***Kesäkuun Vauvat 2008***Tammi

Tiivari ; Mistä löysit valkoset vaunut?
Meillä on nuo yhistemät pehmeellä kopalla ja leveillä ilmakumipörillä.Merkiltään teutoniat,tyytyväisä ollaan oltu.Tuplat myös on mut niiden käyttö on kuiteski ollu noitten "tappelupukarien" kanssa ylättävän vähäistä.Hoitopöytä on meillä ollut ihan tarpeeseen.Ammetta ei juurikaan kylvetykseen oo käytetty,vauvat on suihkuteltu.Noilta kahelta on kaikki kamppeet mut silti jotain uusia vaatteita tekee mieli hommata...Ihan vaan muutama :)
Meil on tuo rakenne vasta 12.2,tuskasen kaukana.Tulkaahan kertomaan mite tei masuissa jaksellan.
Lähempä antaa ilta imut tuolle neitille ja peitteleen molemmat muksut nukkuun.
kukikas ja masukki 18+0
 
Morjens kaikille! Neidin 3v synttärit vietetty. Saatiin viimiset vieraat n. tunti sitten pihalle. Kyllä oli menoa ja meinikiä, kun melkein kaikilla nuorilla on jo lapsia 2-3kpl. Jalat ja selkä pakottaa, kun tuli passattua reilu 20 henkeä. Ja huomenna olis vielä muutama tulossa....

Hoitopöydästä joku kyseli. Meillä oli ainakin esikon kanssa korvaamaton. Kyllähän vaipan vaihto onnistuu muuallakin, mutta tuli sillä sairaalajaksolla totuttua siihen niin hyvin. Ja kakkajumpat yms. hoitu siinä tosi hyvin, kun oli sopivan korkunenkin =)

Venla ja Tauno 21
 
Kukikas:Meillä on myös 12.2. vasta tuo rakenneultra...koitetaan jaksaa odotella.

Kylkiluu:Täällä ilmoittautuu toinen hormonihirviö :kieh: ! Tällä viikolla mä oon ollut välillä varmaan kuin suoraan jostain kauhuleffasta. Onneksi välillä on sitten taas toisesta ääripäästä, ettei mikään asia hetkauta mua suuntaan tai toiseen. Kun vain mies jaksais ymmärtää...

Hoitopöytä on meillä ainakin ollut ihan ehdottoman tärkeä. Mies on niin pitkä, ettei olisi kyllä selkä vääränä vaihtanut yhtään vaippa. Itsekin tykkäsin, kun kaikki tavarat oli lähettyvillä.

Noista tarvikkeista sen verran, että mulla on hankintalistalla muun muassa kantoliina. Esikoiselta oli lainassa kudotusta kankaasta ommeltu liina, mutta tässä mietin kumpi on parempi kudotusta kankaasta vai trikookankaasta valmistettu liina?

pupukana 18+1
 
Vaunugalluppia pidit:

1. Meillä Oran yhdistelmät, ne ollut tosi kovassa nukummis/lenkkikäytössä ja hyvin menee vielä kolmannelle lapselle. Kaikista halvimmat ei kuitenkaan olleet, vuonna 2003 maksoi noin 500 euroa.

2. Isot ilmakumipyörät on ainakin täällä maaseudulla ehdottomat. Ne muistaakseni maksoi hieman enemmän kuin "normaalipyöräiset."

3. Itse halusin ehdottomasti kovan kantokopan vaikka myyjä hieman päivitteli jo tuolloin -03 että alkaa olla vanhanaikainen... (?) Se on tosi kätsä vaikka yökylässä kun vauva voi nukkua kopassa! Ja vaikka meidän koira ei ikinä vaunuja vasten ole hyppinyt, ostovaiheessa ajattelin että kova koppa suojaa mahdollisilta kolhuilta paremmin kun pehmeä.

Vaunuthan on esikkoa odotellessa se kaikkein tärkein ja mieluisin asia hankkia!!!
Kallis ei välttämättä ole paras ja halpa huono mutta kannattaa kuitenkin ajatella että vaunuilla todennäköisesti on enempi kun yksi käyttäjä ja harvalla on varaa hankkia jokaiselle lapselle uudet, muodinmukaiset vankkurit :$

Valmet 18+2
 

Noista tarvikkeista sen verran, että mulla on hankintalistalla muun muassa kantoliina. Esikoiselta oli lainassa kudotusta kankaasta ommeltu liina, mutta tässä mietin kumpi on parempi kudotusta kankaasta vai trikookankaasta valmistettu liina?

pupukana 18+1[/quote]

Ihan pienellä vauvalla trikoinen helpompi käyttää, solmiminen paljon helpompaa, kun ei ole niin tarkkaa sopivan tiukkuuden suhteen kun kudotulla. Kudottua taas voi käyttää pitempään, trikoinen joustaa isommalla lapsella jossain vaiheessa liikaa.
 
4D-ultra-videota pääsee katsomaan http://www.vauva-lehti.fi sivulla olevasta linkistä. Mä en hirveesti tykkää tuosta videosta ja mulle riittää hyvin normaaliultrat - onneksi niitä on kaksosraskaudessa aika taajaan raskauden loppuun asti. Rakenneultra onkin jo ylihuomenna eli 22.1.

Tarvikkeista: Vaatteita, jotka ei oikeastaan ole tarvikkeita, tuli ostettua alennusmyynneistä mutu-tuntumalla, mutta omat lähes 100% varmantuntuiset sukupuoliveikkaukset osoittautui vääräksi :LOL:. Helpotus oli kyllä melkoinen, kun sain lapsivesinäytteen tulokset, vaikka niissä meni vain 2 viikkoa. Tulokset oli siis normaalit. Tuplarattaita ja kaukaloita olen katsellut käytettyinä, rakenneultran jälkeen uskallan sellaiset ostaakin, jos oikein halvalla löytyy hyvät. Säilytystilaa ei kuitenkaan liiemmin ole, joten ei haittaa, vaikka ostettaisiin vasta toukokuussa. Meillä kuopuksella toimi hoitopöytänä Ikean Trofast hyllyköt. Laitoin 2 sellaista peräkkäin ja tuin niiden päälle pehmustetun reunallisen hoitoalustan muutamalla naulakolla. Toimi ihan OK, ylimmässä laatikossa oli hoitotarvikkeet ja alemmissa vaatteita. Kantoliinoja on "työn" puolesta useampi. Ihan vauvoilla ajattelin käyttää rengasliinaa ja trikooliinaa, koska kietaisuristi2 on mun mielestä helpompi tehdä trikoisella liinalla. Muutaman kuukauden iästä eteenpäin sitten trikooliina saa väistyä, koska mun lempisidonta oli kuopuksella tuplaristi. Jos on jo tottunut käyttämään kudottua liinaa (BB-Slen, Girasol, Haikarankehto tms.) ja haluaa pärjätä yhdellä liinalla koko liinailuajan, ottaisin kudotun. Trikooliina on aloittelijalle helpompi sitoa. Jos joskus on muuten sattunut käyttämään ompelukonetta, rengasliinan tekeminen onnistuu helposti. Ohjeita löytyy esimerkiksi Yahoon TSI-kantoliinalistalta ja nylonrenkaita voi kysellä vaikka multa.

Paikkakunnasta: Paukkupakkaset ja lumiset talvet on tuttuja lapsuudesta ja muistan, miten sääennusteita katsellessa ajattelin, että asuisinpa lämpimämmässä etelässä. Tuo toive toteutui ja asun Espoossa, jossa ei lumesta ole tietoakaan ja mittari näyttää lämpöasteita, vaikka on kohta helmikuu :kieh:.

Neliapila + Aatuli & Peetuli 19
 
iiks!!
muutaman tunnin päästä rakenneultraan,kyllä jänskättää.
mies ei ees pääse mukaan kun aikaa kertaalleen siirrettiin lääkärin puolesta ja tää uus aika meni nyt töitten päälle :|

ajattelin hommata ja kokeilla tota kantoliinaa sit tulevaisuudessa(jos nyt saan sen ees sidottuu.. :LOL: )..en vaan tiiä miten onnistuu ku noita vauvoja nyt sitte tuli tilattua tää tuplapakkaus :D sen näkee sitten,taidan hommata sen kuitenki tonne kaappiin odottamaan..
tuun myöhemmin kertoo ultrauutisia...

mami+tiku&taku rv20+0
 
Neuvolassa käyty
painoa tullut +400g/vk kohde ja ollaan vieläkin alotuspainosta 1.7kg alapuolella.
verenpaine 113/65
kohdunpohjankorkeus 19
liikkeet ja syke ++ 160 molemmin puolin
U-Prot. ja U-Gluk. --

seuraava neuvola on 21.2 ja silloin saadaan kelan paperit :D

Hankinnoista meillä on kaksostenrattaat pehmeällä kopalla,yhdistelmärattaat pehmeällä kopalla,turvakaukalo,leikkikehä,äitiyspakkauksien vaatteet edellisten jäljiltä,
ens viikolla tulee hoitolaukku ja sitteri,pinnis on jo edellisen jäljiltä ja siihen suojat ja katokset ja mobile mutta patja pitää uusia.
pikku hiljaa rupeen ostelemaan muitakin tarvikkeita,kuhan sopivat sattuu kohtalle :D
hoitopöytää ja vaipparoskista meille ei tuu,en koe niitä tarpeelliseksi.

4-d ultra koskaan en ole käynyt,mutta nyt mennään 4.pvä ens kuuta
ja lapset tulee mukaan..sukupuolikin otetaan selville :heart: :heart:

nyt ulkoileen :wave: :wave:

tuire ja mini 18+3 :heart:
 
Huoh ku nahistaa! Eilen koitin netistä löytää sopivaa hoitopöytää, mut ei niin millää. Kaikki on ihan väärän värisiä ja kokosia ja näkösiä :$ Tai no yks löyty, mut hintansa puolesta saa jäädä sinne kauppaan :D

Mom81 muista sitten ne ultrakuulumiset tulla kertomaan!

Menhit ja Ella-Viljami rv 21
 
Hoitopöytä valmis. Siirsimme ison ruokapöydän keittiöstä makkariin hoitopöydäksi, johon mahtuu keskelle vauvan alusta ja sivuilla on paljon tilaa vaatteille ja tavaroille. Keittiöön meni pikkuruinen pöytä, jossa hyvin kolme henkeä syö. Ilmainen oli tämä ratkaisu.

lutuliini ja Aune 19+0 (tänään on Aunen nimipäivä)
 
Vaunugalluppia oli tuossa joku pitäny.. Me tilattiin tuollaset Firkonin yhistelmät netistä. On isoilla ilmakumipyörillä ja pehmeällä kantokopalla. Vielä ei hajuakaan millaset on käytössä mutta ainaki kuivaharjotellessa tuntu tosi hyvältä työnnellä :)

Hoitopöytää meillä ei oo ikinä ollu eikä tule nytkään. Hoitoalusta ostetaan molempiin kerroksiin ja liikutellaan siellä sitte sinne missä vaippaa vaihdetaan. Useimmiten tuli vaihettua noille isommilla vaippa iha lattialla kun siellä köllivät...

Hande ja Pikkanen 19+5 (jos oikeen laskin :D )
 
Meille tuli vauva-ohjelma tulee ma-ke neloselta klo 13,uusinta aamuisin klo 9.30...Kun joku sitä kyseli...

Tarvikkeista:Meillä on esikoiselta jäänyt melkein kaikki,ainoat mitkä pitäää vielä jostain metsästää on tuplarattaat.Mieluiten käytettynä,kun käyttöikä on kuitenkin niin lyhyt.
Meilläkään ei ole hoitopöytää,koska kodinhoitohuoneessa on sopiva taso ja pesumahdollisuus ja suosittelen jos jollakin on vaan mahdollisuus saada kylpyhuoneeseen vaipanvaihtotaso,niin kaikista helpointa pyllyn pesun kannalta :)

4D-ultrasta:Aiotaan taas mennä,niin kuin esikoisestakin.Kyllähän se maksaa,mutta on kokemuksena hintansa arvoinen.

Kylvetyksestä:Meillä ostettiin pojalle vauva-amme ja samaa ammetta aiotaan kyllä käyttää tällä tulevallakin...Mies hoiti meilläkin kylvetyksen,mä pelkäsin tiputtavani vauvan,aika liukkaitahan nuo tuntui olevan ilman saippuaakin :D
Mies hoitaa edelleen iltapesun, ja muutkin iltatoimet.Siitä on jo muodostunut rutiini.

Bamse 20+3
 
Vaunukyselyyn.. jollei halua satsata enempää kuin tarvis, linkin takana edulliset ja näppärät yhdistelmät:

http://www.babyshop.fi/product_details.php?p=968

Meillä ovat olleet nuo Carenat (vm. 2006 tosin) reilun vuoden käytössä eikä ole ollut mitään vikaa, ainoastaan alussa kitisi kuten muutkin tehdaskuivat renkaat mutta öljyämisellä meni ohi. Noissa on pehmeä kantokassi joka siis kevyempi kuin kova kantokoppa ja lienee myös lämpimämpi.
Noissa on ilmakennopyörät ja ovat todella kevyet työntää.
Valmistajan takuu on vuoden.
Ja tuolla hinnalla tuodaan jopa ovelle asti.. =)
 
Hoitotasosta: Me hankittiin esikoiselle Elfan hoitopöytä ja tykkäsin ihan älyttömästi. Siinä on sitä Elfan korisarjaa alaosa ja päällä sitten hoitotaso+lokerikko kaikelle tarpeelliselle. Helppo oli vauvalle vaihtaa sekä vaippa että vaatteet, kun kaikki oli käden ulottuvilla, ei tarvinnut koskaan hetkeksikään jättää vauvaa yksin hoitopöydälle, kun vaatteet olivat siinä tason alla laatikoissa.

Ja nyt, kun hoitopöytää ei tarvitse, ei muuta kuin taso irti ja korisysteemi vaatekaappiin ja avot, löytyy lastenhuoneesta korikaappikin :) Meillä on paljon Elfan korisysteemiä muutenkin käytössä, kätevää, kun käy suoraan esim. toisen samanlaisen päälle, jolloin tulokseksi saadaan miehenkorkuinen torni.

Kantoliinasta: Äitini osti mulle Babyidean MamEco -líinan, puuvillan ja hampun sekoitusta. Aivan ihanan vilpoisa oli kesällä tyttöä kanniskella ja tuo on sellaista materiaalia, että on tavallaan kudotun ja trikoisen välimuoto, eli "kestää" kantaa painavampaakin lasta ilman että tuntuu, että joka askeleella voi kuvitella lapsensa istuvan kuminauhan mutkassa, kun trikoinen joustaa isommalla lapsella vähän liikaa.

Vaunuista: Meillä tallessa vielä esikoisen Emmaljungat (Duo Edge), itseasiassa vasta ennen joulua ostettiin matkarattaat kaupunkikäyttöä varten. Kovasti olen tykännyt, suht isot ilmakumipyörät oli kevyet työntää soratiellä (täällä maalla ei asfalttia ole lähimaillakaan) ja kova koppa oli kesällä aivan ihana, kun oli viileä vauvan nukkua, muttei kuitenkaan niin suojaton, kuin jos pelkkiin rattaisiin vaikka olisi laittanut. Tyttö nukkui vaunuissa oliko peräti viime kevääseen asti (reilun vuoden ikäinen) ja sitten vasta laitettiin ratasosa paikoilleen ja niissä istuksii tyytyväisenä siis vieläkin.

Nyt koirat pissalle ja sitten suunnittelemaan ruokaa. Ollaankin koko viikko su-iltaan asti tyttöporukalla kotona, mies lähti työreissulle Kiinaan.

Hulda rv18+0
 
heips.. meillä rakenneultra 28.1 haluan tietää sukupuolen, saa nähdä kertooko. tarvikkeista: meillä on onneksi kaikki mitä tarvitaan ainoastaan vanna puuttuu. tervekauppa.fi sieltä löytyy hyviä vaunu paketteja.kaveri juuri tilasi sieltä on kuulemma hyvät.

kaalimaankakara rv 19+5
 
joo eli nyt rakenneultra on sitten ohi ja puolivälissä ollaan :D kaikki oli loistavasti ja vauvoilla omat istukat eli turvallisin kaksosraskaus vaihtoehto.olivat hyvin samankokoisia ja vastasit hyvin viikkoja.
A vauva osoittautui pojaksi B vauvasta ei saanu selkoa ku oli sen verran vauhdikas kaveri,lupasivat yrittää vielä kattoa kun ens kerralla ultraan kk:den päästä..
meillä seurataan tätä tuplaraskautta nyt aika ahkeraan ja ultria on nyt kuukauden ja lopussa 2viikon ja sitten viikon välein ja silti kiinnostais mennä vielä tohon 4d ultraan omakustanteisesti..kyllähän se ihan erillaiselta näyttää hmm katsellaan nyt.. :heart: :heart:

mami+tiku&taku
 
Uusi tulokas ilmoittautuu!

LA 3.6., ikää 26, esikoinen tulossa ja Helsingissä oleskellaan, synnytyssairaalana Naistenklinikka.

SIsäistän ensin 20 sivua ja kirjoittelen myöhemmin enemmän tietoa itsestäni ym.

Huomenna kolmas neuvola, rakenneultra oli jo 8.1. 4D- kuvausta mietitään vielä miehen kanssa, uteliaisuus sukupuolen selvittämiseksi kasvaa päivä päivältä :D

Jaksamisia kaikille!

Elppa & Möykky 20+6
 
Vkko viel rakenneultraan ja neuvolaan...kauhistuttaa taas toi neuvolan punnitus. Painonnousua aivan varmast paljon :headwall:
Juu ja ma viel ois ne hepatoosi kokeetki...kiva mennä ysilt syömättä ja juomatta ku kuudel jo herätys.

Meilt löytyy tarvikkeist pinnasänky,turvakaukalo,hoitopöytä,matkarattaat,rintareppu ja vaatteit edellisten jäljilt.Uutta on ostettu yhdistelmävaunut pehmeäl kopal,syöttötuoli sekä sateenvarjorattaat jotka ol kaupapäälisii noist vaunuist. Meinaan kyl ottaa myös äitiyspakkauksen.

Tervetuloo uusille!

AadaOlavi 19+3

 
Hulda, Valmet, Kukikas, kiitokset koetetaan jaksella. Nyt on ollu rauhallisempaa kun saatiin esikoisen lääkitykset ja ei tarte herätä siihen yskäshowhun joka yö. Nuo yölliset rääkymiset vielä kestää...

Kukikasmeillä on sama rakenneultra päivä!Odotuttaa odotuttaa...

Tuikkos Ne aivastusvihlonnat onpi sitä normaalia venymistä, nopeiden liikkeiden yms yhteydessä. Repäisykipu on kyllä osuva nimitys.

Venla Taas oli "hauska" yksityiskohta tuo kakkajumppa hoitopöydällä. Kuulostaa kovin tutulta! Meillä saatiin silloin apu vyöhyketerapiassa pahimpina aikoina. Menin ensimmäisen kerran sinne kovin epäilevänä. Mutta piti kai se uskoa päiväkausien panttailun jälkeen kakat tuli heti siinä sängyllä! Meillä vaivat alkoi heti ku rautalääkitys alkoi ( ja senhän ei kuulemma siitä johdu, mutta kun noita kokemuksia lukee, niin monesti ne silloin alkaa). Sillä naisella oli kyllä sellaiset taidot, että meidän kuopus nukahti kesken käsittelyn pöydälle kun hänelle annettiin energiahoitoa, ja hetken kuluttua naps silmät auki ja kitinä jatkui. Sellaista on suorastaan aavemaista katsoa sivusta!

Huomenna menen kuuntelemaan lyökö Pipsan sydän. Pikkusen jännittää.

Sirkkis ja Pipsa 17+4
 

Yhteistyössä