentaa,toivotaan että jatkuis edes näin.

Väsy on ihan hirvee mut kai sekin menee ohi ajan kanssa,esikoiselta ei ollut tämmöstä väsymystä ollenkaan,mutta oksennus sen sijaan kyllä lensi:)

Muuten olo on niin kun ei raskaana olisikaan vaikka onhan tuossa oksentelussa jo tarpeeksi oiretta :LOL:

Tuossa oli asumisesta ainakin kysytty me asutaan kans maalla vanhassa omakotitalossa,iso keittiö ja kaks pienempää huonetta,sauna ja kodinhoitohuone.
Vähän jänskättää ku toinen syntyy kuinka kauhee kaaos on koko aika kun tilaa ei hirveesti oo mut kyllä sopu sijaa antaa. Tässä on hyvä asustaa kun ei tarvi maksaa vuokraakaan :D


Nimiäkin oli joku miettinyt me ei niinkään vielä olla mietitty ja jos poika tulee on se aika vaikeeta :) Mut saas nähdä kumpi tulee.

Ens viikolla olis ensimmäinen neuvolakin ja sit pitäis varata siihen ultraan aika,meillä saa käydä kaks kertaa. Viime raskaudessakin vaan sain käydä enemmän kun tarkkailivat vauvan kokoa,oli niin ihanaa aina nähdä pikkunen ja nytkin hirveesti sitä ootetaan :)

Mutta minäpä lähden nyt tuonne esikon viereen pötkölle ku se nukkuu päikkyjä.Toivotaan että minäkin pääsisin vielä useammin kirjoittelemaan :saint: :wave:
 
Moi kaikki. Olen 31-vuotias, yhden ensi helmikuussa 3-vuotta täyttävän tytön äiti. Meillä on siis toinen lapsi tuloillaan, jonka laskettu aika on näillä näkymin 10.6. eli nyt on kai menossa 11. rv (10 + ?). Ensimmäinen ultaäänitutkimus on ensi viikolla, jota odotan innolla. Synnäri on KOS, eli kätilöopisto, jossa esikoinenkin syntyi.
 
Ai juu, sen verran lisää taustatietoa, että muille ei olla vielä kerrottu rakaudesta kuin omille vanhemmille ja työpaikalla lähipomolle (hälle, koska tekee juuri resurssisuuunitelmaa ensi vuodeksi ja täällä on aika kiireistä nykyisin, kun töitä on enemmän kuin tekijöitä). Muille ajateltiin kertoa sitten ansimmäisen ultran jälkeen kun alkaa se 12 viikkoa olemaan takana ja vähän varmempaa tämä jatko.

Raskausoireet näyttävät olevan tässä vaiheessa ihan samat kuin esikoisenkin kohdalla: tajuton väsymys. Tämä pimeä vuodenaika antaa vielä oman silauksena siihen hommaan. Nyt olenkin nukkunut sohvalla töiden jälkeen hyvin usein. Vähän on tytärtä käynyt sääliksi kun on ollut vielä normaalia enemmän työmatkoja tänä syksynä. Mutta jotain positiivistakin siinä on ollut, sillä isin kanssa ovat lähentyneet paljon ja on ihana katsoa miten hellät ja läheiset välit niillä nykyään on, kun välillä tuntui, että vain äiti kelpasi. Tilanne on kyllä tasoittunut paljon siihen nähden.

Väsymyksen lisäksi on ruoka maistunut, etenkin makeat ja varsinkin sitrushedelmät! Nam!

Nimiä ei olla vielä mietitty ja jos nyt jotain alustavaa pohditaankin, niin uskoisin, että päätetään nimestä kuitenkin vasta syntymän jälkeen.

Me asutaan omakotitalossa ja tilaa on kyllä toiselle lapselle sujuvasti (meillä on takkahuone ja työhuone, jotka voidaan tarvittaessa ottaa myös makkarikäyttöön). Rakennettiin "itse" ja kaksi vuotta ollaan asuttu siellä. Pientä puuhaa talon parissa ja puutarhassa riittää edelleen, mutta aika rennosti ollaan sen suhteen otettu. Paikkoja voi viimeistellä ja parannella pikuhiljaa kun varsinaiset asuintilat on kumminkin valmiina ja pihalla on nurtsit ja pinnoiteet. Keskeneräiset projektit liittyvätkin sitten lähinnä varastoon ja pihaistutuksiin jne.(haluaisin vaikka mitä kukkapenkkejä ja pensaita, kun olisi enemmän aikaa laittaa)

Oliskohan se kahvitunti tullut jo pidettyä. Parasta palata töihin ja tehdä vielä perjantain loppurutistus.

Hyvät viikonloput kaikille!
 

Yhteistyössä